Jump to content
Dogomania

SzP Maksi, ok 1 roku, świetna do agility. Szuka człowieka do pracy! ;)

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znam to, moja suka też nie lubi innego towarzystwa...jedynie kogo toleruje to naszego ONka ale i między nimi są spięcia, często niebezpieczne :(

Posted

O, przepraszam, szczęście to Maksi ma, Formica ją wypatrzyła i zapewniła super tymczas! To domki nie umieją znaleźć drogi do Maksi i nie wiedzą co tracą;). Musimy częściej podrzucać suńkę do góry, żeby była bardzo widoczna:calus:

Posted

Nieodpowiedzialni ludzie rozmnożyli swoją agresywną amstaffkę. Najmłodsze ze szczeniąt - słodki sześciotygodniowy niebieski maluch - stał się ofiarą własnej matki. Zaatakowała, by zabić, rozszarpała skórę na karku, zdarła. Szczeniak został odratowany, ale ślady fizyczne będzie nosił już zawsze - ma rany jak po wrośniętej kolczatce (zdjęć na razie nie mam jak zrobić, ale wygląda okropnie). Weterynarz zszył rany i skórę, zostawił tylko miejsce do płukania ranu i dren. Szczeniaka wyraźnie to świerzbi, a kołnierzyka nie ma jak zamontować... Jednak martwi mnie bardziej trauma psychiczna, jakiej doznał mały, no i geny nieszczęsnej mamusi... Bo jak już zagoją się rany fizyczne i ktoś zainwestuje w typową dla tej rasy szeroką obrożę, to nie będzie widać szycia. Ale pozostaje pytanie: czy nie wyrośnie na agresora?... W każdym razie z góry zapowiadam, że adopcja będzie wymagała szczególnego prześwietlenia domu. Szukać będziemy odpowiedzialnego właściciela, który zna specyfikę rasy i zadba o to, by mały był odpowiednio prowadzony, zsocjalizowany i zabezpieczony przed dalszym rozmnażaniem.

http://www.dogomania.pl/threads/1942...�kitny).Zabrze