Pinesk@ Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 To jest Malbork. Dosyc daleko od Poznania niestety... Quote
plina Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Majka się tak świetnie z Kiniem bawiła, spała razem z nią w legowisku Kinia.. Chyba bardzo się lubią :) Spróbuję jutro wrzucić krótki filmik z zabawy. Sylwia, u nas takiego czegoś nie ma.. Zawsze trzeba coś zapłacić. Gdyby moja mama miała samochód, zapewne pojechałybyśmy do tego weta za 150 zł, ale niestety.. Teraz zastanawiam się jak wyczarować te 30 zł na antybiotyki, bo od mamy nic już nie wyproszę Quote
Pinesk@ Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Czyli potrzeba jeszcze 30zł na antybiotyki... W schronisku niestety nie znają nikogo kto mógłby dac DT :( Quote
Atomowka Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Słuchajcie bo się pogubiłam Ile trzeba kasy na tą sterylkę w końcu? 250 zł + 30 zł na zastrzyki ? Quote
plina Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Tak Atomowka. Jeszcze 30 zł i sterylka byłaby robiona trzy kroki ode mnie, w bdb lecznicy.. Ostatnio tak jakoś Majki nie widzę... od kilku dni nie przychodzi.. Chyba pójdę zapytać p.A czy wie gdzie jest... :shake: Quote
Atomowka Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Dowiedz się gdzie sunia jest, mam nadzieję, że tylko na krótki spacerek poszła Te 30 zł ja wpłacę niech już suczydło spada na tą sterylkę Quote
kagome19 Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 Atomówka, jesteś wspaniała :) Jak tylko Maja znajdzie się to pewnie odrazu pójdzie na sterylke Quote
plina Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Dowiedziałam się, że od dwóch dni jej nie było, ale dzisiaj przyszła. Idę z nią za 2h do weta, na wstępną wizytę i od razu umówimy się na sterylizację. Trzymać kciukasy za Majeczkę, :happy1:ciekawe kiedy ostatnio była u weterynarza! Quote
plina Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Majeczka przebadana - może być wysterylizowana. Zabieg będzie przeprowadzany w sobotę za tydzień :p Quote
Atomowka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 No w końcu się znalazła. Dobra to do kogo na konto mam wysłać kasę , proszę dane na PW Quote
kagome19 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Atomowka, jutro wysle ci nr konta na pw. Teraz jestem w tel na necie i troche przymula^^' Quote
plina Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Maja jest już po sterylizacji. Wszystko przebiegło bez komplikacji. Teraz mała spokojnie śpi. Nareszcie jest bezpieczna... Zdjęcie faktury z zabiegu i kuracji antybiotykowej wstawię prawdopodobnie w środę. Teraz tylko żeby wszystko się ładnie goiło :loveu: Quote
plina Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Pozwolę sobie wstawić parę zdjęć :eviltong: To Majeczka i Kinio dzień po zabiegu. Zwróćcie uwagę na jej śliczny kołnierzyk. Uroczy, takiego ładnego jeszcze nie widziałam ;) Zdjęcie Maji z dzisiaj. Przepięknie chodzi bez kołnierza, nawet nie jest zainteresowana zabawą szwami. Dla bezpieczeństwa zakładamy jej, jak jest obserwowana. Cytuję panią weterynarz "dzielna jest" - zgadzam się kompletnie, tak ładnie wszystko znosi. Najważniejsze, że ma dobry apetyt i robi zdrową koopkę :loveu: Dziękuję wszystkim, którzy pomogli pieniężnie (i duchowo:cool3:) wysterylizować Maję. Odetchnęłam z ulgą, że nie będzie już więcej Majkowych szczeniąt... Miała cztery szczeniaki, a to o cztery za dużo psich nieszczęść. Wielkie, wielkie dzięki wszystkim. I w szczególności kagome19 - za wszystko :Rose: Quote
Atomowka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Majunia faktycznie kołnierz ma świetny, w ogóle jest świetna A powiedz gdzie ona po sterylce trafiła żeby się wykurowała? Moja kasa dotarła ? Quote
plina Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Wszystkie pieniądze dotarły, Atomowka. A Majeczka w rezultacie wylądowała u mnie, bo spieszyło się ze sterylizacją żeby zdążyć przed cieczką. I chciałabym przeprosić, fakturę dostanę na zdjęciu szwów, we wtorek. Zapominalska nie wzięłam karteczki z NIPem :roll: Quote
kagome19 Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Tytuł wątku zmieniony^^ Na ostatnim zdjęciu ślicznie wyszła Maja :) Dziękujemy wszystkim <3 Quote
plina Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Szwy zdjęte. Już po wszystkim :multi: Zdjęcie faktury http://i56.tinypic.com/29n9mo2.jpg Czy ktoś potrzebuje kołnierza? Bo mam na zbyciu jakiś :evil_lol: Quote
Atomowka Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Majunia teraz Twoje życie będzie już lżejsze Kołnierza nie potrzebuje póki co, ale zostawię tą informację w pamięci Quote
plina Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Takie zdjęcie z dzisiaj :) Maja dobrze się ma, nie marznie - jak jej zimno, przychodzi do mnie. [IMG]http://i51.tinypic.com/v5fsr7.jpg[/IMG] Quote
plina Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Nie wiem czy masz w subskrypcji ten wątek, kagome... z resztą dogo szwankuje i i tak wyślę Ci Pw... Chciałabym niedługo zrobić bazarek na dwa cele: dla Tytusa w hoteliku i dla Maji na szczepienia, odrobaczenie itp. Czy mogłabyś na zakończenie bazarku wpisać w 1 post rozliczenie? Z resztą sobie poradzę ;) Quote
kagome19 Posted February 25, 2011 Author Posted February 25, 2011 nie ma problemu ;] jak tylko zrobisz bazarek to daj mi link do niego i później daj znać jak się zakończy ;) Quote
azalia Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Co u Majeczki?Jak sunia się miewa?Prosimy o wieści,baaaardzo prosimy,pozdrawiam! Quote
plina Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Bazarku na Maję jednak nie robię, wyłożę na szczepienie, odrobaczenia, odpchlenie i zabezpieczenie przed kleszczami na wiosnę z własnej kieszeni. Maja codziennie przychodzi do mnie się najeść, pobawić, wyspać się i pożebrać o pieszczoty :) Zazwyczaj wypuszczam ją na noc, kiedy mam pewność, że nie będzie musiała biegać po ulicy i p.A na pewno ją wpusci. Na ostatnim spacerku nieuważnie weszła na rzekę - lód był cieniutki, zapadł sie. Myślałam, że wyjdę z siebie, nawet nie mogłam jej pomóc się wydostać... na szczescie wyszła na brzeg i otuloną w kurtkę biegiem zaniosłam do domu. Musiało być jej koszmarnie zimo, ale chyba się nie wyziębiła. Jakby coś się działo natychmiast idzie do weta. Ostatnio biega w towarzystwie średniawej, rudej suczki. Musi być młoda, spojrzałam jej w zęby. Nosi czerwoną obrożę, jest przyjazna. Myślę, że może komuś uciekła. Wziąć do siebie jej nie mogę, bo moja Mama dostałaby nerwicy z następnym psem. Mogłabym jej porobić zdjęcia i ogłosić, ale musiałabym mieć pewność, że jest w jednym miejscu, a nie biega po Malborku... Quote
Recommended Posts