Jump to content
Dogomania

Wyniki z zagranicy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gosia i kropki']A wracając do tematu...

Dzisiaj w Luxembourgu CAC dla [B]Winterfrost's Pegaso[/B] oraz CAC = Ch.Lux i CACIB dla [B]Winterfrost's Lara Croft[/B] - [B][SIZE=3]WIELKIE GRATULACJE!!! [/SIZE]:multi::loveu::multi:[/B]

A BOB dla Tokima's Northwest Passage...[/quote]

[COLOR=magenta][B]Gratulacje dla Polsko-Hiszpańskiej ekipy!![/B][/COLOR]

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gosia i kropki']Dzisiaj w Luxembourgu CAC dla [B]Winterfrost's Pegaso[/B] oraz CAC = Ch.Lux i CACIB dla [B]Winterfrost's Lara Croft[/B] - [B][SIZE=3]WIELKIE GRATULACJE!!! [/SIZE]:multi::loveu::multi:[/[/B]quote]

Super! :multi:
Wielkie GRATULACJE za świetny wynik dla obydwu zwierzątek!
...i Ewy- niech stracę ;)

Posted

[quote name='Gosia i kropki']A wracając do tematu...

Dzisiaj w Luxembourgu CAC dla Winterfrost's Pegaso oraz CAC = Ch.Lux i CACIB dla Winterfrost's Lara Croft - [SIZE=3]WIELKIE GRATULACJE!!! [/SIZE][B]:multi::loveu::multi:[/B]

[B]A BOB dla Tokima's Northwest Passage[/B]...[/quote]

[B]BRAWO DLA TOKIMY!!! Zupełnie zasłużona wygrana!![/B]:multi:

Posted

[quote name='flashka-g'][B]BRAWO DLA TOKIMY!!! Zupełnie zasłużona wygrana!![/B]:multi:[/quote]

Specjalnie dla Ciebie Tokima w luksemburgu - czy zasluzona ? hmmm ? ;) najważniejsze pewnie że nie był to Mumin ;)
Zdecydowanie lepszy był pies Higlander Double Down.

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img95.imageshack.us/img95/8969/img0133wz3.jpg[/IMG][/URL]

Stawkę i fotki postaram sie wrzucić dzisiaj albo jutro.
Dla nas wystawa bardzo udana, i cieszymy sie z w wyniku - bylo bardzo cieżko - wiekszosc psow z poza lokaty I była z ocena bdb. Sedzia preferowal psy w typie zaprzegowym ( szczegolnie jesli chodzi o Samoyedy i Malamuty). Wszystkie psy ( było bardzo dużo włochów) czyste przygotowane piekne z profesjonalnymi handlerami schodziły z bdb - w samoyedach wygrywały żółte i duże psy. W malamutach bardzo podobnie.
W husky było już lepiej choć nie do końca. Większość psów była dla niego za gruba, z za duża ilościa włosa, za czysta ;)
Jeśli chodzi o Tokimę, pies w dobre kondycji jest bardzo efektowny - natomiast w Luksemburgu był chudy - bardzo chudy, bez włosa i wyglądał kiepsko, nawet bardzo kiepsko
No ale taka była decyzja sedziego. Z psów które widziałam - bardzo ładny Higlander Double Down, pies z higtowera - rowniez fajny. W championach były jeszcze dwa bardzo ladne psy ale nie pamietam ich imion, a nie mam katalogu.
Highlander dostał res. CACIB.
w suczkach chyba Thelma del Karraces - ale tez pewna nie jestem.

Dziekujemy za gratulacje :) jesteśmy bardzo szczęsliwi :) tym bardziej zę Larcie jest nowym Ch. Lux :) a Mumin rozpoczął ten championat także we wrześniu też sie tam wybierzemy :)

Posted

Sędzia widocznie zwracal wieksza uwage na anatomie niz tylko na włos dzieki to ktoremu pies nie funkcjonuje.
Nigdy nie oceniam psow po zdjeciach bo te mozna ladnie zafalszowac.. z reszta z tego co widac zdjecie jest zrobione na odwal.

