DORA1020 Posted May 2, 2022 Author Posted May 2, 2022 Otrzymałam od bakusiowej 120zł na wyróżnienie ogłoszeń. Bardzo dziekuję:) Część już wyróżniłam,część wyróżnie po 3 maja,wtedy kończąsię wyróżnienia. 1 Quote
DORA1020 Posted May 2, 2022 Author Posted May 2, 2022 Czy mógłby ktoś zrobić Julkowi ogłoszenie? Mi OLX jedno usunął Julek ma dt tylko do końca czerwca,i fajnie by było gdyby znalazł dom,bo pózniej może być problem Quote
DORA1020 Posted May 7, 2022 Author Posted May 7, 2022 Dziekuję a wstawieie faktury:) Wpłaciłam z bazarku 135zł do Izbicy/ dług za kwiecień za Zefirka/ i 250zł na dług ogólny w Izbicy 150zł przeznaczyłam na karmę Quote
DORA1020 Posted May 7, 2022 Author Posted May 7, 2022 Niestety kolejna wyrzucona bida:( Pod blok,już wcześniej słyszałam,ze jest jakiś rudy kotek,ale nie widziałam go a wczoraj póznym wieczorem zadzwoniła sąsiadka,że bidak jest pod jej klatką jest to ruda kotka,po przejściach:( nie wiadomo co się stało tył zakrwawiony:( a dzień wcześniej znalazłyśmy trzy maluszki,jeszcze ślepe,trzeba było je zostawić,chociaż bardzo płakały,z nadzieją że matka wróci po nie,niestety nie wróciła:( a maluszki nie przeżyły:( podejrzewamy,ze to kocięta tej rudej kotki,być może zaatakował ją kocur,i bała się do kociaków wrócić,nie wiem kicia miziaczek,ale bardzo smutna:( i napewno ma świerzb dzisiaj rano pojechała do Izbicy,może sue uda się wstawić zdjęcia Quote
DORA1020 Posted May 7, 2022 Author Posted May 7, 2022 a na poczatku tygodnia chciałam zabrać do prania polarki z działkowej budki znalazłam w tej budce małego,może 3-4 miesięcznego kociaka,niestety nie żył:( pochowałyśmy go z sue Quote
bakusiowa Posted May 7, 2022 Posted May 7, 2022 Zapraszam na bazarek cegiełkowy który ma na celu zmniejszenie długu w lecznicy. Link do bazarku 2 Quote
DORA1020 Posted May 8, 2022 Author Posted May 8, 2022 Dnia 7.05.2022 o 16:50, sue napisał: Na tym zdjęciu widać przy ogonku krew,sąsiadka trzyma ją na rękach,ale tylko na chwilę,pózniej nie dała się wziąć na ręce,pewne,że z powodu bólu Quote
DORA1020 Posted May 8, 2022 Author Posted May 8, 2022 Dnia 7.05.2022 o 18:45, bakusiowa napisał: Zapraszam na bazarek cegiełkowy który ma na celu zmniejszenie długu w lecznicy. Link do bazarku Bakusiowa bardzo Ci dziekuję za zrobienie kolejnego bazarku:) 1 Quote
DORA1020 Posted May 9, 2022 Author Posted May 9, 2022 Dnia 8.05.2022 o 07:41, DORA1020 napisał: Na tym zdjęciu widać przy ogonku krew,sąsiadka trzyma ją na rękach,ale tylko na chwilę,pózniej nie dała się wziąć na ręce,pewnie z powodu bólu Rózia już została wysterylizowana,chociaż miała termin na 25 maja,okazało się,że ma ropomacicze,uratowana w ostatniej chwili 2 Quote
DORA1020 Posted May 10, 2022 Author Posted May 10, 2022 Kolejny kotek potrzebuje pomocy,wyrzucony na ulicę.Rudo biały. Quote
DORA1020 Posted May 11, 2022 Author Posted May 11, 2022 Pani Ania ze Szczekocin wpłaciła 50zł na karmę .Bardzo dziekuję:) 1 Quote
