Kryzia Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Przelałam 105 zł z bazarku dla Liderka na konto Bjuty. Quote
Bjuta Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Już są! Dziękujemy pięknie!!! :loveu: Wpłynęło też trochę stałych deklaracji, jutro wszystko wpiszę w post rozliczeniowy, bo muszę już wybiec z domu. Quote
Bjuta Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Oj nie wiem. Wyjeżdżam teraz na parę dni i będę miała odwyk od dogo. Syndrom odstawienia te sprawy... Quote
margoth137 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 syndrom odstawienia bywa niebezpieczny u tak zaawansowanych dogomaniaków Quote
paula_t Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 (edited) Ciotki, mam pytanie, może któraś z Was się orientuję. Poszukuję na cito DT na pół roku dla dwóch świnek morskich. Wiecie gdzie mogę spróbować poszukać? Poszła deklaracja dla Lidercia :) Edited February 7, 2013 by paula_t Quote
asiuniab Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 [quote name='paula_t']Ciotki, mam pytanie, może któraś z Was się orientuję. Poszukuję na cito DT na pół roku dla dwóch świnek morskich. Wiecie gdzie mogę spróbować poszukać? Poszła deklaracja dla Lidercia :)[/QUOTE] Paula, jest taka strona jak dogomania, tylko dotycząca świnek, postaram się tu wkleić link, do strony o dt: [url]http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=14&t=671[/url] może tam by się ktoś znalazł?? Quote
paula_t Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 [quote name='asiuniab']Paula, jest taka strona jak dogomania, tylko dotycząca świnek, postaram się tu wkleić link, do strony o dt: [URL]http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=14&t=671[/URL] może tam by się ktoś znalazł??[/QUOTE] Dzięki asiuniab:) Pisałam właśnie do nich i najgorsze jest to, że te świnki nie są do adopcji, po prostu nie mają się gdzie podziać przez kilka miesięcy. Gdyby szukały domu, to nie byłoby problemu większego ze znalezieniem DT, a tak jedyną możliwością jest oddanie ich do "hoteliku", a ja nie wiem czy ta osoba udźwignie ciężar 100złotych miesięcznie, bo jest w bardzo trudnej sytuacji, tam gdzie trafiła nie można trzymać żadnych zwierzaków:/ Zaproponuję ten hotelik i tak póki co nie znalazłam innego rozwiązania. Quote
asiuniab Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 [quote name='paula_t']tam gdzie trafiła nie można trzymać żadnych zwierzaków:/ [/QUOTE] Paula_t to zabrzmiało, jakby osoba trafiła do więzienia;) a tak poważnie, to popytam, ale wiem, że będzie ciężko, ludzie przed zwierzętami bronią się rękami i nogami, bo to dodatkowy obowiązek:( kompletnie ich nie rozumiem, bo dla mnie to kolejny powód do radości jakie One dają; Quote
paula_t Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 [quote name='asiuniab']Paula_t to zabrzmiało, jakby osoba trafiła do więzienia;) a tak poważnie, to popytam, ale wiem, że będzie ciężko, ludzie przed zwierzętami bronią się rękami i nogami, bo to dodatkowy obowiązek:( kompletnie ich nie rozumiem, bo dla mnie to kolejny powód do radości jakie One dają;[/QUOTE] W ośrodku dla maltretowanych kobiet :( Quote
asiuniab Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 [quote name='paula_t']W ośrodku dla maltretowanych kobiet :([/QUOTE] o to straszne, przepraszam:( a o świnkach pamiętam i będę się pytać; Quote
paula_t Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 [quote name='asiuniab']o to straszne, przepraszam:( a o świnkach pamiętam i będę się pytać;[/QUOTE] Asiuniab, nie przepraszaj, bo nie masz za co, przecież nie wiedziałaś. Ja tej osoby nie znam, po prostu kumpel poprosił mnie o pomoc, bo wiedział, że "siedzę" w temacie zwierzaków. Aktualnie świnki są u Niego, ale nie mogą tam zostać, przygarnął je tylko awaryjnie, bo nie było innego wyjścia. Dziękuję. Quote
Bjuta Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Przyszło 30 od Oli. Dziękujemy! :loveu: Quote
paula_t Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 [quote name='asiuniab']o to straszne, przepraszam:( a o świnkach pamiętam i będę się pytać;[/QUOTE] Koledze udało się namówić babcię i przyjęła świnki pod swój dach:multi: Quote
asiuniab Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 [quote name='paula_t']Koledze udało się namówić babcię i przyjęła świnki pod swój dach:multi:[/QUOTE] ha, no to super, babcia będzie miała do kogo sobie pogadać:) Quote
paula_t Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Cześć Liderku, czekam z niecierpliwością na wieści o tobie:loveu: Quote
Gosia. Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Gdyby babcia nie mogła opiekować się świnkami proszę o kontakt ze mną :) Quote
Bjuta Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Świnki zatem są podwójnie zabezpieczone! :) Zadzwonię jutro do Kasi, bo dziś była sterylka Tinki, to nie chce jej głowy zawracać. Kasia ma nieczynnego kompa, więc sama nam nic nie napisze. Ale jutro zadzwonię to się dowiem jak tam nasz królewicz! Quote
Panna Marple Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Czy przypadkiem nasza paróweczka nie przeistoczyła się w serdela?:evil_lol: Życie w luksusie...:lol:. Mizianka dla Lidusia Quote
Martika&Aischa Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 [quote name='Panna Marple']Czy przypadkiem nasza paróweczka nie przeistoczyła się w serdela?:evil_lol: Życie w luksusie...:lol:. Mizianka dla Lidusia[/QUOTE] serdelek :cool3::cool3::cool3: buziaki dla Liderka :loveu: Quote
Bjuta Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Ale wy jesteście... :shake: Co najwyżej serdeleczek! Najwyżej! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Cioteczki kochane Liderkowe... Księciu... Przepraszam, że się wtrącam... Sytuacja krytyczna, wyciągnęłyśmy kolejną bidę ze schronu, tym razem psie dziecko... :( Potrzebujemy pomocy, chociaż hopania. A u Liderka same ciocie o dobrym serduchu... :( [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239869-Lea-pogryzione-psie-dziecko%21%21%21-POMOCY%21[/url] Quote
Bjuta Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Zadzwoniłam do Kasi jak akurat była w lesie z Liderkiem i Małą. Synek Kasi pytał "Mamo, czemu Liderek tak szybko biega?" Lider wprasza się na najdłuższe spacery i nigdy nie ma dość. Obsikał lodówkę - że jest jego i nie wpuszcza już futrzaków do legowiska i nie pozwala sprawdzać co ma w miseczce - ale poza tym - jest po prostu super. Nie jest jakiś wylewny w kontaktach, ale np. jak Kasia znika w łazience, to Lider stoi przed i piszczy. Jest bezproblemowy. Umówiłam się z Kasią, że weźmie go na badania jak będzie jechać do Bielska. Może nawet w tym tygodniu. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 No bo to typowy facet jest... Skrywa uczucia, ale mimo wszystko ma złote serducho i to pokazuje :) Kochany. A z tą lodówką... Liderku! Nie dasz rady zjeść wszystkiego ;) Quote
Ingrid44 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']No bo to typowy facet jest... Skrywa uczucia, ale mimo wszystko ma złote serducho i to pokazuje :) Kochany. A z tą lodówką... Liderku! Nie dasz rady zjeść wszystkiego ;)[/QUOTE] Ja mysle ze jak by mu udostepnic ta lodowke to wyczysci jak odkurzacz :) :) :) Quote
Recommended Posts