Jump to content
Dogomania

Wyniki z zagranicy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
Doooobra, nie tłumacz się :cool1:
Dopiekłaś mi, zrujnowałaś sens mojego życia- moje... NASZE championaty, zdobyte krwawicą, zostały publicznie zdeptane :placz:
Zdyskredytowałaś wartośc mojego psa (a w zasadzie suki) - trudno będzie Ci to wybaczyć....
Dobrze, że mam kasę.... dużo kasy.... spróbuję zrobić sobie kolejne championaty- może moje życie znów nabierze sensu ;)

Taki właśnie był mój cel :p przejżałaś mnie :)

A tak na serio żeby ktoś nie pomyślał my tak sobie lubimy pożartować ;)

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ReiMar napisał(a):
"Zdrowych", czyli...? Ten cudzyslow i emotek na koncu sprawily, ze naprawde nie wiem czy zgadzasz sie z tym co napisalam czy polemizujesz :)

A nie- ja jak najbardziej się z Tobą zgadzam :p
Ten cudzysłów to dlatego, że trudno teraz określić, co jest faktycznie "zdrowe", a co nie ;)

Posted

Pierwsze newsy z Ostrawy!!!
Psy kl. mł. 1. Szejk Marioli 1 lokata + BIS Junior :multi:
2 lokata Artic Freedom Choice - synek Sochi ;)
Suki kl. młodzieży
1. lok. AFERA Freedom Choice - córka Sochi :multi:
Suki kl. pośrednia - 1 CAC, NV, BOB FAMA Sądeckie Pieszczochy :multi:
Katia Eskimoski Domek - CAC w klasie otwartej, 2 i res.CAC NIKITA NIKE'S Śnieżna Wataha. ;)
Suki kl.Champ. 1 CAC Ch.Pl. ALBANY Arktyczna Siła - ukończony Championat Czech!!! (córeczka mojego Najkusia) :multi:
AFERA & ARTIC Freedom Choice - Najlepsza Para Wystawy :multi: :multi: :multi:
ps. Jak coś pomyliłam to przepraszam, to newsy przez telefon uzyskane ;)

Posted

[quote name='zpr']Pierwsze newsy z Ostrawy!!!
Suki kl. młodzieży
1. lok. AFERA Freedom Chioce - córka Sochi :multi:
Katia Eskimoski Domek - CAC w klasie otwartej, 2 i res.CAC NIKITA NIKE'S Śnieżna Wataha. ;)
Suki kl.Champ. 1 CAC ALBANY Arktyczna Siła - ukonczony Championat Czech!!! (córeczka mojego Najkusia) :multi:
ps. Jak cos pomyliłam to przepraszam, to newsy przez telefon uzyskane ;)

OGROMNE GRATULACJE :multi: :multi: :multi: :multi:

Mariola ale zaszaleliście :multi: :multi: :multi: SUPER :multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

Suki kl. młodzieży
1. lok. AFERA Freedom Chioce - córka Sochi :multi:
Suki kl.Champ. 1 CAC ALBANY Arktyczna Siła - ukonczony Championat Czech!!! (córeczka mojego Najkusia) :multi:
ps. Jak cos pomyliłam to przepraszam, to newsy przez telefon uzyskane ;)

Wielkie gratki dla FAMY!!! I równie duże dla SZEJKA!!!

Gratulujemy również pozostałym zwycięzcom i całej polskiej ekipie!!!

Posted

Łaaaa! Piękne wyniki! :multi:
Serdeczne gartulacje za solidne podkreślenie obecności polskich psów lub choćby ich genów :p
Szczególne gratulacje dla Marioli- piękny dzień, domyślam się, że emocje były ogromne :loveu:
Jak zwykle, jak już się doczłapiecie, ochłoniecie to... uśmiechamy się o staweczkę, pełne wyniki i sędziego rzecz jasna ;)

Posted

zpr napisał(a):
Pierwsze newsy z Ostrawy!!!
Suki kl. młodzieży
Suki kl.Champ. 1 CAC Ch.Pl. ALBANY Arktyczna Siła - ukończony Championat Czech!!! (córeczka mojego Najkusia) :multi:

Wszystko poprawnie;)
Bardzo sie ciesze ze wybiegałam z Szejkiem Bis Junior i BOB z Famą:cool3: czekam na zdjecia od Marioli bo duzo tam popstrykali:):loveu:

Posted

ja narazie tylko wstawie co tam wynalazlam i jeszcze cos widac.

AFERA Freedome Choice- CAJC

Ch.PL, Zw.Czech ALBANY Arktyczna Siła- Ukończony Championat Czech- CAC

Arctic Freedome Choice- 2 dosk.

Posted

Dziękuję Wszystkim ślicznie za gratulacje. Muszę przyznać ,że baaardzo się cieszę :multi:

Dziękuję pięknie Asi ,że pomogła mi z moimi pieszczochami :loveu:
[quote name='NigdyNigdy']
Jak zwykle, jak już się doczłapiecie, ochłoniecie to... uśmiechamy się o staweczkę, pełne wyniki i sędziego rzecz jasna ;)

Jutro podam wyniki i staweczki i oczywiście fotki .Jestem padnięta po całym dniu wrażeń i po podróży po naszych drogach.

