ala123 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='bela51']Dziewczyny, czy Wy macie wsrod swoich bezdomniakow pudelka ? Gdzies takie info przewineło mi sie na watku.[/QUOTE] na razie nie mamy ale od niedzieli na ulicach Szczebrzeszyna pojawił się czarny,podobno biedny i skołtuniony pudel lub pudelka :shake:; miejmy nadzieję,że ma dom , tylko cieczki go na te ulice sprowadziły Quote
ala123 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='as_ko']Dora dobrze że napisałaś do Lubelskiej Straży dla Zwierząt, na dogo jest od nich Madi, znam ją, ona na pewno postara się pomóc jeśli będą mieli możliwość...to jakaś masakra co tam się dzieje :( Biedne zwierzaki.[/QUOTE] Lubelska Straż Ochrony Zwierząt była tam w niedzielę;dzisiaj dzwonili do Magdy zbulwersowani, że niepotrzebnie pokonali tyle kilometrów ,bo sytuacja nie jest na tyle dramatyczna ,aby ich gonić z Lublina;znają i zajmują się gorszymi przypadkami .Poza tym większość psów na polskiej wsi tak żyje i nic nie można na to poradzić:crazyeye:. Pogadali po przyjacielsku z miejscową policją i nawet wszyscy jednogłośnie orzekli,że te jej wezwania na interwencje są po prostu nadużywaniem cennego czasu policji, za co zagrozili jej ukaraniem. Przedstawiciel LSOZ dodatkowo podkreślił,że wystosuje na policję pismo potwierdzające nie uzasadnione wezwanie na interwencję i w ich przypadku. Pomoże mi ktos zrozumieć, o co tutaj chodzi,bo ni ch... nie rozumiem?:crazyeye: Wszystkie nasze a właściwie Magdy dotychczasowe działania w kierunku ucywilizowania ludzi w swoim srodowisku,uwrażliwienia ich na krzywdę zwierząt poszły się p.......I to dzięki komu? Dzięki organizacji prozwierzęcej. Pan podkreślał jeszcze,że oni są od interwencji w drastycznych przypadkach znęcania sie nad zwierzętami;czyli należy rozumieć,że zapobieganie takim przypadkom,niedopuszczanie do nich nie liczy się; dopiero urwana głowa ,wydłubane oczy docierają do ich wyobraźni. Pogratulować podejścia do tematu:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: I tak krnąbrni w większości przypadków szczebrzeszyńscy policjanci teraz już na pewno będą śmiac się w twarz z wszelkich zgłoszeń,skoro nawet taki mądry pan z Lublina potwierdził,że Magda to nadwrażliwa wariatka. W jakim kraju my żyjemy?!!!!:crazyeye: pan z LSOZ bardzo wzruszył się losem właścicieli psów i kóz,bo to tacy biedni i niezaradni ludzie,którzy sami potrzebują pomocy, a nie karania za niewłaściwe traktowanie zwierząt. Zwierzęta więc zostały bez żadnej pomocy!!!!! a ludzie pouczeni,że Magda nie ma prawa wejść na posesję, a oni mogą ją podać do sądu za nachodzenie!!!! Załamać się można :-( Quote
bela51 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Podczytuje Wasz wątekl cichutko. Ale niektore info sa takie, ze wyć sie chce. I kląć !!!!!! Quote
ala123 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='bela51']Podczytuje Wasz wątekl cichutko. Ale niektore info sa takie, ze wyć sie chce. I kląć !!!!!![/QUOTE] jestem wściekła z bezsilności a jednocześnie opadłam z sił . Czy to wszystko ma sens,skoro ludzie na których sie liczyło podcinają ci skrzydła.Magda jest w bardzo złym stanie psychicznym i oczywiście nie dziwię jej się Quote
as_ko Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Jestem w szoku, słów mi zbrakło jak to przeczytałam :( To do kogo teraz iść po pomoc? Nikomu nie można zaufać :angryy: :placz: Quote
ala123 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='as_ko']Jestem w szoku, słów mi zbrakło jak to przeczytałam :( To do kogo teraz iść po pomoc? Nikomu nie można zaufać :angryy: :placz:[/QUOTE] też nie wiem kogo prosic o pomoc,policjanci od niedzieli mają nasze zgłoszenia w dupie; dziękujemy Lubelskiej Straży Ochrony Zwierząt za wyczucie tematu i dobry przykład dla miejscowych Quote
