Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='paula_t']Ja bym jednak powtórzyła za jakiś czas to prześwietlenie, bo potem okazałoby się, że coś dało się zrobić i wszyscy będziemy pluli sobie w brodę...Wciąż mam ogromną nadzieję, że to nic "wielkiego", ale dobrze by było wiedzieć na 100% co w Liderku siedzi i jakie mamy pola manewru....[/QUOTE]

wiesz ze jest tak:
ryzykujemy i robimy, potem plujemy bo stalo sie cos najgorszego i myslimy: moglismy tego nie robic!
nie ryzykujemy i zostawiamy, a potem tak jak mówisz okazuje sie ze mozna bylo cos zrobic i tez plujemy . . . .

ehh... takie zycie .. .
zawsze nienaiwdzilam i nienawidzę narkozy . . ..

Posted

Ja uważam, że warto zrobić powtórne prześwietlenie ( u mojej suni już po miesiącu widać było istotne zmiany w kościach i przerzuty na płuca). Tym bardziej, że wcale nie trzeba psa sedować - wystarczy przytrzymać, żeby się ruszał.
Jeśli okaże się, że na płucach "coś" jednak jest ( a nie powiększony węzeł) to i tak nic nie da się z tym zrobić ale będziemy wiedzieć. Natomiast na jelitach też "coś" było i to jest ważne w przypadku Liderka.
Psiak wczoraj znowu był osowiały i nie chciał jeść :-( Po konsultacji z wetką dostał antybiotyk i lek przeciwzapalny/przeciwbólowy ( akurat miałam w domu). W nocy zwymiotował pomarańczową pianą. Dzisiaj była powtórka leków i po południu już wszamał ryż z kurakiem :-)

Posted

Liderku, nie daj się choróbskom, patrz ile tu osób martwi się o Twoje zdrówko !!!
głaski dla naszej paróweczki :loveu:

wydaje mi się, że trzeba chłopaka porządnie przebadać ,żeby wiedzieć z czym mamy do czynienia, bo chyba jednak coś mu dolega.A i wiek Liderkowy już poważny, to o zdrowie trzeba zadbać :)

Posted

[quote name='Toska1']Liderku, nie daj się choróbskom, patrz ile tu osób martwi się o Twoje zdrówko !!!
głaski dla naszej paróweczki :loveu:

wydaje mi się, że trzeba chłopaka porządnie przebadać ,żeby wiedzieć z czym mamy do czynienia, bo chyba jednak coś mu dolega.A i wiek Liderkowy już poważny, to o zdrowie trzeba zadbać :)[/QUOTE]

Też tak uważam ;-)
Dzisiaj rano był troszkę marny ( w nocy dreptał i siurał ) ale nie było najgorzej bo chciał mnie użreć jak próbowałam mu pocisnąć antybiotyk. W końcu skapitulowałam, rozpuściłam proszek w wodzie i podałam mu strzykawką.
Jadł dzisiaj dwa razy ryż z mięsem i wyżebrał ode mnie kawałeczek szynki. Na spacery chodzi ale raczej króciutkie - chyba też dlatego, że jest bardzo zimno.
Jutro będę dzwonić do wetki i zobaczymy co dalej.

Posted

Kasiu, działaj, ja jutro uzupełnię finanse Liderka. W razie katastrofy poprosimy TOZ o pomoc, tylko wtedy niezbędna jest faktura, zapytaj proszę Kasiu, czy wet w razie czego da nam fakturę?

Posted

[quote name='Bjuta']Kasiu, działaj, ja jutro uzupełnię finanse Liderka. W razie katastrofy poprosimy TOZ o pomoc, tylko wtedy niezbędna jest faktura, zapytaj proszę Kasiu, czy wet w razie czego da nam fakturę?[/QUOTE]

Faktycznie z deklaracji jednorazowych niewiele pieniążków zostało. Dobrze, że chociaż nie trzeba dokładać do hoteliku...

Kasiu wiesz już coś po rozmowie z weterynarzem?

Posted

[quote name='paula_t']
Kasiu wiesz już coś po rozmowie z weterynarzem?[/QUOTE]

Wetka powiedziała, że jeśli znowu powtórzy się jakieś niedomaganie( apatia, brak apetytu, biegunka) u Liderka to wtedy mam z nim podjechać na badania.
Na razie proszę trzymać kciuki, żeby było jak jest czyli bardzo ok :-)

Posted

[quote name='kasiaprzystał']Wetka powiedziała, że jeśli znowu powtórzy się jakieś niedomaganie( apatia, brak apetytu, biegunka) u Liderka to wtedy mam z nim podjechać na badania.
Na razie proszę trzymać kciuki, żeby było jak jest czyli bardzo ok :-)[/QUOTE]

Bardzo się cieszę, że już jest lepiej:)

Posted

[quote name='Panna Marple']I tak trzymać Liderku! Bez żadnej obsuwy-ma być dobrze:lol:[/QUOTE]

Na wątku Tinki dojrzałam naszego Liderka;) [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249999-TINA-z-Tych%C3%B3w-10-lat-za-kratami-Ju%C5%BC-w-hoteliku-brak-180-z%C5%82-Prosimy-o-pomoc%21/page11[/url]

Posted

[COLOR=#000000]Przepraszam za off'a, ale szukamy czegokolwiek dla psiaka znalezionego z łańcuchem na szyi. Mamy dwa dni, inaczej czego go schronisko w Nowym Targu:[/COLOR]
[B]​[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/250766-B%C5%82agam-o-pomoc-mamy-2-dni-p%C3%B3%C5%BAniej-czeka-go-schron-w-Nowym-Targu-(-(-(?p=21839362#post21839362"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...2#post21839362[/URL][/B]

Posted

[quote name='Doda_']Co u Liderka? :)[/QUOTE]

U Liderka wszystko w najlepszym porządku ;-) Jest tak samo upierdliwy jak zawsze :diabloti: czyli od razu pokazuję, że np. nie ma ochoty na towarzystwo innego psa w swoim legowisku ;)
Apetyt ma ogromny, kupy bardzo 'ładne" :p i znowu utrzymuje czystość w domu :lol:
Muszę się zabrać za jakąś fotorelacje .