kapka22 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 WIELKIE GRATULACJE DLA KASI I JEJ PSIAKOW:multi: :loveu:
efra-husky Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 GRATULACJE dla Kasi :) Wczoraj natomiast we Lwowie: FULL OF ENERGY Potęga Naturalności - CAJC i BOB Junior TIWAYE ASANPI FOR POTĘGA NATURALNOŚCI Eskimoski Domek - CACIB, BOB i II BOG :)
Matakia Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 [quote] Wczoraj natomiast we Lwowie: FULL OF ENERGY Potęga Naturalności - CAJC i BOB Junior TIWAYE ASANPI FOR POTĘGA NATURALNOŚCI Eskimoski Domek - CACIB, BOB i II BOG [/quote][B][SIZE=5][COLOR=Red]BRAWO!!!!! :multi: :multi: :multi:[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=5][COLOR=Red][SIZE=2] Szkoda, że nas nie było ale "wydarzenia się zbiegły w czasie" ;)[/SIZE][/COLOR][/SIZE][B][SIZE=5][COLOR=Red] [/COLOR][/SIZE][/B]
jolka11 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 [quote name='efra-husky']GRATULACJE dla Kasi :) Wczoraj natomiast we Lwowie: FULL OF ENERGY Potęga Naturalności - CAJC i BOB Junior TIWAYE ASANPI FOR POTĘGA NATURALNOŚCI Eskimoski Domek - CACIB, BOB i II BOG :)[/quote] [SIZE=4][COLOR=Green][B] GRATULACJE !!! [/B][SIZE=2][COLOR=Black]Prosimy o relacje i staweczkę zdjęcia też by się zdały :lol:[/COLOR][/SIZE] [/COLOR][/SIZE]
efra-husky Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Lwów - sędzia: Irina Azen PSY kl. baby JERJEMEJ Z OSTROWA OTRADY kl. championów EASY RIDER HYDRARGIUM - nb. SUKI kl. młodzieży FULL OF ENERGY Potęga Naturalności kl. pośrednia IDNI SAWYNGA A NORDIK CIELJEHŻJER - res. CACIB kl. championów TIWAYE ASANPI FOT POTĘGA NATURALNOŚCI Eskimoski Domek PRECIOUS PEPPER OF NORDICA - nb. To cała stawka ;)
jolka11 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 [quote name='efra-husky']Lwów - sędzia: Irina Azen PSY kl. baby JERJEMEJ Z OSTROWA OTRADY kl. championów EASY RIDER HYDRARGIUM - nb. SUKI kl. młodzieży FULL OF ENERGY Potęga Naturalności kl. pośrednia IDNI SAWYNGA A NORDIK CIELJEHŻJER - res. CACIB kl. championów TIWAYE ASANPI FOT POTĘGA NATURALNOŚCI Eskimoski Domek PRECIOUS PEPPER OF NORDICA - nb. To cała stawka ;)[/quote] Dzięki . A jak z podróżą . Czy faktycznie wracaliście przez Słowacje ?
