Jump to content
Dogomania

PELASIA NAS POŁĄCZYŁA A TERAZ DYSKUTUJEMY SOBIE O ŻYCIU:):) O Pelasi czasem też:):)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lidan']No to po kiego każą mi robić jakieś badania krwi, na które trzeba najpierw skierowanie od lekarza rodzinnego i po co każą mi chodzić na rehabilitację, która jest do 16-ej a ja pracuję do 17??

Nie jestem pewna :niewiem: W tej chwili sąsiadka jest już tak zmęczona i zniechęcona całą sytuacją, że nie wie co ma zrobić. Już nawet o hotelik pytała, taki normalny ale powiedzieli jej 30 zł za dobę więc póki co odpuściła. Do schroniska nie chce go oddawać bo wie jak to wygląda, poza tym podobno jest dużo sznaucerków z pseudohodowli, pewnie młodszych więc zdaje sobie sprawę, że ten miałby małe szanse na adopcję. Pożyjemy zobaczymy ;-)[/QUOTE]TRzymam kciuki za dziadunia...moze akurat gdzies sie zgubil...zabladzil....oby...:)
A ja przed chwila bylam taka śpiaca, ze bylam gotowa iśc spac "na stojaka"...;) Ale to pewnie dlatego, ze cos mi net szwankuje ostatnio...i nie moglam wejśc dlugo...ale net się naparwil, a ja rozbudzilam (nie mylić pojęc poporszę;):p)

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześc dziewczyny!!!Duze i male:D WItam Pelaśkę mordeczkę śliczna:)
ZNowu śmit i nowy dzień klania się;) Kawusia poranna wypita, jeszcze krotki spacerek z Salmunią do "gdakania" przystąp;):D Dzis dlllllugo będę gdakala..."az" 6 godzin nieprzerwanie:p
Smoczku pliiiiiiiiiiiisssss..pokaz sie nam....:)

Posted

[quote name='Ukryty Smok']Słoneczko piękne...
Tyle piesków znalazło dom...
Tylko biednej Pelasi nikt nie chce... :shake::shake::shake:[/QUOTE]
Jestes Smoczku:):):)JUPI!!!!:multi::multi::multi::multi:
A u nas nie ma słoneczka...jest caly dzien mgla, zimno, nieprzyjemnie..:( Nosa z domku sie wystawiac nie chce...
A Pelasię na pewno ktos chce..tylko jeszcze o tym nie wie....:)

Posted

Witajcie cioteczki:lol:a może by wrzucic mała na ten watek ?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/194256-Sprawdzony-dom-dla-niewielkich-rozmiar%C3%B3w-psa-suni-do-lat-3./page3?p=15531664#post15531664[/url]

Posted

DZięki RIta:) Jak wejdzie Lidzia, to napisze, czy ma foteczki jakies:) BO jesli ma, to mozemy wrzucic na ten watek:)
MIja kolejny dzien...CZy dobry..???Moze niebawem si e okaze, ze tak..ale dzis...ale wczoraj...nie za kolorowo sie przedstawia...:( Zbliża sie DEN...powinnam sie cieszyc,pojutrze zaczynamy świętowanie...a ponieważ mam dwie szkolki- dwa swietowania...normalnie bym sie cieszyla....ale jakos nie chce mi się...dopoki nie będą pozalatwiane sprawy, z jakimi przyszlo mi sie zmierzyc...jakos wszystko pozbawione jest smaku i zapachu...:( a jeszcze wizja nadchodzącej zimy do tego- to jak "zasmażka do frytek"...:(...TRoszke optymizmu by mi ktoras z Was cioteczki musiala podesłac...to moze mi sie rozjasni...i "rozkolorowi"...pliiiiiiiiiiissssss

Posted

Noie chce Was dosmucać, ale spójrzcie ku przestrodze na dwa linki- jeden w postaci KLIK, bo nie dało rady inaczej- w mojej sygnaturze. Czy kolejna [U]miłośniczka psiaków?[/U]

Nie ma klika, a był...ale na wątku Rudej jest o tym mowa

Posted

Witajcie drogie cioteczki i Pelasiu :-)
Danusiu, nie wiem które klik mam otworzyć choć domyślam się, że ma to związek z adopcją Rudej :hmmmm:
nikt się nie zgłasza po pieska sąsiadki, a ona i syn go nie chcą :(
Rozwiesiłam już ze 20 ogłoszeń, jutro zacznę w drugą stronę "plakatować" słupy ogłoszeniowe bo ciągle mam nadzieję, że znajdzie się właściciel staruszka :kciuki: Piesek chyba nie ma najlepszego wzroku ani słuchu, za to głos ma donośny. Malawaszka już się nim zainteresowała tylko potrzeba jeszcze nowych zdjęć (postaram się jutro wyciągnąć sąsiadkę z piesiem na wspólny spacerek) i więcej informacji dotyczących wieku i zdrowia ale to dopiero chyba pod koniec tygodnia.
Jak minął dzień Pelasi? Goniu, jak Twoje zdrówko?