Posted

[quote name='flashka-g']Sędzia widocznie zwracal wieksza uwage na anatomie niz tylko na włos dzieki to ktoremu pies nie funkcjonuje.
Nigdy nie oceniam psow po zdjeciach bo te mozna ladnie zafalszowac.. z reszta z tego co widac zdjecie jest zrobione na odwal.[/quote]

Widzisz Asiu ja natomiast raczej nigdy nie oceniam wystawy na której mnie nie było i nie odwazyłabym sie wydwać opini o psach których w danym dniu nie widziałam - tym bardziej ze jak zapewne wiesz na kazdej wystawie pies moze wygladac inaczej raz jest w kondycji raz w niej nie jest raz pokazuje sie super innym razem nie.
Jak tylko dostane lepsza jego fotke napewno wstawie, fotki nie sa mojego autorstwa jesli to sugerujesz.
Nie wiem czym sie sedzia kierował nie pytałam, natomiast obiektywnie uwazam ze Tokima w kondycji wystawowej nie był i napewno ty byś takiego psa nie pokazała. Pomijac fakt jego budowy anatomicznej na kregoslupie mozna sie bylo pokaleczyc albo dokladnie policzyć kregi.
Wygral zasluzenie czy nie - nie moj problem i nie moja bajka - fakt jest taki że w kondycji nie był.

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']Widzisz Asiu ja natomiast raczej nigdy nie oceniam wystawy na której mnie nie było i nie odwazyłabym sie wydwać opini o psach których w danym dniu nie widziałam - tym bardziej ze jak zapewne wiesz na kazdej wystawie pies moze wygladac inaczej raz jest w kondycji raz w niej nie jest raz pokazuje sie super innym razem nie.
Jak tylko dostane lepsza jego fotke napewno wstawie, fotki nie sa mojego autorstwa jesli to sugerujesz.
Nie wiem czym sie sedzia kierował nie pytałam, natomiast obiektywnie uwazam ze Tokima w kondycji wystawowej nie był i napewno ty byś takiego psa nie pokazała. Pomijac fakt jego budowy anatomicznej na kregoslupie mozna sie bylo pokaleczyc albo dokladnie policzyć kregi.
Wygral zasluzenie czy nie - nie moj problem i nie moja bajka - fakt jest taki że w kondycji nie był.[/quote]

Widzisz ale sedzia uwazal ze byl w kondycji. To tak samo jak w Legionowie Pepsi miala dostac bdb dlatego ze nagle sedzina stwierdzila ze jej da bdb albo nie oceni ( oczywiscie nie chcialam bdb dla championki mysle ze kazdy by zrobil tak samo), mimo ze wczesniejsze psy ktore wystawialam bez P1 nie mialy zadnego zarzutu do doskonalej a nawet CWC. O fotce nic nie sugeruje po prostu powiedzialam ze nie jest najlepsza jezeli chodzi akurat zebym wyciagnela jakiekolwiek wnioski.

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']Tokima w kondycji wystawowej nie był[/quote]
Wzorzec opisuje budowe psa a nie jego kondycje wystawowa.

Co to byl za sedzia?

[quote name='Nitor-Nivalis']Większość psów była dla niego za gruba, z za duża ilościa włosa [/quote]

Może miał na mysli zbyt mocna budowe? Nie zdziwilabym sie, gdyby tak bylo...

Posted

[quote name='ReiMar']Wzorzec opisuje budowe psa a nie jego kondycje wystawowa.

Co to byl za sedzia?

Może miał na mysli zbyt mocna budowe? Nie zdziwilabym sie, gdyby tak bylo...[/quote]

sędzia ze szwajcarii Thomas Althaus hodowca zaprzegowych husky. Sędziego zmienili w zeszłym tygodniu - mial być włoch.

Miał na myśli pies jest za gruby za tłusty jak wolisz.

Nie chodzi nawet o kondycje wystawową, Jesli pies jest tak chudy ze mozesz policzyc zebra a przejezdzajac reka po kregoslupie pokaleczyć się to pies nie jest w zadnej nie tylko wystawowej kondycji - jest porostu w kiepskiej kondycji.

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']sędzia ze szwajcarii Thomas Althaus hodowca zaprzegowych husky. [/quote]
No to faktycznie musial byc w szoku, jak zobaczyl niektore psy, szczegolnie te z Wloch :evil_lol:

[quote name='Nitor-Nivalis']Nie chodzi nawet o kondycje wystawową, Jesli pies jest tak chudy ze mozesz policzyc zebra a przejezdzajac reka po kregoslupie pokaleczyć się to pies nie jest w zadnej nie tylko wystawowej kondycji - jest porostu w kiepskiej kondycji.[/quote]

Ten, kto biega ze swoimi psami wie, ze najwazniejsza jest jego budowa - katowania, proporcje, wydajny ruch - bo to decyduje o tym, jak pies bedzie pracowal w zaprzegu, a nie to, czy jest teraz mniej czy bardziej chudy. Milo wiedziec, ze zdarzaja sie jeszcze wystawy, gdzie oceniaja ludzie, ktorzy pamietaja do czego "sluzy" husky...

