kagome19 Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 Pinesk@, ok^^ moze twoj bedzie dobry. no i oczywiscie popytamy w schronisku Quote
plina Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Teraz tylko czekać, czekać.. Widuję Majeczkę raz po raz i zastanawiam się co to by było, gdyby z następną cieczką musiałaby mieć szczeniaki.. Quote
beataczl Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 a na kiedy umowiona wizyta , czy jeszcze za wczesnie? odpukac te nastepne szczeniaczki... Quote
kagome19 Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 Wizyta jeszcze nie umówiona ale może się odbyć dopiero w okolicach koniec września-początek października Quote
Atomowka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 A czy już kasa jest cała zebrana? Kagome masz już kaganiec dla niej? Quote
kagome19 Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Jeszcze tylko pinesk@ musi wplacic swoja kase. I zapomniala ostatnio przyniesc kagance. Jeszcze jest troche czasu wiec zdazymy to zalatwic :) Quote
Pinesk@ Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Kasę dam Wam w schronie bezpośrednio tylko dajcie mi znac kiedy bedziecie. No i o kagańcu zebym nie zapomniała znów :roll: Quote
kagome19 Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Plina pewnie w ta sobote bedzie a ja dopiero w nastepna bo w ta mam szkole Quote
plina Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Maję dziś widziałam, nakarmiłam, odpchliłam.. Bardzo ładnie bawi się z Kiniem, tworzą taką zgraną parę :loveu: Ale na horyzoncie widzę problem. Co z opieką pooperacyjną Majki? Ja teraz nie mam szans jej wziąć na te kilka dni, przez konflikt moich psiaków.. a jej "właściciele" za pewne będą ją mieli w dup... Ma ktoś pomysł? :roll: Quote
Atomowka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Rozumiem,że Twój psiak się z Mają nie dogaduje? A czy Ci ludzie w ogóle wiedza, że Maja na sterylke będzie szła? Quote
kagome19 Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Atomowka, wiedza czy nie wiedza, ich to nie obchodzi. moze w schronisku spytac czy znaja jakis dt? plina, w ta sobote dam ci juz kase na sterylke. mam nadzieje ze jedziesz do schroniska w sobote? Quote
kagome19 Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Mamy dt na czas posterylkowy jak sprawdzimy reakcje Maji na koty :) trzeba poczekać na pline co do szczegółów sterylki. Po 3 maluchach ślad zaginął. Serduszko szczęśliwy w nowym domu, dostał imię Kajtek^^ Quote
Atomowka Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Ale czy po wydobrzeniu Maja wróci tam skąd przyszła? Quote
kagome19 Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Jeszcze nie wiemy. Plina będzie próbować namówić sąsiadów do oddania Maji. Wtedy będziemy szukać jej nowego domu Quote
plina Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Witam i już opowiadam, co tam ze sprawą Maji. Dużo się zmieniło. Przez te wszystkie problemy z kagańcem, z transporterem do pociągu/autobusu, niejasną sytuację z moim wujkiem (miał podwieźć nas tam i z powrotem, ale oś się rozmyślił) i innymi problemami związanymi ze sterylką Maji za Malborkiem, zaczęłam się zastanawiać czy może nie lepiej jednak zrobić jej tutaj.. Pożebrałam, poprosiłam i od rodziny dostałam 100 zł :eviltong: Czyli idealnie na kosmicznie drogą sterylkę malborską :shake: Żeby było jeszcze prościej, weterynarza mam dwie ulice dalej, więc nie ma problemu, na czas zabiegu mogę przyjść do domu na herbatkę i wrócić jak Maja się zacznie budzić :lol: Teraz o opiece po sterylkowej.. Maja nieźle daje kotom popalić. Radość jej sprawia wystraszony kot na drzewie.. :shake: Więc nie wiem jak z tym ewentualnym dt, tam jest dużo kotów... Padło też dawno temu pytanie, czy p.Agnieszka wie o sterylce. Rozmawiałam z nią, co zrobi na następną cieczkę, a ona "Albo wysterylizujemy, albo będziemy szukać następnych domów" :angryy: Chyba nie zdaje sobie sprawy, jaki to problem znaleźć szczeniakom domy, a na sterylkę przecież grosza nie da... Nawet na karmę dla Maji! Tak więc założę się, że jak powiem, że są pieniądze na sterylkę, nie będzie miała nic przeciwko. I jeszcze czy oddają Maję po sterylizacji? Szczerze wątpię, ale watro się zapytać. P.A jest typem osoby, który nic z psem nie zrobi, ale na pytanie czy pani pies i czy go pani kocha, odpowie z zapałem, że tak. Więc spodziewam się odpowiedzi odmownej.. Z drugiej strony jednak, czy zauważą, że jej nie ma? Pewnie po dwóch tyg tak :angryy: Quote
plina Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Maję można by już zaraz sterylizować, ale nie wiadomo co z tym tymczasem na czas pozabiegowy :placz: Quote
kagome19 Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 może w Tczewie w schronisku spytamy się czy znają kogoś z DT? Quote
plina Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Jakby kogoś znali to byłby tam już chyba ktoś ze schroniska?;) Ja już nie mam pomysłów. A co jak Majka będzie mieć cieczkę? Czy ktoś wie czy można sterylizować w takim momencie? Jak nikt się w najbliższym czasie nie znajdzie.. To po prostu będę zmuszona po sterylizacji oddać ją do "domu"..:shake: Quote
plina Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Byłam pytać o sterylizację. Cena 250 + dwie wizyty "antybiotykowe" po 15 zł :roll: Szwy prawdopodobnie byłyby rozpuszczalne, ostatnia wizyta po zabiegu 10 dni później. Za Majką dziś dwa psy latały, ale to nie ruja na szczęście! To jak z tym chwilowym dt? 10 dni to nie tak dużo.. Quote
Pinesk@ Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Kurcze mnie z domu chyba by wywalili za to, że wzięłabym niunię do siebie na czas posterylkowy... Mama to wszem i owszem by się na te 10 dni zgodziła, gorzej z tatą.. Nie dam rady, trzeba cos szukac, nie może sie przecież sytuacja powtórzyć :( Quote
kagome19 Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Pinesk@ jak będziesz w schronisku to spytaj się czy znają kogoś kto może ją wziąść na te 10 dni. Może ktoś sie znajdzie Quote
Pinesk@ Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Ok, jak będe w sobotę albo w piatek to zapytam i dam Wam znac Quote
toska tasia Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 :oops::oops::oops::oops:gdzie piesek przebywa w jakiej miejscowosci w poznaniu robia za darmo sterylki jesli macie jakies pytania prosze pytac Quote
Recommended Posts