Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulka18 napisał(a):
Moze ta sunia jadla byle jaka karme typu Chappi i stad problemy ze skora? wesciki sa dosc wrazliwe pokarmowo. Moze zmiana karmy na lepsza, wlasciwa pomoże.

Będziemy myśleć, to też możliwe.

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

alergie pokarmowe to właśnie najczęstsze problemy westów ale to nie musi być koniecznie karma chappi może być też kurczak na który najczęściej są uczulone. może właścicielka nawet nie próbowała znaleźć na co jest uczulony jej pies i wolała go uśpić. teraz ataK napewno znajdzie pzryczyne choroby i suńka szybko wróci do zdrowia.

Posted

Oczywiście sprawdzimy wszystko, na razie cieszę się, jak w ogóle coś raczy wziąć do pyszcza, bo po sterylce dziś dopiero zaczęła powoli jeść...

Posted

Trzymaj się malutka, teraz juz z górki ;)

.. też mam sunię na tymczasie (Dosia), z wielkimi problemami (alergiczno-jelitowymi)i dopiero karma ''Nutra Nuggets'' [lamb meal&rice, przeciwalergiczna] ustabilizowała sprawę. Dawałam jej juz wszystko, różne suche i gotowane i problemy nie ustawały.

Zawsze warto próbowac do skutku.

Posted

Mała czuje się dobrze, ranka w porządku, jodynuję ją, zaczyna mieć normalny kolorek, zasinienie znika. Zdjęłam już kapotę, bo wyraźnie jej przeszkadza, a wylizuje się trochę tylko po jodynowaniu, chyba jej jodyna smakuje ;) Apetyt ma, chętnie się już bawi z Myszką, zdarza się, że szaleje nie mniej od niej...
A tak nawiasem mówiąc, jak myślicie, czy Szami się zgodzi, żeby Neli została u mnie? ;)

Posted

ataK napisał(a):
(...)
A tak nawiasem mówiąc, jak myślicie, czy Szami się zgodzi, żeby Neli została u mnie? ;)

No jasne, jestem tego pewna .... ma do Ciebie 100% zaufanie, inaczej nie dałaby Ci psinki pod opiekę ....

hurrraaa, sunia ma nowy domek i to .. stały :multi::multi::multi::multi:

Posted

No proszę :D Gratuluję obu paniom ! I bardzo się cieszę.

A z alergią można spróbować karmę royal canin sensitivity (łosoś) - mój tymczasek wieczny Bugi ma alergię na kurczaka i tylko na tej karmie doszedł do siebie, normalnych kup i normalnej sierści.

Posted

ataK nie wierzę !!!!!!!!!! Pewnie ,że Nelusia może zostać u Ciebie .
Ja ze swojej strony nadal zapewnię jej obsługę weterynaryjną no i strzyżenie , oczywiście bezpłatnie.
Po burzliwym miesiącu wszystko zaczęło się układać , moje dziecko już wróciło ze szpitala do domu , Nelusia znalazła najwspanialszy domek na świecie - czego chcieć więcej .

Posted

kaskadaffik napisał(a):
O przeniesienie wątku trzeba chyba napisać do moda jakiegoś i przenosi :)

Ale się cieszę, co dwa psiaki to nie jeden, Myszunia dokucza bardzo Neli ?? :)

Teraz już Neli doszła do siebie, więc nawet jej to dokuczanie za bardzo nie przeszkadza... Wczoraj Neli szalała nie gorzej od Myszki, jeszcze trochę, a Myszka nauczy ją wszystkiego ;)

Posted

pilnie szukam DT dla małego dręczonego kudłaczka...gdyby ktoś mógł go przetrzymać u siebie to zdarzyłby się dla niego cud...proszę pomóżcie maluchowi :( info na PW.

Posted

ataK napisał(a):
No mnie na razie wystarczy czworonogów ;) On ma wątek?

dzisiaj mu założę, popytajcie o DT dla niego please. jak do poniedziałku niczego nie znajdę to będę dzwonić do schronu, bo tam nie może zostać.