zadra Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 agusiazet napisał(a):Zatem, bardzo dziękujemy za prezent:):):) Podaj mi tylko dlugośc od szyi do ogonka. Quote
agusiazet Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Muszę znaleźć coś do zmierzenia tego jamniczego stworka:) Quote
agusiazet Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Myślicie, że chciała się zmierzyć, tylko wyciągasz do niej rękę a tu fik i Milka leży do góry kołami. Wyszło mi, że 48 cm:) Quote
zadra Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 agusiazet napisał(a):Muszę znaleźć coś do zmierzenia tego jamniczego stworka:) Może być zwykła linijka szkolna.To nie musi byc dokladny pomiar!! Quote
agusiazet Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Pomiar dokonany metrem krawieckim, tylko obiekt był niesforny! Quote
zadra Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 agusiazet napisał(a):Pomiar dokonany metrem krawieckim, tylko obiekt był niesforny! Wyslij proszę swoj adres na PW.Wyrzuciłam koperte i niestety nie zanotowałam Twojego adresu.Bardzo przepraszam. Quote
agusiazet Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 zadra napisał(a):Wyslij proszę swoj adres na PW.Wyrzuciłam koperte i niestety nie zanotowałam Twojego adresu.Bardzo przepraszam. Oczywiście i pięknie dziękuję:) Quote
ania z poznania Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Ciotki, zajrzycie na ten wątek? Sunia, bezdomna, w Niedzicy, niedaleko Zakopanego, musimy jej pomóc ! http://www.dogomania.pl/threads/192638-Jamnikowata-m%C5%82odziutka-sunia-ofiara-wakacji-DT-POTRZEBNY-quot-NA-WCZORAJ-quot-!!!!?p=15359128#post15359128 Quote
zuzel Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Czy Milka będzie do ewentualnej adopcji po 29tym? Quote
sonia71 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Milka -zobaczysz dziewczyno jeszcze chwilka i domków na pewno będzie kilka :) Quote
agusiazet Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 zuzel napisał(a):Czy Milka będzie do ewentualnej adopcji po 29tym? Myślę, że do 29 września trzeba jeszcze dodać z 10 dni, na zagojenie się rany i wyjęcie szwów:) Quote
agusiazet Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Mila małpa zeżarła dzisiaj szelki, na sobie, pogryzła przedni pasek, niby się trzymają, ale muszę zszyć po południu. Nie zdjęłam ich na pół godzinki i taki efekt! Quote
__Lara Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Słuchajcie, dzwoniła do mnie Pani w sprawie Milki!! przekierowałam na nr podany w allegro, więc będzie dzwonić! Chce adoptować Milkę, wydawała sie rozsądna :) Quote
agusiazet Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Tak dzwoniła do mnie bardzo sympatyczna pani spod Kudowy (dolnośląskie), która chciałaby adoptować ją jak najszybciej, bo straciła swoją sukę ze starości i jakoś nie bardzo podoba jej się życie bez psa. Pani mieszka w bloku, ale mieszkanie z ogródkiem, pewnie na parterze! Pani zawsze miała suczki i bez problemów zgadza się na wizyty przed i po adopcji, podpisanie umowy adopcyjnej oraz sterylizację suczki we własnym zakresie. Pani miałaby transport ( nie wiem kiedy), bo jej mąż jeździ tirem i miewa kursy w kierunku Krakowa i na południe Polski, lub ew. trzebaby szukać transportu za zwrotem kosztów paliwa! Mam zatem pytanie do zamojskich ciotek, opiekunek Mili, czy wyrażają zgodę na wydanie Milki bez sterylizacji? Oczywiście wcześniej trzeba znaleźć osobę do wizyt! Czy też proponować Pani czekanie na sterylizację małej u mnie i wydanie jej w pierwszej połowie października? Moja subiektywna ocena pani po rozmowie jest bardzo pozytywna, ale zdecydowanie musi odbyć się wizytacja domu i rozmowa z panią przez osobę z dogo! Proszę o wyrażanie swoich opinii i sugestii, aby tylko Milka była wreszcie szczęśliwa i bezpieczna. Pani dzwoniła z ogłoszenia allegro:) Quote