Posted

[quote name='Lidan']Witajcie drogie cioteczki i Pelasiu :-)
Danusiu, nie wiem które klik mam otworzyć choć domyślam się, że ma to związek z adopcją Rudej :hmmmm:
nikt się nie zgłasza po pieska sąsiadki, a ona i syn go nie chcą :(
Rozwiesiłam już ze 20 ogłoszeń, jutro zacznę w drugą stronę "plakatować" słupy ogłoszeniowe bo ciągle mam nadzieję, że znajdzie się właściciel staruszka :kciuki: Piesek chyba nie ma najlepszego wzroku ani słuchu, za to głos ma donośny. Malawaszka już się nim zainteresowała tylko potrzeba jeszcze nowych zdjęć (postaram się jutro wyciągnąć sąsiadkę z piesiem na wspólny spacerek) i więcej informacji dotyczących wieku i zdrowia ale to dopiero chyba pod koniec tygodnia.
Jak minął dzień Pelasi? Goniu, jak Twoje zdrówko?[/QUOTE]
Kurcze..to poczekamay an te foteczki i wrzucimy na sznaucerki:)
A ta pani jeśli szukala platnego hoteliku, to jest w stanie go oplacac..??Moze trzebaby poszukac czegos, bo jakos marnie to widze..:(
Lidziu..moje zdrowko..??Heheheh..jak pisala Marysia- trzeba miec konsie zdrowie, zeby se pochorować..dlatego tez cudownie ozdrowialam;):):)
Nie jest źle...u mnie, to zmęczenie dalo znac i sie upomniało o spokoj- wiec staram sie byc sobie posłuszna..i sie nie nadwyreżam;):D:p Jutro skrocone lekcje(zalany piec centralnego w powodzi musi byc wymieniony i zimnica w szkole,,bbrr..), pojutrze nie ma lekcji...w piatek mam tylko dwie, wieczorkiem impra....w sobote wycieczka do Berlina (jedziemy pływać na "wyspy tropikalne")..wiec odprężam sie na maxa i będzie git;):):):D tak wiec w poniedzialek(zgodnie z terminem wyznaczonym mi ostatnio "na cito") chyba sobie odpuszcze lekarza...niech korzystają Ci, ktorzy naparwde źle się czuja...;)

Posted

A cóż to..??Nikogo na ulubionym, terapeutycznym wątku w nocy nie było..??:o DAnuś mnie zaskakuje, o Marysi nie wspomnę:o
JA dzis pełen relax w szkole:) W klasie I na 25 uczniów, przyszło dzis 2:D (Ze względu na zimno oczywiscie)...wiec coż robić..??Do biblioteki, gdzie podgrzane elektrycznym grzejnikiem i rysowanko:D Nawet gdakac nie musze:)
Smoczku...kiedy sterylka naszej dziewczynki??CZy juz jej na uszko szepnęlaś, ze niedlugo będzie wolna od pokus tego świata..??;) To juz chyba ostatnie dni ciepełka...u nas mrozi w nocy i jeszcze bialo na dworze, wiec i na podworku psiaki juz nie za dlugo pobaraszkuja..choc Pelasia to pewnie do zimna przyzwyczajona...:(

Posted

Chłodno ale przynajmniej nie pada. Moim suniom takie zimno nie przeszkadza :pZnajdek też nie zwraca uwagi na takie rzeczy. Widziałam go dzisiaj już 2 razy :loveu: Sąsiadka płacze, że przez tego psa nie ma na nic czasu, że syn nie chce pomagać (kolejny wygodny i wychuchany jedynak :angryy: ) Rozwiesiłam rano 30 ogłoszeń na przestrzeni chyba 10 km.
[IMG]http://img840.imageshack.us/img840/2828/znajdek.jpg[/IMG]
Odpoczywam teraz bo nogi mi wchodzą wiadomo gdzie ;-) Papuga łazi mi po klawiaturze lub próbuje zeżreć mysz od komputera :stupid: Kola poluje na papugę :eek2: I jak tu nie zwariować :siara:

Posted

Sznaucerek ma już swój wątek na dogo:

[url=http://www.dogomania.pl/threads/194471-KRAK%C3%93W-znaleziono-SZNAUCERKA-mini-8.10.2010]Szanucerek znaleziony w Krakowie[/url]

Posted

[quote name='Lidan']Sznaucerek ma już swój wątek na dogo:

[url=http://www.dogomania.pl/threads/194471-KRAK%C3%93W-znaleziono-SZNAUCERKA-mini-8.10.2010]Szanucerek znaleziony w Krakowie[/url][/QUOTE]
Powiem CI, ze jest śliczny ten twoj Znajdek:) TRZeba mu moze jakies imie nadać...aż dziw bierze...wyglada na to, ze byl "wychuchany", i chyba nawet strzyżony fachowo...kurcze...ciekaw, czy nie ma chipa...

