funia Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Aha jeśli chodzi o zmiane wpisu w profilu to zmieniałbym to o sukach .Czyli ,ze nie wykazuje juz tych agresywnych do nich zachowań ,Zintegrował się z nimi i traktuje je po przyjacielsku .Nawet dał poszarpać im swoje czerwone ubranko .Wywlekły z niego całą watoline a on stał zadowolony. Wielki jego atut to całkowita uległosc i łagodnosc do ludzi .Jako swojego człowieka do kochania wybrał mnie . Do psów zadarzy sie ,ze obszczeka albo jest denerwujący .Ot ,po prostu taki jego charakter . Quote
sonia71 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 mizianko przez kubraczek-fajny z niego szczekaczek :) Quote
anita_happy Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 wow..KAJTEK bez rajtek..odwiedzam CIE za dnia!!!!cisza wyborcza = mam czas...:P a u ciebieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee takieeeeeeeeeeeeeeeee zmianyyyyyyyyyyyyyyy Quote
IVV Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 dzieki Anito ,ze zajrzalas :) chyba trzeba chlopakowi caly opis zmienic chodzi na smyczy,nie szczeka ciagle ,nie agresywny do innych psiakow ,przychodzi wolany itp Quote
E-S Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Hunter, Hunter, opierdzielasz się koleżko z tym szukaniem domu. Iwonko, jeśli chodzi o czystość ... śmiem twierdzić, że Bugi i Hunter są z charakteru bardzo do siebie podobni - niestety dla Huntera. I jeśli chodzi o czystość ... to nie jest "nieumienie" - to cholernie inteligentny pies, on dobrze wie, jakie są granice. Ale to pies myśliwski - który ma wkodowaną samodzielność. I MUSI zaznaczać swój teren, jeżeli w pobliżu są inne samce. Niestety. Wie, że źle robi i będzie dezaprobata. Ale i tak to zrobi. W domu bez innego samca - nie będzie. Zaręczam Ci. Na podstawie zachowania innego jagdteriera, zmiksowanego z jamnikiem co prawda - ale to akurat zachowanie jest bardzo terierowate i alfa, nie jamnicze. Quote
E-S Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Może tu jego jakieś the best foty zgłosić ? http://www.dogomania.pl/threads/196677-Bazarek-fotograficzny-na-pomoc-psiakom-%29-III-Edycja-Kalendarzowa-do-6.12 Quote
IVV Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 przy tak wielkich zmianach i postepach w jego zachowaniu , trzeba jeszcze raz przerobic jego profil:) poooommmoooocyyyy!!!!!!!!!!!!!!!111 Quote
Ewanka Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Aaaaaale zmiany u Przystojniaka ... super, teraz domek coraz bliżej :) Quote
E-S Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 funia napisał(a):Zdarza mu się podsikac .... Hm, czyli odnawia swój zapach celem zaznaczenia swojego terenu i wprowadzenia własnego zapachu w "swoje" miejsce. Bez konkurencyjnych zapachów innych psów obok - czyli w tym samym pomieszczeniu jak już dom/mieszkanie będzie pachniało jedynym na terenie samcem, czyli Hunterem - powinien całkiem przestać. Jasne, że natychmiast obślini albo podleje każdy nowy mebel jeszcze nim nie pachnący :evil_lol: ale umeblowania nie zmienia się co dzień i nie jest to uciążliwe. Quote
IVV Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 mysle ,ze trzeba byc bardziej pozytywnym ,bo inaczej nam sie chlopak nigdy nie wyadoptuje .................. jest piekny ,ma potecjal ,inteligentny ,kontaktowy ...czy ktos moze pomoc w napisaniu nowego profilu ? Quote
IVV Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 czytam na innych watkach ,ze pieski sa zabierane np do miasta i winne obce dla psiaka miejsca ...czy ktos moglby tak zrobic z Hunterem...strasznie mnie depresuje moj brak bezposredniego kontaktu i mozliwosci spedzania czasu ................. Quote
rita60 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Myslałam,ze ktos sie w tobie zakochał malenki.......a tu cisza. Quote
sonia71 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 IVV napisał(a):mysle ,ze trzeba byc bardziej pozytywnym ,bo inaczej nam sie chlopak nigdy nie wyadoptuje .................. jest piekny ,ma potecjal ,inteligentny ,kontaktowy ...czy ktos moze pomoc w napisaniu nowego profilu ? no ..kto chętny do Hunerowego profilu ? Quote
majqa Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Będę starała się pomóc. Rozumiem, że esencja z psiaka to 1 post. Podpowiedzcie natomiast, w którym, bo wątek dłuuugi, znajdę jego naj...naj... fotki i proszę o info, czy mogę je wykorzystać. Uzupełnijcie też proszę dane kontaktowe do umieszczenia w ogłoszeniach. Quote