Ale pewnie do Polski ten sedzia nie zostanie nigdy zaproszony... :)

Posted

[quote name='ReiMar']No to faktycznie musial byc w szoku, jak zobaczyl niektore psy, szczegolnie te z Wloch :evil_lol:

Ten, kto biega ze swoimi psami wie, ze najwazniejsza jest jego budowa - katowania, proporcje, wydajny ruch - bo to decyduje o tym, jak pies bedzie pracowal w zaprzegu, a nie to, czy jest teraz mniej czy bardziej chudy. Milo wiedziec, ze zdarzaja sie jeszcze wystawy, gdzie oceniaja ludzie, ktorzy pamietaja do czego "sluzy" husky...

Ale pewnie do Polski ten sedzia nie zostanie nigdy zaproszony... :)[/quote]

Widzisz problem polega na tym - jest różnica Asia między psem chudym a psem który jest tak chudy ze mozna liczyc na nim zebra i uczyc sie ukladu kostnego - kiedy przejechałam mu ręką po grzbiecie można by mu było policzyć kręgi albo się pokaleczyć. Wybacz ale dla mnie taki pies nie jest chudy a wykazuje oznaki chorobowe.

A czy taki sedzia zostalby zaproszony nie wiem - jego ocena była bardzo dziwna pomijam fakt ze był w jeansach i skorzanej kurtce,
nie zwracal tez uwagi na ruch bo psy przebiegaly po malym ringu moze jedno dwa okrążenia i raczej rzadko na nie spogladal. Dość znacznie oglądał zęby i dotykał psy po żebrach. na tym sie jego ocena kończyła. Nie wiadomo było również jakie psy były na lokatach a jakie nie, bo sędzia lokat oficjalnie nie przyznawał przekazywał to swojej sekretarce ktora rozdawala dyplomy. Lokaty mozna bylo przeczytac na tablicy z wynikami.
Napewno byłoby to dla polskich wystawców ciekawe przezycie. ;)

Z opini pewnej pary bardzo znanej pary handlerów - usłyszałam tylko - co za pech zmienili sędziego a my zgłosiliśmy naszą najlepsza sunie Samoyeda - co za pech jakbyśmy wiedzieli wczesniej zgłosiłabym tą najgorszą która już u niego dostała CACIB.

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis']
Nie wiem czym sie sedzia kierował nie pytałam(..)[/quote]

[COLOR=Indigo]To rzeczywiście pech, bardzo cenie informacje jakie nam przekazujesz po romowiach z sędziami.[/COLOR]

Posted

[quote name='USH'][COLOR=indigo]To rzeczywiście pech, bardzo cenie informacje jakie nam przekazujesz po romowiach z sędziami.[/COLOR][/quote]
USH ! To dziwne co piszesz , bo z reguły krytykujesz Nitor-Nivalis .
Ale idą święta , to może z tego powodu ta zmiana nastawienia .
A może jednak w Twojej wypowiedzi jest ironia ?
Oh , chyba nie ! Świetą odmieniają każdego człowieka .
... człowieka .

Posted

[QUOTE]sędzia ze szwajcarii Thomas Althaus hodowca zaprzegowych husky. Sędziego zmienili w zeszłym tygodniu - mial być włoch.

[/QUOTE]

A na wystawie w Fribourgu jakos nie wybrał psa na BOB typem zaprzegowego i bral pod uwage przedewszystkim anatomie i ruch, a nie futro.

Posted

[B][B]Luxemburg[/B]

[B]Males[/B] [/B]
[B]baby class[/B]
[B]1. vv Beautiful Umber Wild of Pack Wolves dit Bandit[/B]
( Sheytan's Beauty Vintage Illusion dit Whako x Sokynawa of Pack Ice Wolves )
[B]2. v Born of Blaze of Pack Ice Wolves[/B]

[B]champion class[/B]
[B]1. CAC, CACIB. BOB Tokima's Northweest Passage[/B]
(Karnovandas North by Northwest x Karnovandas Kenzi II)
[B]2. Hightower's Ikkuma[/B]
(Misha the best of Northern Wilderness x Kristris Whit Pepper)
reszty nie znam lokat ale oceny bdb
[B]- Innisfree's Boy Scout[/B]
(Innisfree Talent Scout x Innisfree Silver Lining II)
[B]- Kortar's Fjurdy[/B]
(Kortar's Dakota - N' Lights Nakita at Kortar's)
[B]- Sheytan's Beauty Vintage Illusion Dit Whako[/B]
(Regular Power of Cool Water - Sheytan's Beauty TNT)

[B]Intermediate class[/B]
[B]1. CAC Winterfrost's PEGASO[/B]
(Dennis de Garcimen - Winterfrosts AMBER ICE)
bdb - [B]Arok[/B]
(Umiak x Sandy of Siberian Apachess)
bdb - [B]Alone Together des Reves de Neige[/B]
(Time to play of cool water x New black Beauty Dite Apache des Reves de Neige)

