Annaa4 Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 [quote name='majqa'][B]Annaa4[/B], czy jest szansa na jeszcze jeden, nie mówię o jakimś rozbudowanym, byle miał zachętę fantową/ opisową w tytule, bazarek dla Bingo? Miałabym m.in. - śliczny, duży, srebrny, a taki niespotykany krzyżyk, osobno full wypas rozpalarkę do grilla (automat), pełniącą również funkcję opalarki. Może ktoś by się skusił. Każdy z tych przedmiotów nówka.[/QUOTE] tak, w ogóle nie ma problemu z tym :) [quote name='Smyku']Mogę też się podłączyć z fantami do bazarku ?[/QUOTE] pewnie :) [quote name='majqa']Mam nadzieję, że Ania zechce jeszcze pomóc i się zgodzi. Dziękuję Smyczku za chęć pomocy. :loveu: A swoją drogą, Aniu, czy ja jeszcze komuś mam coś wysłać?[/QUOTE] wysłać jeszcze nie, bo cały czas czekam na wpłatę, pamiętam o tym :) Dajcie mi tylko tydzień luzu, dokończę aktualny bazarek który trwa do niedzieli i ogarniemy kolejny. Jeśli chodzi o leczenie Bingo nie wypowiadam się bo nie znam się na tym. Quote
malawaszka Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 takie przeciwbólowe działanie ma też Inflamex - jest roślinny i bardzo dobry dla psów starszych, a przy tym skuteczny - nasze staruszki dosstaja i sobie chwalą Quote
majqa Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Madziu, Aniu, Moniko, dzięki serdeczne. :cunao: Quote
sylwiaso11 Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Kochane ciocie ja też mam fanty jeszcze od Izuni i postaram się coś od nas jeszcze dorzucić. Quote
sylwiaso11 Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 I jeszcze bardzo przykra sprawa dziś rano myślałam,że Bisiolek.......nie żyje,nie ruszał się wcale zaczęłam go dotykać czuję,że jest ciepły,ale nic nie reaguje,a on spał tak mocno.....już nie będę opisywać co ja przeżyłam!!Zrobił siusiu do łóżeczka,wiem,że to wina leku furosemidum.Bisio dużo pije ok.22 wychodzi na siku,ale wczoraj był słaby poszedł spać wcześniej nie chciałam go budzić i biedactwo nie czuło nawet,bo rano jak wstałam na mokrym leżał.Tak mi przykro jak patrzę na niego:-(:-(:-(to już nie ten sam Bisio. Quote
majqa Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Bardzo Cię Sylwio proszę, skoro o tym napisałaś (fanty) o kontakt z Anią na priv. Ja info o moich i tych od Smyku już mam zgromadzone, gotowe do wysłania. Poza spłatą zadłużeń należy jednak dopiąć (patrząc z kolei na drugi opis sytuacji) badań i być może modyfikacji leków. Wiele czasu możemy nie mieć. Dziś, najpóźniej jutro (o ile Twój urząd pocztowy działa w sb.) powinnaś dostać apto-flex. Zadzwonię do Ciebie wczesnym wieczorem. Edit: Sylwuś, dopnij tej faktury za ost. wizytę. Miejmy jasność, ile mamy, a raczej ile nie mamy. Quote
Energy Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Ja się pogubiłam, przepraszam, Bisiek miał zmienione leki i po tym jest pogorszenie? Quote
majqa Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 [quote name='sylwiaso11']Kochane ciocie morfologia i biochemia była 16.04 2012 bez problemu zrobię Bisiowi zastrzyk.Rachunek za Bisia będzie dopiero jutro.[/QUOTE] Czemu nikt mi nie zwrócił uwagi, że wpisany jest 2012r.!!! A ja durna pała :shake: zerkam, widzę kwiecień, dopowiadam sobie 4 i dla mnie wyniki krwi są świeże i mało tego jeszcze o tym piszę. :mdleje: Wstyd, sromota. Piszę od czapy, ewidentnie widać, że baniak mi szwankuje, a ewentualnie wy to wyłapujecie, piszcie mi, proszę. Zwracajcie uwagę. Bingo nie dawał mi spokoju, rozmawiałam z Sylwią. Potrzebna mi była ta rozmowa i wiem, że jest źle. :-( Prosiłam męża (byłam za kółkiem więc ciężko mi było to pozałatwiać), by złapał orienta, kiedy mój pan doktor jest w lecznicy od rana (zaraz po weekendzie), by Bingo przyjechał na czczo na pełnię badań i całościowe ogarnięcie go. Znów nawiążę do rozmowy, nie mogę cisnąć na Sylwię z przyjazdem w weekend, nawet gdyby pan doktor był i gorąco