IVV Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 prosze pomozcie Majqce w zrobieniu ogloszen !!! kilka ostatnich stron mowi o jego zmianach w zachowaniu ,wiec ta pierwsza strona nie jest zbyt aktualna ...Funiu podpowiedz cos prosze !!! zdjecia sa na stronie -1,17,44,51,53,54,58 mysle ,ze najlepsze do ogloszen (przedstwiajace jego osobowosc i potrzeby terriera ) to strona 17 ,fajne tez 44 ,53 zobacz prosze Majqus i sama zadecyduj, ktore sa najodpowiedniejsze Quote
majqa Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Fotek ściągnęłam od czorta i trochę, są piękne, jest w czym wybierać. :-) W danych kontaktowych brakuje mi maila i zgody na wykorzystanie fotek do ogłoszeń. Chcę Kajtkowi zrobić tekst i podciągnąć ogłoszenia, o co prosiłam mnie IVV. Proszę również o informację, czy na 1 stronie info o psiaku jest jak najbardziej aktualne. Ponadto, czy on jest Kajtek, czy Hunter? Czy pełnią istotnych info o Kajtku jest taka? (Pominęłam wielkość i sierść, bo to widać gołym okiem, podobnie i lokalizację - Zamość - hotel.) 1. imię- HUNTER 2. Wiek- ok 1/2 lata 3.kastracja - TAK 4. Zachowanie - ??? (jak rozumiem jest rozwinięte w opisie) 5. dzieci - reaguje normalnie 6. zwierzęta - reakcje różne, czasami wykazuje tendencje do dominacji, a) suki - przyjazny, o ile nie czuje z ich strony zagrożenia dla siebie, swojej pozycji, lub miski b) koty - zaciekawienie, ale nie gonitwa za... 7. dla kogo - znawca rasy i jej wielki miłośnik, najbardziej pożądany dom z dużym ogrodem, opiekun o nie spożytych pokładach energii i chęci pracy z psem. 8. historia - wypatrzony w schronisku w koszmarnych warunkach i z beznadziejną opieką, zabrany do hotelu. 9. zdrowie - przebadany pod kątem ogólnym, czyli zdrowy? 10. Kontakt- 601 071 963, maila brak 11. krótki opis -pies myśliwski, o skomplikowanym usposobieniu, z charakterem, trzeba cierpliwości w dotarciu do jego świata, dużym poczuciem samodzielności i niezależności, badający granice, do których może się posunąć, potrzebujący rozpaczliwie uwagi człowieka i walczący o nią - choćby psotami, czy szczekaniem. Uwielbia zabawy z piłka i mógłby bawić się cały czas. Idealny kandydat do uprawiania sportu z psem - piłka, freesbee, aporty, biegi przełajowe. Lubi towarzystwo innych psich kompanów, ale po zapoznaniu. Pies nieustraszony, jak to pies przeznaczony do polowań na dziki - gdy trafi na mocniejszego od siebie może dojść do ostrego konfliktu, gdyż Hunter nie tchórzy i nie wycofuje się. Potrafi być zaczepny... Ponad wszystko kocha i potrzebuje swojego człowieka i konsekwencji w prowadzeniu. Wobec ludzie - przyjazny, kochający, łagodny, pojętny, szybko się uczy. Plusy: wesoły ,towarzyski, zabawny, idealny do sportu z człowiekiem..to pies, w którego przypadku hasło "pies zmęczony=pies szczęśliwy" jest prawdą... zmęczony potrafi się beztrosko wtulić w ramiona swego pana...indywidualista, który potrzebuje cierpliwości i zrozumienia. Minusy:szczekliwy, zdarzają się wypadki z nietrzymaniem czystości, piesek z kompleksem niższości - nie pozwala się zdominować i reaguje agresją wobec psa, który chce go zdominować, niezależnie od płci agresora. Silny instynkt myśliwski - spuszczony ze smyczy, gdy złapie trop dzikiego zwierzęcia - ślepnie, głuchnie i pędzi na polowanie - wówczas nie wraca wołany. Hunter nie wymaga szkolenia, jego zachowanie uległo poprawie. Wraca kiedy się go przywołuje, ładnie chodzi na smyczy, jest łagodny dla dorosłych i dzieci. To że szczeka na inne psy i jest hałaśliwy to uważam za jego atut. Jeżeli ktoś zdecyduje się na takiego psa to chyba nie po to aby siedział cicho, w końcu to pies myśliwski. Szkolenie pod kątem zwalczania szczekliwości uważam za zbędne. Jeżeli trafi do mieszkania to domownicy z powodzeniem dadzą sobie z nim radę jeżeli będzie próbował nadmiernie hałasować, a jeżeli będzie na podwórku to będzie jego plusem. Ponadto obecnie Hunter żyje w stadzie, w którym np. stara się dominować, jest wtedy też szczekliwy, jeżeli trafi do domu będzie się inaczej zachowywał. 12.odrobaczenie, szczepienia - ??? Quote
majqa Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 OK, czekam do wieczora, robię tekst i podciągnę ogłoszenia. Quote
Recommended Posts