Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

[quote name='diana79']zapraszam na bazarek dla Szczebrzyszyniaków :-)

[url]http://www.dogomania.pl/threads/205534-letnie-ciuszki-sanda%C5%82y-p%C5%82aszcze-i-wiele-innych-dla-Szczebrzyszyniak%C3%B3w-do-13.04.?p=16646246#post16646246[/url][/QUOTE]

Ale cioteczki obrotne, juz nastepny bazarek dla psinek. Bede tradycyjnie podnosic :) :) :)

Posted

Olga - tak to ta osoba.. Ostatnio odesłała fanty kilku dziewczyn do jednej dogomanki, nie przejmując się, że nie trafiły one do osób które je zakupiły. Teraz ta dogomanka za własne pieniądze ma rozsyłać fanty dla nas. A Canaveral Staff, czyli Katarzyna Z. zrobiła to tylko dlastego, że sprawa poszła na policję oraz do związku kynologicznego.

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']Magda, dzisiaj na Twoje konto poleciało 30 coś złotych z bazarku za moje fanty. Potwierdź proszę jak będziesz mogła czy dotarły :)[/QUOTE]

Pieniazki dotarly,jeszcze w ubieglym tygodniu,niestety skleroza i brak czasu nie pozwolily napisac wczesniej.Bardzo dziekuje za te pieniazki:lol: zostale za nie zakupiona karma. Dziekuje rowniez Ingrid:lol:,ktora wyslala na tymczas Kruszynka karme i dla pozostalych psiakow.Dziekuje Kochana,ze zawsze mozemy na Ciebie liczyc:loveu:

Posted

Zapraszam na kolejny bazarek dla psiakow ze Szczebrzeszyna
[url]http://www.dogomania.pl/threads/205741-Dla-szczebrzeszyniakow-ubrania-od-XS-do-XL-bazarek-do-17.04.2011.?p=16666021#post16666021[/url]

Posted

[quote name='bela51']Zapraszam na kolejny bazarek dla psiakow ze Szczebrzeszyna
[url]http://www.dogomania.pl/threads/205741-Dla-szczebrzeszyniakow-ubrania-od-XS-do-XL-bazarek-do-17.04.2011.?p=16666021#post16666021[/url][/QUOTE]

Juz bylam , fajny bazarek. Bede podnosic , tyle moge :) :) :)

Posted

Nie pisalam wczesniej,zeby nie zapeszyc,Emi znalazla domek w Krakowie:lol: wizyte przedadopcyjna zrobila cioteczka Jagienka,ktorej bardzo jeszcze raz dziekuje:loveu:.Wszystko w przyszlym domku jest ok. Pani Kamila wraz z mezem i malym dzieckiem mieszkaja w mieszkanku trzypokojowym,aha jeszcze mieszka z nimi ojciec Pani Kamili.Czekaja z niecierpliwoscia na przyjazd Emi. Tylko teraz mam problem,bo koszt transportu to ok. 320-330zl.Skad wziac taaaaaka kase:shake:?

Posted

Prosilam Jagienke,zeby zapytala o dolozenie do transportu,nie wiem czy Pani Kamila dolozy do transportu.Jagienka mi napisala,ze jesli oglaszmy psiaki na cala Polske,to musimy liczyc sie z kosztami transportu,a takze z ewentualnoscia,ze potencjalny domek nie dolozy do transp. Zapytam jeszcze Pania Kamile czy cos dolozy.Ona chcialaby,zeby Emi jeszcze w tym tygodniu do niej przyjechala.