Posted

Witajcie!

U nas wszystko w porządku, psiaki korzystają z ostatnich cieplejszych dni...:cool1:
Do Pelasiowej sterylki zbieram się, choć muszę przyznac, że jak wiadomo, że nie jest w ciąży, to nie prę do tego tak za wszelką cenę...:oops: No, bo przecież zawsze są jakieś sprawy - a to któryś dziadunio dostanie sr...ki, a to noga boli, i trzeba leczyć... Wiecie, jak się ma pod opieką paru seniorów, to trzeba się liczyć z takimi sytuacjami...
Ale ciachnę ją pewnie w przyszłym tygodniu...
A dla Pelaśki teraz największą pokusą jest bieganie, stróżowanie przy bramie, wygrzewanie się na słońcu... No, i oczywiście, przytulanie się do człowieka...:lol:

Mi to już nawet trochę wstyd jest tak apelować ciągle o ten domek dla Pelaśki :oops:, boć przecie pierwszeństwo mają te stare, chore, tak strasznie niekiedy pokrzywdzone... A ona jest zdrowiutka, młoda, bezproblemowa... Przecież niektóre z tych bied muszą iść do domów natychmiast, bo inaczej pozamarzają...:shake:

Ech, życie, życie...

Posted

NO własnie SMoczku...na dogomanii tak juz jest od zawsze chyba, ze jak peisio zdrowy, silny i bezpeczny, to jakos domek mu cięzej znaleźc...kiedy biedny, staruszek albo chorutki, to jakos ludzie się "zbieraja w sobie" i często sie udaje,...
A nasza Pelasia ma jak w raju, wiec szczerze mowiac bedzie trudno znaleźc domek o conajmniej takich standartach, jak ma u Was:)...MYsle, że trzeba jej odnowic allegro (ISadorka wspominala, ze to zrobi jak tylko beda nowe foteczki) i nie wiem, czy te ogloszonka, ktore nasza kochana majqa zrobila, sa jeszcze aktualne...
TAk sobie jeszcze mysle..czy Pelaska to jest w typie rasy jakiejśc moze..??Widzicie jakies podobienstwo??

Posted

[quote name='gonia66']A cóż to..??Nikogo na ulubionym, terapeutycznym wątku w nocy nie było..??:o DAnuś mnie zaskakuje,[B] o Marysi nie wspomnę:o[/B]
JA dzis pełen relax w szkole:) W klasie I na 25 uczniów, przyszło dzis 2:D (Ze względu na zimno oczywiscie)...wiec coż robić..??Do biblioteki, gdzie podgrzane elektrycznym grzejnikiem i rysowanko:D Nawet gdakac nie musze:)
Smoczku...kiedy sterylka naszej dziewczynki??CZy juz jej na uszko szepnęlaś, ze niedlugo będzie wolna od pokus tego świata..??;) To juz chyba ostatnie dni ciepełka...u nas mrozi w nocy i jeszcze bialo na dworze, wiec i na podworku psiaki juz nie za dlugo pobaraszkuja..choc Pelasia to pewnie do zimna przyzwyczajona...:([/QUOTE] tak czułam, że ktoś mnie tu wzywa:evil_lol: jestem chociaż sie troche zawieruszyłam, chyba zacznę wklejać swoje zdjęcia na wątek żebyś mnie sobie przypominała w razie czego :diabloti:

Posted

[quote name='Lidan'][B]Prosimy piknie o zdjęcia Marysiu[/B] :-) Tylko nie wiem czy Pelasia będzie zadowolona z tego powodu :-)[/QUOTE] czy aby jesteś pewna Lidziu , że chcesz zobaczyć moją fizjonomię:diabloti: .... a jak zaczną Cie prześladować koszmary nocne to pewnie będzie na mnie :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='marysia55']tak czułam, że ktoś mnie tu wzywa:evil_lol: jestem chociaż sie troche zawieruszyłam, chyba zacznę wklejać swoje zdjęcia na wątek żebyś mnie sobie przypominała w razie czego :diabloti:[/QUOTE]
OOOOOOOOOOOOOOOoooooo,..słowo sie rzekło...:)Czekamy:D

Posted

[quote name='Ukryty Smok']Pelaśka? W typie?!
:rofl::rofl::rofl:

:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:[/QUOTE]AAAAAAAAAaaaaa..powiadasz to ten typ..??? HHmm...chyba tej rasy chyba jeszce na dogo nie ma...trza załozyc nowy dział:);)
Ale tak raczej pod myśliwskie idzie. nie..???:D

Posted

[quote name='marysia55']czy aby jesteś pewna Lidziu , że chcesz zobaczyć moją fizjonomię:diabloti: .... a jak zaczną Cie prześladować koszmary nocne to pewnie będzie na mnie :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]
juz teraz sie nie wymiguj..Dawaj focie;)