Jump to content
Dogomania

Śliczne, smutne 8 tyg. psie dziecko wyrwane z meliny. Prosi o ogłoszenia!

Recommended Posts

Posted

Pepsik, to kolejne psie i kocie istnienie wyciągnięte przeze mnie z jednej ze wsi w okolicy Mińska Maz. Niestety na śniadanie, obiad i kolację znaczna część mieszkańców tej wsi pije " zupę piwową" lub inne podobne trunki. W takim właśnie domu znalazłam Pepsika. Przechodziłam koło malucha kilka razy i nie widziałam go zaplątanego w brudne szmaty pod nogami nieprzytomnego właściciela. Na podłodze walały się resztki kości, spleśniałe resztki chleba a w puszkach po rybach coś co trudno nazwać jedzeniem. Kiedy zobaczyłam to maleństwo, zdumienie mieszało sie z wściekłością. Kilka telefonów i Pepsik już jechał na moich kolanach do Warszawy. Mam nadzieję, że po lepsze życie.

Pepsik ma ok. 8tyg. według lekarza będzie średnim lub średnio większym pieskiem o oryginalnej urodzie. Choć tak naprawdę jaki będzie, dowiemy się za kilka miesiecy. Wczoraj został odrobaczony, w przyszłym tygodniu będzie zaszczepiony. Martwi mnie, że jest bardzo smutny. Prawie się nie bawi. Lezy na swoim posłaniu i patrzy smutnymi oczkami. Jakby pytał. "Co ze mną będzie?"
Pepsik jest na bardzo tymczasowym tymczasie u mojej siostry i szybko musi zniknąć. Tymczas, ogłoszenia! Wszystko bardzo potrzebne. Ciotki pomocy!

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znalazłam!
Auraa, a czy maluchowi coś fizycznie nie dolega?
Jak z jego apetytem?
Może robale go męczyły i z tego powodu taki osowiały?
Macie karme dla malucha? Jesli nie to mogę podrzucić, bo zostało mi trochę.
Zrobić mu allegro itp?

Posted

Karolina , dzięki!
Karma potrzebna i ogłoszenia wszelakie też!
Wprawdzie jest na niego chętna osoba ale uważa, że psy na wirusówki szczepi się raz w życiu. Pies tylko na dworze, bo w domu jest kot. Najlepsza dla psów jest kasza z psią kiełbasą. Na podwórku w kojcu jest suka niewysterylizowana, więc dziękuję bardzo.
Nasza Pani dr obejrzała go i stwierdziła, że jest zdrowy. Został odrobaczony, więc może dlatego. Choć on ma w ogóle taki smutek w oczach. Nie umie się bawić. Takie smutne, zagubione psie dziecko.

Posted

Czy może być taki tekst?

Szukam domu dla malutkiego szczenięcia o niespotykanej urodzie.
Piesek tydzień temu uratowany został z okropnych warunków gdzie nie czekało go nic dobrego.
Obecnie ma ok 8-9 tygodni i przebywa w domu tymczasowym gdzie pod troskliwa opieką odzyskuje radość z życia wśród ludzi.
Psiaczek został odrobaczony oraz przebadany przez lekarza weterynarii. Jest zdrowy.
Kiedy dorośnie będzie pieskiem średniej bądź średnio-dużej wielkości.
Maluch nadaje się do domu z innymi psami, suczkami, kotami.
Więcej informacji pod numerem telefonu:
(jakim?)

Posted

hmm ja nie umiem znaleźć podobieństwa do żadnej ;)
On jest oryginalny i jedyny :)
Auraa jeśli zaakceptujesz tekst i podasz mi dokładny namiar toi dziś wieczorem zrobię mu pakiet ogłoszeń na najbardziej wg mnie popularnych portalach.
allegro (wyróznione)
gratka w dwóch miejscach (wyrózniona)
adopcjapsa
cafeanimal
animalia
darmobranie
i kilka innych juz nie tak popularnych ale może akurat...
No i dzis /jutro moge Ci podrzucić ta karmę.

Może ktoś by gumtree zrobił bo ja jeszcze sie tam nie zalogowałam.

Posted

Dzięki cioteczki. Ja tez nie wiem w typie jakiej on jest rasy. Sierść będzie miał dłuższą i chyba sznaucerkowatą brodę. Nie mam pojęcia jakich miał przodków bo sznaucera w żaden sposób nie przypomina ani onka ani nic......;) Tekst może oczywiście być:lol:.
Namiary na mnie: Rela 609677067