Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już są! Dziękujemy pięknie!!! :loveu: Wpłynęło też trochę stałych deklaracji, jutro wszystko wpiszę w post rozliczeniowy, bo muszę już wybiec z domu.

Posted (edited)

Ciotki, mam pytanie, może któraś z Was się orientuję. Poszukuję na cito DT na pół roku dla dwóch świnek morskich. Wiecie gdzie mogę spróbować poszukać?

Poszła deklaracja dla Lidercia :)

Edited by paula_t
Posted

[quote name='paula_t']Ciotki, mam pytanie, może któraś z Was się orientuję. Poszukuję na cito DT na pół roku dla dwóch świnek morskich. Wiecie gdzie mogę spróbować poszukać?

Poszła deklaracja dla Lidercia :)[/QUOTE]

Paula, jest taka strona jak dogomania, tylko dotycząca świnek, postaram się tu wkleić link, do strony o dt:
[url]http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=14&t=671[/url]
może tam by się ktoś znalazł??

Posted

[quote name='asiuniab']Paula, jest taka strona jak dogomania, tylko dotycząca świnek, postaram się tu wkleić link, do strony o dt:
[URL]http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=14&t=671[/URL]
może tam by się ktoś znalazł??[/QUOTE]

Dzięki asiuniab:) Pisałam właśnie do nich i najgorsze jest to, że te świnki nie są do adopcji, po prostu nie mają się gdzie podziać przez kilka miesięcy. Gdyby szukały domu, to nie byłoby problemu większego ze znalezieniem DT, a tak jedyną możliwością jest oddanie ich do "hoteliku", a ja nie wiem czy ta osoba udźwignie ciężar 100złotych miesięcznie, bo jest w bardzo trudnej sytuacji, tam gdzie trafiła nie można trzymać żadnych zwierzaków:/
Zaproponuję ten hotelik i tak póki co nie znalazłam innego rozwiązania.

Posted

[quote name='paula_t']tam gdzie trafiła nie można trzymać żadnych zwierzaków:/
[/QUOTE]
Paula_t to zabrzmiało, jakby osoba trafiła do więzienia;) a tak poważnie, to popytam, ale wiem, że będzie ciężko, ludzie przed zwierzętami bronią się rękami i nogami, bo to dodatkowy obowiązek:( kompletnie ich nie rozumiem, bo dla mnie to kolejny powód do radości jakie One dają;

Posted

[quote name='asiuniab']Paula_t to zabrzmiało, jakby osoba trafiła do więzienia;) a tak poważnie, to popytam, ale wiem, że będzie ciężko, ludzie przed zwierzętami bronią się rękami i nogami, bo to dodatkowy obowiązek:( kompletnie ich nie rozumiem, bo dla mnie to kolejny powód do radości jakie One dają;[/QUOTE]

W ośrodku dla maltretowanych kobiet :(

Posted

[quote name='asiuniab']o to straszne, przepraszam:( a o świnkach pamiętam i będę się pytać;[/QUOTE]

Asiuniab, nie przepraszaj, bo nie masz za co, przecież nie wiedziałaś. Ja tej osoby nie znam, po prostu kumpel poprosił mnie o pomoc, bo wiedział, że "siedzę" w temacie zwierzaków. Aktualnie świnki są u Niego, ale nie mogą tam zostać, przygarnął je tylko awaryjnie, bo nie było innego wyjścia.

Dziękuję.

Posted

[quote name='asiuniab']o to straszne, przepraszam:( a o świnkach pamiętam i będę się pytać;[/QUOTE]

Koledze udało się namówić babcię i przyjęła świnki pod swój dach:multi:

Posted

Świnki zatem są podwójnie zabezpieczone! :)
Zadzwonię jutro do Kasi, bo dziś była sterylka Tinki, to nie chce jej głowy zawracać. Kasia ma nieczynnego kompa, więc sama nam nic nie napisze. Ale jutro zadzwonię to się dowiem jak tam nasz królewicz!

Posted

Cioteczki kochane Liderkowe... Księciu... Przepraszam, że się wtrącam... Sytuacja krytyczna, wyciągnęłyśmy kolejną bidę ze schronu, tym razem psie dziecko... :( Potrzebujemy pomocy, chociaż hopania. A u Liderka same ciocie o dobrym serduchu... :(

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239869-Lea-pogryzione-psie-dziecko%21%21%21-POMOCY%21[/url]

Posted

Zadzwoniłam do Kasi jak akurat była w lesie z Liderkiem i Małą. Synek Kasi pytał "Mamo, czemu Liderek tak szybko biega?" Lider wprasza się na najdłuższe spacery i nigdy nie ma dość. Obsikał lodówkę - że jest jego i nie wpuszcza już futrzaków do legowiska i nie pozwala sprawdzać co ma w miseczce - ale poza tym - jest po prostu super. Nie jest jakiś wylewny w kontaktach, ale np. jak Kasia znika w łazience, to Lider stoi przed i piszczy. Jest bezproblemowy. Umówiłam się z Kasią, że weźmie go na badania jak będzie jechać do Bielska. Może nawet w tym tygodniu.

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']No bo to typowy facet jest... Skrywa uczucia, ale mimo wszystko ma złote serducho i to pokazuje :) Kochany.
A z tą lodówką... Liderku! Nie dasz rady zjeść wszystkiego ;)[/QUOTE] Ja mysle ze jak by mu udostepnic ta lodowke to wyczysci jak odkurzacz :) :) :)