Posted

[quote name='DORA1020']Nie pisalam wczesniej,zeby nie zapeszyc,Emi znalazla domek w Krakowie:lol: wizyte przedadopcyjna zrobila cioteczka Jagienka,ktorej bardzo jeszcze raz dziekuje:loveu:.Wszystko w przyszlym domku jest ok. Pani Kamila wraz z mezem i malym dzieckiem mieszkaja w mieszkanku trzypokojowym,aha jeszcze mieszka z nimi ojciec Pani Kamili.Czekaja z niecierpliwoscia na przyjazd Emi. Tylko teraz mam problem,bo koszt transportu to ok. 320-330zl.Skad wziac taaaaaka kase:shake:?[/QUOTE]
:bye::thumbs::thumbs::thumbs::iloveyou:[COLOR=deepskyblue]kochani trzymamy tak mocno z synciem i sunia nasza za Emisie!!Ale wiesci:loveu::loveu::loveu:niechaj sie uda ![/COLOR]

Posted

Rozmawialam z Pania Kamila,moga dolozyc do transportu 50zl. Wlasciwie to rozwazali mozliwosc rezygnacji z adopcji i adopcje jakiegos psiaka ze schroniska.W ogloszeniu nie bylo napisane,zeby przyszly domek pokryl koszty transportu lub dolozyl do niego.Taka kwote moga dolozyc,wiec trzeba bedzie zaplacic jeszcze 270zl.

Posted

hmmm, oczywiście robicie jak chcecie, ale taki domek, który od razu trochę pretensjonalnie grozi, że zrezygnuje?
Przejedzie kawał drogi, tyle zapłacicie, a co jak Kamila się pyrgnie i zrezygnuje, bo też się jej coś nie spodoba?
Jagienka nie ma racji - jesteśmy wszyscy osobami fizycznymi, chyba każdy wie jak jest, że pies z II końca nie przyleci na skrzydłach. Poważni ludzie rozumieją takie rzeczy. Takie moje zdanie, ale oczywiście jak pisałam, Wy decydujecie :)

Posted

Oczywiscie,zawsze sa watpliwosci,nigdy nie masz stu procentowej pewnosci.I co w takiej sytuacji,ludzie nie dokladaja do transportu,wiec rezygnujemy z adopcji?Co Ty bys zrobila w takiej sytuacji?Domek sprawdzony,wszystko jest ok. rodzina czeka na sunie.Tez troche sie boje i nie jest mi latwo podjac decyzje.Mialam juz taka sytuacje,kiedy sunia pojechala na drugi koniec Polski,tez wszystko bylo w porzadku,domek sprawdzony,a facetka po kilku dniach wyrzucila sunie na bruk,a do mnie jak dzwonilam to opowiadala jak suni u niej jest dobrze.I od tamtej pory boje sie kazdej adopcji.Ale tez zawsze mam jakas iskierke nadzieje,ze nie wszyscy ludzie sa podli.

Posted

nie chcę nic radzić, to ciężka decyzja. Jednak gdybym już miała zdecydować to wydaje mi się, że jeśli adopcja Emi nie jest strasznie pilna, jeśli póki co ma miejsce, to ja bym się nie zdecydowała na tą konkretną rodzinę. Uważam, że jeśli są bardzo zaangażowani to liczą się z kosztami. Uważam, że conajmniej 100 zł powinni dołożyć wiedząc jak ogromna kwota jest do zebrania.
Ale jest jeszcze inna możliwość - może poszukać transportu za darmo? Może popytać, ktoś będzie jechał? Tylko znowu ryzyko, bo jak się państwu odwinie i przestaną ją chcieć to może trzeba będzie organizować transport z powrtoem, a jeszcze przecież się zdarzają kreatury, które każą psa zabierać już w tym momencie.
Jeśli chodzi o mnie, to ja nigdy jeszcze nie opłacałam żadnej adopcji - wszystkie osiem psiaków, moich DT zebranych z ulic Kstawu pojechało do DS ich własnymi autami, każdy przyjeżdżał. Najdalsza moja adopcja była do Szczecina - tak się zakochali w Montanie (obecnie Nutce), że aż stamtąd po nią przyjechali. I jeszcze zostawili 100 zł na potrzeby innych bezdomniaków. To są ludzie, którym bez problemu można powierzyć psa. Wydałam im do tego sunię bez sterylki, w ciągu kilku miesięcy elegancko ją wysterylizowali.
A jak ci od razu zaczynają od prawie zerowych kosztów, to średnio udany dom,..
Ale niech się wypowiedzą i inne osoby.

