Javena Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Tak sobie czytam i czytam. Każdy z Was ma swoje racje. Dajmy juz spokój. Skupmy sie na pomocy psiakom. Błagam .Jak wchodze na watek ,gdzie zaczynają sie jakies utarczki ,to nie mam chęci powracać. Czasem wystarczy napisac cos ,co ktos inny odczta inaczej i juz gotowe............ Quote
diana79 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 jak Dora znajdzie czas to napisze pewnie więcej, popołudniu jechała załatwić sprawę z transportem dla szczeniaków oby wszystko się udało :) Quote
DORA1020 Posted November 18, 2011 Author Posted November 18, 2011 [quote name='diana79']jak Dora znajdzie czas to napisze pewnie więcej, popołudniu jechała załatwić sprawę z transportem dla szczeniaków oby wszystko się udało :)[/QUOTE] Udalo sie:multi:udalo:lol: Szczeniaczki pojechaly o 15tej do Krakowa.Z Zadra i TZ Toli. Bardzo dziekuje:loveu::loveu::loveu: Kupilam im obrozki i smycze,niestety obrozki okazaly sie ciut za duze,dzwonilam juz do Pauli,zeby miala to na uwadze,bo sunie sa bardzo wystraszaone i gdyby jej ucielkly mialaby problem,ale Paula wezmie je na rece ,tak bedzie bezpieczniej. Trzecia sunie pojechala na kilka dni do Krystyny,jest bardzo wystraszona,bardzo. Quote
handzia Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Biedactwo maleńkie...Która to ślicznotka została? Czarna, ruda czy w skarpetkach? Super, że tamten biedaczyna ma dom :) Quote
kora78 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 chyba zadna? w obrozkach trzeba bylo nozem-nozyczkami dziurki dorobic i po klopocie. Quote
diana79 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 wspaniale że wszystkie szczeniaki już bezpieczne w DT :):multi::multi::multi: Quote
tajga6 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 na fb jest alarm, że ostatnia sunia szczeniaczka ma zabezpieczenie tylko do niedzieli:((( pilne poszukiwanie ratunku, aby nie wróciła do pustej budy! Czy to znaczy, że sunia matka została zabezpieczona??? trzeba pisać daty przy edit, bo inaczej trudno dojść.... Quote
diana79 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [quote name='tajga6']na fb jest alarm, że ostatnia sunia szczeniaczka ma zabezpieczenie tylko do niedzieli:((( pilne poszukiwanie ratunku, aby nie wróciła do pustej budy! Czy to znaczy, że sunia matka została zabezpieczona??? trzeba pisać daty przy edit, bo inaczej trudno dojść....[/QUOTE] wczoraj wieczorem się dowiedziałam że planowany DT dla szczeniaka nie wypalił, obecnie jest tymczasowo do niedzieli w awaryjnym DT, na FB dopisałam daty sunia matka nie ma nadal zabezpieczenia, lata luzem i szukamy też dla niej jakiegoś DT aby można jej zrobić sterylkę Dora jak wejdzie na dogo pewnie wyjaśni i powie coś więcej [B] obecnie szukamy pilnie DT dla ostatniego szczeniaka aby nie trafił do pustej budy bo sam tam nie przeżyje... to samotne wystraszone biedactwo nie ma gdzie się podziać :( [/B][IMG]http://images39.fotosik.pl/1175/0a024db8b8b09476.jpg[/IMG] Quote
ludka Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Co slychac? Jest jakas szansa dla malutkiej? Potrzebny glosniejszy alarm, tu nawet tutul niezmieniony. Moze osobny watek, ze psiak jutro wraca do budy? Moze powrzucac linka do lubelskich watkow? Quote
DORA1020 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 Sunia szczeniaczek na razie w Dt u Krystyny/do niedzieli/dlatego potrzebny jest tymczas dla niej. Mama szczeniakow musi byc wysterylizowana,bo problem zacznei sie od nowa. Dlatego potrzebny DT, ktory zaopiekuje sie sunia po sterylce,pozniej/jesli bedzie to DT tylko na czas sterylki/ wroci na terminal. Quote
diana79 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 cytuję Paulę z Krakowa z FB do której wczoraj przyjechały szczeniaki [B][I]są! po ciężkiej podróży, wymęczone okrutnie, ale przyszły na mieszkanie, po paru minutach poczuły się swobodnie i zaczęły fikać - krótko trwała taka radość i już śpią obok mnie przytulone do siebie kuperkami :) spokojnie. jutro pewnie jakieś zdjęcia wrzucę i zdam relację z pierwszej nocki[/I][/B] Quote
diana79 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Masza a co tam u Twojego szczeniaczka słychać? Masz już może jakieś fotki? Quote