as_ko Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Napiszcie mi proszę na pw jeszcze raz numer konta na które wpłacać pieniądze z bazarku bo zgubiłam, a chcę zrobić przelew. Quote
ala123 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='as_ko']Napiszcie mi proszę na pw jeszcze raz numer konta na które wpłacać pieniądze z bazarku bo zgubiłam, a chcę zrobić przelew.[/QUOTE] wysłałam Ci na pw nr konta Dory,dziękujemy bardzo za wsparcie! Quote
Ingrid44 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Czy mozna by sie skontaktowac z jakas Duza organizacja typu Viva, Emir (cos w tym rodzaju) i naglosnic sprawe w mediach ? To co u was dzieje wola o pomste do nieba , nawet Schroniska nie ma . Moze ktos by podjal ten temat w mediach. Teraz jest dobry czas bo bylo tyle tych koszmarnych przypadkow mordowania zwierzat i wreszcie ludzie zaczeli zwracac na to uwage. Quote
ala123 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Ingrid44']Czy mozna by sie skontaktowac z jakas Duza organizacja typu Viva, Emir (cos w tym rodzaju) i naglosnic sprawe w mediach ? To co u was dzieje wola o pomste do nieba , nawet Schroniska nie ma . Moze ktos by podjal ten temat w mediach. Teraz jest dobry czas bo bylo tyle tych koszmarnych przypadkow mordowania zwierzat i wreszcie ludzie zaczeli zwracac na to uwage.[/QUOTE] Viva zajmuje się dużymi sprawami typu schroniska,pseudohodowle ; jak się okazuje to większość organizacji tylko duże sprawy uznaje za godne interwencji , na takie jak ta ze Szczebrzeszyna szkoda czasu i środków. Jak się okazuje, nie można nawet liczyć na wsparcie choćby moralne. Też mi się wydawało,że po tych wszystkich przypadkach okrucieństwa wreszcie ludzie i policja staną się bardziej czujni i wrażliwi na krzywdę zwierząt, policjanci przyjmowali zgłoszenia, jeździli, sprawdzali - z różnym skutkiem wprawdzie, ale coś się działo w tym kierunku,ludzie zaczęli sie zastanawiać nad swoim postępowaniem; a tu tymczasem organizacja namieszała i po prostu ryczeć się chce z bezsilności. Quote
sonia71 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 odwiedzam szczebrzeszyniaki ,nic wiecej nie mogę na razie...:( Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 przykre to co piszesz Ala, Magda na pewno załamana :( Takie to są te ludziska, dziadostwo i tyle :( Quote
ala123 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 [quote name='Rodzice Maciusia :)']przykre to co piszesz Ala, Magda na pewno załamana :( Takie to są te ludziska, dziadostwo i tyle :([/QUOTE] Magda załamana,to prawda. W dodatku pies jej zachorował chyba poważnie... A co w Krasnymstawie: briard może się odnalazł (tak chciałabym usłyszeć potwierdzenie)? Quote
Ingrid44 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 To jest poprostu jeden wielki Koszmar. Gmina udaje ze nie ma problemu. Nie ma Schroniska i na dodatek zero pomocy od orgaznizacji ,ktore powinny zajmowac sie pomoca dla zwierzat. Przeciez bezdomniakow nie ubywa i co z tym robic ? :( :( :( Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Nie, briarda nie widzę, teraz chodzę codziennie do pracy i tamtędy, ale nie widzę. Ostatnio Haliza go jeszcze w ferie widziała, ale od tej pory cisza. I tak niestety nie mogłabym go wziąć teraz, bo mam tego dziadka małego, który by szybko poszedł do adopcji, ale nie może, bo jest mocno przestraszony i reaguje ząbkami na szybkie ruchy - takiego go nie oddam nikomu - śmierdzi jak nieszczęscie a nawet go nie mogę umyć, bo ciapie zębami i cały się trzęsie ze strachu jakby miał umrzeć :( - zabiera mi całą uwagę.. Quote