efra-husky Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Ja nie jechałam. Z dziewczynami jechała Marta ;) Wrócili przez przejście w Medyce, ale na granicy stali 5 godzin w drodze powrotnej z Ukrainy Ogólnie z tego co Marta opowiadała to droga fatalna i jak stwierdziła cała ekipa wracająca z wystawy - na Ukrainę jedzie się tylko raz bo więcej nikt za żadne pieniądze nie chce tam wrócić ;) Zarówno drogi, jak i sama wystawa - fatalne
sh_maniak Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Gabi ma racje, nigdy wiecej, sedziowanie w ringach trwało do 19:30 koszmar :angryy: , a trasa tragedia tylko 500km a godzin 16 :angryy: Z sukcesów oczywiscie bardzo sie cieszymy :loveu:
Jednicka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Stavka, sedzia Blatoňová: Sibiřský hasky 27 pes Rueden štěňat Welpenklasse 3 279 - 3 280 2 mladých Jugendklasse 3 281 - 3 283 3 otevřená Offene Klasse 3 284 - 3 286 3 šampiónů Championklasse 3 287 - 3 290 4 fena Huendinnen štěňat Welpenklasse 3 291 - 3 293 3 dorost Nachwuchsklasse 3 294 1 mladých Jugendklasse 3 295 - 3 300 6 mezitř
Jednicka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 :angryy: :angryy: :angryy: nie wiem, dlaczego to nie jest kompletne suky posrednia 1 otwarta 3 championow 1
LOCZEK Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=red][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=red][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=red][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=red]WSzystkim [B]ZWYCIĘZCOM[/B] serdecznie [B]GRATULUJEMY!!![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] :klacz: :klacz: :smilecol: :smilecol: :klacz: :klacz: :smilecol:
piotrjan Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 [quote name='Jednicka']Stavka, sedzia Blatoňová: Sibiřský hasky 27 [B]pes Rueden[/B] štěňat Welpenklasse 3 279 - 3 280 2 mladých Jugendklasse 3 281 - 3 283 3 otevřená Offene Klasse 3 284 - 3 286 3 SWIFT WOLF Fortunatus šampiónů Championklasse 3 287 - 3 290 4 FIRST EXPRESS Dwie Korony [B]fena Huendinnen[/B] štěňat Welpenklasse 3 291 - 3 293 3 Winterfrost's EXCLUSIVE dorost Nachwuchsklasse 3 294 1 mladých Jugendklasse 3 295 - 3 300 6 mezitř[/quote] dopisuje swoje
Jednicka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 [I]Stavka, sedzia Blatoňová:[/I] [I]Sibiřský hasky 27[/I] [I][B]pes Rueden[/B] [/I] [I]štěňat 2[/I] [I]mladých 3[/I] [I]Kristari´s CHINOOK AT JEDNICKA[/I] [I]DONAR Ice Flower[/I] [I]otevřená 3 [/I] [I]SWIFT WOLF Fortunatus[/I] [I][COLOR=black]Sheair´s MI TITLE PIRATE O´TAJA[/COLOR][/I] [I]šampiónů 4[/I] [I]FIRST EXPRESS Dwie Korony [/I] [I]Oumiak´s THE SHOW MUST GO ON[/I] [I][B]fena Huendinnen[/B] [/I] [I]štěňat 3[/I] [I]Winterfrost's EXCLUSIVE[/I] [I]dorost 1[/I] [I]Winalmik´s[/I] [I]mladých 6[/I] [I]ELIZABETH Vendredi 13[/I] [I]DEVERA Ice Flower[/I] [I]HEAVEN´S BLUE TAJA Siwash Legend[/I] [COLOR=black]Winalmik´s BLACK VELVET[/COLOR] mezitř