malagos Posted May 11, 2022 Posted May 11, 2022 Pochwalę się swoją Muszelką/Musią - to ciekawy koci przypadek... Po roku i 5 miesiącach odważyła się ta starowinka zejść wreszcie z piętra na dół, do nas, do ludzi i zwierzaków. Początkowo tylko siedziała na schodach, bo bała się Bezi, i trochę Igusi. Potem kilka kroczków do pokoju i ucieczka na schody. Po kilku dniach widzę ją w kuchni...Po kolejnym tygodniu weszła na fotel i tu zasnęła! Nie boi się naszych psów, a koty zupełnie ignoruje, choć to one (Szara Kota i Lili) się jej boją, prychają i odchodzą. Tak się pojada mięsko na blacie w kuchni i potem odpoczywa na fotelu 🙂 7 Quote
sue Posted May 11, 2022 Posted May 11, 2022 ❤️ ! Jaka śliczna babcia z niej. Trochę zeszło, ale małymi krokami... Zdjęcie na stole wymiata 2 Quote
DORA1020 Posted May 12, 2022 Author Posted May 12, 2022 Dnia 11.05.2022 o 21:42, malagos napisał: Pochwalę się swoją Muszelką/Musią - to ciekawy koci przypadek... Po roku i 5 miesiącach odważyła się ta starowinka zejść wreszcie z piętra na dół, do nas, do ludzi i zwierzaków. Początkowo tylko siedziała na schodach, bo bała się Bezi, i trochę Igusi. Potem kilka kroczków do pokoju i ucieczka na schody. Po kilku dniach widzę ją w kuchni...Po kolejnym tygodniu weszła na fotel i tu zasnęła! Nie boi się naszych psów, a koty zupełnie ignoruje, choć to one (Szara Kota i Lili) się jej boją, prychają i odchodzą. Tak się pojada mięsko na blacie w kuchni i potem odpoczywa na fotelu 🙂 ojej,mój kochany wypłoszek:) Malagos uratowałaś jej życie:) Jestem i będę zawsze Ci wdzięczna Ona nie ma więcej jak 13 lat,ale życie na działce i choroba zrobiły swoje na szczęście jak była chora udawało mi się podawać jej antybiotyk dzięki temu przeżyła,jest kochana kicią:) i teraz ma u Ciebie tak dobrze:) 2 Quote
malagos Posted May 12, 2022 Posted May 12, 2022 Jeszcze dodam, ze ona nie ma żadnego zęba i że co jakiś czas podajemy jej antybiotyk, bo koci katar się nasila, co jakieś 4-5 miesięcy. Wtedy smarcze i potężnie kicha. I nie miauczy, czasem tylko taki wydaje z siebie cichutki pisk, daje znać, ze przyszła do kuchni na obiadek. 1 Quote
DORA1020 Posted May 12, 2022 Author Posted May 12, 2022 Dnia 12.05.2022 o 09:14, malagos napisał: Jeszcze dodam, ze ona nie ma żadnego zęba i że co jakiś czas podajemy jej antybiotyk, bo koci katar się nasila, co jakieś 4-5 miesięcy. Wtedy smarcze i potężnie kicha. I nie miauczy, czasem tylko taki wydaje z siebie cichutki pisk, daje znać, ze przyszła do kuchni na obiadek. Zycie na wolności zrobiło swoje:( och gdybm mogła chociaż raz ja pogłaskać też nam na dt taką niewidomą staruszkę Quote
DORA1020 Posted May 12, 2022 Author Posted May 12, 2022 Może ma ktoś pomysł jak pomoc tej rodzince? My już nie mamy........ Kotka wyrzucona z kociętami do rowu:( a nas po prostu o tym poinformowano. Quote
Recommended Posts