[B]open class[/B]
[B]1. CAC res. CACIB Higlanders Double Down[/B]
(Higlanders Go For Broke x Yukonwinds Star of Higlander )
reszty nie wiem zgloszone byly
[B]A little Rush dit Buck of Pack Ice Wolves[/B]
(Regular Power of Cool water x Priska of Snow of Settler's Bay)
[B]Robin Hood del Karraces [/B]
(Dardians Carolina Blue x Malu del Karraces)

[B]Females baby class[/B]
[B]1. vv Breathtaking dite Yuna of Pack Ice Wolves[/B]

[B]puppy class[/B]
[B]1. Hydrargium Orinoco[/B]
(Indiana Warrior Hydrargium - Karnovandas The Ice Princess)
[B]First Lady of Cold Nomad's[/B]
(Innisfree Boy Scout x Articlight Liberty Belle)
[B]Higtowers See Here Is Little Frosty[/B]
( Sirio De Ciukci - Higtower Fire and Ice)

[B]Junior class[/B]
[B]1. Filona of Cold Nomad's[/B]
(Innisfree Boy Scout - Zamour of Cold Nomad's )
[B]2. Naty Jednicka[/B]
(Oumiaks the show must go on x julie jednicka)
chyba bdb [B]Hightower's Rafinha[/B]
(Hightower's Here I am x Chrisdon's Peaches of Higtowers)
nie wiem czy była [B]Oumiak's Brandy Daisy[/B]
(Black Oak's The Perfect Storm x Oumiak's Oasis Shadrin)

[B]Veterna class[/B]
śliczna sunia [B]1. Vesta of Cold Nomad's[/B]
(Nordic's Light of Artic Sun x Quapaw of Artic Sun)

[B]Champion class[/B]
[B]1. CAC. CACIB Winterfrost's LARA CROFT[/B]
( [SIZE=2]Sekene's Winterfrost's Tango [/SIZE]- [SIZE=2]Sekene's Winterfrost's [/SIZE] SALSA)
[B]2. bdb PRESENT PERFECt Of Wolf Point[/B]
(Keferen de Ciukci - Claudia Schiffer)
[B]3. bdb Ceres of Cold Nomad's[/B]
(Articlight's Tool Time Thiler - Uraka of Cold Nomad's)

[B]Intermediate class[/B]
[B]1. CAC Thelma del Karraces [/B]
( Dennis de Garcimen -Priscila del Karraces)
[B]abs - Shapli's Champagne Charm[/B]
( Huskvarna's Four on the Floor x Shapli's Quick Quicker)

[B]Open class[/B]
tutaj nie mam pojecia
[B]Tifani del Karraces[/B]
( Dennis de Garcimen -Priscila del Karraces)
[B]go and Win of Wolf Point[/B]
(Pitarak of Baker Lake- Talk to Much of Wolf Point) - chyba bdb
[B]Unladilake Dite Lady des Reves de Neige[/B]
(Regular Power of Cool Water - Let Pass The sunshine des Reves de Neige)
[B]Zausel's Voice Like a Fox[/B]
( Zausel's Butch Cassidy x Zausel Dessert Fox)

Posted

Hello,
and eventhough I'm not in with update about the story of this bad rumors about Calrk, I'm very happy to hear that You're going to pay a visit to Poland with such a beautifull dog. And I'm looking forward to see Clark on one of the dog shows in Poland.
Truly sorry for all the bad things that happened to you from one of our group.
Best regards
Ar2r

Posted

Hello handler-tokima,

I'm glad to see you here but there is something that I don't understand.
What does hurt you so much? :roll:
Having a show dog, especially a famous one, ALWAYS makes that people do speak about him, observe him, admire him and CRITICIZE him as well.
All of those are unavoidable if having a show dog.
It's a part of being a star.

Do you mean you don't criticize others' dogs? :razz:
I bet you are!
And not because you're "jealous" or want to say "bad things" but because you don't like this or that detail of a dog (or maybe even the dog in general).
That's your right and that's also others people right.

The fact is that a dog should be always jugded on that day and place and without taking into consideration his previous successes and I'm sure you will agree with that.
If my female has eight champion diplomas, does that mean she will always win with those she won in the past?
No, that would be aburd.
And that's the way it goes- sometimes dogs (especially Huskies) are in better shape sometimes worse.
And if showing a dog without coat we need to realize that it will give him bad press. Simple.

