auraa Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Pepsik, to kolejne psie i kocie istnienie wyciągnięte przeze mnie z jednej ze wsi w okolicy Mińska Maz. Niestety na śniadanie, obiad i kolację znaczna część mieszkańców tej wsi pije " zupę piwową" lub inne podobne trunki. W takim właśnie domu znalazłam Pepsika. Przechodziłam koło malucha kilka razy i nie widziałam go zaplątanego w brudne szmaty pod nogami nieprzytomnego właściciela. Na podłodze walały się resztki kości, spleśniałe resztki chleba a w puszkach po rybach coś co trudno nazwać jedzeniem. Kiedy zobaczyłam to maleństwo, zdumienie mieszało sie z wściekłością. Kilka telefonów i Pepsik już jechał na moich kolanach do Warszawy. Mam nadzieję, że po lepsze życie. Pepsik ma ok. 8tyg. według lekarza będzie średnim lub średnio większym pieskiem o oryginalnej urodzie. Choć tak naprawdę jaki będzie, dowiemy się za kilka miesiecy. Wczoraj został odrobaczony, w przyszłym tygodniu będzie zaszczepiony. Martwi mnie, że jest bardzo smutny. Prawie się nie bawi. Lezy na swoim posłaniu i patrzy smutnymi oczkami. Jakby pytał. "Co ze mną będzie?" Pepsik jest na bardzo tymczasowym tymczasie u mojej siostry i szybko musi zniknąć. Tymczas, ogłoszenia! Wszystko bardzo potrzebne. Ciotki pomocy! Quote
malagos Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Jestem auroo, ale tylko mogę podnieść.... Kochane jesteście z siostrą, że pomagacie takim biedakom....... Quote
karolina_g_k Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Znalazłam! Auraa, a czy maluchowi coś fizycznie nie dolega? Jak z jego apetytem? Może robale go męczyły i z tego powodu taki osowiały? Macie karme dla malucha? Jesli nie to mogę podrzucić, bo zostało mi trochę. Zrobić mu allegro itp? Quote
auraa Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 Karolina , dzięki! Karma potrzebna i ogłoszenia wszelakie też! Wprawdzie jest na niego chętna osoba ale uważa, że psy na wirusówki szczepi się raz w życiu. Pies tylko na dworze, bo w domu jest kot. Najlepsza dla psów jest kasza z psią kiełbasą. Na podwórku w kojcu jest suka niewysterylizowana, więc dziękuję bardzo. Nasza Pani dr obejrzała go i stwierdziła, że jest zdrowy. Został odrobaczony, więc może dlatego. Choć on ma w ogóle taki smutek w oczach. Nie umie się bawić. Takie smutne, zagubione psie dziecko. Quote
Tora&Faro Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Zaglądam do maluszka.....strasznie żal tego szkraba.... Mogę go poogłaszać wieczorem...tylko trochę informacji by się przydało, nadal taki smutny jest?:( Quote
Ewanka Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Oj, jaki biedny smutasek ... mam nadzieję, że za kilka dni, będzie skakał jak każdy zdrowy szczeniak i cieszył się uratownym życiem :) Quote
Ewanka Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 auraa napisał(a):witamy kolejną ciotkę! Dzięki :) , szkoda tylko, że niewiele mogę pomóc ... chociaż podniosę wątek słodkiej psinki. Quote
karolina_g_k Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Czy może być taki tekst? Szukam domu dla malutkiego szczenięcia o niespotykanej urodzie. Piesek tydzień temu uratowany został z okropnych warunków gdzie nie czekało go nic dobrego. Obecnie ma ok 8-9 tygodni i przebywa w domu tymczasowym gdzie pod troskliwa opieką odzyskuje radość z życia wśród ludzi. Psiaczek został odrobaczony oraz przebadany przez lekarza weterynarii. Jest zdrowy. Kiedy dorośnie będzie pieskiem średniej bądź średnio-dużej wielkości. Maluch nadaje się do domu z innymi psami, suczkami, kotami. Więcej informacji pod numerem telefonu: (jakim?) Quote
Ewanka Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Tekst bardzo fajny... z doświadczenia wiem, że zawsze dobrze jest napisac, że psiak jest w typie jakiejś rasy :) Kto wie jakiej? ;) Quote
karolina_g_k Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 hmm ja nie umiem znaleźć podobieństwa do żadnej ;) On jest oryginalny i jedyny :) Auraa jeśli zaakceptujesz tekst i podasz mi dokładny namiar toi dziś wieczorem zrobię mu pakiet ogłoszeń na najbardziej wg mnie popularnych portalach. allegro (wyróznione) gratka w dwóch miejscach (wyrózniona) adopcjapsa cafeanimal animalia darmobranie i kilka innych juz nie tak popularnych ale może akurat... No i dzis /jutro moge Ci podrzucić ta karmę. Może ktoś by gumtree zrobił bo ja jeszcze sie tam nie zalogowałam. Quote
Tora&Faro Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Ja mogę zrobić:) polecam też portale: przygarnijzwierzaka.pl i morusek.pl (w razie czego mogę tam dodać)...wrzucam tam zawsze psy które ogłaszam i często jest odzew:) Quote
Wisełka Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 To ja też się melduję i hopsam na pierwszą :) Quote
malagos Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 no, jak takie ciotki sie tu zbiegły z ogłoszeniami, to ja jestem dobrej mysli! Quote
karolina_g_k Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 To co wystawiać malucha? Nie wiem na kogo podać namiar:roll: Quote
auraa Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 Dzięki cioteczki. Ja tez nie wiem w typie jakiej on jest rasy. Sierść będzie miał dłuższą i chyba sznaucerkowatą brodę. Nie mam pojęcia jakich miał przodków bo sznaucera w żaden sposób nie przypomina ani onka ani nic......;) Tekst może oczywiście być:lol:. Namiary na mnie: Rela 609677067 Quote
Tora&Faro Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Ale słodziak kochany:loveu: to ja wrzucam malucha na gumtree, przygarnijzwierzaka i moruska:) Quote
Recommended Posts