P78 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 [SIZE=5]SONIA - skarb, anioleczek i sierota w jednym!!! Ciezarna, porzucona, w rowie... Wczorajszego wieczoru wracaly trzy ciotki z odwiedzin BONO w hoteliku. Trzy ciotki i pusty samochod w drodze do Wawy... Stac sie moglo tylko jedno, pies przy drodze rzecz jasna! Akcja szybka, ciotki widza psa, pisk opon, hamowanie :), puszka z karma, smycz ... do kluczy :)... i tylko wiara, ze uda sie zlapac psa... na smycz do kluczy ... Obok samochody jadace z predkoscia swiatla..., no przeciez nikt sie nie zatrzyma, mozna jeszcze przyspieszyc jak widzi sie psa... Zrobic z niego mokra plame na drodze toz dopiero zabawa! Zero namyslu, lub szybki namysl :) ... pies w samochodzie... ufffff ... telefon do Domu Tymianka i Tymiankowe serce mieeetkie :) - bierzemy choc na ta chwile, co dalej bedziemy myslec pozniej... Telefon do megii1 :) - jest miejscowa :) jest szansa :) Jest bezpieczny pies!!! :) A teraz o psie... Po pierwsze przeslodka SUNIA, do tego CIEZARNA, to jej chyba pierwsza ciaza... Biale zabki, naiwne spojrzenie, jeszcze nie do konca poznala widac czlowieka... Suniatko w kolorach dobermana, nawet buzka podobna, ale uszka nieprzyciete, no i malutka... z 15 kg to wszystko... Wkleje dzis fotki... Cud nieprzecietny! Grzecznie jechala samochodem, aniolek nie pies... Losy jej nie sa znane, czy to ktos wywalil do tego rowu, czy przyszla z pobliskiej wsi, w kazdym razie nie bylo w okolicy zadnych zabudowan... Nic... Pola, lasy, row i droga... No i trzy ciotki :) Sunia bedzie miala sterylke na dniach mam nadzieje... To juz obiecane, ja ja moge przetrzymac w Wawie po sterylce... Potem wroci do megii1 pewnie i trzeba bedzie szukac jej domku... Jest naprawde cuuuudowna!!! Quote
P78 Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 I jak sunienka? Jak ocenila ja weterynarz...? Sa wiesci :)??? Quote
Abrakadabra Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Jestem :evil_lol: W poniedziałek będę znała dokładny dzień sterylki. Ciachniemy ją w ciągu przyszłego tygodnia. Paulina - dawaj zdjęcia. Megi - wyluzowała się troszkę? Quote
P78 Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Ooooo, no i ciotka sie zjawila moja ulubiona :diabloti: Rozmawialam dzis z megii1 i jest propozycja, ze mozna ja ciachnac za 200 zeta, juz pani wetka, ktora psiule odwiedza, by to zrobila... czyli wtedy nie trzeba by bylo po nia jechac itd... No, ale to taki pomysl megii1, czekam na relacje od Niej co i jak z mloda Sonia - dzis miala byc pani wetka po 18-tej, z tego co pamietam... :) Ja tam nie wiem dziewczeta :D, moze juz nie zmieniac i jak Abrakadabra mowi, zrobic w przyszlym tygodniu...? To do ustalenia jeszcze :) Nie moge zlapac Renatki dzis caly dzien, niestety probowalam tylko mailowo - karta pusta totalnie... :placz: Foty wkleje, rzecz jasna, ale chlop mi musi w tym pomoc, wiec czekam, wrrrr... Sunia wyluzowana podobno, spokojna, zadnego problemu nie bylo... Siedzi z kolezanka w kojcu... :) Quote
Awit Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Sama w rowie, po prostu czekała na Was. Wtrącę się do jej ciąży, może lepiej ją ciąć wcześniej, czy wiadomo czy aby na pewno nie urodzi do przyszłego tygodnia? I dawaj fotki, bo zaraz idę spać, zerknę przed snem na bezpańskie cudo. Quote
P78 Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Juz chlopaka popedzilam :)... do kompa, zaraz wstawie fotki, mam nadzieje :) ... Co do Sonii, tak ona doslownie czekala na nas - masz racje... Gdyby nie ta cala wyprawa, toby juz mogla nie zyc, rozjechana na szosie :( Nie chce myslec nawet, ze co pare km siedzi gdzies jakas sierota, jak ona :shake: Tak, staramy sie strescic jak najpredzej, sterylka bedzie aborcyjna... :placz: coz zrobic :( Quote