So don't appal- smile and go ahead as you did until now.
There will be always someone who don't like a "detail" in your dog (me included ;) ) but that's not the reason to feel hurt- that's the price of being famous :p
Good luck,

Katarzyna Czarkowska

Posted

Kasiu a nie mogła byś tak z grubsza napisać co chciał Gregor nam przekazać, oczywiście część jest zrozumiała, ale jeśli ktoś nie jest anglojezyczny to części można się tylko domyślać :cool3:

Posted

[quote name='zpr']Kasiu a nie mogła byś tak z grubsza napisać co chciał Gregor nam przekazać, oczywiście część jest zrozumiała, ale jeśli ktoś nie jest anglojezyczny to części można się tylko domyślać :cool3:[/quote]

No, to leci tłumaczenie....

[COLOR=black][FONT=Verdana][I]Cześć![/I][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][I]Wybaczcie, że piszę po angielsku, ale jestem pewien, że zrozumiecie….[/I][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][I]Myślę, że niektórzy powinni uważać na to, co rozpowiadają. Musicie mieć świadomość, że w dzisiejszych czasach plotki szybko trafiają do osoby, o które rozpowiada się złe rzeczy. Tego typu plotki są bardzo niekorzystne dla dobrego imienia osób, które je rozpowiadają, albo mogą być też szkodliwe dla zdrowia… :diabloti: [/I][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][I]Chciałbym wytłumaczyć niektóre rzeczy związane z Luksemburgiem. Zw. Świata ’06 Ch. USA., Pl, BiH [B]Tokima's Northweest Passage[/B] ("[B]Clark”)[/B] nie był w najlepszej kondycji i szacie na wystawie w Luksemburgu, ale nadal wystarczającej, żeby wygrać BoB na tak ważnej wystawie, jaką jest Luksemburg. Mógłby mieć wtedy nieco więcej masy, ale nie było to aż tak dużym problemem, jak to ktoś przedstawił… Clark nie jest typem mocnego psa- jest typem poprawnego (jak na standard), niemal idealnego Husky. Potrafi dobrze biegać i mógłby być również psem pociągowym, co było i jest głównym założeniem rasy. Mógłby mieć nieco więcej podszerstka i nieco dłuższy włos okrywowy, ale to kwestia krótkiego okresu czasu. Jeszcze dwa tygodnie temu wyglądał, jak na tym zdjęciu…[/I][/FONT][/COLOR]

[IMG]http://www.pantheraunica.net/pictures/clark.jpg[/IMG]

[I][COLOR=black][FONT=Verdana]… I w sobotę, 24-go marca 2007, w Reggio Emilia (Włochy) wygrał spośród 65 Husky BoB, u bardzo znanego sędziego p. Luis Pinto Texeira z Portugalii. [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]Kilka zdjęć z wystawy można zobaczyć pod tym linkiem: [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][URL="http://www.expocaninareggioemilia.it/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=44"][COLOR=#0000ff]http://www.expocaninareggioemilia.it...25&Itemi d=44[/COLOR][/URL][/FONT][/COLOR][/I]
[COLOR=black][FONT=Verdana][I]W niedzielę, 25-go marca 2007 zaprezentowany został wśród 80 psów (ponieważ była to wystawa specjalistyczna) i zdobył, u jednego z najlepszych hodowców Alaskan Malamutów w Stanach, a także znanego sędziego i fachowca od Husky, p. Alberta P. Holabach, tytuł Najlpeszego Dorosłego Psa w Rasie.[/I][/FONT][/COLOR]
[I][FONT=Verdana][COLOR=black]Tydzień później, zdobył V-ce Bis na wystawie w Bośni i Hercegowinie. W czasie tych dwóch tygodni i w Luksemburgu, oceniony został przez 7 sędziów i wszyscy uplasowali go w czołówce- wszystkim podobała się jego kondycja. Teraz się zastanawiam…. Jak to możliwe, że ktoś z Polski, kto nawet nie jest (choć nie jestem pewien) sędzią albo znanym hodowcą Husky, rozpowiada na temat Clark’a złe rzeczy.[/COLOR][/FONT][/I]

