funia Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Miałam tel.W spr.chłopaka .Dzwoniła młoda kobieta .Mieszka w Sitnie koło Zamosćia .mówiła ,ze spełnija wszystkie kryteria zawarte w ogłoszeniu i bardzo chcieliby dac mu dom .Hunter miałby byc w budzie ( ocieplanej lub pod jego katem zmodernizowanej ) .Tel wysałam do Toli .Bardzo prosza o szybki kontakt . Co o tym myslicie ? Ja uwazam ,ze warto pojechac i zobaczyc .. Quote
sacred PIRANHA Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 zawsze warto pojechać i zobaczyć bo nawet jesli dla Huntera to będąnieodpowiednie warunki to można im zaproponować jakieś inne psinki:-) Quote
funia Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Proszę o przypomnienie jakie ma ogłoszenia a o jakie trzeba uzupełnic ... Quote
MaDi Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Pewnie,że warto, może to właśnie ten dom? Quote
Tola Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Dostałam pv, jutro zadzwonię i umówię się na wizytę. Oby tylko pogoda dopisala, bo u nas od jutra podają zawieje i zamiecie. Quote
sacred PIRANHA Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 dziś w nocy ma nas zawiać juz podobno :-( Quote
funia Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 [quote name='Tola']Dostałam pv, jutro zadzwonię i umówię się na wizytę. Oby tylko pogoda dopisala, bo u nas od jutra podają zawieje i zamiecie.[/QUOTE] Dzieki ,fajnie Quote
IVV Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 a ten biedak na ulicy :( pomocy dziewczyny!!! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197218-ŁYSY-ZŁAMANA-łapa-porzucony-na-ulicy-sznaucer-olbrzym-MEGA-PILNE!-POMOCY!-ok-Lublina[/URL] Quote
sonia71 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Hunter na wątku zamojszczaków na FB- [URL]http://www.facebook.com/album.php?aid=13818&id=100001675998176&saved#!/photo.php?fbid=114992938566572&set=a.114992908566575.13818.100001675998176[/URL] Quote
IVV Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 jak tam Hunterek w te morozy ? on taki delikatny! Quote
Ewanka Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Witaj Przystojniaku:) ..... może jakaś dodatkowa kołderka? Quote
Tola Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Rozmawiałam przed chwilą z Panem zairteresowanym adopcją Huntera; wszystko byłoby dobrze gdyby nie fakt, ze Pan nie chce wykastrowanego psa - twierdzi, ze to okaleczanie:roll: Chce pasa energicznego, nawet trochę szalonego, bo taki był jego poprzedni pupil. Pan wyczytał informację, ze Hunter czeka na kastarcję no i zastregł, zeby psa nie kastrowac. Wyjasniłam, ze Hunter jest juz po zabiegu, zapewniłam, ze nie stracił energii; Pan ma porozmawiac z córką i p[odjac decyzję. Wstępnie umówiliśmy się na sobotę. Quote
sacred PIRANHA Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 i podtrzymują swoją wersje ze pies będzie mieszkał w budzie? Quote
funia Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 [quote name='IVV']jak tam Hunterek w te morozy ? on taki delikatny![/QUOTE] jest w bardzo dobrej formie .Najwiecej było minus 5 kilka dni temu .Nosi swoją czerwoną kurteczkę .Szał na sniegu ,zabawy i harce swiadcza o dobrej kondycji .Apetycik dopisuje .Wbrew pozorom nie jest to pies deliklatny .Owszem szybko schudł w schronie (bo do miski nie był dopuszcany )po woli nabierał ciała .Ale to podobno uroda tej rasy ,ze chudną szybko a tyją po woli . .Psy same decyduja ile chcą być na dworze .Jak stoją pod drzwiami to znaczy ,ze chcą do boksów .Hunter jest z tych ,które trzeba zapraszać do środka ,biegałby non stop.;) Marcel staruszek 15 letni po kilkunastu minutach prosi aby go wpuścić .Woli częściej i nie na długo ( w takich warunkach ). Quote
