Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Majka się tak świetnie z Kiniem bawiła, spała razem z nią w legowisku Kinia.. Chyba bardzo się lubią :) Spróbuję jutro wrzucić krótki filmik z zabawy. Sylwia, u nas takiego czegoś nie ma.. Zawsze trzeba coś zapłacić. Gdyby moja mama miała samochód, zapewne pojechałybyśmy do tego weta za 150 zł, ale niestety..
Teraz zastanawiam się jak wyczarować te 30 zł na antybiotyki, bo od mamy nic już nie wyproszę

Posted

Tak Atomowka. Jeszcze 30 zł i sterylka byłaby robiona trzy kroki ode mnie, w bdb lecznicy..
Ostatnio tak jakoś Majki nie widzę... od kilku dni nie przychodzi.. Chyba pójdę zapytać p.A czy wie gdzie jest... :shake:

Posted

Dowiedziałam się, że od dwóch dni jej nie było, ale dzisiaj przyszła. Idę z nią za 2h do weta, na wstępną wizytę i od razu umówimy się na sterylizację.
Trzymać kciukasy za Majeczkę, :happy1:ciekawe kiedy ostatnio była u weterynarza!

• 2 weeks later...
Posted

Maja jest już po sterylizacji. Wszystko przebiegło bez komplikacji. Teraz mała spokojnie śpi. Nareszcie jest bezpieczna...
Zdjęcie faktury z zabiegu i kuracji antybiotykowej wstawię prawdopodobnie w środę.
Teraz tylko żeby wszystko się ładnie goiło :loveu:

Posted

Pozwolę sobie wstawić parę zdjęć :eviltong:
To Majeczka i Kinio dzień po zabiegu.

Zwróćcie uwagę na jej śliczny kołnierzyk. Uroczy, takiego ładnego jeszcze nie widziałam ;)

Zdjęcie Maji z dzisiaj. Przepięknie chodzi bez kołnierza, nawet nie jest zainteresowana zabawą szwami. Dla bezpieczeństwa zakładamy jej, jak jest obserwowana. Cytuję panią weterynarz "dzielna jest" - zgadzam się kompletnie, tak ładnie wszystko znosi. Najważniejsze, że ma dobry apetyt i robi zdrową koopkę :loveu:

Dziękuję wszystkim, którzy pomogli pieniężnie (i duchowo:cool3:) wysterylizować Maję. Odetchnęłam z ulgą, że nie będzie już więcej Majkowych szczeniąt... Miała cztery szczeniaki, a to o cztery za dużo psich nieszczęść.
Wielkie, wielkie dzięki wszystkim. I w szczególności kagome19 - za wszystko :Rose:

Posted

Wszystkie pieniądze dotarły, Atomowka. A Majeczka w rezultacie wylądowała u mnie, bo spieszyło się ze sterylizacją żeby zdążyć przed cieczką. I chciałabym przeprosić, fakturę dostanę na zdjęciu szwów, we wtorek. Zapominalska nie wzięłam karteczki z NIPem :roll:

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Nie wiem czy masz w subskrypcji ten wątek, kagome... z resztą dogo szwankuje i i tak wyślę Ci Pw... Chciałabym niedługo zrobić bazarek na dwa cele: dla Tytusa w hoteliku i dla Maji na szczepienia, odrobaczenie itp. Czy mogłabyś na zakończenie bazarku wpisać w 1 post rozliczenie? Z resztą sobie poradzę ;)

• 2 weeks later...
Posted

Bazarku na Maję jednak nie robię, wyłożę na szczepienie, odrobaczenia, odpchlenie i zabezpieczenie przed kleszczami na wiosnę z własnej kieszeni. Maja codziennie przychodzi do mnie się najeść, pobawić, wyspać się i pożebrać o pieszczoty :) Zazwyczaj wypuszczam ją na noc, kiedy mam pewność, że nie będzie musiała biegać po ulicy i p.A na pewno ją wpusci. Na ostatnim spacerku nieuważnie weszła na rzekę - lód był cieniutki, zapadł sie. Myślałam, że wyjdę z siebie, nawet nie mogłam jej pomóc się wydostać... na szczescie wyszła na brzeg i otuloną w kurtkę biegiem zaniosłam do domu. Musiało być jej koszmarnie zimo, ale chyba się nie wyziębiła. Jakby coś się działo natychmiast idzie do weta.

Ostatnio biega w towarzystwie średniawej, rudej suczki. Musi być młoda, spojrzałam jej w zęby. Nosi czerwoną obrożę, jest przyjazna. Myślę, że może komuś uciekła. Wziąć do siebie jej nie mogę, bo moja Mama dostałaby nerwicy z następnym psem. Mogłabym jej porobić zdjęcia i ogłosić, ale musiałabym mieć pewność, że jest w jednym miejscu, a nie biega po Malborku...