Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 787
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tę fundację zna Adam (papatkiole). IVV, napisz do niego na PW, dopytaj o wsio według własnego uznania. Adam był tam, widział jak są psy zaopiekowane. Ta fundacja przejęłaby całkowitą pieczę nad psem i szukałaby mu domu. Fundacji nie znam ale znam Adama, jest max oddany zwierzętom i na pewno nie działa na szkodę żadnego z nich. Czy popełnia błędy? Zapewne tak, choć ja o żadnym z nich nie wiem. Czy warto na zimne dmuchać? Tak i tu zrozumiem każdego, kto chce informacji, chce dopytać, chce mieć pewność, na co może liczyć, a na co nie.

Adam, z góry przepraszam, że Cię rozebrałam wstępnie na części pierwsze.

Posted

majqa napisał(a):
Tę fundację zna Adam (papatkiole). IVV, napisz do niego na PW, dopytaj o wsio według własnego uznania. Adam był tam, widział jak są psy zaopiekowane. Ta fundacja przejęłaby całkowitą pieczę nad psem i szukałaby mu domu. Fundacji nie znam ale znam Adama, jest max oddany zwierzętom i na pewno nie działa na szkodę żadnego z nich. Czy popełnia błędy? Zapewne tak, choć ja o żadnym z nich nie wiem. Czy warto na zimne dmuchać? Tak i tu zrozumiem każdego, kto chce informacji, chce dopytać, chce mieć pewność, na co może liczyć, a na co nie.

Adam, z góry przepraszam, że Cię rozebrałam wstępnie na części pierwsze.

dzieki majqa ! mysle ,ze jesli Adam moglby sie wypowiedziec tu ,to moze rozwialoby to watpliwosci wielu osob na dogo. Adam bardzo prosze :)
ja to mam jakas gesia skorke z tymi zagranicznymi fundacjami:roll:
jest tak wiele roznych, ktore poszukuja psy do doswiadczen,najlepiej ida bezdomniaki..

Posted

IVV napisał(a):
dzieki majqa ! mysle ,ze jesli Adam moglby sie wypowiedziec tu ,to moze rozwialoby to watpliwosci wielu osob na dogo. Adam bardzo prosze :)
ja to mam jakas gesia skorke z tymi zagranicznymi fundacjami:roll:
jest tak wiele roznych, ktore poszukuja psy do doswiadczen,najlepiej ida bezdomniaki..

Przyłączam się do tej prośby. Nie mam nic przeciwko temu, aby oba te psiaki skorzystały z szansy, jaką ta fundacja może im dać, tym bardziej, że dla Iksika nie ma jak dotąd żadnych innych propozycji, jednak jeśli i zanim, to dobrze by było, gdybyśmy jednak coś więcej dowiedzieli się na temat działalności tej fundacji. Na ten przykład chciałabym się dowiedzieć jak nazywa się ta fundacja, gdzie działa na terenie Niemiec i czy ma swoją stronę internetową? Przecież każdy z osobna nie będzie pisał PW do p. Adama. No chyba, że nasze osoby w tych wyjaśnieniach nie są brane pod uwagę.

Posted

Kochane moje, ledwo żyję ale psiaczki już w hoteliku. Pieski są bardzo łagodne, troszkę bały się wejść do samochodu, ale to normalne. Całą drogę grzecznie spały. Teraz będą w hoteliku. Psiaczki są małej wielkości.
Reszta później.

Posted

elinka napisał(a):
(...) chyba, że nasze osoby w tych wyjaśnieniach nie są brane pod uwagę.

Nie widzę powodu, by pomijać Wasze pytania i wątpliwości. Mam nadzieję, że Adam się odezwie.

Ponadto...

Dzięki Temido za udaną akcję. Decyzja co do ich losów w Waszych rękach. Kar0la, jeśli zgarniesz jednego z nich jak tylko będę mogła pomogę Ci tu na miejscu. Jeśli chodzi o koszt z kolei doprowadzenia obu do ładu, bo już się dodzwoniłam. Miejsce jest po 16tej, jutro i oba za cenę 45-50zł.