proszę o nie pytanie o powody. Są one istotne. Ale... po rozmowie z Sylwią mam jasność, że czekać nie możemy. Prawdopodobnie jutro rano podjedzie Sylwia do drugiego pana doktora na swoim terenie, poprosi o posprawdzanie go, pobranie pełni krwi (nie martwię się o wspomniany przez Sylwię furosemid, li tylko furosemid, ale martwię się po całości w tym i o nerki). Będzie dziś Sylwia i u pani doktor, która słuchała serca Bingo ale czy i co wysłuchała niestety Sylwia nie wie. Poprosiłam więc, by się dowiedziała. Wizytę, badania rozliczę z Sylwią. Prosiłam by pierwsze spotkanie z panem doktorem nie zaczęło się od kolejnego ogona długu. Trochę mnie przybija i stan psa i rosnące wydatki (o spłacie zaległości nie wspomnę). :-( Jednakże, on nie może czekać, nie powiem psu, że dogosrocia majqa nie ma aktualnie pieniążków. Trochę ciepło w gaciach mam na myśl, jeśli dojdzie konieczność USG. No nic, zobaczymy, daj radę, wytrwaj Bingusiu. :-( Bardzo mi przykro, że nie mam już ni jednego wolnego pokoju, pomieszczenia, by wziąć Bingo do siebie. Trauma rozstania z Sylwią, traumą ale jakoś bym go sobą okręciła wokół palca ale za to diagnostyka, jej szybkość, dostęp do niej i rozumienie się z tym moim panem doktora w pół słowa wiele by uprościło. Eh, do bani z tym wszystkim. Quote
Energy Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Izuś mnie też przy kosztach weta nie przyszło do głowy żeby doczytać rok badań :( wiem, wiem leki... Jadun mam wielką prośbę, możesz napisać czy coś jest w skarbonce Biśka czy jest tylko dług 358 zł? Bo się nie mogę połapać ;) Quote
majqa Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 (edited) Dostałam od Sylwii pdfy (zamienię na jpgi wstawię) karty informacyjne - maj i lipiec 2014 oraz fakturę z terminem płatności 26.08.2014 (data wystawienia 8.08.2014) na kwotę 147zł. Jak wstawię tę fakturę, Jacku, pomóż mi, a generalnie nam, się połapać, bo prosiłam, by Sylwia dograła potwierdzenie zapłaty za ostatnią wizytę, czyli 33zł, a dostałam info o 147zł. To coś zgrupowanego/ połączonego, w co wchodzi 33zł? Szczerze mówiąc nie ogarniam. Sylwio, nie dostałaś tych dokumentów do ręki, by móc pokazać panu doktorowi? Jeśli nie, spisz sobie te istotne rzeczy, proszę. Pewno nie masz tego jak wydrukować. Energy, plizzz, zerknij na rozliczenie, czego może dotyczyć to 147zł (ja pewno znów jestem ślepiec :-( ). Dobrze by było mieć całościową jasność zadłużenia u pani doktor. Zaniepokoiło mnie z opisów, jeszcze je przepatrzę to info z 2.07.2014: "zdjęcie wykonane w projekcji bocznej- niejednorodne zacienienia wokół oskrzeli i w tkance śródmiaższowej .dogrzbietowe uniesienie tchawicy . Sylwetka serca niepowiększona." Zacienienie - pozapalne, czy mamy gigant problem? :-( Wiem, pytanie retoryczne. Sylwio, masz to RTG - klisza lub płyta? Błagam, nie pisz tylko, że nie. Edit: Nie wytrzymałam, zadzwoniłam do Sylwii. Na szczęście mnie nie pogoniła. Pospisuje istotności do pana doktora. Wyniku RTG nie ma w ręce, skontaktuje się z lecznicą, by ten wynik zdobyć. Sensu najmniejszego nie widzę, by uszczęśliwiać Bingo kolejnym RTG, jeśli to byłoby w posiadaniu Sylwii (a być powinno). Rozliczenie... Jeśli Sylwia dobrze zrozumiała panią doktor to 147zł obejmuje wizytę 33zł i jest to stan całościowego zadłużenia. Jacku, sprawdź proszę i potwierdź, czy zliczając zusammen do kupy tak jest w istocie (że tyle wynosi dług). Edited August 8, 2014 by majqa Quote
sylwiaso11 Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 :-(Kochani wczytałam się we wszystko.....................:-(ogarnę ten temat tzn.wszystkie dokumenty od początku mam Bisia jedynie tylko ten RtG,który został w lecznicy.Zaraz o 8.00 dzwonię do Pana doktora i załatwię sprawę,tylko dziś jest sobota i myślę,że oni nie pobiorą mi badania,które musi czekać do poniedziałku,ale mimo wszystko jadę,żeby posłuchał Bisiowego serducha i obejrzał go.Dziś lepszy Bisiowy dzień,widać po nim! Dzięki Bogu:loveu: Quote
