Marinka Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Na fb włączyłam się do wydarzenia, zaprosiłam znajomych i udostępniam:) Wklejam też link do bazaru Quote
IVV Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 dziekuje dziewczyny :) nie wiem czy ktos sie odezwal... Quote
funia Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Hunterowi zaczęły obłazic uszy ...Zwłaszcza jedno .Płatek ucha na czybku jest juz bez siersci ... Quote
IVV Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 bosze co z tym chlopakiem robic ???? czy to schorzenie trzustki ,moze wywolywac takie objawy ? Quote
E-S Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='funia']Hunterowi zaczęły obłazic uszy ...Zwłaszcza jedno .Płatek ucha na czybku jest juz bez siersci ...[/QUOTE] Fatalnie .... nic mi do głowy nie przychodzi :( Quote
IVV Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 szkoda mi chlopaka strasznie :( a moze karma powinna byc inna ? Quote
funia Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 [quote name='IVV']bosze co z tym chlopakiem robic ???? czy to schorzenie trzustki ,moze wywolywac takie objawy ?[/QUOTE] Tak ,moze . Teraz potrzeba jak najszybciej zrobić powtórke tego badania i na tarczyce .Moze obraz chorobowy skrystalizowałby się bardziej ... Quote
funia Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Cholesterol 10 zł test na tarczyce 60 zł test TLI ( musi zostać powtórzony )120 zł -----------------------------------------------------------190 zł Quote
funia Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 [B]Prosze bardzo o zwrot 188 zł ,które załozyłam w lutym na karme i enzymy .[/B] Moze teraz ktoś inny ma chec załozyć pieniązki.... Quote
LadyS Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Czy już się wyjaśniło, kto jest odpowiedzialny za psa? Myślę, że dobrze byłoby to określić, choćby po to, żeby - całkiem zresztą słusznie - zwrócić pieniądze z zadłużenia... Quote
IVV Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 na poczatku calej akcji z wyciagnieciem HUntera powiedzialam ,ze ja pomoge w jego comiesiecznym utrzymaniu w hoteliku u Funi (z czego sie wywiazuje od wrzesnia tzn juz od 8 miesiecy ) i na tym konczy sie moja pomoc. Pozniej zaplacilam za polowe kastracji i za badania itp. i tym razem tez zaplace to 190zl za dodatkowe badania -szkoda mi psa od wrzesnia mialam 4 psy u Funi (od poczatku marca sa tylko 3)za ktore placilam regularnie. szczerze mowiac nie wiem kto poczuwa sie do odpowiedzialnosci za tego psiaka( ????) Quote
E-S Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='IVV']na poczatku calej akcji z wyciagnieciem HUntera powiedzialam ,ze ja pomoge w jego comiesiecznym utrzymaniu w hoteliku u Funi (z czego sie wywiazuje od wrzesnia tzn juz od 8 miesiecy ) i na tym konczy sie moja pomoc. Pozniej zaplacilam za polowe kastracji i za badania itp. i tym razem tez zaplace to 190zl za dodatkowe badania -szkoda mi psa od wrzesnia mialam 4 psy u Funi (od poczatku marca sa tylko 3)za ktore placilam regularnie. szczerze mowiac nie wiem kto poczuwa sie do odpowiedzialnosci za tego psiaka( ????)[/QUOTE] Hm, tak w/g mnie to oprócz Ciebie - nikt. Mogę (chyba, póki co) - wspomóc Huntera 50 zł, nie może tak być, że Funia opłatę za jego miejsce przeznacza .... na niego. Ale tragedia to jest, fakt. Quote
delfy2000 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 [quote name='IVV']tak, przykra ta cala sytuacja ...:([/QUOTE] A kto jest legalnie odpowiedzialny za Huntera? Czy osoba, która opłaca wszystkie wydatki od tylu miesięcy? IVV - proszę o kontakt na PW.... Quote
