Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
I właśnie moim marzeniem to żeby był taki ośrodek w moim mieście gdzie zostawiam psa na dwie godzinki i go później odbieram.

Zawsze warto się spytać jak by się zapatrywali na Twój pobyt np. gdzieś niedaleko i czy zgodziliby się na wizyty. MOże nawet poleciliby jakiś tani nocleg. Wiesz - dla najlepszego przyjaciela zrobisz wszystko :-)
A Bamboszek prawdopodobnie będzie miał powtórkę z rehabilitacji, tylko nie wiadomo do końca kiedy ... Głównym problemem jest kasa ...

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cuciola napisał(a):
ja mam troche prikow wideo a rehabilitacji na basenie...
ja też kiedyś miałam ale gdzieś się zgubiły:shake: Poszukam :wink:

• 3 years later...
Posted

Odświeżam temat. Przeprowadziłam rehabilitację mojej 8 miesięcznej wtedy suni collie z HD-E, 3 miesiące była wtedy po Daroplastyce. Miała zajęcia na bieżni wodnej oraz stymulację mięśni (specjalne urządenie) i muszę powiedzieć że jest rewelacyjnie. Mięśnie się przepięknie odbudowały, mała ma dzisiaj 11 miesięcy i ma się doskonale, nie ma żadnych problemów z motoryką ruchu, żadnych oznak bólu.
Biega za to jak szalona, aż mi nie wyrabia na zakrętach czasem.
Spacerki ma krótsze ale 4x dziennie w miarę możliwości, odkąd już "można" połączone ze swobodnym bieganiem, a nawet lekkim aportem i truchtaniem.
Rehabilitację zamierzamy kontynuować, bo operacja operacją, ale to zawsze już będzie dysplastyk.

• 1 month later...
Posted

Badania nad skutecznością leczenia bólu kręgosłupa za pomocą światła spolaryzowanego/
lampy Bioptron u psów

Efekty stosowania lampy Bioptron na chorobowo zmienione miejsca:

 przyspieszenie procesów regeneracyjnych i gojenia ran
 działanie przeciwzapalne oraz wzmocnienie systemu immunologicznego
 działanie przeciwbólowe
 polepszenie mikrokrążenia
 zmniejszenie opuchlizny
 skrócenie czasu leczenia

Terapia światłem spolaryzowanym jest całkowicie bezpieczna i bezbolesna i nie stwierdzono dotychczas żadnych efektów ubocznych.

Darmowe badania prowadzone są w Katedrze Chorób Wewnętrznych z Kliniką Chorób Koni, Psów i Kotów Wydziału Medycyny Weterynaryjnej , Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu przy ul.Plac Grunwaldzki 47 przez dr n. wet. Marcina Wrzoska
Przebieg badań:
10 sesji naświetlań pacjenta trwających po (4-10) minut każda, co drugi dzień.

Kontakt:

studentka med.wet Marta Gajer e-mail:
[email protected]
studentka med.wet Amelia Chyb e-mail:
[email protected]
studentka med.wet Karolina Szeliga e-mail:
[email protected]

• 1 year later...
  • 5 months later...
Posted

Hej!

Uprzejmie donoszę, iż od pół roku działa w Warszawie przychodnia weterynaryjna zajmująca się rehabilitacją psów, w której pracuję (mam nadzieję, że mnie moderatorzy nie wyrzucą za reklamę, bo to ważna informacja dla właścicieli).

http://www.psychodnia.pl

Lecznica jest świetnie wyposażona, jest tu m.in. bieżnia wodna do ćwiczeń w odciążeniu, wykonujemy także wiele różnych zabiegów rehabilitacyjnych.

Najczęściej przychodzą do nas psy po urazach kręgosłupa, psy mające niedowłady związane ze zwyrodnieniami kręgosłupa, z dysplazją stawów biodrowych, psy które z różnych powodów mają trudności z poruszaniem się i ze wstawaniem, psy po urazach kolan (np. pozrywane więzadła krzyżowe).

Ćwiczenia na bieżni wodnej (w odciążeniu) odbudowują masę mięśniową bez przeciążania stawów.

Zachęcam do zajrzenia na stronę i do naszej psychodni.

Pozdrawiam, AgaWa
lek. wet. Agnieszka Walesiak

• 2 months later...
  • 5 months later...
Posted

Gorąco polecam animal-center.pl
wspaniały zespół. Dyplomowani zoofizjoterapeuci, nowoczesny sprzęt, bardzo życzliwa atmosfera.
Bieżnia wodna.
Ortopedią zajmują się Ava Sawaszkiewicz i dr n. wet Igor Bissenik.

• 2 months later...
  • 5 months later...
Posted

[quote name='ani737']A ja donoszę o podobnym miejscu w Gdańsku: [URL="http://www.impulsdlazwierzat.pl"]www.impulsdlazwierzat.pl[/URL][/QUOTE]

Uprzejmie informuję szanownych forumowiczów o zmianie adresu e oail i strony www: [email][email protected][/email]
[url]www.facebook.com/impulsdlazwierzat[/url]

Posted

Polecam poznański gabinet, ful wybór zabiegów, wątek gabinetu: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234942-Gabinet-Rehabilitacji-i-Sportu-ROTTKA?p=20515033[/url]

• 8 months later...
Posted

[quote name='MateuszCCS']Daj spokoj ...

To jest RADIOLOG, a nie ortopeda !!!! I raczej do stwierdzania czy cos sie z psem dzieje (na zdjeciu, bo tych psow nie oglada i nie bada) powinien sie ograniczyc. Zacytuje dra Narojka (jak najbardziej radiolog uprawniony do oczytu zdjec - dotyczylo pierwszego mojego psa, maj tamtego roku) : "Lewy staw zdrowy, prawy - dysplazja , o leczeniu powinien wypowiedziec sie ORTOPEDA"

Co do opisow "wroclawskich" - coz - wiekszosc wraca z genialnym zaleceniem pectinectomii :angryy: Wlacznie z opisem drugiego mojego psa - w wieku 4mcy "Ciezka dysplazja, zalecenie pectinectomii" , co okazalo sie kompletna bzdura, bo w wieku 13mcy stawy ocenione zostaly (SGGW) na "pomiedzy A, a B".

Wlewasz nadzieję w moje serce, mam właśnie owczareczka 4 miesiace z takim orzeczeniem. czy mozesz blizej opisać jak to było z twoim psiakiem, skąd nagle póxniej to A/B?