sylwiaso Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Czy wymiary naszego mężczyzny Ci nie pasują?! Quote
irenaka Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 [quote name='sylwiaso']Irenko wymiary Bingusia dł grzbietu 44cm pod pierwszymi łapkami 52 cm pod drugimi 38cm tylko on tak bardzo się cieszył,że go mierzę i tulę,że proszę daj mi po centymetrze poprawki bo nie mogłam go na 100%zmierzyć!!![/QUOTE] Pewnie Ci dam jeszcze z 10cm;), bo nie wiem, co jest w hotelu do pożyczenia. Wyślij mi na mail ( skrzynka wiecznie zapchana) swój adres: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [quote name='majqa']Oj, parsknęłam śmiechem. Na wszelki wypadek skopiuję te wymiary Irence na PW.[/QUOTE] Idę dzwonić i kopać;) Pw nie wysyłaj, jeszcze kumam wymiar:evil_lol: Quote
Energy Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Sylwiaso a ja proszę o wysokość w kłębie:cool3:będzie wiadomo czy to średni czy mini pudel:p Quote
majqa Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Mierz, proszę mierz Sylwio wysokość w kłębie. Parsknęłam z kolei na myśl jak Bingo musiał tańczyć przy tym mierzeniu skoro się asekurujesz zapasem centymetrów. :-) I to nie był śmiech złośliwy, moich nie mogę pomierzyć dobrze, ni diabła. Quote
sylwiaso Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 A ja myślałam,że Cię rozśmieszyły cm.tej chudzinki jaki to CHŁOP z niego!!!!bo ja sama jak go mierzyłam to się śmiałam!a on na mój śmiech jeszcze bardziej warjował!!!! Quote
irenaka Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 [quote name='sylwiaso']A ja myślałam,że Cię rozśmieszyły cm.tej chudzinki jaki to CHŁOP z niego!!!!bo ja sama jak go mierzyłam to się śmiałam!a on na mój śmiech jeszcze bardziej warjował!!!![/QUOTE] Pewnie że wariował, miał taką kobitkę koło siebie, że nie sposób tego nie robić:evil_lol: Quote
kora78 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 wciaz sa posty osob dziwiacych sie, co za wyjazd jest szykowany dla Bingo. ale sadze, ze to nieporozumienie, bo ktos nie doczytal konca historii z dt u elinki. ludzie sie dziwia, co chwile nowi, a nikt tego nie prostuje ?! napiszcei jasno, ze przeciez Bingo w hotelu zostaje i szuka ds stamtad kiedy leni wraca, by tytul zmienic?? Quote
majqa Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Myślę, że już się sprawa wyjaśniła. Zamęt, fakt, wziął się stąd, że nie mamy aktualizowanego pierwszego postu (dlatego też ciągnę tę przypominajkę rozliczeniową). W podpisie Leni jest info, cytuję: "[B]W dniach 12-26.09 będę poza netem". [/B]Bingo zostaje na razie u Sylwii, pchamy szczepienia, potem kastrację i organizujemy mu kubraczek. Quote
Basia Z. Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Tak sobie myślę... to ubranie to najlepiej, żeby była kamizelka z polaru, taka jaką na prędce przy odrobinie zdolności można samemu uszyć dopasowaną "na psie" np. ze starego polarowego szalika, bez rękawów, trochę elastyczna, żeby nie krępowała ruchów ale i dobrze dopasowana zwłaszcza na brzuchu i wycięta nad siusiakiem żeby mu na interesik nie zachodziła, bo w przeciwnym razie jak podniesie nóżkę to sobie nasika prosto do ubranka. Ubranko nie moze być zbyt luźne i z rękawami, bo w takim jak pies się położy to nieraz jak podkurczy sobie łapki we śnie i one mu się wciągną do środka i pies wtedy bez pomocy człowieka nie wstanie tylko będzie leżał jak w kaftanie bezpieczeństwa aż ktoś przyjdzie i mu pomoże. Albo bezpieczna byłaby taka derka - pod spodem polar a na wierzchu ortalion na plecy tylko a pod klatką zapinana na paski przy pomocy rzepów albo zatrzasków Quote
elinka Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 [quote name='kora78']wciaz sa posty osob dziwiacych sie, co za wyjazd jest szykowany dla Bingo. [B]ale sadze, ze to nieporozumienie[/B], bo ktos nie doczytal konca historii z dt u elinki. ludzie sie dziwia, co chwile nowi, a nikt tego nie prostuje ?! napiszcei jasno, ze przeciez Bingo w hotelu zostaje i szuka ds stamtad kiedy leni wraca, by tytul zmienic??[/QUOTE] Tak, to nieporozumienie. Pragnę wszystkich uspokoić, że Bingo do mnie nie przyjedzie. Faktem jest, kiedy już po tej awanturze emocje opadły napisałam do majqi, że na trzy tygodnie oddam moją Loulę do rodziców, i że Bingo teraz może spokojnie do mnie już przyjechać, bo najpierw będzie zaszczepiony, a potem wykastrowany, ale dzięki tej korespondencji uświadomiłam sobie, jak moja wiedza na temat prowadzenia DT jest mała (psami w potrzebie opiekuję się dopiero od roku), że prowadząc moje dotychczasowe tymczasy popełniłam wiele błędów i dlatego narazie temat DT u mnie muszę zamknąć. Jak to nasi zachodni sąsiedzi mówią, pies, który jest w hoteliku, fundacji lub w DT to pies, który jest już w dobrej sytuacji. Bingo ma tyle Cioteczek, ciepłą budę z kołderką, 120 ogłoszeń na różnych portalach, teraz otrzyma ortalionowy kubraczek. Wierzę, że teraz będzie tylko lepiej. Quote