majqa Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 Anuś, opisy, foty fantów ode mnie i do Smyku poleciały na mail. Jeszcze raz dziękuję za chęć pomocy. :-) Quote
Hope2 Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 zrobiłam Bingusiowi wydarzenie na fb-adminem jest Energy, jesli jest jeszcze ktoś chętny do poprowadzenia wydarzenia-dajcie znać, dodam [url]https://www.facebook.com/events/341731129318156/?context=create&ref_dashboard_filter=upcoming&source=49[/url] Quote
Energy Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 [quote name='Hope2']zrobiłam Bingusiowi wydarzenie na fb-adminem jest Energy, jesli jest jeszcze ktoś chętny do poprowadzenia wydarzenia-dajcie znać, dodam [URL]https://www.facebook.com/events/341731129318156/?context=create&ref_dashboard_filter=upcoming&source=49[/URL][/QUOTE] Nie stresuj mnie, ja się nie znam na fb :) ja tam tylko pomocą służę ;) Quote
majqa Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 (edited) Smyku, dostanę przez Ciebie zawału, a jestem na dobrej drodze. :-( Nie takie były nasze ustalenia, chyba Ci się jedno zero dodało i uczyniło powalającą różnicę. :shake: Od Smyku :Rose:mam kasy X, moja będzie Y, tu podam całościową kwotę do wpisania [I]nigdzie [/I](czyli tylko informacyjnie), bo idzie to pozaskarbonkowo pomiędzy mną, Smyku, Sylwią i panem doktorem. I mówię tu wyłącznie o bieżącym wydatku - dzisiejsze badania, jutrzejsza wizyta = konsultacja. Na resztę wyzwań i wsteczne zaległości trzeba będzie uzbierać. Staram się nie tragizować, może nie będzie tak źle. :roll: Edit: Konsultacja = wizyta, wyniki jutro. Edited August 11, 2014 by majqa Quote
Jadun Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 (edited) [quote name='Energy']Izuś mnie też przy kosztach weta nie przyszło do głowy żeby doczytać rok badań :( wiem, wiem leki... Jadun mam wielką prośbę, możesz napisać czy coś jest w skarbonce Biśka czy jest tylko dług 358 zł? Bo się nie mogę połapać ;)[/QUOTE] Dziwczyny na koncie Bingo nie ma nic :( Ostatnie 420 zł wydałem na : [TABLE="class: grid, width: 481, align: left"] [TR] [TD="align: right"]-69,00[/TD] [TD]Dług u weta za styczeń 2014[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: right"]-92,00[/TD] [TD]Dług u weta za luty 2014[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: right"]-100,00[/TD] [TD]wpłata za hotelik od 18 marca do 18 kwietnia 2014[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: right"]-81,00[/TD] [TD]Dług u weta za marzec 2014[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: right"]-78,00[/TD] [TD]wpłaay za hotelik od 18 Kwietnia do 18 Maja I rata 2014 wpłata bezposrednia kingusia 76[/TD] [/TR] [/TABLE] Dostałem aktualne zestawienie kosztów wizyt Bisiolka u Weta za Maj-Lipiec ( klik na miniaturkę :)) [IMG][URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/1341d82d557bb250.html"][IMG]http://images66.fotosik.pl/74/1341d82d557bb250m.jpg[/IMG][/URL][/IMG] [IMG][URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a0cada7fb45f45be.html"][IMG]http://images70.fotosik.pl/74/a0cada7fb45f45bem.jpg[/IMG][/URL][/IMG] [IMG][URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/7dd9fb790f2202e4.html"][IMG]http://images68.fotosik.pl/75/7dd9fb790f2202e4m.jpg[/IMG][/URL][/IMG] [IMG][URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f4d3c0d60c969ad9.html"][IMG]http://images68.fotosik.pl/75/f4d3c0d60c969ad9m.jpg[/IMG][/URL][/IMG] [IMG][URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4facb64ddc8fca7a.html"][IMG]http://images70.fotosik.pl/74/4facb64ddc8fca7am.jpg[/IMG][/URL][/IMG] Teraz obecny dług zestawienie: [TABLE="class: grid, width: 598, align: left"] [TR] [TD="colspan: 3"]Dług zestawienie[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: right"]-22,00[/TD] [TD]Brak wpłaty za hotelik od 18 