Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak Korek to taki mały łobuz.
Zresztą pisałam na samym poczatku, że najlepszy dom bez innych zwierząt.
Najbardziej mnie martwi to, ze on coraz częściej wszczyna te bójki. Przy mnie stara się byc spokojny. Z poczatku jak inny pies tez sie tulił do mnie to go atakował a ostatnio jak byłam to nawet nie warczał. Przy mnie naprawde stara się być spokojny, bo wie, ze ja nie toleruje bójek.
Ale gdy mnie nie ma w schronie nie moge tego pilnować.

A i gdy Korek był jeszcze na wolności na naszym osiedlu to bójek nie wszczynał. Zdarzało mu się warczec na przeciwnika, ale żeby zaraz gryźc sie to nie:shake:
Zresztą nawet fajnie bawił się z moim psem.

Może schronisko tak źle na niego wpływa??:-(

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Im sterylizacja nastąpi szybciej, tym większa szansa na to, że naganne zachowania nie utrwalą się w umyśle Korka. Bo jeśli pies jest sterylizowany w starszym wieku, szansa na to, że zabieg zmieni jego psychikę jest dużo mniejsza. Nasze i psie także zachowania nie są wyłącznie kwestią hormonów, ale także przyzwyczajeń. Im pies starszy, tym silniej zakodowane ma pewne zachowania. Tak więc - Korek do sterylki!!!

Posted

Korek juz tak ślicznie chodzi na smyczy:loveu:
I jak wyciągam smycz z kieszeni, to nie ucieka jak na początku, tylko się cieszy. On wie, że smycz=spacerek.
On jest taki mądry:loveu:
Czemu go nikt nie chce?

Posted

Pianka napisał(a):
Czemu go nikt nie chce?

Pianko, to jest pytanie retoryczne. A może inaczej - odpowiedzi można by mnożyć w nieskończoność. Czemu Korka nikt nie chce? A dlaczego nikt nie chce tysięcy psów w całym kraju? I pewnie milionów na świecie? :-(