Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lola to maleńka, dwuletnia sunia w typie spaniela tybetańskiego lub pekinczyka. Jest malutka, waży 5 kilo. Lala jest przyjazna, pogodna, przytulanka z charakterem. Potrzebuje pewnej ręki w prowadzeniu. Uwielbia dzieci i inne psy (zupełnie nie boi się dużych psów, uwielbia bawić się z amstafem ;) . Chodzi na smyczy, zachowuje czystość.Jest cicha, nieszczekliwa. Ładnie bawi się piłeczką. Była niewątpliwie sunią domową, wie co to kanapa, posłanko i spanie w łóżku :cool3:. Na pewno rodziła raz szczeniaki.Kiedy zobaczyłam ją na zdjęciach,te jej smutne oczęta, od razu wiedziałam,że muszą ją zabrać na DT. Stamtąd psy idą tylko do pseudohodowli lub na łańcuch.:angryy: Lolunia była w kieleckiej mordowni, skąd wyszła, jak stała, czyli bez szczepień, książeczki, o sterylce nie wspomnę. Lola była tu, poczytajcie o tragicznej sytuacji psów z regionu kieleckiego:
http://www.dogomania.pl/threads/182450-ALARM-Kielce-%C5%9Bwi%C4%99tokrzyskie-prosimy-o-pomoc!-aktualizacja-str.1/page229
Musimy zrobić przy niej WSZYSTKO od A do Z :shake:
Dlatego BARDZO proszę o wsparcie finansowe na szczepienia, sterylkę i zakup karmy.

TEKST DO OGŁOSZEŃ:
tytuł: LOLA- mini sunia, maleńka w typie spaniela tybetańskiego
Lola to maleńka, dwuletnia sunia w typie spaniela tybetańskiego. Waży 5 kilo. Lola jest przyjazna, pogodna, przytulanka z charakterem. Potrzebuje pewnej ręki w prowadzeniu. Uwielbia dzieci i inne psy (zupełnie nie boi się dużych psów, lubi się z nimi bawić) . Chodzi na smyczy, zachowuje czystość.Jest cicha, nieszczekliwa. Ładnie bawi się piłeczką. Była niewątpliwie sunią domową, wie co to kanapa,spanie w łóżku i jazda samochodem.Po tych smutnych chwilach, jakie spędziła w okropnym schronisku, szukamy jej najlepszego domku, ludzi których Lolcia pokocha całym swoim małym serduszkiem.
Sunia zostanie wysterylizowana przed adopcją. Przebywa w domu tymczasowym pod Warszawą.
Kontakt: [email protected], tel. 0607182400
WYDATKI:
- 38 zł zatrzyk hormonalny na wstrzymanie cieczki
-21 Allegro
- 11 zł PLERION
razem - 71 PLN

Tak Lola wyglądała ratunku :placz::

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

divia_gg napisał(a):
Przeciez ona kąsa...Przekochana artysta z charakterkiem.

No właśnie, wczoraj jak chciałam ją od Morelka odseparować to aż się zdziwiłam.

Posted

Kashdog napisał(a):

Ewelinko ja to się zastanawiam jak to zrobiłaś, że Lola pozwoliła Ci wziąć się na ręce :evil_lol:

to są zdjęcia z przed...później mi przegryzła aortę :diabloti:

a tak serio to nie żartujcie , że mała na Was warczała? :crazyeye: ja z nią robiłam wszystko :evil_lol:

Posted

ewelinka_m napisał(a):

a tak serio to nie żartujcie , że mała na Was warczała? :crazyeye: ja z nią robiłam wszystko :evil_lol:

Ona nie tylko warczała, ale też z zębami do mnie wyskoczyła :diabloti: Ale opanowałam to.
Potem jak dotykałam jej łap to warczała na mnie...wpadłam na inteligentny pomysł wtedy aby wprowadzić smaki i pokazać jej, że dotykanie jej łap nie jest wcale taki złe :cool3:

Posted

E-S napisał(a):
Zapisuję maszkaronka :)

E-S:mad:, jakiego maszkaronka, przeciez to prześlicznej urody sunieczka:lol:.

W kazdym razie maleństwo potrzebuje bardzo finansowego wsparcia. Została zabezpieczona po wyciagnięciu ze schronu surowicą i po 2 tyg. powinna byc zaszczepiona. Potem oczywiście potrzebne środki na sterylkę.
Bardzo prosimy o pomoc:lol:.

A wogóle to Lola miała szczęście, że wyciagałyśmy z tego schronu benia i przy okazji koleżanka zrobiła fotki innym psiakom. Gdyby nie to, pewnie marnie by skończyła w tym obozie koncentracyjnym.

Posted

Aha, kleszcz jest świętkorzyski:evil_lol:, a w naszym regionie nie przenoszą tak babeszjozy, jak w mazowieckim, więc nie ma się co martwic na zapas.
Jak przeżyła schron, przeżyje i kleszcza:eviltong:.

Posted

Lolcia jest słodziak: w aucie rozłożyła się mi na kolanach, w nocy spała ze mną w łóżku, wtulała się na moją poduszkę i właziła pod pachę :) Przestraszyła się okropnie, jak mój TZ zabijał ręcznikiem komara na suficie. Podkuliła ogonek i w nogi :( Pewnie była bita, jak pisze Maddalena.Przywołałam ją i schowała się pod kołderkę ;)

Chcę ją jak najszybciej wysterylizować, któraś z kieleckich ciotek należy do skarbonki sterylkowej, mówiła,że pomoże.

Posted

Kashdog napisał(a):
Ona nie tylko warczała, ale też z zębami do mnie wyskoczyła :diabloti: Ale opanowałam to.
Potem jak dotykałam jej łap to warczała na mnie...wpadłam na inteligentny pomysł wtedy aby wprowadzić smaki i pokazać jej, że dotykanie jej łap nie jest wcale taki złe :cool3:

dziwi mnie więc to jej zachowanie, bo ja z nią robiłam wszystko, wywracałam z każdej strony, w czasie kąpieli też ją trzymałam na siłę, bo drań tak wierzgał i wyrywał się, że najchętniej by zwiała z wanny :evil_lol: co więcej spałam z nią oczywiście na jednej poduszce ;)

mshume kiedy efekty sesji zdjęciowej będziemy mogli podziwiać? :razz:

Posted

mogę dostać krótkie info na pw? Bo mam chętnych na małego psiaka.....wiek, płeć nieistotna - sterylka konieczna, tylko jest warunek, bo w domu są 2 koty 3 miesięczne (działkowe - niedługo kastracja..... i 1 do adopcji- może ktoś chce???? hehehe) i królik miniatura 6 kg hehe.....

Posted

mshume napisał(a):
Magdola, wszystko jest na wątku.:) Nie wiem, jak Lola reaguje na koty i królika. No i sunia jest w Warszawie,od Was daleko...

czytałam wszystko , dlatego piszę.....:( domek rozważa kilka prolozycji potrzebujących psiaków z tym wyjątkiem co do kotów i królika, aczkolwiek z tego co wiem to są w stanie pokryć wszelkie koszty......typu sterylka itp (konieczność).....