[COLOR=black][FONT=Verdana][I]Powinna wiedzieć, że Husky musi być elegancki, niezbyt ciężki i nie w typie Malamuta, musi sprawiać wrażenie psa, który jest w stanie przebiec długie dystanse bez zmęczenia z powodu zbyt dużej ilości masy, czy nadmiaru tłuszczu. Jestem bardzo szczęśliwy, że mogę prezentować takiego psa, jak Clark, ponieważ jest to pies o niemal idealnym tułowiu, anatomii i budowie. Budowy, kątowania i proporcji ciała nie da się u psa zmienić, więc wszyscy ci, którzy nie mają takiego psa muszą mocno pracować nad jego futrem, żeby ukryć jego wady. Ja nie mam potrzeby tego robić, a Clark jest psem zawsze poprawnie zbudowanym, bez względu na to, czy ma obfitą szatę, czy nie. Nie muszę powtarzać, że Husky musi być psem eleganckim, o miłym wyrazie, a nie o zbyt mocnej głowie i zbyt krótkiej kufie (wrażenie Alaskan Malamuta)… Oczywiście, ruch Clarka jest zawsze doskonały i ładny… Również z powodu dobrej anatomii. Wiem, że jest wielu ludzi, którym Clark się podoba, ale są też i tacy, którzy są zazdrośni. Powinni wiedzieć, że Clark jest jednym z bardziej znanych i wygrywających Husky w tym roku, ale my chcemy, żeby stał się tym najbardziej wygrywającym i najlepszym. Dlatego właśnie, w tym roku, przyjedziemy również do Polski, żeby pokazać Wam wszystkim, kto jest najlepszy…. :evil_lol: [/I][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][I]Wielkie dzięki dla właścicieli hodowli Karnovanda, Tokima’s i Hydrargium, a także wszystkim tym wyjątkowym ludziom, którzy nas wspierają i w nas wierzą! ;) [/I][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][I]Prezenter Clarka,[/I][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][I]Gregor Nemanic[/I][/FONT][/COLOR]

Posted

A ja zazdroszcze pokazywania Gregorowi takie psa jak Clarck:)z restza Gregora odkad pamietam zawsze podziwialam za jego talent pracy z psami i jego caly profesjonalny handling z rsezta o czym swiadcza zdobyte przez niego i psy osiagniecia.

Mysle ze ktos tu kogos chcial przybastowac zeby nie czul sie zbyt pewny siebie.. moze to i dobrze czasami niektorym robi.

Posted

[quote name='NigdyNigdy']No, to leci tłumaczenie....

[COLOR=black][FONT=Verdana][I]Cześć![/I][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][I]Wybaczcie, że piszę po angielsku, ale jestem pewien, że zrozumiecie….[/I][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][I]Myślę, że niektórzy powinni uważać na to, co rozpowiadają. Musicie mieć świadomość, że w dzisiejszych czasach plotki szybko trafiają do osoby, o które rozpowiada się złe rzeczy. Tego typu plotki są bardzo niekorzystne dla dobrego imienia osób, które je rozpowiadają, albo mogą być też szkodliwe dla zdrowia… :diabloti: [/I][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][I]Gregor Nemanic[/I][/FONT][/COLOR][/quote]

Kasiu serdeczne dzięki :calus:

Posted

[quote]
[COLOR=black][COLOR=black]Hello [/COLOR][COLOR=black]Sorry if I write in English but I am sure you will understand it...[/COLOR]
[COLOR=black]I think that some people should take care about what they are talking around. You have to know that today everything comes quickly to the ears of the person about whom was said something bad. That kind of gossips are very dangerous for the reputation of someone who talks around bad things, but can be dangerous also for the health... [/COLOR]
[/COLOR][/quote]

[LEFT][COLOR=red]Hi Gregor[/COLOR][/LEFT]

[quote]

[LEFT][COLOR=black]I would like to explain some things regarding [/COLOR][COLOR=black]Luxembourg[/COLOR][COLOR=black]. WW 06' USA-Pol-BiH Ch. [B]Tokima's Northweest Passage[/B] ("[B]Clark[/B]") [B][FONT=Verdana]was not in the best body and coat condition on the show in Luxembourg[/FONT][/B], [/COLOR][/LEFT]
[/quote]

[LEFT][COLOR=red]Thank you for confirm what I’ve said about Clark before. [/COLOR]

[LEFT][COLOR=black][quote name='handler-tokima']but it was still enough to win BOB on such important show, like Luxmbourg is.[/quote][/COLOR][/LEFT]

[LEFT][COLOR=red]Congratulations!![/COLOR][/LEFT]

[LEFT][COLOR=black][quote name='handler-tokima'] He could have a little bit more "meet" on the bones, but that was not so big problem, like somebody is talking... [/quote][/COLOR][quote name='handler-tokima'][COLOR=black]Clark[/COLOR][COLOR=black] is not a type of a heavy dogs, he is type of correct (like in standard), nearly perfect husky. He can (and he is able to) run a lot and he could be also a sledge dog, what was and stil is the main point of that breed. [B][FONT=Verdana]He could have a little bit more undercoat and a little bit longer main coat, but that's the question of a very short time.[/FONT][/B] .[/COLOR][/quote]

[LEFT][COLOR=red]Yes, of course however please note that the show in [/COLOR][COLOR=red]Luxembourg[/COLOR][COLOR=red] was held just in that moment and not in any other.[/COLOR][/LEFT]

