Jump to content
Dogomania

SzP Maksi, ok 1 roku, świetna do agility. Szuka człowieka do pracy! ;)

Recommended Posts

Posted

Maksi biegała w marcu beztrosko z cieczką po całym Zabrzu, nie wyglądała na zadbanego pieska i nikt mimo ogłoszeń się po nią nie zgłosił. Wzięłam ją na DT i tak czekamy na wybranego człowieka, który podejmie się trudnej pracy w rzucaniu aportów i wymyślaniu nowych wyzwań dla tej inteligentnej suni.

Maksi to wulkan energii, nie wystarcza jej siedzenie na ogródku, gdy tylko się tam pojawię, momentalnie pod moimi nogami leży piłeczka, czy inny aporcik. Nie da się przejść obojętnie obok tego pełnego wyczekiwania i nadziei spojrzenia.

Sunia jest zdrowa, poszczepiona, wysterylizowana, zaczipowana, itd. Posiada aktualną książeczkę zdrowia.

W stosunku do innych psów nie sprawia kłopotów, oprócz tego, że stara się je namolnie zachęcić do zabawy. I zwykle jej się to udaje. Koty goni w celach rekreacyjnych (nasze koty nieraz same prowokują rundkę po podwórku).
W stosunku do dzieci anioł (mamy ośmiomiesięcznego syna i sześcioletnią córkę, więc całkowicie potwierdzona informacja), przyłapałam ją nie raz, jak starała się wylizać buzię synkowi. Gdy Natek siedzi w wózku, przynosi pod wózek aporty i czeka by jej rzucił :lol:

Filmik aportującej Maksi.

Sunia, jest odważna, posłuszna, szybciutko pojmuje, pełna pozytywnej energii.
Szuka domu w którym będzie mogła w pełni te cechy wykorzystać ;)

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maksi ma coś ze sznaucera. Włos jest raczej szorstki i nie ostrzyżony to taki półdługi. Wygląda wtedy jak szczotka. Nasza Alinka z niej zrobiła sznaucerkę śliczną. Maksi grzecznie znosiła wszelkie zabiegi.

Posted

O proszę i nasza Maksi również się pojawiła :) Może się uda i ktoś ją wypatrzy, filmik fajny, mam to samo w domu, jeszcze dobrze nie zdąrze opuścić ręki po rzucie piłki a już mam ją spowrotem i tak non stop, to się nazywa ADHD :D Maksi trzymam kciuki ;)