Czarodziejka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Wetki powiedziały, że Kaja ma bardzo delikatną budowę, że jest ładnie umięśniona i taka krucha, że bardzo ciężko ją się operowało. Taka psia arystkoratka. Z siwym pyszczkiem. Brzydulka i zrakowaciała w środku...Do tego wulkan energii i agresorka. Tak grzecznie i ufnie z nami pojechała i tak smutno wracała. Zwymiotowała w drodze powrotnej Julce między nogi wpychając tam na siłę pysk ;) Na szczęście miałyśmy podłożone prześcieradło. Taka z niej porządna sucz. Quote
ocelot Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 ale Czarodziejko nasz mimo wszystko:)ponad wszystko i za wszystko. Kurcze ja ostatnio coś mam oczy na mokrym miejscu. Niech się trzyma ta nasza psia arystokratka. Czy one z Miśką to na pewno siostry? Quote
Tymonka Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Strasznie mi szkoda malutkiej , miało być tak pięknie ... A teraz realnie : trzeba zbierać kasę na prześwietlenie płuc , żeby sprawdzić czy są przeżuty , trzeba się przygotować , że Kaja może być na dożywotnim DT u Czarodziejki = deklaracje , trzeba szukać nowego DT , DS dla Misi nie możemy zostawić Czarodziejki samej z problemem , to my jesteśmy odpowiedzialne za dziewczyny !! Dzisiaj już nie mam siły właśnie wróciłam z Łodzi robiłam rtg i endoskopię kotu , nie mam siły , jutro zacznę działać i bardzo was proszę o pomoc !!!~! Quote
fona Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 dostałam pw. to moze wyslac calosc, 210 zł, skoro w srode jedzie Misia? Quote
Czarodziejka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Na pewno są siostrami. Widać i czuć. Poza tym APSA z Morisową z Palucha były u mnie i powiedziały, że psie rodzeństwo zawsze terroryzuje stado. I to się tu potwierdza. Obie są poza tym w podobnych barwach, obie siwe, w tym samym wieku, obu tak samo z oczu patrzy i obie za sobą szaleją. Quote
bela51 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Zagladam do Kajki, bo od wczoraj nie moge przestac o niej myslec. Ciekawe , jak biedulka czuje sie dzisiaj. Quote
Czarodziejka Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Kaja nic na wieczór nie zjadła, chociaż czekała na mnie z podniesionymi uszmi stojąc przy drzwiach. Zaniosłam samo mięsko z warzywami, ale nie ruszyła. Wypiła tylko sporo wody. Wepchnęłam jej tableteczkę przeciwbólową i poszła się położyć. Dziś zwymiotowała to, co zjadła w nocy ze swojego garnuszka, a zjadła niewiele. Wetki powiedziały, żeby się nie niepokoić, jeśli przez kolejne 2 - 3 dni nie będzie chciała jeść, bo to jest w normie. Ogólnie sunia wygląda dobrze. Widzę, że stara się nawet "uśmiechać" swoim siwym pyszczkiem, żeby pokazać, że wszystko w porządku. Martwią mnie finanse Misi, bo wygląda na to, że mamy tylko 15 zł na sterylkę? Potrzebne 150 - 160 zł...:( Quote
Czarodziejka Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Zgłosiłam sunie na wątku Soemy, ale być może ktoś je już tam zgłaszał? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-(by-bezdomniaków-było-mniej)?p=16161880#post16161880[/URL] Anja, czy mamy pieniążki na Misię? Fona - może przelej tylko za Kaję, żeby nie było bałaganu. Quote
Tymonka Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 [quote name='Czarodziejka']Zgłosiłam sunie na wątku Soemy, ale być może ktoś je już tam zgłaszał? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-(by-bezdomniaków-było-mniej)?p=16161880#post16161880[/URL] Anja, czy mamy pieniążki na Misię? Fona - może przelej tylko za Kaję, żeby nie było bałaganu.[/QUOTE] Niby mamy , ale za to nie mamy na utrzymanie :( Ja z bazarku będę miała około 100 zł Quote
Czarodziejka Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Może jakaś skarpeta sterylkowa nas wspomoże? Quote
magenka1 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 właśnie skarpeta steryrkowa może cześć oddać Quote
Czarodziejka Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Najpierw trzeba zapłacić, a potem można oddawać, a my nie mamy pieniędzy :( Quote