[LEFT][COLOR=black][quote][COLOR=black] ..and he won BOB on Reggio Emilia [/COLOR][COLOR=black]Italy[/COLOR][COLOR=black]) on Saturday, 24.03.2007 under the very famous judge: Mr. Luis Pinto Texeira from [/COLOR][COLOR=black]Portugal[/COLOR][COLOR=black], between 65 huskies. Some pictures of the show could be seen on that link: [/COLOR][COLOR=black][URL]http://www.expocaninareggioemilia.it/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=44[/URL][/COLOR][COLOR=black]: On Sunday, 25.03.2007 he was shown between 80 dogs (as it was a specialty show) and he became Best Male, under one of the best breeders of Alaskan Malamutes from [/COLOR][COLOR=black]USA[/COLOR][COLOR=black], but also a famous judge and expert for huskies, Mr. Albert P. Holabach. A week later he was Res. BIS on the show in [/COLOR][COLOR=black]Bosnia[/COLOR][COLOR=black] & [/COLOR][COLOR=black]Herzegovina[/COLOR][COLOR=black]. In this 2 weeks and also in [/COLOR][COLOR=black]Luxembourg[/COLOR][COLOR=black] he was judged by 7 judges and they all place him in the front, they all liked his show condition. Now I am asking myself... How is it possible that someone from [/COLOR][COLOR=black]Poland[/COLOR][COLOR=black] says bad things about [/COLOR][COLOR=black]Clark[/COLOR][/quote][/COLOR][/LEFT]

[LEFT][COLOR=red][FONT=Verdana]What bad things are you talking about? [/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Verdana]As far as I understood you confirmed [/FONT][/COLOR][COLOR=red][FONT=Verdana]Clark[/FONT][/COLOR][COLOR=red][FONT=Verdana]’s condition on that day.[/FONT][/COLOR][/LEFT]

[quote]
[LEFT][COLOR=black][COLOR=black]but is (I am not sure) even not a judge or a very famous husky breeder. [/COLOR][/COLOR][COLOR=black][/LEFT]
[/COLOR][/quote][COLOR=black]
[/COLOR]
[LEFT][COLOR=red]OK, not famous but I am a breeder of Siberian Huskies.[/COLOR]
[COLOR=red]As far as I know you aren’t. I would like you to take it into consideration before you judge me. [/COLOR][/LEFT]

[LEFT][COLOR=black][quote][COLOR=black] She should know that the husky must be an elegant breed, not too heavy and Malamute type, must to give an imagine that could run long distance, whithout of being tired because is too heavy or too fat. I am very happy and glad to have dog like [/COLOR][COLOR=black]Clark[/COLOR][COLOR=black] in my hands, because he is the dog with nearly perect body, anatomy and constructure. Anatomy, angulations and body proportions by one dog nobody can change, so all the people who doesn't have the dog with a good anatomy must to do a lot of grooming and coat to hide all the faults on the dog. I don't need to do this and [/COLOR][COLOR=black]Clark[/COLOR][COLOR=black] is always correct constructed dog if he has a lot of coat or not. I don't need to say again that a husky must be an elegant dog with nice expression and not with too strong head and too short muzzle (expression of the Alaskan Malamute)...[/COLOR][/quote][/COLOR][/LEFT]

[LEFT][COLOR=red]Of course. First thing to know being a breeder of Siberians is the standard. That is why I have dogs matching standard’s requirements. But I don’t need to make any publicity of the dog and no need to say how good anatomy, movement, etc. he has. The results say it all: BEST IN SHOW [/COLOR][COLOR=red]Wroclaw[/COLOR][COLOR=red] (CACIB Show), BEST IN SHOW [/COLOR][COLOR=red]Włocławek[/COLOR][COLOR=red] (CAC Show), BEST IN SHOW Vilinius (CACIB Show), II BEST IN SHOW Vilinius (CACIB Show). Junior Polish, Hungarian, Slovakian Champion, 4 x BIS Junior, 3 x BIS Puppy, JUNIOR WORLD WINNER of course and some more :) [/COLOR]
[COLOR=red]So shall we tell all the judges [COLOR=red](about 45 in total- for example Miroslav Zidar (Sl), Stelios Makaritis (Gr), Cristian Stefanescu (RO), K. R. Leblanc (CAN), Bratislav Milosevic (Sr), M. A. Martinez (Ar), Pierluigi Buratti (It) , D Kuzelj (Slo), Rafael Garcia Parrondo (Es), M. Taivitie (FIN) , T. Gellen (Hu), Leif Herman Wilberg (Nor) among them) [/COLOR]who have awarded my dog, that in your estimation they made an incorrect judgement because my dog doesn’t match the standard? [/COLOR]
[COLOR=green][COLOR=red]Maybe I should also ask some of my very famous friends from USA, Italy, Spain who are Alaskan Malamute breeders, what they think about the opinion of Gregor Nemanic, “a very ethical and famous handler”, that my dog is like a Malamute.[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=green][COLOR=red]Maybe they will agree…. Wow! Maybe they would like to use him for breeding as well. [/COLOR];) [/COLOR][/LEFT]