NigdyNigdy Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Dzięki piękne wszystkim za miłe słowa :-) Co prawda sama wystawa, jak i sędziowanie pozostawiło lekki.... hmmmm... niedosyt (;) ), ale cieszę się bardzo, że "chociaż" ten plan minimum został wykonany. Wielu z Was wie, jak to jest przejechać w tę i nazad ponad 2000 km i wrócić z niczym, stąd doceniam te pierwsze punkty. [quote name='Cyraneczka']Ło matko, a gdzie to jest?? Ciekawie brzmi, tak trochę z niemiecka... czy austriacka, czy jakośtam...[/quote] A to tam, gdzie niemieckie wrony zawracają ;) 63 kilometrasy za Frankfurtem [quote name='Savannah'][SIZE=3][COLOR=black]No to rozpoczeliscie Championat Niemiec:loveu: [/COLOR][/SIZE][/quote] Championat[B]Y[/B] ;) Z tego się w sumie cieszę najbardziej, bo na Championacie Bursztynka zależało mi najbardziej.... [quote name='jolka11']Świetnie , świetnie teraz czekamy na relacje i staweczkę :p[/quote] No, cóż, wystawa zorganizowana poniżej moich oczekiwań. Cieszę się, że Husky oceniane były w sobotę, bo pogorzelisko, jakie posotało po pierwszym dniu wystawy nie wróżyło zbyt dobrze na następny dzień (chodzi głównie o natłok ludzi na wilgotnej trawie). Przy stoliku sędziowskim siedziało pięć "prężnie pracujących" osób, ale w sumie nie wiem czym się zajmowały - nikt nie pofatygował się w każdym razie, żeby podnieść z ringu leżącą przez jakieś pół godziny tabliczkę z lokatą, przez którą prezenterzy co i rusz skakali, żeby nie skręcić nogi. Dodatkowo palenie- wszędzi i ciągle- również na ringu w czasie oceny. Wszelkie informacje, od zapisów począwszy, poprzez katalog, a na kierunkowskazach na terenie wystawy skończywszy- wyłącznie w języku niemieckim. Obsługa zbyt kumata w innych językach również nie była :cool1: Samo sędziowanie było.... dziwne ;) Ani ja, ani kilku innych obserwatorów sensu znaleźć nie mogliśmy, ale w sumie nie o to przecież chodziło. Sędzia lubił.... no nie wiem co lubił i na tym poprzestańmy, żeby się za bardzo nie wdawać w dyskusje :p A oto leci staweczka i wyniki- sędzia Rudi Hardtmann z Niemiec PSY kl. weteranów BURSZTYN z Coyoacan- V1, Best Veteran in Breed kl. pośrednia Baricelo's TRAIL WINNER OF SAVANNAH TOWN- V1, CAC, CACIB kl. championów RAINAR of Ruby Creek- V1, CAC, res. CACIB SUKI kl. młodzieży Hightower's RED MAGIC MOUSE- V2, res. Zw. Młodzieży Hightower's SEE HERE IS LITTLE FROSTY- V1, Zw. Młodzieży kl. pośrednia Hightower's RAFINHA- V2, res.CAC Innisfree SIENNA ROSE- V1, CAC, res. CACIB Kristari'a SNOWDEVIL JUSTINE- V3 kl. championów JAGIENKA z Coyoacan- V1, CAC kl. otwarta Anny's LITTLE STARLIGHT OF SAVANNAH TOWN- V3 DRIVE ME CRAZY of Wolf Point- V4 Zausel's YIPPIE YEAH- V2, res.CAC Zausel's BETTER THAN YOU- V1, CAC, CACIB, BoB Ah! No i oczywiście gratki dla Marty z Lwów :lol: Z tą Ukrainą to jak Białorusią- trzeba raz pojechać, ale... tylko raz i wystarczy ;)
jolka11 Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 dziękuję za relacje :loveu: Jak widać ten zachód nie jest wcale lepszy od wschodu :razz:, a tym bardziej od naszych wystaw :lol:
---------- Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 NigdyNigdy, masz moze jakies zdjecia z tej wystawy?