Posted

Aniu, ja myślę, by najpierw rozstrzygnęło się, co robimy z jednym/ dwoma psiakami. Czy ktoś się zlituje, skusi. Oby...
Zależnie kto to dopnie temu należy dopomóc wpłatami.

Jeśli np. mnie psiaki wpadną w ręce to dopilnuję wszystkiego, zapłacę z własnej kieszeni licząc na to, że ktoś mi potem dopomoże w dźwignięciu tego kosztu, bo sytuację swoją mam za przeproszeniem patową (stan zdrowia i zazwierzęcenie, przede mną 19 szczepień, 3 kastracje, doleczenie chorej kici i suni, a za mną świeży ból przeżyć i przegranej po walce o innych z moich podopiecznych, a to też mi zabiło kieszeń).

Posted

Walę dublem na oba wątki:

Jeszcze jest czas na decyzję zatem... Jakie mamy opcje? Mnie osobiście zależy na tym, by bezpieczne były oba psy. Jestem przekonana, że Wam również więc...
Gdyby wsadzić jednego do Sylwii, o ile się nic u niej nie zmieniło musimy mieć na biegusiu DT dla drugiego.

Kto więc jest chętny: wybór jamor czy kudłacz???

Posted

Anuś, do mnie w znaczeniu mojego rejonu i mojej pomocy, bo inaczej tego nie ugryzę. Mam poligon w domu, remont, funkcjonuję na dwa fronty, czyli ZOO razy dwa. Tylko to mogę zrobić.:-(

Posted

Już odpoczęłam, więc się zawinęłam na pięcie i pojechałam do psiaków. Mam też zdjęcia, więc zaraz wstawię. :) Jutro z rana pobudka, bo mnie Adam budzi :) Psiaki siedzą sobie bardzo spokojne, kochane misie.

Posted

Pani prowadząca ta fundację to Gitta Eschenbrücher
Jeżeli chcecie więcej informacji na Jej temat to prosze sie skontaktować z wieloletnimi wolontariuszami z łódzkiego schronu, z Pania Agnieszką(o ile dobrze pamietam) z fundacji ostatnia szansa, z dziewczynami ze schroniska w szamotułach czy w koninie oraz jeszcze wielu innych który teraz nie pamiętam.
Nie polecam nigdy miejsc w których nie byłem, nie jestem typem osoby która zachwyca się byle czym o czym może swiadczyć moje podjeście do hotelików.
Nie opieram się na opiniach innych i na opowieściach z kosmosu. Nie snuje domysłów, opieram się na faktach.
Osobiście zawożę kilka psiaków do szwajcarii(a raczej z racji stanu mojego auta tylko pod granicę szwajcarską) do adopcji.
To by bylo na tyle.
Zależy mi tylko i wyłącznie na jak najszybszym zabraniu psiaków z ulicy, a nie na pisaniu na forum "jakie to one śliczne i biedne", zima za pasem i nie ma czasu
na gdybanie i zatsanawianie się. Za pieniądze które by poszły ewentualnie na te psiaki można by pomóc jakimś innym psom. Jest okazja, transport w sumie by wyszedł jakieś nieduże kwoty
które mogę spokojnie pokryć, jest miejsce dobre dla psiaków, ale czasu na zastanawianie jest mało. Takie jest moje podjeście.
Niestety jutro bym musiał wiedziec czy sioę zdecydujecie w tę albo we wtę bo jak nie to zabiorę po drodze inne psiaki w transport do poznania i Gorzowa.
Nie mam czasu ma pisanie non stop na forum bo większość czasu jestem w trasie.

Posted

A ja przypomnę, póki co, że miejsce w Łodzi nie jest zaklepane w tym znaczeniu, że hotelik nie wie, czy psiaki na 100% przyjadą, podobnie rzecz się ma z fryzjerem.
Czekam na decyzję zainteresowanych.

Posted

Czekam na decyzje do godziny 22, bo musze się wyspac prze trasą.
Jak psy mają trafić do schroniska to nie ma potrzeby żbym nadrabial drogi i po nie jechał.
Nie ma różnicy w którym schronie wylądują.
Zdecydujcie i dajcie znać bo ja naparwdę nie mam czasu, muszę się wyspać przed jazdą.