Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='funia']Hunterowi zaczęły obłazic uszy ...Zwłaszcza jedno .Płatek ucha na czybku jest juz bez siersci ...[/QUOTE]

Fatalnie .... nic mi do głowy nie przychodzi :(

Posted

[quote name='IVV']bosze co z tym chlopakiem robic ????
czy to schorzenie trzustki ,moze wywolywac takie objawy ?[/QUOTE]
Tak ,moze .
Teraz potrzeba jak najszybciej zrobić powtórke tego badania i na tarczyce .Moze obraz chorobowy skrystalizowałby się bardziej ...

Posted

Cholesterol 10 zł
test na tarczyce 60 zł
test TLI ( musi zostać powtórzony )120 zł

-----------------------------------------------------------190 zł

Posted

Czy już się wyjaśniło, kto jest odpowiedzialny za psa? Myślę, że dobrze byłoby to określić, choćby po to, żeby - całkiem zresztą słusznie - zwrócić pieniądze z zadłużenia...

Posted

na poczatku calej akcji z wyciagnieciem HUntera powiedzialam ,ze ja pomoge w jego comiesiecznym utrzymaniu w hoteliku u Funi (z czego sie wywiazuje od wrzesnia tzn juz od 8 miesiecy ) i na tym konczy sie moja pomoc.
Pozniej zaplacilam za polowe kastracji i za badania itp.
i tym razem tez zaplace to 190zl za dodatkowe badania -szkoda mi psa
od wrzesnia mialam 4 psy u Funi (od poczatku marca sa tylko 3)za ktore placilam regularnie.
szczerze mowiac nie wiem kto poczuwa sie do odpowiedzialnosci za tego psiaka( ????)

Posted

[quote name='IVV']na poczatku calej akcji z wyciagnieciem HUntera powiedzialam ,ze ja pomoge w jego comiesiecznym utrzymaniu w hoteliku u Funi (z czego sie wywiazuje od wrzesnia tzn juz od 8 miesiecy ) i na tym konczy sie moja pomoc.
Pozniej zaplacilam za polowe kastracji i za badania itp.
i tym razem tez zaplace to 190zl za dodatkowe badania -szkoda mi psa
od wrzesnia mialam 4 psy u Funi (od poczatku marca sa tylko 3)za ktore placilam regularnie.
szczerze mowiac nie wiem kto poczuwa sie do odpowiedzialnosci za tego psiaka( ????)[/QUOTE]

Hm, tak w/g mnie to oprócz Ciebie - nikt. Mogę (chyba, póki co) - wspomóc Huntera 50 zł, nie może tak być, że Funia opłatę za jego miejsce przeznacza .... na niego.
Ale tragedia to jest, fakt.

Posted

[quote name='IVV']tak, przykra ta cala sytuacja ...:([/QUOTE]

A kto jest legalnie odpowiedzialny za Huntera? Czy osoba, która opłaca wszystkie wydatki od tylu miesięcy?

IVV - proszę o kontakt na PW....

Posted

[quote name='delfy2000']A kto jest legalnie odpowiedzialny za Huntera? Czy osoba, która opłaca wszystkie wydatki od tylu miesięcy?

IVV - proszę o kontakt na PW....[/QUOTE]

osoba ktora podpisala dokumenty w schronie ...tak mi sie wydaje

PW wyslana

Posted

IVV jak chcesz - robić zbiórke na Huntera - to ja Ci konto udostepnie!!!...
ale aby wypłacić POTRZEBUJE...
1. umowe, ze pies jest pod opieką /dozorem/ Fundacji
2. rachunek za weta - karmę

moze jak bedziecie miec konto na poerwszej stornei MOZE KTOS wpłaci z fb??

cooo

nie pociągniesz sama z tym kramikiem, a psy sie zasiedziały - cholera - nie wiedziec czemu!!!!

nie czaje...
tak samo jak Ramzio i Majka :)

Damy RADE!
dajcie znaka - czy tak moze byc

Posted

Anitko dzieki ,ze zajrzalas :):):)
ja jestem z Twoja propozycja ok !!!
moze ktos inny jeszcze sie wypowie w tej sprawie...padlo tu wiele propozycji pomocy ,ale jest 0 odpowiedzi na nie ...zupelnie tego nie rozumiem :(
ja tego stad tzn z Kanady, nie moge pozalatwiac -moja rola miala polegac na utrzymaniu psa w hoteliku ,a reszta mialy sie zajac osoby na miejscu !
czy ten pies ma wrocic do schronu ??? lub zostac uspiony???

Posted

Nie mam pomysłu jak mu pomóc. Wpłaciłam to co obiecałam, Chciałabym więcej wspomóc ale ciężko z kasą teraz. Może ktoś mógłby jeszcze coś dołożyć? Dobre nawet parę groszy. A tak na marginesie to w czarnych kolorach widzę jego przyszłość.:-( Hunter ma małe szanse na adopcję z tą chorobą:shake:

Posted

[quote name='IVV']osoba ktora podpisala dokumenty w schronie ...tak mi sie wydaje

PW wyslana[/QUOTE]

"JUz wyjaśniam.Nasza obecna sytuacja jest trudna.Kiedy podejmowaliśmy zobowiazanie nalezeliśmy do fundacji i jak wiecie pokrywaliśmy wszystkie koszty leczenia i sterylizacji.Niestety w chwili obecnej nie jestesmy już w Emirze.Jestesmy w trakcie rejestracji nowej fundacji,a to troche trwa.Nie mamy pieniedzy i jako osoby fizycznie nie możemy ich zbierac.Musimy zaczekac na KRS i dopiero możemy otworzyc konto i tym samym szukać darczyńców.W związku z tym prosimy o wyrozumiałośc i ewentualne wsparcie finansowe badań Hantera".

To wyjasnienie wcześniejsze-pozwolilam sobie je przekopiować w celu przypomnienia.

W chwili obecnej od trzech dni mamy wpis do KRS,ale to nie koniec formalności.Nadal nie mamy pieniędzy i zapewne szybko ich nie zdobędziemy.Przekazaliśmy rzeczy i książki na dwa bazarki dla Huntera.Wielokrotnie był leczony na koszt przychodni wet.
Pytacie o odpowiedzialność-nie wiem,kto ma podjąć decyzję czy Hunter jest psem adopcyjnym i co dalej z nim robić.

Posted

Faktem jest, musze się zgodzić z handzią, że ten pies obecnie ma nikłe szanse na adopcje. Nie tylko ze względu na chorobę, ale też na wygląd -a ludzie wybierają jednak oczami - wyłysiały nos, teraz uszy obchodzące z sierści, ogólny stan niezbyt dobry wizualnie.