NigdyNigdy Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 [quote name='ReiMar']NigdyNigdy, masz moze jakies zdjecia z tej wystawy?[/quote] Niestety żadnych :p Koleżanka mi zaiwaniła aparat na ten czas :roll: Do Marioli, wiesz z miłą chęcią pojadę teraz do Bratysławy, bo tę wystawę pod względem organiazcyjnym (i nie tylko ;-)) wspominam bardzo dobrze - nie ma to jednak jak w domu :) BTW- w Bratysławie, na pierwszy dzień, również sędziego nam zmienili ;-)
Jednicka Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 [PHP] pes štěňat 2 mladých 3 Kristari´s CHINOOK AT JEDNICKA DONAR Ice Flower otevřená 3 SWIFT WOLF Fortunatus Sheair´s MI TITLE PIRATE O´TAJA šampiónů 4 FIRST EXPRESS Dwie Korony Oumiak´s THE SHOW MUST GO ON fena štěňat 3 Winterfrost's EXCLUSIVE dorost 1 Winalmik´s mladých 6 ELIZABETH Vendredi 13 DEVERA Ice Flower HEAVEN´S BLUE TAJA Siwash Legend Winalmik´s BLACK VELVET mezitř
Elitesse Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [quote name='sh_maniak']Gabi ma racje, nigdy wiecej, sedziowanie w ringach trwało do 19:30 koszmar :angryy: , a trasa tragedia tylko 500km a godzin 16 :angryy: Z sukcesów oczywiscie bardzo sie cieszymy :loveu:[/quote] moje dziecie jechalo z Lublina do lwowa - ok 250 km przez 10 godzin !! :diabloti:
flashka-g Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [quote name='Elitesse']moje dziecie jechalo z Lublina do lwowa - ok 250 km przez 10 godzin !! :diabloti:[/quote] to takie drogi fatalne czy co??:roll:
Elitesse Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [quote name='flashka-g']to takie drogi fatalne czy co??:roll:[/quote] najdluzej zajelo stanie na granicy i negocjowanie lapowki ( przy przejezdzie w obie strony !!) z wetem mimo ze wsyztkie papiery psa byly ok :roll:
flashka-g Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [quote name='Jednicka'][I]Stavka, sedzia Blatoňová:[/I] [I]Sibiřský hasky 27[/I] [I][B]pes Rueden[/B] [/I] [I]štěňat 2[/I] [I]mladých 3[/I] [I]Kristari´s CHINOOK AT JEDNICKA[/I] [I]DONAR Ice Flower[/I] [I]otevřená 3 [/I] [I]SWIFT WOLF Fortunatus[/I] [I][COLOR=black]Sheair´s MI TITLE PIRATE O´TAJA[/COLOR][/I] [I]šampiónů 4[/I] [I]FIRST EXPRESS Dwie Korony [/I] [I]Oumiak´s THE SHOW MUST GO ON[/I] [I][B]fena Huendinnen[/B] [/I] [I]štěňat 3[/I] [I]Winterfrost's EXCLUSIVE[/I] [I]dorost 1[/I] [I]Winalmik´s[/I] [I]mladých 6[/I] [I]ELIZABETH Vendredi 13[/I] [I]DEVERA Ice Flower[/I] [I]HEAVEN´S BLUE TAJA Siwash Legend[/I] [COLOR=black]Winalmik´s BLACK VELVET[/COLOR] mezitř[/quote] Akron de Ciukci - mlodziez psy Innisfree's Insider Trade - otw psy Bain's Northern Hopes Are High - championy psy Terabithia de Ciukci - szczenieta suki Laguna de Ciukci - otwarta suki Bain's Northern Trophy Edition - Championy suki
Nitor-Nivalis Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 [CENTER]:multi: Gratulacje dla zwyciezcow minionego weekendu :multi: ze szczegolnym wskazaniem na Bursztysia :p I trzymam kciukci za polska ekipe w Bratyslawie :multi: dajcie czadu a jeszcze mocniej trzymam kciukci za debiut malej Zorki - Winterfrost´s Exclusive :loveu: [/CENTER]
piotrjan Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 :Cool!: [quote name='Nitor-Nivalis'] [CENTER]I trzymam kciukci za polska ekipe w Bratyslawie :multi: dajcie czadu a jeszcze mocniej trzymam kciukci za debiut malej [/CENTER] [CENTER]Zorki - Winterfrost´s Exclusive :loveu: [/CENTER] [/quote] Dziś pierwszy raz wykąpałem Zorkę . :cool1: To co zobaczyłem w czasie kąpieli , poraziło mnie . :crazyeye: Danielo dzięki !!! :Cool!::Cool!::Cool!:
NigdyNigdy Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 A ja tam za Zorkę kciuków nie trzymam :cool1: Ta mała zaraza i tak da sobie radę- z moimi kciukami, czy bez nich :diabloti: Trzymam za to kciuki za dwa psy z polskiej reprezentacji, które walczyć będą o swoje championaty. Jeśli takich psów jest więcej- chętnie służę swoimi kciukami ;) Do zobaczenia w Bratysławie :loveu:
Recommended Posts