[LEFT][COLOR=black][quote][COLOR=black] Of course [/COLOR][COLOR=black]Clark[/COLOR][COLOR=black]'s movement is always perfect and nice... That's also because of the good anatomy. I know there are many people who likes [/COLOR][COLOR=black]Clark[/COLOR][COLOR=black], but there are also some of them who are jealous. [/COLOR][/quote][/COLOR][/LEFT]

[LEFT][COLOR=red]Yes, I know this very well from my own experience.[/COLOR]
[COLOR=red]There are always jealous people as well as people who really like the winning dog[/COLOR][COLOR=black].[/COLOR][/LEFT]

[LEFT][COLOR=black][quote][COLOR=black] They should know that Clark is one of the most famous and winning husky this year, but we want that he would become the most winning and the best. That's why we will come also to [/COLOR][COLOR=black]Poland[/COLOR][COLOR=black] this year to show to all of you who is the best... [/COLOR][/quote][/COLOR][/LEFT]

[LEFT][COLOR=red]Of course it will be great to see you on the shows here in [/COLOR][COLOR=red]Poland[/COLOR][COLOR=red]. [/COLOR][COLOR=red]Poland[/COLOR][COLOR=red] is an open country to every one who wants to come. [/COLOR]
[COLOR=red]But really if you think I am worried in case we loose…[/COLOR]
[COLOR=red]No, really I wouldn’t worry- it was an honour for me to win the BoB in [/COLOR][COLOR=red]Nitra[/COLOR][COLOR=red] competing in junior class and I remember you were there with [/COLOR][COLOR=red]Clark[/COLOR][COLOR=red] in champion class (I think)… [/COLOR]
[COLOR=red]So I really don’t care if I loose. It’s normal that we are competing! One day you can loose and on another you can win…. this is how the shows go. [/COLOR]
[COLOR=red]So please keep in mind that for me the shows are a hobby and not a job as for you.[/COLOR]
[COLOR=red]Maybe you need to win to get more clients but I don’t.[/COLOR][/LEFT]

[quote]

[COLOR=black][LEFT][LEFT][COLOR=black]Many thanks to owners of famous kennels Karnovanda, Tokima's & Hydrargium, but last but never least to all those special people who are supporting us and trust in us! [/COLOR]

[/LEFT]

[/COLOR]
[/LEFT]
[COLOR=black]
[COLOR=black]Clark[/COLOR][COLOR=black]'s handler,[/COLOR]
[COLOR=black]Gregor Nemanic[/COLOR]
[/COLOR][/quote]

[COLOR=red][FONT=Verdana]So, frankly I still don’t understand what did hurt you so much? E[/FONT][/COLOR][COLOR=red][FONT=Verdana][URL="http://www.dict.pl/plen?word=especially&lang=PL"][COLOR=red]specially[/COLOR][/URL][/FONT][/COLOR][COLOR=red][FONT=Verdana] that you just confirmed my words previously written here. [/FONT][/COLOR][/LEFT]

[LEFT][COLOR=red][FONT=Verdana]Best Regards [/FONT][/COLOR][/LEFT]

[LEFT][COLOR=red][FONT=Verdana]Ewa Górska[/FONT][/COLOR][/LEFT]

[/LEFT]

Posted

[quote name='Nitor-Nivalis'][LEFT]But I don’t need to make any publicity of the dog and no need to say how good anatomy, movement, etc. he has. The results say it all: BEST IN SHOW Wroclaw (CACIB Show), BEST IN SHOW Włocławek (CAC Show), BEST IN SHOW Vilinius (CACIB Show), II BEST IN SHOW Vilinius (CACIB Show). Junior Polish, Hungarian, Slovakian Champion, 4 x BIS Junior, 3 x BIS Puppy, JUNIOR WORLD WINNER of course and some more
So shall we tell all the judges (about 45 in total- for example Miroslav Zidar (Sl), Stelios Makaritis (Gr), Cristian Stefanescu (RO), K. R. Leblanc (CAN), Bratislav Milosevic (Sr), M. A. Martinez (Ar), Pierluigi Buratti (It) , D Kuzelj (Slo), Rafael Garcia Parrondo (Es), M. Taivitie (FIN) , T. Gellen (Hu), Leif Herman Wilberg (Nor) among them) who have awarded my dog, that in your estimation they made an incorrect judgement because my dog doesn’t match the standard?

[/LEFT][/QUOTE]

A jak radzi sobie w zaprzegu? :p

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...