majqa Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 [quote name='elinka'](...) dzięki tej korespondencji uświadomiłam sobie, jak moja wiedza na temat prowadzenia DT jest mała (psami w potrzebie opiekuję się dopiero od roku), że prowadząc moje dotychczasowe tymczasy popełniłam wiele błędów i dlatego narazie temat DT u mnie muszę zamknąć.(...).[/QUOTE] A ja ze swojej strony: po pierwsze dziękuję za Twój wpis (wymagał odwagi, a tę posiada niewielu), po drugie wierzę, że Twoja wiedza najogólniej w temacie pies (w tym i tzw. tymczas) w domu będzie z dnia na dzień rosła, czego z całego serca życzę, po trzecie, że temat DT u Ciebie nie zostanie zamknięty na zbyt długo (ze skrajności w skrajność nie powinno się przechodzić :shake: :lol:), bo masz serducho i chęci, a to baaardzo dużo (cóż komu po wiedzy, jeśli np. brakuje tych dwóch wymienionych przeze mnie elementów). Kolejno, dziękuję Ci za pełną zrozumienia naszą, wczorajszą korespondencję i inicjatywę jej podjęcia. I co najważniejsze, niech Cię ręka boska broni uciekać z tego wątku, czy też wątku Iksika. Liczę na Twoją obecność, pytania, pomysły, sugestie i biegającego w avatarku robaczka. :loveu: Quote
Temida Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 [quote name='majqa']A ja ze swojej strony: po pierwsze dziękuję za Twój wpis (wymagał odwagi, a tę posiada niewielu), po drugie wierzę, że Twoja wiedza najogólniej w temacie pies (w tym i tzw. tymczas) w domu będzie z dnia na dzień rosła, czego z całego serca życzę, po trzecie, że temat DT u Ciebie nie zostanie zamknięty na zbyt długo (ze skrajności w skrajność nie powinno się przechodzić :shake: :lol:), bo masz serducho i chęci, a to baaardzo dużo (cóż komu po wiedzy, jeśli np. brakuje tych dwóch wymienionych przeze mnie elementów). Kolejno, dziękuję Ci za pełną zrozumienia naszą, wczorajszą korespondencję i inicjatywę jej podjęcia. I co najważniejsze, niech Cię ręka boska broni uciekać z tego wątku, czy też wątku Iksika. Liczę na Twoją obecność, pytania, pomysły, sugestie i biegającego w avatarku robaczka. :loveu:[/QUOTE] W pełni zgadzam się z Izą. Ja także liczę na to Elinko, że wciąż będziesz tu z nami. Każda chwila niesie ze sobą nowy bagaż doświadczeń, a kto pyta nie błądzi. Z czasem Twoja wiedza o psiakach będzie wzrastać, bo to co najważniejsze, czyli serce już masz. Zaglądaj do nas często :) Quote
mshume Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Elinko, dobrze wiesz, ża nas prowadzących bezpłatne DT to jest w tej chwili na dogo garstka. Ty dajesz psu to, czego najbardziej potrzebuje, nie kojec, nie budke, nie polarek ale DOM tymczasowy, gdzie uczy się, jak w tym domu żyć. Zaraz podeślę Ci na pw kilka kandydatek na BDT, niestety tych bid nigdy nam nie zabraknie. A Ty 'wyspecjalizowałas się' w kudłaczach i doskonale leczysz im dusze i robisz na bóstwa. Tego daru absolutnie nie można zmarnować! :) Quote
__Lara Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 wlasnie, potrzebujemt dt, kazdy na wage zlota, a i kazdy popelnia bledy ;) Quote
sylwiaso Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Cioteczkoto nasz Bingus zobaczcie jak poczył "wiatr we włosach" :) [IMG]http://img32.imageshack.us/img32/8241/dscn2782y.jpg[/IMG] [IMG]http://img191.imageshack.us/img191/8945/dscn2783.jpg[/IMG] To jego ulubiona zabawa bieganie z psami po podwórku, uwielbia to :) A tu nasz przytulas :) [IMG]http://img529.imageshack.us/img529/3516/dscn2791.jpg[/IMG] [IMG]http://img214.imageshack.us/img214/9893/dscn2811.jpg[/IMG] Quote
kora78 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 to ostatnie foto powinno miec tytul: Jak Filip z konopii!!!!!!! hahaah Quote
majqa Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Wyścigowa wersja statecznego pana! :-) Quote
__Lara Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Jaki on jest śliczny i taki kochany się wydaje na tych zdjęciach :D :D :D - na pewno jest :D Quote
majqa Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Sylwia mówiła mi, że czuje się u niej, jakby był u siebie, zasuwa jak przecinak, wskakuje jej na ręce i podszczypuje, prowokując do zabawy. :-) Quote
coronaaj Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 [quote name='majqa']Sylwia mówiła mi, że czuje się u niej, jakby był u siebie, zasuwa jak przecinak, wskakuje jej na ręce i podszczypuje, prowokując do zabawy. :-)[/QUOTE] Zdjecia sliczne...wyglada na szczesliwego, zasuwa , ze az hej!!!Tylko go przykrywajcie kolderkami w nocy bo u was zimno sie robi....buziak od ciotki... Quote
go-ja Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Piękne zdjęcia! Cieszę się, że już lepiej się ma i ładnieje tak :) Quote
sylwiaso Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 My z Bingusiem to już bardzo się lubimy:calus::buzi:!!!!!!!!!!!!i ciocia przykrywa go kołderką z polaru i on do rana tak śpi!!!! Quote
lucia Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Sylwuniu dla Bingo pobyt u Ciebie to najpiękniejszy okres w jego życiu.Jest szczęśliwy a ja razem z nim.:multi: Quote
Recommended Posts