Merime Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Pomoc za pomoc, razem możemy szybciej znaleźć im dom! [url]http://www.dogomania.pl/threads/204535-Pomoc-za-pomoc!-%29?p=16536340#post16536340[/url] Quote
IVV Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 [quote name='delfy2000']A kto jest legalnie odpowiedzialny za Huntera? Czy osoba, która opłaca wszystkie wydatki od tylu miesięcy? IVV - proszę o kontakt na PW....[/QUOTE] osoba ktora podpisala dokumenty w schronie ...tak mi sie wydaje PW wyslana Quote
anita_happy Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 IVV jak chcesz - robić zbiórke na Huntera - to ja Ci konto udostepnie!!!... ale aby wypłacić POTRZEBUJE... 1. umowe, ze pies jest pod opieką /dozorem/ Fundacji 2. rachunek za weta - karmę moze jak bedziecie miec konto na poerwszej stornei MOZE KTOS wpłaci z fb?? cooo nie pociągniesz sama z tym kramikiem, a psy sie zasiedziały - cholera - nie wiedziec czemu!!!! nie czaje... tak samo jak Ramzio i Majka :) Damy RADE! dajcie znaka - czy tak moze byc Quote
IVV Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Anitko dzieki ,ze zajrzalas :):):) ja jestem z Twoja propozycja ok !!! moze ktos inny jeszcze sie wypowie w tej sprawie...padlo tu wiele propozycji pomocy ,ale jest 0 odpowiedzi na nie ...zupelnie tego nie rozumiem :( ja tego stad tzn z Kanady, nie moge pozalatwiac -moja rola miala polegac na utrzymaniu psa w hoteliku ,a reszta mialy sie zajac osoby na miejscu ! czy ten pies ma wrocic do schronu ??? lub zostac uspiony??? Quote
handzia Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Nie mam pomysłu jak mu pomóc. Wpłaciłam to co obiecałam, Chciałabym więcej wspomóc ale ciężko z kasą teraz. Może ktoś mógłby jeszcze coś dołożyć? Dobre nawet parę groszy. A tak na marginesie to w czarnych kolorach widzę jego przyszłość.:-( Hunter ma małe szanse na adopcję z tą chorobą:shake: Quote
zadra Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 [quote name='IVV']osoba ktora podpisala dokumenty w schronie ...tak mi sie wydaje PW wyslana[/QUOTE] "JUz wyjaśniam.Nasza obecna sytuacja jest trudna.Kiedy podejmowaliśmy zobowiazanie nalezeliśmy do fundacji i jak wiecie pokrywaliśmy wszystkie koszty leczenia i sterylizacji.Niestety w chwili obecnej nie jestesmy już w Emirze.Jestesmy w trakcie rejestracji nowej fundacji,a to troche trwa.Nie mamy pieniedzy i jako osoby fizycznie nie możemy ich zbierac.Musimy zaczekac na KRS i dopiero możemy otworzyc konto i tym samym szukać darczyńców.W związku z tym prosimy o wyrozumiałośc i ewentualne wsparcie finansowe badań Hantera". To wyjasnienie wcześniejsze-pozwolilam sobie je przekopiować w celu przypomnienia. W chwili obecnej od trzech dni mamy wpis do KRS,ale to nie koniec formalności.Nadal nie mamy pieniędzy i zapewne szybko ich nie zdobędziemy.Przekazaliśmy rzeczy i książki na dwa bazarki dla Huntera.Wielokrotnie był leczony na koszt przychodni wet. Pytacie o odpowiedzialność-nie wiem,kto ma podjąć decyzję czy Hunter jest psem adopcyjnym i co dalej z nim robić. Quote
LadyS Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Faktem jest, musze się zgodzić z handzią, że ten pies obecnie ma nikłe szanse na adopcje. Nie tylko ze względu na chorobę, ale też na wygląd -a ludzie wybierają jednak oczami - wyłysiały nos, teraz uszy obchodzące z sierści, ogólny stan niezbyt dobry wizualnie. Quote
Recommended Posts