bela51 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Kaja to juz niemłoda sunia, czy ma powyzej 8 lat ? Do tego chora. Moznaby zwrocic sie o pomoc do Skarpety im. Talcott. [url]http://www.dogomania.pl/threads/185536-Skarpeta-im.-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-nie-pozw%C3%B3lmy-by-odesz%C5%82a-w-niepami%C4%99%C4%87[/url] Quote
Czarodziejka Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Belu, na Kaję pieniążki są. Fona przeleje, a Soema może zrefunduje część, a Misia ma 15 zł tylko. Wiem, że potem coś wpłynie po czasie, ale ja nie mogę długu robić. Mam stado schorowanych staruchów i muszę mieć zaufanie wetek. Quote
bela51 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Doskonale Cie rozumiem, ze nie mozesz leczyc psow na kredyt. Skarpeta Talcott moglaby dolozyc jednej, albo drugiej suni, pod warunkiem, ze mają powyzej 8 lat. Napisałam o Kaji, bo ona chora, to pewnie mialaby wieksze szanse. Niech dziewczyny napisza prosbe o pomoc finansowa, co im szkodzi. Quote
Czarodziejka Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Wg papierów to one mają nawet po 12 latek ;) Ja nie wzięłam pod uwagę, że nie ma całej sumy pieniędzy na sterylkę i w dodatku ten zabieg usunięcia guzów doszedł. Mam nadzieję, że jakoś damy radę i Misior zostanie wycięty. Kaja ma już doskonały apetyt i wczoraj wieczorkiem biegała już z resztą stadka. Podwija jedynie nieco grzbiet pod siebie, ale może to szwy ją trochę ciągną. Zjada wszystko, dużo pije i ma się chyba dobrze. Quote
fona Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 wpłaciłam wszystko, czyli 15 zł jest na koncie lecznicy ja moge uzbierac bazarkowo, ale to troche potrwa, czy moze ktos zalozyc? Quote
Czarodziejka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Zmiana planów. Wezmę fakturę za Kaję, wyślę Soemie. To, co dostaniemy w ramach refundacji będzie na Misię + 15 zł, które jest na koncie lecznicy. Może dołoży nam na pewno skarpeta Talcot. W każdym razie sterylka Misiorka się przesunie w czasie. Za nią pojedzie Paris - doopsko zaczęła dziś nadstawiać, czyli rujka nadciąga. Kaja mnie martwi, bo wczoraj ładnie zjadła kolację, a dziś poza obgryzieniem gnacika nie ruszyła nic. Tabletkę wsadziłam do pyska na siłę. Dużo pije, więc podstawiam jej ciepłą wodę. I smutna jest taka...:( Chodzi zgarbiona, bo może szwy ciągną, a może ból po guzach, ale jest na środkach przeciwbólowych. Chociaż wetki mówiły, że 3 dni może nic do pyska nie brać. Dziś mija ten trzeci dzień i mam nadzieję, że jutro będzie w lepszej kondycji. W nocy jest teraz w kojcu w budzie na kołderce, a wdzień sobie chodzi i idzie spać do Misi - razem przytulone wyglądają z jednej budy. Smutne stare brzydulki. Quote
bela51 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Biedna Kajka, tak bardzo mi jej zal. Mam nadzieje, ze pozbiera sie po tym zabiegu i jeszcze poszaleje u Ciebie Czarodziejko. Quote
agusiazet Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Bardzo proszę, napiszcie na wątku Talcottowym ile pieniążków chcecie otrzymać i na co, i czy wiecie, że 25 % otrzymanej sumy musicie zwrócić? Quote
Czarodziejka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Teraz już wiemy :) Jak to wygląda w kwestii formalnej? Na kogo biorę fakturę? Quote
agusiazet Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Nam faktury nie trzeba, pieniążki są dobrem wspólnym, wpłacają dobrzy ludzie, aby pomagać starszym psiakom, a ten minimalny zwrot pieniędzy, to zabezpieczenie, aby Skarpeta nie splajtowała. Na leczenie maksymalna kwota do wzięcia to 150 zł, z czego trzeba zwrócić 37 zł 50 gr! Quote
Czarodziejka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Dobrze, na czyje konto dokonujecie przelewów? Na konto lecznicy, czy osoby prywatnej? Może Misiorek załapałby się jeszcze w tym tygodniu. Quote
Tymonka Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 [quote name='agusiazet']Nam faktury nie trzeba, pieniążki są dobrem wspólnym, wpłacają dobrzy ludzie, aby pomagać starszym psiakom, a ten minimalny zwrot pieniędzy, to zabezpieczenie, aby Skarpeta nie splajtowała. Na leczenie maksymalna kwota do wzięcia to 150 zł, z czego trzeba zwrócić 37 zł 50 gr![/QUOTE] A jak to wygląda dokładnie ?? Kiedy mamy zwrócić te 25 % ?? Zrobię bazarek na ten zwrot , ale to może potrwać do 3 tygodni . Quote
Recommended Posts