megii1 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Jestem:) wetka była, obejrzała Sunię i powiedziała, ze nie jest w stanie stwierdzić czy ona jest w ciąży a jeżeli ewentualnie jest to napewno nie 3 tygodnie przed porodem - sprawdziła to po sutkach. Dodam, że ja się na tym kompletnie nie znam - tylko cytuję. Jak dla mnie to ona jest lekko zaookrąglona ale nie wiem czy ciężarna. Sonia ma wg niej 1-2 lata. Koszt sterylizacj to niestety nie 200 zł tylko 350 zł - nie wiem czy źle kiedys zrozumiałam czy była podwyżka. Sunia dostała dzić pierwszą dawkę Aniprazolu, który będzie dostawać do piątku. Renata opłaciła jej tez obroże Bayera Kiltix. Nie wiem czy robić jej szczepienie na wściekliznę przd sterylką czy juz po bo podobno takie szczepienia musi byc minimum dziesięć dni przed zabiegiem także jak będziecie znac dokładny termin prosze o info. Poza tym Sonia jest bardzo grzeczna, uwielbia się przytulać ale nie lubi wchodzić do kojca i dobrze dogaduje się z koleżanką, z która mieszka - 10 miesięczną suczką Quote
P78 Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Ojej, ogromne dzięki za wieści! To już chyba ta sterylka będzie jak wczesniej było umówione... W poniedziałek będzie znany termin, jak pisała Abrakadabra... Jak wczesna ciąża to jeszcze lepiej... Na moje oko jest ciężarna, na oko koleżanki też :) - ale fakt, nie ma mleka...Bardzo się cieszę, że kobity się dobrze dogadują :) Jutro wkleję fotki, bo dziś poległam totalnie z tymi fotkami ..., ech... Quote
mania1979 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 i ja tu dotarłam..smutne to wszystko niestety..ale takie jest to cholerne życie...:shake: dopiero co wróciłam z nad morza,cała uwaga moja zwrócona była na pobocze,chłop zgłupiał przeze mnie:roll:... Gdzie ci ludziska mają rozumy?? świat całkowicie zmierza w dziwnym kierunku...:shake::shake::shake::shake: podaj nr konta,dane to choć odrobinkę dorzucę do tej sterylki,bo na pewno kasa się przyda.. Quote
P78 Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 Kochana :) numer konta jest ten sam co dla BONO, bo to Tymianka Go wspomaga :) Czyli z dopiskiem: "DLA SONII" Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva! ul. Kopernika 6/8 00-367 Warszawa 27 1370 1109 0000 1706 4838 7311 DLA SONII Quote
P78 Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 mania1979 napisał(a):dopiero co wróciłam z nad morza,cała uwaga moja zwrócona była na pobocze,chłop zgłupiał przeze mnie:roll:... Gdzie ci ludziska mają rozumy?? świat całkowicie zmierza w dziwnym kierunku...:shake::shake::shake::shake: podaj nr konta,dane to choć odrobinkę dorzucę do tej sterylki,bo na pewno kasa się przyda.. Ale nic nie znalazłaś przy poboczu...? To aż dziwne... Quote
megii1 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 [quote name='Paulina78'] NASZA BIDA :( :( :( Ale z jaką uroczą obrożą:) Quote
mania1979 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 śliczna psinka,nie wygląda tak jakby była bezdomna..piękna...jak grzecznie pozuje do zdjęć:evil_lol: Quote
P78 Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 No, ba! Urocza obroza :) od uroczych ciotek :) ! Musze takie sprezentowac calej Twojej ferajnie :D Quote
Awit Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Śliczna rasowa kundliczka:-) A te spojrzenie bidy strasznej:-( Quote
P78 Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 Awit napisał(a):Śliczna rasowa kundliczka:-) A te spojrzenie bidy strasznej:-( Bida jak sie patrzy, a slodziakowata i grzeczna i kochana na maxa! :) Te plamki nad oczami sa slodkie :) Quote
mania1979 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 tak...spojrzenie to mają wszystkie takie same.......Awit napisał(a):Śliczna rasowa kundliczka:-) A te spojrzenie bidy strasznej:-( Quote
P78 Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 megii1 kochana, co u psiutki naszej :)? Quote
megii1 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Paulina78 napisał(a):megii1 kochana, co u psiutki naszej :)? Cierpliwości - jutro rano:) Quote
megii1 Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Wprawdzie nie rano ale już jestem:) Sunia jest bardzo grzeczna, lubi dzieci, ładnie chodzi na smyczy, jest czyściutka w kojcu. Dogaduje się z sukami i psami ale widać, ze sporo ja to kosztuje bo na razie boi się innych hotelowiczów i czasem ze strachu pokazuje zęby. Nie wiem, jak jest z jej ciążą ale coraz bardziej skłaniam się do tego. Dziś widziałam jak z pochwy leciał jej białawy śluz. wiecie co to jest? Quote
Recommended Posts