Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U mnie niestety nie było żadnego odzewu a co u Red to nie wiem bo cisza aż w uszach brzęczy.
Pokazały się grzyby.Zapowiadaja pogodę. Może ktoś by się do mnie wybrał? Np. w sobotę zapowiedziała sie pani do obejrzenia Pysia. Może coś z tego będzie?

Posted

Odnoszę wrażenie, że w ten sposób to Drop ma bardzo małe szanse na adopcję. Pierwszy pan z Nasielska, co to miał za małą budę, zadał mi szereg pytań; czy Drop jest wykastrowany, a podstawowe pytanie czy wiem dlaczego on ma tą biegunkę. Nie wiedziełam, bo nikt nie wie. Jeżeli kochane dziewczyny, chcecie Dropa wyadoptowac to trzeba się sprężyc i przygotowac psa do adopcji. Nie można liczyc na to, że ktoś tam się zakocha i weżmie na siebie chorego psa i na dzień dobry go zdiagnozuje, wyleczy, wykastruje, oszczepi itd. Nie tędy droga. Zdrowych, z książeczkami psów jest tyle, że nie trzeba angażowac się w niepewne. Piszesz Red, że podałaś mu mój nr telefonu. To po co w ogłoszeniu jest Twój numer? Czy gdybyś Ty zadzwoniła pod podany w ogłoszeniu nr i odesłano by Cię dalej to czy byś dalej dzwoniła? 50% że nie.
Wydaje mi się, że Dorka powinna się tym zając, żeby wiedziec wszystko o psie i udzielac odpowiedzi. Oddałyście mi psa i liczycie na łut szczęścia. A może ktoś się zakocha i weżmie Dropa. A co będzie jak się nikt nie zakocha? Też myślałam, że Drop szybko znajdzie dom, ale jak widac nie wychodzi. Karmę dostaje Drop i Pysio i niedługo karma się skończy. Drop dostaje trzy razy dziennie po pełnym, 180 gr. kubeczku a i Pysio też trzy razy dziennie tylko trochę mniej. Pomyślcie proszę o zakupie karmy dla Dropa a przede wszystkim o jego gruntownym przebadaniu i ustaleniu co mu właściwie dolega.
Od wczoraj znów podaje mu węgiel i skończyły się krowie placki.
Czekam na energiczne podjęcie działania. Przykro mi bardzo, ale Drop może byc u mnie tylko do końca pażdziernika. Macie dośc czasu, żeby przygotowac psa do adopcji.

Posted

Drop w samochodzie OK. Leży sobie spokojnie i czeka. Nie ma z nim problemów. Zabierałam go ze sobą jak musiałam jechac do siostry, nie było go jak zastawic /usiłował przecisnąc się przez ogrodzenie i utknął/.

Posted

Anna ma rację trzeba działać, bo po pierwsze i najważniejsze psiak sie męczy tym ciagłym rozwolnieniem, po drugie nie wiadomo czy to nie coś poważnego, a po trzecie jak wyadoptować chorego psa? Ja ze swojej strony mogę na razie dołożyć 30 zł na utrzymanie, przepraszam że nie więcej, proszę o nr konta na pw.

Posted

Drop i Pysio dostały 15 kg.karmy Purina dla szczeniaków. Karma została zakupiona z Pysiowych pieniążków. Finanse psiaków prowadzi Red.
Nie mogę skontaktowac się z Dorką i właściwie to nie wiem która z dziewczyn jest odpowiedzialna za Dropa. Drop natomiast robi teraz krowie placki tylko, że czarne. Już i węgiel nie pomaga. Szkoda psiny.

Posted

Drop jest na stanie schroniska jako w domu tymczasowym. Możemy go wziąć na badania do Pankracego, żeby zdiagnozować skąd ta biegunka. P.Karol dawał mu Metronidazol i jeszcze jakis lek, Dorka ma zapisane. Ja nie mam samochodu, bardzo mi to dokucza, niestety...Najważniejsze, żeby nie miał biegunki, kastracja i szczepienie może należeć do przyszłego właściciela, ew. możemy to zrobić w schronisku, jeśli ktoś na niego poczeka. Problem jest w tym, że Drop nie ma sponsora, musimy więc robić wszystko w granicach możliwości. Ania od Pysia, chciała zabrać Dropa do Kozienic, bo to bliżej, może Fiskus dałby mu jakieś leki, przynajmniej na cito, wcześniej jak w sobotę nie mozemy go zabrać do Radomia.

Posted

Był przyjęty do schroniska , zabrany do domu tymczasowego , do tej pory zanim znajdzie dom i ktoś podpisze umowę adopcyjną, jest psem schroniskowym, zwolnił jedynie innemu boks....Może więc korzystać z opieki weterynaryjnej lekarza w schronisku, a jeśli trzeba może dostać karmę, ale on je lepszą.

Posted

Drop jest super, trochę przytył, to kochany psiak, tuli się, liże, bierze antybiotyk i już lepiej z biegunką. Wkleję potem kilka zdjęć. Miałam telefon od Pani spod Krakowa, ale musimy sprawdzić reakcje Dropa na koty.