Jump to content
Dogomania

Labradorka-Zabka ma juz swoj jedyny i wymarzony domek.A I A dziekujemy

Recommended Posts

• Replies 325
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Ryniu123
Posted

Wiadomości od giselle4 - Na chwilę obecną można wykluczyć chorą wątrobę. Pozostaje tarczyca i ewentualnie brak cynku. Czekamy na dalsze wyniki.

Posted

[quote name='Ryniu123']Wiadomości od giselle4 - Na chwilę obecną można wykluczyć chorą wątrobę. Pozostaje tarczyca i ewentualnie brak cynku. Czekamy na dalsze wyniki.
To chyba dobre wieści;) Tarczyca też będzie zdrowa:cool1:

Posted

[quote name='Ryniu123']Wiadomości od giselle4 - Na chwilę obecną można wykluczyć chorą wątrobę. Pozostaje tarczyca i ewentualnie brak cynku. Czekamy na dalsze wyniki.

Hmm, tzn., że nie miała kompleksowych badań krwi ?

... wtedy jest jasność co do wątroby, trzustki i nerek (moja tymczasowiczka Dosia niedawno tak miała, stąd wiem)

... czyli trzeba nadal czekać :/

Posted

Ryniu123 napisał(a):
Tarczyca też OK.

dziekuje Ryniu za pomoc
tak ,to juz wylkuczone:)

teraz mam prosbe podaj jeszcze raz te kompleksowe badania
pamietam 3 litery hihihi starosc:)
i tak jak radziłes worek Puriny z rybką
napisz pełna nazwe
bedziemy droga prob i błędow eliminowac alergie
reszte badan tylko we Wrocku....

Posted

Dzisiaj były buziaki,to cudowna dziewczyna.....

pieknie jemy:)

daj buziaka...

mniam ,mniam dobre było

jest radosna

bawi sie

mocz i stolec w normie [co widac]

samej ciezko robic fotki
ale ogolnie jest radosna i pieknie je.

Posted

hmmm tak patrzę i się jednak zastanawiam, czy to nie jest drożdżycowe - może warto ją ze dwa trzy razy w tygodniu wykąpać w hexodermie lub w tańszym manusanie - to nie wygląda na alergie - takie zmiany powstają często przy długotrwałym moczeniu się labka - dużo wody, błota, wilgoć w powietrzu -pies niedosuszony i najpierw skóra jest różowatozaczerwieniona a potem wręcz czarna - a nawet jeśli to nie to (bo zdjęcia to jedno a real to drugie) tak czy siak kąpiel jej nie zaszkodzi.

Posted

Basia1244 napisał(a):
Nie mogę edytować -czy ta skóra ma jakiś zapach intensywny? Inny od normalnego?

Basiu,nie ma innego zapachu
ona jest taka ,,gruba,,
moze taka twardsza...tak bym ja nazwała....

Guest Ryniu123
Posted

Grażynko - IGE całkowite, badanie całkowitego stężenia IgE w surowicy krwi wykonuje się zazwyczaj w ramach diagnostyki alergii. Podwyższone IgE może świadczyć o istniejącej tendencji do nadmiernej reakcji alergicznej. Może - więc nie jest to pewnik, ale prawdopodobieństwo jest duże.

Posted

Basia1244 napisał(a):
hmmm tak patrzę i się jednak zastanawiam, czy to nie jest drożdżycowe - może warto ją ze dwa trzy razy w tygodniu wykąpać w hexodermie lub w tańszym manusanie - to nie wygląda na alergie - takie zmiany powstają często przy długotrwałym moczeniu się labka - dużo wody, błota, wilgoć w powietrzu -pies niedosuszony i najpierw skóra jest różowatozaczerwieniona a potem wręcz czarna - a nawet jeśli to nie to (bo zdjęcia to jedno a real to drugie) tak czy siak kąpiel jej nie zaszkodzi.

w sobote moge ja wykąpac

Posted

[quote name='Ryniu123']Grażynko - IGE całkowite, badanie całkowitego stężenia IgE w surowicy krwi wykonuje się zazwyczaj w ramach diagnostyki alergii. Podwyższone IgE może świadczyć o istniejącej tendencji do nadmiernej reakcji alergicznej. Może - więc nie jest to pewnik, ale prawdopodobieństwo jest duże.
tak
o to mi chodziło....
zapisuje :oops:

Guest Ryniu123
Posted

jeśli to miałoby pomóc, gdyby to byłaby alergia, można podać raz dziennie Zyrtec i wapno.

Posted

Ryniu123 napisał(a):
jeśli to miałoby pomóc, gdyby to byłaby alergia, można podać raz dziennie Zyrtec i wapno.

wapno mam
bo sama alergiczka jestem
Zyrtec kupie i jutro jeszcze mam wiozyte u weta
wiec napisze czy pozwolił jej podac i czy kapiel jest wskazana...
uciekam bo obiad dla Tz
czas gotowac.....ppapap

Posted

biedne cialko jej tu wszytko naraz pewnie sie nalozyło zle warunki, zle zywienie i jest efekt kurcze mam w razie czego cały manusan tylko ze otwarty ale jako cos moge kupic i szybko wysłac gdyby był potrzebny

Posted

abilab napisał(a):
biedne cialko jej tu wszytko naraz pewnie sie nalozyło zle warunki, zle zywienie i jest efekt kurcze mam w razie czego cały manusan tylko ze otwarty ale jako cos moge kupic i szybko wysłac gdyby był potrzebny

jak bedzie potrzebny
to napisze i moze byc ten otwarty zaden problem....