Kwietnia do 18 Maja 2014 wpłata bezposrednia kingusia 76[/TD] [TD]18.04.2014[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: right"]-100,00[/TD] [TD]Brak wpłaty za hotelik od 18 Maja do 18 Czerwca 2014 wpłata bezposrednia kingusia 77[/TD] [TD]18.05.2014[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: right"]-36,00[/TD] [TD]Dług u weta za kwiecień 2014[/TD] [TD]25.05.2014[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: right"]-100,00[/TD] [TD]Brak wpłaty za hotelik od 18 czerwca do 18 lipca 2014 wpłata bezposrednia kingusia 77[/TD] [TD]18.06.2014[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: right"]-100,00[/TD] [TD]Brak wpłaty za hotelik od 18 lipca do 18 siepnia 2014 wpłata bezposrednia kingusia 78[/TD] [TD]18.07.2014[/TD] [/TR] [TR] [TD]-147,00[/TD] [TD]Dług u weta Maj - Lipiec[/TD] [TD]11.08.2014[/TD] [/TR] [TR] [TD]-322,00[/TD] [TD]Obecny dług za hotelik[/TD] [TD]31.07.2014[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: right"]-183,00[/TD] [TD]Obecny dług u weta[/TD] [TD]11.08.2014[/TD] [/TR] [TR] [TD="align: right"]-505,00[/TD] [TD]Dług razem[/TD] [TD]11.08.2014[/TD] [/TR] [/TABLE] Edited August 12, 2014 by Jadun Quote
majqa Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Sylwia z Bingo jeszcze w gabinecie, na krótko rozmawiałam z Nią i z panem doktorem. Na razie wiem tyle, że Bingo czekają kroplówki, by poprawić parametry nerkowe, te są fatalne. Konieczna jest i karma nerkowa. Pan doktor wprowadzi też zmiany w ustawione uprzednio leki. Na razie wiem o odstawce furosemidu. Na RTG widać przesuniętą tchawicę, zacienienie to może być powiększony węzeł chłonny albo... coś gorszego. Quote
majqa Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Smyczku :loveu: zmiana planów, nasza ściepa prawdopodobnie będzie na karmę nerkową (czekam na wytyczne pana doktora). Sylwia uparła się (może się jeszcze "odeprze") ponieść koszt morfo. i biochem. :shake: Od jutra Binguś zaczyna kroplówki. Quote
Smyku Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Czytałam na fb . Moja Ania coś tam jeszcze by miała na bazarek , mogę jeszcze wieczorkiem dosłać zdjęcia ? Jeśli tak , to przyślij mi adres Annaa4 , wyślę bezpośrednio do Niej , żeby Ciebie już nie absorbować . Quote
majqa Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 [quote name='Smyku']Czytałam na fb . Moja Ania coś tam jeszcze by miała na bazarek , mogę jeszcze wieczorkiem dosłać zdjęcia ? Jeśli tak , to przyślij mi adres Annaa4 , wyślę bezpośrednio do Niej , żeby Ciebie już nie absorbować .[/QUOTE] Nie Kochana, ślij do mnie, czyli absorbuj ;-), niech dogo Ania (sorry za podział ale już jedną wtopę z pomyleniem Aneczek zaliczyłam) odetchnie choć z tym. :-) Do naszego pozaskarbonkowego, fejsowego konszachtowania dołączyła Energy :loveu:, której pięknie dziękuję (skrzyżnie fejsowo dałam Wam znać, kto, co, ile, jak itd.). Seee teraz mnie sprawdzajcie, czy nie dałam ciała. A z konszachtów urodził się zakup karmy, dzięki Wam - Dziewczyny :calus: - royal canin renal 7kg za 148zł (znany mi sprzedawca więc o zakup jestem spokojna) z dostawą do Sylwii. Odetchnęłam, bo teraz spróbuję uciągnąć dalsze wydatki. Do jakiego stopnia to się okaże ale dobre i to. Po prostu panikuję z zaciąganiem kolejnego długu. :roll: Nie chcę na samym starcie solidnego ogona. Już dwa odbijają się czkawką. Quote
Smyku Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Żeby coś się sprzedało z bazarku też było by fajnie . Quote
sylwiaso11 Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 [quote name='majqa']Smyczku :loveu: zmiana planów, nasza ściepa prawdopodobnie będzie na karmę nerkową (czekam na wytyczne pana doktora). Sylwia uparła się (może się jeszcze "odeprze") ponieść koszt morfo. i biochem. :shake: Od jutra Binguś zaczyna kroplówki.[/QUOTE]Ja Wam się "odepręęę":angryy::eviltong::eviltong:!!! Quote
Recommended Posts