Posted

No wlasnie,niech sie wypowiedza.Bo ja jestem za,rozmawialam z ta dziewczyna kilka razy,sprawia dobre wrazenie.Jagienka rowniez po wizycie przedadop. stwierdzila,ze mozna im dac psiaka.A,ze nie moga dolozyc do transportu,to trzeba tez ich zrozumiec.Dziewczyna nie pracuje,pracuje tylko maz i maja male dziecko,no roznie w zyciu bywa,najwazniejsze,zeby okazali milosc Emi,bo ona bardzo tego spragniona,juz prawie rok czeka na dom. Emi miejsce w dt. ma,ale oprocz niej jest jeszcze sporo psiakow,a pieniedzy na tymczas i na jedzenie nie ma za duzo.Juz jest dlug za ubiegly miesiac,niewielki.ale jest,a adopcje jakos stoja w miejscu,bardzo sie tym martwie i boje sie dlugow.I nie zgadzam sie Rodzice z Toba,ze jesli sa zaangazowani,to musza sie liczyc z kosztami.Znam ludzi bardzo biednych a z wielkim sercem dla zwierzat.Tobie sie udalo ze szczesliwymi adopcjami,tez bym tak chciala,najlepiej gdyby te adopcje byly tutaj,na naszym terenie ,ale ta wypadla w Krakowie,daleko,ale moze bedzie to szczesliwa adopcja i trzeba dac szanse i suni i rodzinie,ktora na nia czeka?

Posted

Cześć dzieczyny, trafiłam tu z bazarku. Rzeczywiście trudna decyzja... Jeżeli oni dodają tylko 50 zł do transportu, bo biedni, to czy będą mieli na utrzymanie i ew. leczenie psa?? A jeżeli dlatego że skąpi to... hmm. Ja tylko wiem, że po swojego wymarzonego psa pojechałabym na pewno sama przez całą Polskę.

Posted

[I]Oboje z mężem moim ojciem mamy serce i mijesce w naszym domu dla Emi Moj ojciec co chwile mnie pyta kiedy Będzie Emisia a ja mu mówię że będzie i jeszcze że o 6 rano będzie brał Emilkę na spacer [/I]:).Ja będę miała z kim po parku biegać,a moje dziecko będzie wychowywało się w rodzinie w którym jest psinka i nauczy sie odpowiedzialności i szacunku.I będą razem dorastać- to wspaniałe!!!!!!!!

Ja doskonale rozumiem że są koszty tak jak powiedziałam możemy dać 50 złoty wiem że mało i mi głupio ale jakby było mnie stać teraz nawet bym dała więcej.Chcemy Emilce dać dom i mam nadzieję że będzie tu szczęśliwa:)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Takiego maila dostalam,tez mysle,ze Emilka bedzie w tej rodzince,ktora na nia czeka-szczesliwa.

Posted

Podsumowałam bazarek z dn.28.03.2011r.,dochód z niego to 187,70zł.
Rodzice Maciusia, zaznacz proszę w pierwszym poście żeby nie zapomnieć.
Można by tę kwotę przeznaczyc na transport Emi do Krakowa, a z następnego bazarku ,który kończy się za parę dni dołożyć;
Szkoda byłoby nie wykorzystać szansy,tym bardziej,że Emi czeka juz rok w dt i do tej pory nie było żadnego konkretnego telefonu w jej sprawie.
Nie wspomnę już,że kasy ciągle brakuje.
Dobrze byłoby tylko aby w razie rezygnacji ,ludzie byli świadomi,że to odległość ok 240km......

Posted

Oczywiscie kasy zawsze brakuje,tymczas mamy niestety platny,za ten miesiac musimy zaplacic 1250zl. a jeszcze jest dlug za ubiegly miesiac,nie wspominajac juz o karmie.I teraz zastanawiam sie na co przeznaczyc te pieniadze z bazarku? Na karme,na tymczas,na transport?