zadra Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Moim zdaniem trzeba szukac kogoś do wizyty przedadopcyjnej.Jesli chodzi o sterylkę to bałabym się wydać sunię przed zabiegiem.Oczywiście bardzo wazne jest wrażenie wynieśione z wizyty.Z drugiej strony jeśli Pani naprawdę zalezy na Milce to poczeka na nią. Quote
agusiazet Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Dzwoniła jeszcze jedna miła pani, tym razem z Górnego Śląska, też chętna przyjechać po Milkę:) Jednak postanowiłyśmy z Tolą, że Milka pójdzie do adopcji po sterylce! Jeśli osobom zależy akurat na Milce to zaczekają. Wizyty można przeprowadzić już teraz. Tola zadzwoni jutro z tą informacją do jednej pani, ja do drugiej (próbowałam teraz cały czas zajęte) i zobaczymy jaka będzie reakcja! Dobrze, że jest zainteresowanie małą:) Quote
karolciasz28 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 A druga Pani z jakiego ogłoszenia? Wiesz może?:razz::razz: Quote
agusiazet Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 karolciasz28 napisał(a):A druga Pani z jakiego ogłoszenia? Wiesz może?:razz::razz: Nie zapytałam niestety, ale dzwoniła do mnie bezpośrednio, a nie do autora allegro, ale być może czyta ze zrozumieniem:) Quote
__Lara Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Wlasnie, czyta ze zrozumieniem :D ciesze sie, ze mala sie interesuja :D :D :D :D :D Quote
Tola Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 Jestem za sterylizacją w wyznaczonym terminie; jesli Milka wpadła jakiejs rodzinie w oko, to poczekają:cool3: Ta druga pani mieszka w Rybniku, jest zgoda na wizytę i umowę. Jade do lekarza, jak wróce poszuka kogos do wizyty. W Rybniku zamieszkała nasza Beza, jak dobrze pamiętam:cool3: Quote
agada Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 agusiazet napisał(a):Dzwoniła jeszcze jedna miła pani, tym razem z Górnego Śląska, też chętna przyjechać po Milkę:) Jednak postanowiłyśmy z Tolą, że Milka pójdzie do adopcji po sterylce! Jeśli osobom zależy akurat na Milce to zaczekają. Wizyty można przeprowadzić już teraz. Tola zadzwoni jutro z tą informacją do jednej pani, ja do drugiej (próbowałam teraz cały czas zajęte) i zobaczymy jaka będzie reakcja! Dobrze, że jest zainteresowanie małą:) Też jestem tego zdania: "kocha" to poczeka, no i taaakie tempo? Agusiu jeszcze się dobrze nie oswoiłaś z myślą, ze masz tymczasa :cool3::evil_lol:, ale poczekajmy jeszcze z aplauzem, za dużo euforii nie wskazane przed wizytą :razz:, a same wiemy różnie to bywa :roll: Quote
agusiazet Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Pani z okolic Kudowy zadzwoniła do mnie dzisiaj i po informacji, że suczka zostanie wydana po sterylizacji, powiedziała, że zadzwoni w październiku. Proponowałam wizytę już teraz i ew. pomoc w szukaniu podobnego psa, ale Pani jakoś nie była zainteresowana, więc możemy zwizytować tylko dom w Rybniku! Quote
Tola Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 W Rybniku zamieszkała nasza zamojska Rosa, nawet podobna do Milki:cool3: http://www.dogomania.pl/threads/146771-Rosa-i-jej-3-dzieci-już-w-nowych-domach-) Poprosiłam ponownie zerduszko o wizytę... Quote
agusiazet Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 jest jeszcze zainteresowany Milą brat naszej dogomaniaczki, ale jeszcze niczego konkretnego nie zaproponował! Quote
Recommended Posts