funia Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Marta nie zrażajmy się teoriami o oklaleczaniu .Mam dobra znajomą ( wykształconą kobite )ona ma takie same poglądy .Zalamałam się jak chciała bezdomnej suni dac urodzić bo jak to zabic szczeniaki ....Po dośc długich wywodach ( szlag mnie trafiał ) udało mi sie ją przekonać .Sunia juz po zabiegu a 6 szczceniąt uśpionych .Po wszystkim powiedziła ,ze moze i dobrze bo co ona by zrobiła z małymi ......Czasaami niektórym tzreba wiecej tołkowac aby pojęli w czym rzecz . Facet to facet oni wszyscy kierują sie tym samym ,Wspólnota plemników:evil_lol: On wyobraza sobie siebie bez tego i jaki byłby na nic ..Słowo .Kolega pyta mnie po co ty te psy tak'' trzrebisz ''daj im spokój .To suka sie rozmnaża .Pytam go a kto jej to robi ? On na to ....No tak pies ....No własnie niby proste a skomplikowane .... Nic na siłę .JAk się okaze ,ze Pan nie kumaty i zawzięty to Hunterka nie dostanie i juz .... Quote
Tola Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Pan zadzwonił; córka wyjasniła mu naukowo, ze pies w wyniku kastracji nie traci az tak wiele ze swojego uroku:cool3: Jestesmy wstępnie umowieni na sobotę. O budzie nie rozmawialam, wszystko zobaczymy na miejscu. Quote
funia Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 [quote name='Tola']Pan zadzwonił; córka wyjasniła mu naukowo, ze pies w wyniku kastracji nie traci az tak wiele ze swojego uroku:cool3: Jestesmy wstępnie umowieni na sobotę. O budzie nie rozmawialam, wszystko zobaczymy na miejscu.[/QUOTE] czyli robi sie coraz klarowniej .....przynajmniej na to wyglada .A moze bym wam Hunterka zapakowała aby zobzcyc czy Pan ma serduszko i poejście i czy nasz Nosiatyńczyk go zechce ??:cool3: Quote
IVV Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 czekamy do soboty....ja niuniusia w budzie nie widze ....jak facet ma problem z kastracja to juz go widze jaki bedzie mial problem z kubraczkiem .... Quote
rita60 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [quote name='IVV']czekamy do soboty....ja niuniusia w budzie nie widze ....jak facet ma problem z kastracja to juz go widze jaki bedzie mial problem z kubraczkiem ....[/QUOTE] To przecież takie nie męskie:cool3: Quote
sacred PIRANHA Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 ja nie widze żadnego kilkukilogramowego psa z króciutką sierscią w budzie w zimie...jak człowiek chce takiego psa wsadzić do budy to dla mnie to nie jest odpowiedni człowiek dla tego psa... skoro Niuniek lata w kubraczku przy kilku stopniowym mrozie to niby jak on ma byc 24 na dobe na dworze jak zima będzie już na całego czyli ok minus 10 w dzien...ale rzecz jasna to tylko moja opinia:-) Quote
sonia71 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Hunterek -chodź na mroźny spacerek :) Quote
IVV Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [quote name='sacred PIRANHA']ja nie widze żadnego kilkukilogramowego psa z króciutką sierscią w budzie w zimie...jak człowiek chce takiego psa wsadzić do budy to dla mnie to nie jest odpowiedni człowiek dla tego psa... skoro Niuniek lata w kubraczku przy kilku stopniowym mrozie to niby jak on ma byc 24 na dobe na dworze jak zima będzie już na całego czyli ok minus 10 w dzien...ale rzecz jasna to tylko moja opinia:-)[/QUOTE] swiete slowa !!!!! facetowi trzeba husky ,to psy ktore mecza sie w mieszkaniach, a na dworze czym zimniej tym przyjemniej Quote
Tola Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Ja równiez przyznam szczerze nie widzę Huntera w budzie:roll: To moze zadzwonic do faceta i jeszcze z nim pogadac i wtedy zastanowimy sie, czy jest sens spawdac dom? Facet miał wiele lat foksteriera. Quote
sacred PIRANHA Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 myslę że dom sprawdzic mozna i jesli okaze sie ok pogadac z nim wprost ze podjeliscie decyzje ze nie wydacie psa z krociutka sierscia do budy wiec jesli chce psa do budy to mozecie mu zaproponowac inne psy...nie wiem czy u funi jest cos co by mu sie spodobalo...ale w schronie pełno psów i nawet jakis foksowy byl na kwarantannie niedawno Quote
Recommended Posts