masza44 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [quote name='diana79']Masza a co tam u Twojego szczeniaczka słychać? Masz już może jakieś fotki?[/QUOTE] U nas dobrze, malunia pomału uczy się załatwiać na zewnątrz. Teraz po popołudniu spędzonym na zabawie śpią wszystkie 3 na kanapie a ja wciśnięta w róg:), fotki zrobiłam ale mąż zabrał mi do pracy aparat i nie mam jak zgrać- jutro będą na bank, ogłoszeń na razie nie trzeba- może nie będą potrzebne...Zapytam o DT moją koleżankę która była dzisiaj u mnie i poznała Malwinkę. Może się zgodzi na DTdla tej ostatniej suni ( a coś mi mówi że jakby się zgodziła na DT to mała miałaby wspaniały DS...) Quote
diana79 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Masza wspaniałe wieści, trzymam kciuki aby Twoja znajoma się zgodziła na DT dla ostatniej suni! a co to znaczy że suni nie trzeba na razie ogłaszać?:razz: czyżby się jakiś DS kroił??? Quote
masza44 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [quote name='diana79']Masza wspaniałe wieści, trzymam kciuki aby Twoja znajoma się zgodziła na DT dla ostatniej suni! a co to znaczy że suni nie trzeba na razie ogłaszać?:razz: czyżby się jakiś DS kroił???[/QUOTE] Do koleżanki nie mogę się dodzwonić, zadzwonię jutro i jakby coś wyszło natychmiast dam znać. A jeśli chodzi o Malwinkę to...w czwartek mój mąż mnie poprosił, żebym jej na razie nie ogłaszała i zastanowiła się czy nie zostawić jej u nas :eviltong: jutro podejmiemy ostateczną decyzję i będziemy prosić o umowę i pozwolenie Dorę ale rozmawiałam dzisiaj z całą moją rodziną i kilkoma znajomymi wszyscy mnie namawiają. My chcieliśmy mieć 3 psa i to właśnie sunię ale za kilka lat, ale ponieważ moja psy tak dobrze się dogadały z Malwinka, zwłaszcza moja "trudna" i wycofana sunia :crazyeye: to nie wiem czy znajdziemy innego psiaka którego tak zaakceptuje. Ja tylko muszę mieć obietnicę od męża że nie będzie to kosztem DT dla innych psów w potrzebie :evil_lol: Quote
diana79 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Masza to wspaniale!!! to będzie bardzo dobra decyzja! Quote
Nadziejka Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 [INDENT][SIZE=5][COLOR=sandybrown]wateczek serdunka jest , kochane zapraszajcie ludeczkow [URL="http://www.dogomania.pl/threads/217941-Szczebrzeszyn-pomocy!-uratujmy-serce-psiaczka-bezimiennego!?p=18028585#post18028585"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2179...5#post18028585[/COLOR][/URL][/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=#f4a460] kochane ciocie czy beddzie wiecej zdjateczek ? dajcie prosze niunia na fb kochane[/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=#f4a460] czy mozesz Dora1020 wejsc na wateczek? czy juz prosic o zamkniecie watku??[/COLOR][/SIZE][/INDENT] Quote
masza44 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Kilka fotek Malwinki. niestety w sprawie ostatniej suni nie mam wieści więc pewnie z DT nici:([IMG]http://img810.imageshack.us/img810/7839/dsc0406dh.jpg[/IMG] Quote
masza44 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 [IMG]http://img84.imageshack.us/img84/5276/dsc0451xd.jpg[/IMG] Quote
masza44 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Tak zaczepiam ciotkę Świnkę [IMG]http://img266.imageshack.us/img266/2817/dsc0377d.jpg[/IMG] Quote
masza44 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 [IMG]http://img707.imageshack.us/img707/7940/dsc0404k.jpg[/IMG] Quote
masza44 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Dzisiaj byliśmy w 3 na spacerze, Malwinka jeszcze nie potrafi na smyczy ale przy drodze biegła za moimi na smyczy a w polach spuściliśmy ją ( i Puppiego bo on się pilnuje) i biegała sobie , pięknie wraca na zawołanie, i chyba już reaguje za swoje imię. Dzisiaj sukces- cały dzień bez kupki w domu i tylko 1 siku na dywan!! nie sygnalizuje sama, ale jak ją pilnujemy i często wypuszczamy to załatwia się na dworze. Odrobaczyłam ją dzisiaj. Quote
DORA1020 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 Dziekuje Masza za sliczne zdjecia Malwinki:lol: dopiero przy wiekszych psiakach widac jaka to malizna.Malwinka jest sliczna i szybko sie uczy:lol:pozostale tez boja sie smyczy. Malwinka szybko znalazla swoje szczescie:lol:bardzo sie ciesze. Bo Malwinka zostaje u Ciebie Masza,tak? Quote
DORA1020 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 Masza,a ktora to wycofana sunia? Quote
DORA1020 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 Ostatnia sunia,czarna,najmniejsza czeka na DT.Oby znalazl sie jakis domek dla pieknej sunieczki. Quote
Recommended Posts