Hope2 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 We własnej osobie:loveu: i mam taką cichą nadzieję,że i Lidetek długo czeka na TEN dom-jeden jedyny,w którym będzie najukochańszą paróweczką świata:lol: my już z Tolusiem trochę poczarujemy:evil_lol: Quote
paula_t Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Czarujcie, czarujcie :) Dobranoc Liderku:loveu: Quote
Bjuta Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Ty sobie Liderku śpisz, a tutaj czary odchodzą :) :) Aż wyczarujemy Ci jeszcze domek stały. Quote
Mysza2 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Boskie zdjęcie :):):), jak pies z kotem:), jak miło tu zajrzeć http://img198.imageshack.us/img198/2226/dsc09567x.jpg Quote
paula_t Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='Mysza2']Boskie zdjęcie :):):), jak pies z kotem:), jak miło tu zajrzeć http://img198.imageshack.us/img198/2226/dsc09567x.jpg A to, że lubi koty, to kolejny atut naszego królewicza:loveu: Quote
Ingrid44 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Czarujcie cioteczki, niech Liderek ma wreszcie swoj domek :) :) :) Quote
__Lara Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='Ingrid44']Czarujcie cioteczki, niech Liderek ma wreszcie swoj domek :) :) :)[/QUOTE] O tak! Myslę, że fajnie by się nadał do starszych ludzi, choć nie tylko :) fajnie jakby istniała taka baza adopcji starszych psów i starsze osoby wiedziałyby gdzie wtedy szukać takich piesków dla siebie. Quote
paula_t Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Dzień dobry Liderku. Jak tam się masz? :) Quote
asiuniab Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='__Lara']O tak! Myslę, że fajnie by się nadał do starszych ludzi, choć nie tylko :) fajnie jakby istniała taka baza adopcji starszych psów i starsze osoby wiedziałyby gdzie wtedy szukać takich piesków dla siebie.[/QUOTE] ale suuuuper pomysł, byłoby świetnie:) Quote
Bjuta Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Ale to chyba są takie miejsca- no psiegrane marzenia np skupiają się na staruszkach. Mysia mówi, że jeśli ktoś przychodzi do schronu adoptować staruszka, to na ogół młodzi. Starzy chcą młodych... Quote
paula_t Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='Bjuta']Ale to chyba są takie miejsca- no psiegrane marzenia np skupiają się na staruszkach. Mysia mówi, że jeśli ktoś przychodzi do schronu adoptować staruszka, to na ogół młodzi. Starzy chcą młodych...[/QUOTE] Co jest w większości wypadków kompletnym brakiem rozsądku i odpowiedzialności, bo zazwyczaj starsi ludzie nie myślą o tym co będzie, jak trafią do szpitala/domu opieki, kto się zajmie psiakiem po Ich śmierci czy będą w stanie zapewnić psu taką dawkę ruchu, jakiej wymaga (czasem widuje się starsze osoby idące ledwo o laskach i młodego psa ciągnącego krótką parcianą smycz):shake: Quote
Bjuta Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Dokładnie tak jest! Co dziennie widzę sąsiadkę, która chodzi w tempie 10 metrów 10 minut z trzyletnim psem. Quote
asiuniab Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='Bjuta']Dokładnie tak jest! Co dziennie widzę sąsiadkę, która chodzi w tempie 10 metrów 10 minut z trzyletnim psem.[/QUOTE] brak wyobraźni:( Quote
paula_t Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='Bjuta']Dokładnie tak jest! Co dziennie widzę sąsiadkę, która chodzi w tempie 10 metrów 10 minut z trzyletnim psem.[/QUOTE] Ale jak zwrócisz starszym osobom na to uwagę albo spróbujesz wytłumaczyć dlaczego lepiej adoptować starszego psiaka niż młodego, to jeszcze to Ty wyjdziesz na tą złą. Nie chodzi o wrzucanie wszystkich do jednego wora, ale każdy powinien spojrzeć na sytuację racjonalnie, mierzyć siły na zamiary. Quote
