Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Maję dziś widziałam, nakarmiłam, odpchliłam.. Bardzo ładnie bawi się z Kiniem, tworzą taką zgraną parę :loveu:
Ale na horyzoncie widzę problem. Co z opieką pooperacyjną Majki? Ja teraz nie mam szans jej wziąć na te kilka dni, przez konflikt moich psiaków.. a jej "właściciele" za pewne będą ją mieli w dup... Ma ktoś pomysł? :roll:

Posted

Atomowka, wiedza czy nie wiedza, ich to nie obchodzi. moze w schronisku spytac czy znaja jakis dt? plina, w ta sobote dam ci juz kase na sterylke. mam nadzieje ze jedziesz do schroniska w sobote?

• 4 weeks later...
Posted

Mamy dt na czas posterylkowy jak sprawdzimy reakcje Maji na koty :) trzeba poczekać na pline co do szczegółów sterylki. Po 3 maluchach ślad zaginął. Serduszko szczęśliwy w nowym domu, dostał imię Kajtek^^

Posted

Witam i już opowiadam, co tam ze sprawą Maji. Dużo się zmieniło.
Przez te wszystkie problemy z kagańcem, z transporterem do pociągu/autobusu, niejasną sytuację z moim wujkiem (miał podwieźć nas tam i z powrotem, ale oś się rozmyślił) i innymi problemami związanymi ze sterylką Maji za Malborkiem, zaczęłam się zastanawiać czy może nie lepiej jednak zrobić jej tutaj..
Pożebrałam, poprosiłam i od rodziny dostałam 100 zł :eviltong: Czyli idealnie na kosmicznie drogą sterylkę malborską :shake:
Żeby było jeszcze prościej, weterynarza mam dwie ulice dalej, więc nie ma problemu, na czas zabiegu mogę przyjść do domu na herbatkę i wrócić jak Maja się zacznie budzić :lol:
Teraz o opiece po sterylkowej.. Maja nieźle daje kotom popalić. Radość jej sprawia wystraszony kot na drzewie.. :shake: Więc nie wiem jak z tym ewentualnym dt, tam jest dużo kotów...

Padło też dawno temu pytanie, czy p.Agnieszka wie o sterylce. Rozmawiałam z nią, co zrobi na następną cieczkę, a ona "Albo wysterylizujemy, albo będziemy szukać następnych domów" :angryy: Chyba nie zdaje sobie sprawy, jaki to problem znaleźć szczeniakom domy, a na sterylkę przecież grosza nie da... Nawet na karmę dla Maji!
Tak więc założę się, że jak powiem, że są pieniądze na sterylkę, nie będzie miała nic przeciwko.

I jeszcze czy oddają Maję po sterylizacji? Szczerze wątpię, ale watro się zapytać. P.A jest typem osoby, który nic z psem nie zrobi, ale na pytanie czy pani pies i czy go pani kocha, odpowie z zapałem, że tak. Więc spodziewam się odpowiedzi odmownej..
Z drugiej strony jednak, czy zauważą, że jej nie ma? Pewnie po dwóch tyg tak :angryy:

Posted

Jakby kogoś znali to byłby tam już chyba ktoś ze schroniska?;)
Ja już nie mam pomysłów. A co jak Majka będzie mieć cieczkę? Czy ktoś wie czy można sterylizować w takim momencie?
Jak nikt się w najbliższym czasie nie znajdzie.. To po prostu będę zmuszona po sterylizacji oddać ją do "domu"..:shake:

Posted

Byłam pytać o sterylizację. Cena 250 + dwie wizyty "antybiotykowe" po 15 zł :roll:
Szwy prawdopodobnie byłyby rozpuszczalne, ostatnia wizyta po zabiegu 10 dni później.
Za Majką dziś dwa psy latały, ale to nie ruja na szczęście!
To jak z tym chwilowym dt? 10 dni to nie tak dużo..

Posted

Kurcze mnie z domu chyba by wywalili za to, że wzięłabym niunię do siebie na czas posterylkowy... Mama to wszem i owszem by się na te 10 dni zgodziła, gorzej z tatą.. Nie dam rady, trzeba cos szukac, nie może sie przecież sytuacja powtórzyć :(