Nadziejka Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Labuniu sloneczko czekamy i nadzieje mamy:glaszcze::thumbs: Quote
Guest Ryniu123 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Wiadomości od giselle4 - Na chwilę obecną można wykluczyć chorą wątrobę. Pozostaje tarczyca i ewentualnie brak cynku. Czekamy na dalsze wyniki. Quote
Joanna K. Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 [quote name='Ryniu123']Wiadomości od giselle4 - Na chwilę obecną można wykluczyć chorą wątrobę. Pozostaje tarczyca i ewentualnie brak cynku. Czekamy na dalsze wyniki. To chyba dobre wieści;) Tarczyca też będzie zdrowa:cool1: Quote
Ewanka Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 [quote name='Ryniu123']Wiadomości od giselle4 - Na chwilę obecną można wykluczyć chorą wątrobę. Pozostaje tarczyca i ewentualnie brak cynku. Czekamy na dalsze wyniki. Hmm, tzn., że nie miała kompleksowych badań krwi ? ... wtedy jest jasność co do wątroby, trzustki i nerek (moja tymczasowiczka Dosia niedawno tak miała, stąd wiem) ... czyli trzeba nadal czekać :/ Quote
fridaoo Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Ryniu123 napisał(a):Tarczyca też OK. Trzymaj się malutka;) Będzie dobrze:cool3: Quote
giselle4 Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Ryniu123 napisał(a):Tarczyca też OK. dziekuje Ryniu za pomoc tak ,to juz wylkuczone:) teraz mam prosbe podaj jeszcze raz te kompleksowe badania pamietam 3 litery hihihi starosc:) i tak jak radziłes worek Puriny z rybką napisz pełna nazwe bedziemy droga prob i błędow eliminowac alergie reszte badan tylko we Wrocku.... Quote
giselle4 Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Dzisiaj były buziaki,to cudowna dziewczyna..... pieknie jemy:) daj buziaka... mniam ,mniam dobre było jest radosna bawi sie mocz i stolec w normie [co widac] samej ciezko robic fotki ale ogolnie jest radosna i pieknie je. Quote
Basia1244 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 hmmm tak patrzę i się jednak zastanawiam, czy to nie jest drożdżycowe - może warto ją ze dwa trzy razy w tygodniu wykąpać w hexodermie lub w tańszym manusanie - to nie wygląda na alergie - takie zmiany powstają często przy długotrwałym moczeniu się labka - dużo wody, błota, wilgoć w powietrzu -pies niedosuszony i najpierw skóra jest różowatozaczerwieniona a potem wręcz czarna - a nawet jeśli to nie to (bo zdjęcia to jedno a real to drugie) tak czy siak kąpiel jej nie zaszkodzi. Quote
Basia1244 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Nie mogę edytować -czy ta skóra ma jakiś zapach intensywny? Inny od normalnego? Quote
Letka&Lusia Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 śliczna dzieczynka, dobrze, ze choć apetyt jej dopisuje Quote
giselle4 Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Basia1244 napisał(a):Nie mogę edytować -czy ta skóra ma jakiś zapach intensywny? Inny od normalnego? Basiu,nie ma innego zapachu ona jest taka ,,gruba,, moze taka twardsza...tak bym ja nazwała.... Quote
Guest Ryniu123 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Grażynko - IGE całkowite, badanie całkowitego stężenia IgE w surowicy krwi wykonuje się zazwyczaj w ramach diagnostyki alergii. Podwyższone IgE może świadczyć o istniejącej tendencji do nadmiernej reakcji alergicznej. Może - więc nie jest to pewnik, ale prawdopodobieństwo jest duże. Quote
giselle4 Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Basia1244 napisał(a):hmmm tak patrzę i się jednak zastanawiam, czy to nie jest drożdżycowe - może warto ją ze dwa trzy razy w tygodniu wykąpać w hexodermie lub w tańszym manusanie - to nie wygląda na alergie - takie zmiany powstają często przy długotrwałym moczeniu się labka - dużo wody, błota, wilgoć w powietrzu -pies niedosuszony i najpierw skóra jest różowatozaczerwieniona a potem wręcz czarna - a nawet jeśli to nie to (bo zdjęcia to jedno a real to drugie) tak czy siak kąpiel jej nie zaszkodzi. w sobote moge ja wykąpac Quote
giselle4 Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 [quote name='Ryniu123']Grażynko - IGE całkowite, badanie całkowitego stężenia IgE w surowicy krwi wykonuje się zazwyczaj w ramach diagnostyki alergii. Podwyższone IgE może świadczyć o istniejącej tendencji do nadmiernej reakcji alergicznej. Może - więc nie jest to pewnik, ale prawdopodobieństwo jest duże. tak o to mi chodziło.... zapisuje :oops: Quote
Letka&Lusia Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 to wygląda jak jakaś infekcja grzybicza..... Czy była robiona zeskrobina? Quote
Guest Ryniu123 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 jeśli to miałoby pomóc, gdyby to byłaby alergia, można podać raz dziennie Zyrtec i wapno. Quote
giselle4 Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Letka&Lusia napisał(a):to wygląda jak jakaś infekcja grzybicza..... Czy była robiona zeskrobina? tak, skora czysta Quote
giselle4 Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Ryniu123 napisał(a):jeśli to miałoby pomóc, gdyby to byłaby alergia, można podać raz dziennie Zyrtec i wapno. wapno mam bo sama alergiczka jestem Zyrtec kupie i jutro jeszcze mam wiozyte u weta wiec napisze czy pozwolił jej podac i czy kapiel jest wskazana... uciekam bo obiad dla Tz czas gotowac.....ppapap Quote
Letka&Lusia Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 giselle4 dzięki za wszystkie informacje :) Quote
abilab Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 biedne cialko jej tu wszytko naraz pewnie sie nalozyło zle warunki, zle zywienie i jest efekt kurcze mam w razie czego cały manusan tylko ze otwarty ale jako cos moge kupic i szybko wysłac gdyby był potrzebny Quote
giselle4 Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 abilab napisał(a):biedne cialko jej tu wszytko naraz pewnie sie nalozyło zle warunki, zle zywienie i jest efekt kurcze mam w razie czego cały manusan tylko ze otwarty ale jako cos moge kupic i szybko wysłac gdyby był potrzebny jak bedzie potrzebny to napisze i moze byc ten otwarty zaden problem.... Quote
Recommended Posts