Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wetki powiedziały, że Kaja ma bardzo delikatną budowę, że jest ładnie umięśniona i taka krucha, że bardzo ciężko ją się operowało. Taka psia arystkoratka. Z siwym pyszczkiem. Brzydulka i zrakowaciała w środku...Do tego wulkan energii i agresorka.
Tak grzecznie i ufnie z nami pojechała i tak smutno wracała. Zwymiotowała w drodze powrotnej Julce między nogi wpychając tam na siłę pysk ;) Na szczęście miałyśmy podłożone prześcieradło. Taka z niej porządna sucz.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale Czarodziejko nasz mimo wszystko:)ponad wszystko i za wszystko.

Kurcze ja ostatnio coś mam oczy na mokrym miejscu.
Niech się trzyma ta nasza psia arystokratka.

Czy one z Miśką to na pewno siostry?

Posted

Strasznie mi szkoda malutkiej , miało być tak pięknie ... A teraz realnie : trzeba zbierać kasę na prześwietlenie płuc , żeby sprawdzić czy są przeżuty , trzeba się przygotować , że Kaja może być na dożywotnim DT u Czarodziejki = deklaracje , trzeba szukać nowego DT , DS dla Misi nie możemy zostawić Czarodziejki samej z problemem , to my jesteśmy odpowiedzialne za dziewczyny !! Dzisiaj już nie mam siły właśnie wróciłam z Łodzi robiłam rtg i endoskopię kotu , nie mam siły , jutro zacznę działać i bardzo was proszę o pomoc !!!~!

Posted

Na pewno są siostrami. Widać i czuć. Poza tym APSA z Morisową z Palucha były u mnie i powiedziały, że psie rodzeństwo zawsze terroryzuje stado. I to się tu potwierdza. Obie są poza tym w podobnych barwach, obie siwe, w tym samym wieku, obu tak samo z oczu patrzy i obie za sobą szaleją.

Posted

Kaja nic na wieczór nie zjadła, chociaż czekała na mnie z podniesionymi uszmi stojąc przy drzwiach. Zaniosłam samo mięsko z warzywami, ale nie ruszyła. Wypiła tylko sporo wody. Wepchnęłam jej tableteczkę przeciwbólową i poszła się położyć. Dziś zwymiotowała to, co zjadła w nocy ze swojego garnuszka, a zjadła niewiele. Wetki powiedziały, żeby się nie niepokoić, jeśli przez kolejne 2 - 3 dni nie będzie chciała jeść, bo to jest w normie. Ogólnie sunia wygląda dobrze. Widzę, że stara się nawet "uśmiechać" swoim siwym pyszczkiem, żeby pokazać, że wszystko w porządku.
Martwią mnie finanse Misi, bo wygląda na to, że mamy tylko 15 zł na sterylkę? Potrzebne 150 - 160 zł...:(

Posted

Zgłosiłam sunie na wątku Soemy, ale być może ktoś je już tam zgłaszał?

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-(by-bezdomniaków-było-mniej)?p=16161880#post16161880[/URL]

Anja, czy mamy pieniążki na Misię?
Fona - może przelej tylko za Kaję, żeby nie było bałaganu.

Posted

[quote name='Czarodziejka']Zgłosiłam sunie na wątku Soemy, ale być może ktoś je już tam zgłaszał?

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-(by-bezdomniaków-było-mniej)?p=16161880#post16161880[/URL]

Anja, czy mamy pieniążki na Misię?
Fona - może przelej tylko za Kaję, żeby nie było bałaganu.[/QUOTE]

Niby mamy , ale za to nie mamy na utrzymanie :( Ja z bazarku będę miała około 100 zł

Posted

Kaja to juz niemłoda sunia, czy ma powyzej 8 lat ? Do tego chora. Moznaby zwrocic sie o pomoc do Skarpety im. Talcott.

[url]http://www.dogomania.pl/threads/185536-Skarpeta-im.-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-nie-pozw%C3%B3lmy-by-odesz%C5%82a-w-niepami%C4%99%C4%87[/url]

Posted

Belu, na Kaję pieniążki są. Fona przeleje, a Soema może zrefunduje część, a Misia ma 15 zł tylko. Wiem, że potem coś wpłynie po czasie, ale ja nie mogę długu robić. Mam stado schorowanych staruchów i muszę mieć zaufanie wetek.

Posted

Doskonale Cie rozumiem, ze nie mozesz leczyc psow na kredyt.
Skarpeta Talcott moglaby dolozyc jednej, albo drugiej suni, pod warunkiem, ze mają powyzej 8 lat. Napisałam o Kaji, bo ona chora, to pewnie mialaby wieksze szanse.
Niech dziewczyny napisza prosbe o pomoc finansowa, co im szkodzi.

Posted

Wg papierów to one mają nawet po 12 latek ;)
Ja nie wzięłam pod uwagę, że nie ma całej sumy pieniędzy na sterylkę i w dodatku ten zabieg usunięcia guzów doszedł.
Mam nadzieję, że jakoś damy radę i Misior zostanie wycięty.
Kaja ma już doskonały apetyt i wczoraj wieczorkiem biegała już z resztą stadka. Podwija jedynie nieco grzbiet pod siebie, ale może to szwy ją trochę ciągną. Zjada wszystko, dużo pije i ma się chyba dobrze.

Posted

Zmiana planów. Wezmę fakturę za Kaję, wyślę Soemie. To, co dostaniemy w ramach refundacji będzie na Misię + 15 zł, które jest na koncie lecznicy. Może dołoży nam na pewno skarpeta Talcot. W każdym razie sterylka Misiorka się przesunie w czasie. Za nią pojedzie Paris - doopsko zaczęła dziś nadstawiać, czyli rujka nadciąga.

Kaja mnie martwi, bo wczoraj ładnie zjadła kolację, a dziś poza obgryzieniem gnacika nie ruszyła nic. Tabletkę wsadziłam do pyska na siłę. Dużo pije, więc podstawiam jej ciepłą wodę. I smutna jest taka...:( Chodzi zgarbiona, bo może szwy ciągną, a może ból po guzach, ale jest na środkach przeciwbólowych. Chociaż wetki mówiły, że 3 dni może nic do pyska nie brać. Dziś mija ten trzeci dzień i mam nadzieję, że jutro będzie w lepszej kondycji. W nocy jest teraz w kojcu w budzie na kołderce, a wdzień sobie chodzi i idzie spać do Misi - razem przytulone wyglądają z jednej budy. Smutne stare brzydulki.

Posted

Nam faktury nie trzeba, pieniążki są dobrem wspólnym, wpłacają dobrzy ludzie, aby pomagać starszym psiakom, a ten minimalny zwrot pieniędzy, to zabezpieczenie, aby Skarpeta nie splajtowała. Na leczenie maksymalna kwota do wzięcia to 150 zł, z czego trzeba zwrócić 37 zł 50 gr!

Posted

[quote name='agusiazet']Nam faktury nie trzeba, pieniążki są dobrem wspólnym, wpłacają dobrzy ludzie, aby pomagać starszym psiakom, a ten minimalny zwrot pieniędzy, to zabezpieczenie, aby Skarpeta nie splajtowała. Na leczenie maksymalna kwota do wzięcia to 150 zł, z czego trzeba zwrócić 37 zł 50 gr![/QUOTE]

A jak to wygląda dokładnie ?? Kiedy mamy zwrócić te 25 % ?? Zrobię bazarek na ten zwrot , ale to może potrwać do 3 tygodni .