Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj odwiedziłam malutką .Nela wydaje się być szczęśliwa w DT , tak jak już pisała ataK jutro mała zostanie wysterylizowana i szukamy dla niej domku stałego .
Parę zdjęć z dzisiejszego spotkania :

Posted

Cudne fotki , śliczna sunia :):):)

... o co chodzi z tą jej chorobą(????), miała być info na wątku.

Tak pytam z czystej ciekawości, bo nadal nie mogę uwierzyć, że baba chciała ją uśpić tak sobie, bez powodu.

Posted

Ewanka napisał(a):
... o co chodzi z tą jej chorobą(????), miała być info na wątku.

Tak pytam z czystej ciekawości, bo nadal nie mogę uwierzyć, że baba chciała ją uśpić tak sobie, bez powodu.

dokładnie, dla mnie to też strasznie dziwne i niepojęte. ale różni są ludzie niestety.

Posted

No właściwie ja nadal niewiele wiem... Tyle, że u mnie prawie wcale się nie drapała, a jej "właścicielka" twierdziła, że spać nie może, bo sunia cały czas się drapie. Być może więc to jest po prostu kwestia jakichś detergentów, których używała do podłogi, tak się wydawało wetowi, który ją leczył. Dziś po południu sunia wraca do mnie po sterylce i zaczynamy obserwację i leczenie. Moja Matula się do niej przekonała, mała śpi u niej w pokoju i nawet coś tam rodzicielka moja przebąkiwała, że może jak się leczy u jednego lekarza to nie szukać domu nigdzie daleko, że zaprzyjaźniły się z Myszką itp... ;)

Posted

ataK napisał(a):
No jeszcze nie wiadomo, jest jedna przeszkoda, jeśli by się udało to przeskoczyć, to kto wie...

... a przeszkody, jak wiadomo są po to, by je pokonywac ;)

Posted

Wczoraj dużo piła, wyszła na dwór i zrobiła komplecik ;) W nocy się biedna zlała, ale na szczęście zdążyła wstać, więc na podłogę a nie na posłanko. Na razie dalej leży, nie chciała jeść ani wyjść. Myszka ją trochę męczy, bo chce się bawić, skacze przed nią powarkując zachęcająco, ale jak widzi, że nic z tego, to rezygnuje i zadowala się ludźmi ;)

Posted

czyli juz po zabiegu? :) wydaje mi sie ze ta choroba skórna to może być alergia wywolana jedzeniem,u westów bardzo częste są uczulenia na mięso kurczaka. wogóle u tej rasy są bardzo częste alergie skórne wywołane przez różne rzeczy. dobrze by było gdyby przez to suńka miała zaczerwienienie bo to nie jest groźne ale należy leczyć i przedewszystkim znaleźć na co jest uczulona. mam nadzieje że szybko dojdzie do siebie i zapomni o byłej pseudo-właścicielce która ją chciała uśpić z byle powodu. trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło, wyzdrowiała i została u Ciebie :) pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :)

Posted

Zdecydowała się już wyjść na siusiu, nie wróciła na posłanie tylko położyła się pod krzesłem... Nie próbuje wylizywać ranki, kubraczek miała założony na noc, ale teraz zdjęłam, bo jej niewygodnie. A co do uczulenia, to może rzeczywiście to kwestia pokarmu. Baba kupowała u Szami kilogram suchej karmy na miesiąc i twierdziła, że Neli je tylko to, ale trudno uwierzyć, żeby 1 kg wystarczało, więc coś jeszcze na pewno jadła. Jak dojdzie do siebie po sterylce, to zajmiemy się skórą. Na razie nawet jak się zsikała, to podłogę umyłam samą wodą, bo nie wiem, co jej może zaszkodzić...

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Małgosiu śliczne te sunie masz ;) dopiero bez psowa byłaś u tu dwie sunieczki :) Gratuluję, a zdjęcie z pudelkiem rewelacja :) :)

Bezpsowa byłam od śmierci naszej ostatniej suni, wcześniej miałam po kilka naraz ;) Że nie wspomnę o przywleczeniu do domu - pociągiem z Opola - pięciu trzydniowych szczeniąt bez suki i odkarmieniu ich humaną i mlekiem w proszku (takim do gotowania bo w tamtych czasach nie było instantów)...