ala123 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 cioteczki kochane ,pogubiłam sie już w tym wszystkim i nie wiem,kto ma ogłoszenia ,kto ich nie ma... Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć? Chciałabym zamówić u kogoś cały zestaw dla każdego z psów sukcesywnie może nie na raz,bo wiadomo o co chodzi. Ja daję do lakalnej prasy i anonsów; dzięki takim lokalnym ogłoszeniom dom znalazły Korek i Luna przebywająca w hoteliku u funi. Były to jednak ogłoszenia płatne,ze zdjęciami ale efekt też był. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Ala, jeśli chodzi o ogłoszenia, to wszystkie psy są ogłaszane przeze mnie, mają stałe ogłoszenia na allegro, alegratce, cafeanimal, adopcje.org. Nie wiem czy jest sens zamawiać ogłoszenia - jak chcesz oczywiście, ale ja też mogę porobić na jeszcze kilku portalach, bezpłatnie. Quote
DORA1020 Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Przyszly pieniazki z bazarku as_ko, 77,50zl. zostana przeznaczone na karme.Bardzo dziekuje as_ko za pomoc:loveu: Rodzice wpisz to prosze w 1 poscie. Quote
ala123 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='Rodzice Maciusia :)']Ala, jeśli chodzi o ogłoszenia, to wszystkie psy są ogłaszane przeze mnie, mają stałe ogłoszenia na allegro, alegratce, cafeanimal, adopcje.org. Nie wiem czy jest sens zamawiać ogłoszenia - jak chcesz oczywiście, ale ja też mogę porobić na jeszcze kilku portalach, bezpłatnie.[/QUOTE] dzięki Ci za te ogłoszenia,jeżeli możesz jeszcze jakieś dorzucic, to bardzo proszę! dziewczyny pomocy,wejdźcie na stronę Szczebrzeszyna !Udało nam się z Dorą zamieścić tam info o bezdomnych psach,trochę inaczej to wygląda niż chciałyśmy,calkiem inny tekst poszedł ale najwazniejsze,że coś jest, jakaś wzmianka ,niech ludzie czytają ; zobaczcie jednak, jakie są komentarze co za buraki jakieś tam żyją!!!! Wesprzyjcie nas w komentarzach,roześlijcie dalej aby dogomaniacy z Polski pisali a buraki widziały,że świat juz zaczyna się inaczej kręcić niż w Szczebrzeszynie [URL]http://szczebrzeszyn.info/news/?p=442#comments[/URL] Quote
DORA1020 Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Prosze ,wejdzcie na ta strone i napiszcie cos,napisala super komentarz Anka,ale to za malo. Quote
diana79 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 zapraszam na bazarek dla psiaków, na który rzeczy podarowała EwaGoznzales :-) [url]http://www.dogomania.pl/threads/202083-bizuteria-stanik-i-wiele-innych-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-psiaki-ze-Szczebrzeszyna-do-17.01[/url] Quote
Rodzice Maciusia :) Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 ja na pewno napiszę komenta, poproszę też znajomych by to zrobili :) Spoko, niedługo będzie dużo fajnych komentów :) Quote
ala123 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 [quote name='Rodzice Maciusia :)']ja na pewno napiszę komenta, poproszę też znajomych by to zrobili :) Spoko, niedługo będzie dużo fajnych komentów :)[/QUOTE] dziękujemy bardzo za wsparcie! dzisiaj dowiedziałam się od zaprzyjaźnionego informatyka ze Szczebrzeszyna,że jeszcze żaden temat nie miał tylu komentarzy od lat jeżeli Krasnystaw ma jakąś stronę www , to może również warto by było poprosić o zamieszczenie jakiejś informacji o bezdomności psów,próbujmy docierać do zatwardziałego społeczeństwa małych miasteczek i wsi Quote
ala123 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Z tego wszystkiego zapomniałam poinformować o czymś bardzo ważnym: szczeniak terierek od wczoraj jest w domku niedaleko Zamościa; za kilka dni wybieramy się na wizytę poadopcyjną :lol: Jest też człowiek z Zamościa zainteresowany Strażakiem,zobaczymy co z tego wyjdzie,trzymajmy kciuki!!!! Zaczyna się coś dziać,jest odzew na ogłoszenia ze zdjęciami w prasie lokalnej Quote
Recommended Posts