Jump to content
Dogomania

Trochę kasztanek, trochę prosiaczek, a dziadek chyba husky.. FREEDOM MA SUPER DOM!!

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maciaszek - a czy jest możliwość zmiany zdjęcia na oficjalnej stronie schroniska? Bo tam nie tylko Freedoma prawie nie widać, ale to chyba stare zdjęcie, gdy był wyrośniętym szczeniakiem i kompletnie jest do siebie obecnego niepodobny... Nawet ja bym go nie rozpoznała, chyba tylko po numerze..

Posted

Niestety nie ma takiej opcji. Prosiłam gościa, który pisał stronkę, żeby zrobił możliwość podmiany, ale chyba chciał mieć mniej roboty...
Jedyne wyjście jest takie, żeby usunąć Freedoma ze strony oficjalnej i wprowadzić go na nowo. Ale usunąć może go tylko schronisko, ja nie mam praw do usuwania.

Posted

Na razie nic nie wiem o możliwości zmiany na stronie. Ale za to widzę, jak zmienia się Freedom!
Jest zdecydowanie coraz mniej lękliwy, a coraz bardziej za to oczekuje kontaktu, głaskania, smaczków i w ogóle wydaje się coraz weselszy. Oczywiście nadal najulubieńszym miejscem jest "zakazana" kanapa pod biurem.
Ostatnio obaj z Koszałkiem siedzieli na niej zgodnie i pojadali wszystko, co miałam w saszetce. I obaj wyglądali na takich kanapowców i w ogóle psy do rozpuszczania, że aż nie wiadomo - cieszyć się z tego czy wprost przeciwnie - płakać, że tak mało mają okazji do psiego szczęścia...
Freedom po odprowadzeniu nawet wyskoczył z boksu, próbując się przemknąć i wymknąć... dokądś, gdzie będzie tak fajnie, jak przed chwilą. On jest z tych psów, które nie robią takiego super wrażenia na pierwszy rzut oka, ale za to z każdym spotkaniem zapadają w serce coraz bardziej. Mnie zapadł na dobre. Może by tak jeszcze komuś?..

Posted

Freedom dzisiaj mi normalnie wstydu narobił! Zawsze udawał, że nie umie siadać, że się boi i takie tam. A potem, gdy poszłam po poradę, co robić, bo on nie siada, jak go tego powoli uczyć itp., on znienacka zrobił 3 x siad przy pani od szkolenia i wyszło na to, że to ja jestem najzwyczajniej głupia. I pani mi tłumaczyła, że trzeba tak i tak, z rączką i smaczkiem itd. - wszystko, co cały czas robiłam i nic!
Poczułam się jak...no, nie nazwę. Gdyby Freedom nie był taki biedny, tylko spał po łóżkach i nażerał się jak mój prywatny pies, to bym się na niego obraziła na dłuuuugoooo. A tak, to mi go żal i nawet nie mogę:cool3:

• 2 weeks later...
Posted

Dostałam mail. Zmieniłam fotki na stronie. Zmieniłam opis. Dodałam go też (po raz drugi) na oficjalną stronę, z nowym opisem i zdjęciem. Poproszę schronisko, żeby usunęło tą starą kartę.

Wrzuć tutaj te zdjęcia, bo Freedom wygląda na nich pięknie :)!

• 3 weeks later...
Posted

Zaniedbałam wszystkie wątki, bo bardzo długo mnie nie było na dogo. Ale z Freedomem cały czas wychodzę, jest ogłaszany, coraz fajniejszy - zdjęcia i filmik wrzucę w przyszłym tygodniu. Był go obejrzeć jeden pan z Krakowa, ale nic z tego:(

Posted

Nie napisałam jeszcze, że pod koniec października Freedom został w schronisku wykastrowany. Więc już w całości gotów do adopcji;)

Mieszka teraz w boksie z miłą i śliczną sunią - Sarą.

To zdjęcia zrobione w październiku, na spacerze:

A to z ostatniej soboty:

Posted

leonarda napisał(a):
Freedom ma około 2,5 roku. Jego przeszłość jest mi nieznana. Ale boi się ręki nad swoją głową. To sporo mówi.

Jest łagodny i po dłuższej chwili pozwolił się nawet przytulić. A właściwie to sam chciał. I strasznie mu się spodobało głaskanie pod brodą. Wtedy się nie obawia niczego.

Jesli mogłabym cos dodać.Niektóre zwierzęta instynkownie uchylają sie od głaskania po głowie.Nie koniecznie musiał być bity. Do mnie przyszedł szczeniak z poligonu kieleckiego.Miał dwa miesiace.Nigdy nie był bity,a jednak do tej pory jak chce sie go pogłaskać po głowie ,czy karku ,ucieka a nawet delikatnie łapie zębami. Teraz już ma rok i nadal boi się dotyku głowy. Natomiast pod brodą można go myziac bez końca.:lol:

Posted

Wczoraj Freedomek na spacerze jak zwykle był super. Zaczyna załapywać, o co chodzi z warowaniem:) Potem się wyleżał na kanapie i wyraźnie go to uszczęśliwiło. Muszę mu jak najszybciej załatwić jakąś kanapę na stałe...