ataK Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Jaanna, wyrazy współczucia... No to szukamy dalej. Czy może orientujecie się, kto na dogo jest od terierów? Quote
Szami Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Dzisiaj odwiedziłam malutką .Nela wydaje się być szczęśliwa w DT , tak jak już pisała ataK jutro mała zostanie wysterylizowana i szukamy dla niej domku stałego . Parę zdjęć z dzisiejszego spotkania : Quote
ataK Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Jakby co, to ten fioletowy pudel nie jest do adopcji ;) Quote
lika1771 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 ataK napisał(a):Jakby co, to ten fioletowy pudel nie jest do adopcji ;) A ja własnie chciałam o niego zapytac:razz: widac ze grzeczny,bezproblemowy Quote
Kenny Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 lika1771 napisał(a):A ja własnie chciałam o niego zapytac:razz: widac ze grzeczny,bezproblemowy haha i widać że do dzieci łagodny :D Quote
ataK Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 I nie je dużo, na spacery nie wyciąga, nie choruje - idealny pies :) Quote
Ewanka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Cudne fotki , śliczna sunia :):):) ... o co chodzi z tą jej chorobą(????), miała być info na wątku. Tak pytam z czystej ciekawości, bo nadal nie mogę uwierzyć, że baba chciała ją uśpić tak sobie, bez powodu. Quote
Kenny Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Ewanka napisał(a):... o co chodzi z tą jej chorobą(????), miała być info na wątku. Tak pytam z czystej ciekawości, bo nadal nie mogę uwierzyć, że baba chciała ją uśpić tak sobie, bez powodu. dokładnie, dla mnie to też strasznie dziwne i niepojęte. ale różni są ludzie niestety. Quote
ataK Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 No właściwie ja nadal niewiele wiem... Tyle, że u mnie prawie wcale się nie drapała, a jej "właścicielka" twierdziła, że spać nie może, bo sunia cały czas się drapie. Być może więc to jest po prostu kwestia jakichś detergentów, których używała do podłogi, tak się wydawało wetowi, który ją leczył. Dziś po południu sunia wraca do mnie po sterylce i zaczynamy obserwację i leczenie. Moja Matula się do niej przekonała, mała śpi u niej w pokoju i nawet coś tam rodzicielka moja przebąkiwała, że może jak się leczy u jednego lekarza to nie szukać domu nigdzie daleko, że zaprzyjaźniły się z Myszką itp... ;) Quote
Ewanka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Czytam między wierszami, że jest szansa, że zostanie u Was ???? ... to by było genialnie :multi::multi::multi: Quote
ataK Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 No jeszcze nie wiadomo, jest jedna przeszkoda, jeśli by się udało to przeskoczyć, to kto wie... Quote
jaanna019 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Uda się, uda dla takiej ślicznotki wszystko się uda ;) trzymam za was kciuki. Quote
Ewanka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 ataK napisał(a):No jeszcze nie wiadomo, jest jedna przeszkoda, jeśli by się udało to przeskoczyć, to kto wie... ... a przeszkody, jak wiadomo są po to, by je pokonywac ;) Quote
Kenny Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Ewanka napisał(a):... a przeszkody, jak wiadomo są po to, by je pokonywac ;) no dokładnie :D Quote
ataK Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Zobaczymy, w ciągu najbliższych dni powinno się okazać... A kciuki trzymajcie, na pewno nie zaszkodzi ;) Quote
Ewanka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 ... kciukasy zaciśnięte do białości ... ;) Quote
Kenny Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 ataK napisał(a):Zobaczymy, w ciągu najbliższych dni powinno się okazać... A kciuki trzymajcie, na pewno nie zaszkodzi ;) 3mamy 3mamy :) Quote
paoiii Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 ooo trzymamyyy! jak po sterylce suńka? :) Quote
ataK Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Wczoraj dużo piła, wyszła na dwór i zrobiła komplecik ;) W nocy się biedna zlała, ale na szczęście zdążyła wstać, więc na podłogę a nie na posłanko. Na razie dalej leży, nie chciała jeść ani wyjść. Myszka ją trochę męczy, bo chce się bawić, skacze przed nią powarkując zachęcająco, ale jak widzi, że nic z tego, to rezygnuje i zadowala się ludźmi ;) Quote
lika1771 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Trzymamy kciuki za szybki powrot do zdrowia Quote
Agnieszka_Chrzanów Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 czyli juz po zabiegu? :) wydaje mi sie ze ta choroba skórna to może być alergia wywolana jedzeniem,u westów bardzo częste są uczulenia na mięso kurczaka. wogóle u tej rasy są bardzo częste alergie skórne wywołane przez różne rzeczy. dobrze by było gdyby przez to suńka miała zaczerwienienie bo to nie jest groźne ale należy leczyć i przedewszystkim znaleźć na co jest uczulona. mam nadzieje że szybko dojdzie do siebie i zapomni o byłej pseudo-właścicielce która ją chciała uśpić z byle powodu. trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło, wyzdrowiała i została u Ciebie :) pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :) Quote
ataK Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Zdecydowała się już wyjść na siusiu, nie wróciła na posłanie tylko położyła się pod krzesłem... Nie próbuje wylizywać ranki, kubraczek miała założony na noc, ale teraz zdjęłam, bo jej niewygodnie. A co do uczulenia, to może rzeczywiście to kwestia pokarmu. Baba kupowała u Szami kilogram suchej karmy na miesiąc i twierdziła, że Neli je tylko to, ale trudno uwierzyć, żeby 1 kg wystarczało, więc coś jeszcze na pewno jadła. Jak dojdzie do siebie po sterylce, to zajmiemy się skórą. Na razie nawet jak się zsikała, to podłogę umyłam samą wodą, bo nie wiem, co jej może zaszkodzić... Quote
kaskadaffik Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Małgosiu śliczne te sunie masz ;) dopiero bez psowa byłaś u tu dwie sunieczki :) Gratuluję, a zdjęcie z pudelkiem rewelacja :) :) Quote
Ulka18 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Moze ta sunia jadla byle jaka karme typu Chappi i stad problemy ze skora? wesciki sa dosc wrazliwe pokarmowo. Moze zmiana karmy na lepsza, wlasciwa pomoże. Quote
ataK Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 kaskadaffik napisał(a):Małgosiu śliczne te sunie masz ;) dopiero bez psowa byłaś u tu dwie sunieczki :) Gratuluję, a zdjęcie z pudelkiem rewelacja :) :) Bezpsowa byłam od śmierci naszej ostatniej suni, wcześniej miałam po kilka naraz ;) Że nie wspomnę o przywleczeniu do domu - pociągiem z Opola - pięciu trzydniowych szczeniąt bez suki i odkarmieniu ich humaną i mlekiem w proszku (takim do gotowania bo w tamtych czasach nie było instantów)... Quote
Recommended Posts