sylwiaso Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Bardzo się cieszę,że coś ruszyło u Lolci!!!To jest takie nasze szczęście!!!śpi dziś w domu z Babunią pod stołem! Quote
sylwiaso Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Nie, czasami z dwóch jeden ząbek jej pokaże i mała wie o co chodzi wczoraj Babunia pozwoliła jej spać na swoim polarku dostała pochwałę w formie kiełbaski i Lolcia też!Majqa pamiętamy o kolejnym odrobaczeniu 30.09-1.10 a potem 7.10 kolejne szczepienie wirusówka i wścieklizna!!!! Quote
Kar0la Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 Mamy jeszcze trochę czasu do szczepienia i odrobaczednia. Jutro postaram się odnowić bazarek. Ostatnio na nic nie mam czasu. Miałam dzisiaj kolejny telefon w sprawie Lolci. Quote
sylwiaso Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Lolciu leć do góry!!!do dobrego domku!!! Quote
Kar0la Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Sterylka mamusi przełożona ze względu na podwyżoszne parametry wątrobowe. Jak się podleczy wątrobę będziemy ciachać. Buziaki dla Lolci. Quote
Andzike Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Widzę, że nikt jeszcze nie napisał że LOLA juz w NOWYM DOMU :) Ale od początku :) W niedziele razem z Aikowo pojechałyśmy do Sylwiso, żeby zabrać Debrę i Florcię na akcje "zerwijmy łańcuchy". Aikowo wpadła na pomysł,że na pewno będzie tam sporo ludzi, więc ubierzemy psy w chusteczki "szukam domu" i a "nóż" widelec ... ;) Na miejscu okazało się, że Florcia chyba nie bardzo nadaje się na takie spędy, więc po rozmowie z Sylwią i pozwoleniu od Majki zabrałyśmy ze sobą Lolę... :) Tak podróżowała :) Niezły koncert nam urządziła po drodze ;) Quote
majqa Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 No ja Wam dam pozwolenie Majqi :mad:, jakbym ja cóóóś miała do rządzenia. :evil_lol: Quote
Andzike Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Akcja "Zerwijmy Łańcuchy" w Milanówku okazala się mało widowiskowa (całe 3 osoby, w tym jedna przykuta do budy...), ale po drodze przyuważylysmy dozynki w Grodzisku Mazowieckim. Niunia dostała gustowną, zieloną chusteczkę i tak się prezentowała :) Oczywiście zrobiła furorę.. Mnóstwo osób się nia interesowało, dopytywalo, a wśród nich przesympatyczne malżeństwo z dwójką dzieci... Zadawali sensowne pytania, interesowali się akcją i ogólnie super się z nimi rozmawialo. Postali z 20min, pożegnali się... i poszli, a my nadal lansowałysmy psy ;) Nie minęło 10minut... a oni wracają, że przemyśleli to w drodze do samochodu i tak - chcą zaadoptować Lole. Strzeliłam standardową broszurkę (wizyty przed/a / umowa / sterylizacja itp), Państwo na wszystko się zgodzili. Kiedy okazało się, że mieszkają bardzo blisko i są gotowi odbyć wizytę przedadopcyjną od razu, stwierdziłysmy, ze nie ma co tracic czasu i szansy i z Lolą pod pachą pojechaliśmy do nich... Państwo mieszkają w pięknym domu z jeszcze piękniejszym ogrodem, maja dwuletniego bolończyka, pani nie pracuje, wiec psiury nie beda siedziec godzinami same w domu. W czasie ew. wyjazdów psy wyjezdzają z Państwem, badz jeśli wyjezdzają za granicę - jadą do mamy. Tutaj Lola już z nową Pania :) I z rezydentem, któremu dość szybko pokazala gdzie jest jego miejsce... ;) W życiu bym nie podejrzewała, że taki super dom się trafi ;) Państwo od razu na miejscu podpisali umowę adopcyjną (ściągneliśmy i wydrukowaliśmy standardowy wzór), serdecznie zapraszają na wizytę poadopcyjną tylko wcześniej mamy dać znać żeby kupili dobre ciasto ;) Mamy kontakt mailowy i telefoniczny i obiecane zdjęcia. Aha - Pan chciał mi dać pieniądze, ale poprosiłam, żeby wpłacić na konto - Majka zdecydowala, ze mają iśc na konto hoteliku sylwii :) Jestem przekonana, że Lola będzie szczęśliwa :) Quote
majqa Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Ojtam, ojtam... majqa nie zdecydowała :placz: tylko zasugerowała :oops:, by pomóc Sylwii jako, że Sylwia na pewno, jeśli rzeczywiście państwo zechcą coś przeznaczyć, połata "dziury" psiakowo - wydatkowe (mam na myśli hotelikowane psy). Quote