MTD Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='paula_t']Ale jak zwrócisz starszym osobom na to uwagę albo spróbujesz wytłumaczyć dlaczego lepiej adoptować starszego psiaka niż młodego, to jeszcze to Ty wyjdziesz na tą złą. Nie chodzi o wrzucanie wszystkich do jednego wora, ale każdy powinien spojrzeć na sytuację racjonalnie, mierzyć siły na zamiary.[/QUOTE] całkiem niedawno jakaś pani 65+ mi powiedziała z fochem, że ona kanapowca to nie chce ! a teraz z innej beczki, przed chwilą dzwonił do mnie młody koleś pytając poważnie, czy mozna psa wysłać pocztą, bo wyczytał w Internecie, że można, tylko trzeba psu oczy zawiązać... wciąż mam szczękę przy podłodze.. Quote
paula_t Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='MTD']całkiem niedawno jakaś pani 65+ mi powiedziała z fochem, że ona kanapowca to nie chce ! a teraz z innej beczki, przed chwilą dzwonił do mnie młody koleś pytając poważnie, czy mozna psa wysłać pocztą, bo wyczytał w Internecie, że można, tylko trzeba psu oczy zawiązać... wciąż mam szczękę przy podłodze..[/QUOTE] Właśnie widziałam na Czarnych Kwiatkach:angryy: Ja już czasem nie mam siły już nawet debilizmu niektórych ludzi komentować.... Widziałaś jak się wczoraj skończył mój pobyt u Ciebie i jazda po farbę z bazarku? Quote
MTD Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='paula_t']Właśnie widziałam na Czarnych Kwiatkach:angryy: Ja już czasem nie mam siły już nawet debilizmu niektórych ludzi komentować.... Widziałaś jak się wczoraj skończył mój pobyt u Ciebie i jazda po farbę z bazarku?[/QUOTE] nie, co się stało? Quote
paula_t Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='MTD']nie, co się stało?[/QUOTE] Zobacz na wątku krakowskich zwierzaków. Quote
MTD Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='paula_t']Zobacz na wątku krakowskich zwierzaków.[/QUOTE]czemus do mnie cholero nie zadzwoniła? Quote
paula_t Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='MTD']czemus do mnie cholero nie zadzwoniła?[/QUOTE] No i co byśmy poradziły? Monia, ja już nie wiem do kogoś dzwonić w takich sytuacjach, czy dzwonić, czy ktoś pomoże czy nie:shake: Pies piękny, zadbany, przekochany. Nie byłam w stanie wpakować go do samochodu ani prośbami ani groźbami. Mam nadzieję, że właściciel się znajdzie, że będzie go szukał w schronisku, jutro ok.11 tam jadę po egzaminie to się zorientuję w sytuacji. Quote
__Lara Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='MTD']całkiem niedawno jakaś pani 65+ mi powiedziała z fochem, że ona kanapowca to nie chce ! a teraz z innej beczki, przed chwilą dzwonił do mnie młody koleś pytając poważnie, czy mozna psa wysłać pocztą, bo wyczytał w Internecie, że można, tylko trzeba psu oczy zawiązać... wciąż mam szczękę przy podłodze..[/QUOTE] No to ja teraz też mam szczękę przy podłodze... Quote
Monika89 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Kiedyś zainteresowałam się transportem psów w samolocie. Ciarki mnie przeszły, że pies ląduje w luku bagażowym i trza się modlić by pilot włączył tam ogrzewanie.... Wracając do głównego wątku. Cudnie wygląda Liderek wyciągnięty na posłaniu czy śpiąc z kotem :D Quote
paula_t Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='Monika89']Kiedyś zainteresowałam się transportem psów w samolocie. Ciarki mnie przeszły, że pies ląduje w luku bagażowym i trza się modlić by pilot włączył tam ogrzewanie.... Wracając do głównego wątku. Cudnie wygląda Liderek wyciągnięty na posłaniu czy śpiąc z kotem :D[/QUOTE] No niestety czasem nie ma wyboru:shake: Już wolę, żeby ludzie dawali psiaka do luku bagażowego na kilka-kilkanaście godzin, niż żeby wyjazd za granicę traktowali jako pretekst oddania/wyrzucenia psiaka :( Quote
Monika89 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='paula_t']No niestety czasem nie ma wyboru:shake: Już wolę, żeby ludzie dawali psiaka do luku bagażowego na kilka-kilkanaście godzin, niż żeby wyjazd za granicę traktowali jako pretekst oddania/wyrzucenia psiaka :([/QUOTE] Pozostaje jeszcze płynięcie statkiem. Dłuższe, ale pewniejsze. Quote
Recommended Posts