sylwiaso Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Tak jeżeli pieniążki dojdą również dzięki Majqa(nie umiem odmienić)Majqce to załatamy dziury!!!!napiszę ile dostałam!!!bardzo się wszyscy cieszymy,że Lolunia już w domku!!!!Loluniu życzymy Ci dużo,dużo MIŁOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
majqa Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Wielkie podziękowania dla Dziewczyn, które pomogły w wyadoptowaniu Lolci! :loveu: :loveu: :loveu: OKI, a teraz... przepatrzyłam wątek (ale mimo to koniecznie mnie posprawdzajcie). Kwestia kasy... Sylwia, jak to zapewne hoteliki w zwyczaju mają :razz:, zapłaciła z własnej kieszeni za odrobaczenie. Borówka zrobiła bazarki ogłoszeniowe. Wpłaty szły na konto Sylwii. Poniżej to, co mi Sylwia zgłosiła, tam gdzie znak zapytania do wyjaśnienia: Monika z Katowic zamówiła 3 zestawy ogłoszeń - 30zł - zapłacone Beka zamówiła 2 zestawy ogłoszeń - 20zł - ? (Borówko, możesz napisać do Beki i upewnić się, czy wpłacała pieniążki? Jeśli tak, dam znać Sylwii by przekopała konto.) Ponadto, na konto Sylwii Mmd wpłaciła 15zł, czyli całość zgłoszonych mi wpłat to 45zł (Monika z Katowic + Mmd). Wydatki - 48zł (szczepienia). Tu z kolei Sylwia dołożyła do 45zł brakujące 3zł od siebie i ten rachunek uznała za zamknięty. Co jest do wyjaśnienia? Wpłata Beki. I jeszcze jedno ale tu już proszę Was (Borówko, Kar0lu) o wyjaśnienie tego z Sylwią - pobyt maleństwa w hoteliku. Jeśli dobrze zerknęłam Lolcia była u Sylwii od 28.08 do 19.09. I..., no ja do ładu z Sylwią w kwestii płatności nie dojdę. :roll: Mówię pas. :evil_lol: Quote
Kar0la Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 Przepraszam nie miałam netu. Ogromnie się cieszę, że Lolcia ma taki cudowny dom.Dziewczyny wielkie dzięki! :Rose::Rose: Szczególne podziękowania dla Sylwii za wspaniałą opiekę i ogromne serce. :loveu: :Rose::Rose: Dzięki Tobie Lolcia miała się gdzie podziać i bezpiecznie poczekać na nowy dom. :loveu: Majqa dzięki za wszystko. Za wielką pomoc i trzymanie pieczy nad wszystkim. :Rose::Rose: Dzwoniłam dzisiaj do Syliwii i kwestię finansową Lolci teoretycznie mamy zamkniętą, ale jeśli dojdzie wpłata od Beki było by super, bo pokryłoby to koszty tego co Sylwia dokładała ze swoich pieniędzy (a przecież Sylwia sama się nie upomni). Quote
Borówka16 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Super ,że Lolka ma taki extra DS ! :loveu::loveu::loveu: Beka prosi o nr konta ,bo napisała ,że pisała do Sylwii ,ale nie otrzymała odp. Więc pliisss...Sylwia ,podaj jej ;) No i są nowe zamówienia na bazarku ,co robimy z kasą ? Quote
majqa Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Borówko, zaraz podam Ci na PW dane Sylwii. Przekieruj je Bece. Co do reszty, jeśli masz jakieś psiaki, które Ci leżą na sercu to tam pchnij wpłaty z bazarku, jeśli nie to poproszę o pomoc dla Bingo i Iksa. Quote
majqa Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Andzike napisał(a):(...) Państwo od razu na miejscu podpisali umowę adopcyjną (ściągneliśmy i wydrukowaliśmy standardowy wzór), serdecznie zapraszają na wizytę poadopcyjną tylko wcześniej mamy dać znać żeby kupili dobre ciasto ;) Mamy kontakt mailowy i telefoniczny i obiecane zdjęcia. (...) Kar0la, skontaktuj się może jeszcze z Andzike, ustalcie między sobą, kto będzie w kontakcie z domkiem. Powodzenia Lolciu :loveu:, bądź szczęśliwa maleńka. :loveu: W razie Lolciowej potrzeby piszcie do mnie Dziewczyny na PW. Quote
Andzike Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 majqa napisał(a):Kar0la, skontaktuj się może jeszcze z Andzike, ustalcie między sobą, kto będzie w kontakcie z domkiem. Powodzenia Lolciu :loveu:, bądź szczęśliwa maleńka. :loveu: W razie Lolciowej potrzeby piszcie do mnie Dziewczyny na PW. No właśnie chciałam napisać maila do domku Loli - czekam tylko na nr konta Sylwiaso - jak ktoś ma to prześlijcie mi go proszę na PW. Tak jak adres na który mam wysłać umowę adopcyjną :) Mogę się z domkiem konaktować :) Quote
mamanabank Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Mała wieśniara :-D Dopiero na ostatnim zdjęciu widać, że nadal jest mała :-) Quote
Recommended Posts