Posted

Pelne wyniki z wegierskiej klubowki

April 9, 2007 Szilvasvarad, Hungary

Judge: Mrs. Rita Reyniers (Belgium)

Siberian Husky Results:

PUPPY DOG

Very Promising, Best Puppy, BIS Puppy: A HAPPY DAY OF SILVERLIGHT (Almost All Of Wolf Point x Daybreak Of Silverlight) Br/Ow: Daniela Epure (RO)

Absent: BIG FOOT BOND JAMES BOND (Kortina's Brown And Blue x Big Foot Good Morning) Br/Ow: Eva Varga (H)

YOUTH DOG

Exc. I, HPJ, Junior Clubwinner, Junior BIS III: TANGO OF SILVERLIGHT (Tovik's Law And Order x Magic Adventures Of Wolf Point) Br/Ow: Daniela Epure (RO)

Exc. II: SNOWY GROVE'S FOREVER YOUNG (Shapali N Bahr's Chasin The Sun x Winalmik's Grey Moon of Snowy Grove) Br/Ow: Gabor Antal (H)

OPEN DOG

Exc. I, CAC, Club Winner: NOTHING TO FEAR OF WOLF POINT (Tawny de Ciukci x Next Winner Of Wolf Point) Br: Ionescu Augustin (RO), Ow: Timea Szalai (H)

Exc. II, R.CAC: ALIVE ASKARI OF ARCTIC SKYLINE (Haky-Nakuro Of Doghouse Farm x Rakish-Chiara Of Doghouse Farm) Br: Silke Michelak (A), Ow: S. Michelak & A. Fischerauer (A)

Exc. III: INDIAN WARRIOR HYDRARGIUM (Cry Out Eminem x Karnovanda's Lisette) Br: Maja Golob (SLO), Ow: Maja Golob & Zsofia Gombai (H)

Exc. IV: SHAPALI N BAHR'S CHASIN THE SUN (Shapali N Bahr's Miracle Maker x Shapali's Krystal Blue Kiara) Br: Terry Bahr (CAN), Ow: Luba Zipkova & Gabor Antal (H)

Absent: SEPPALA FAITHFULL OF WOLF RED CHANDLER () Br/Ow: Berke Attila (H)

CHAMPION DOG

Exc. I, CAC: HCH TOVIK'S LAW AND ORDER (Kristari's Rudolph Valentino x Tovik's Trace Evidence) Br: Kelly K. Boyd & Linda S. Boyd (USA), Ow: Susan Marton (H)

Exc. II, R.CAC: MultiCH KRISTARI'S FIRELITBYCHIPSAHOY (Innisfree's Chips Ahoy x Kristari's Tahluu Miss Fire) Br: Sharon O'Sharow (USA), Ow: M.L.Maijala-Mannstt€ ö (EST)

Exc. III: € ÖCH AIRBORNE SHADOW OF ARCTIC SKYLINE (Haky-Nakuro Of Doghouse Farm x Rakish-Chiara Of Doghouse Farm) Br/Ow: Silke Michelak (A)

Exc. IV: MultiCH TOKIMA'S NORTHWEST PASSAGE (Karnovanda's North By Northwest x Karnovanda's Kenzi II) Br: Maryl Foster (USA), Ow: Maja Golob (SLO)

VETERAN DOG

Exc. I, CAC: HCH KAKASTAVI ASTERIX (Tai-Mir Of Wolf Silver Icewind x Amulett Bilka CD) Br/Ow: Susan Marton (H)

Exc. II, R.CAC: HCH BUCK BOSS OF THE BIS FROM ANDREA'S (Big Foot Traffic Jam x Exy The Eskimo Of Nordica) Br: Andrea Tornyine Horvath (H), Ow: Eniko Buza (H)

BABY BITCH

Very Promising I, Res.BIS Baby: BRIGHT LIGHTNING OF ARCTIC SKYLINE (Airborne Shadow Of Arctic Skyline x Doghousefarm Anakin) Br/Ow: Silke Michelak (A)

Very Promising: WILD LOOK OF LITTLE CRISIA (Pitarak Of Baker Lake x Queen Of Hearts Yukon Tanana) Br/Ow: Bogdan Buzatu (RO)

Very Promising: SNOWY GROVE'S GWEN STEFANI (Shapali N Bahr's Chasin The Sun x Winalmik's Grey Moon Of Snowy Grove) Br: Gabor Antal (H), Ow: Karmen Lenarth & Attila Farkas (H)

Promising: TIC-TAC-TIC-TAC BOOM OF NORDICA (Tovik's Law And Order x Oumiak's The Dream is On) Br/Ow: Teodora Zajane Nagy (H)

PUPPY BITCH

Very Promising I: ORINOCO HYDRARGIUM (Indian Warrior Hydrargium x Karnovanda's The Ice Princess) Br: Maja Golob (SLO), Ow: Tsitsak V.

Absent: BIG FOOT GOOD MORNING LARA (Kortina's Brown And Blue x Big Foot Good Morning) Br: Eva Varga (H), Ow: Zsuzsanna Hodi (H)

YOUTH BITCH

Exc. I, HPJ, Junior Clubwinner, Junior Res.BISS: TAKE A CHANCE OF SILVERLIGHT (Tovik's Law And Order x Magic Adventures Of Wolf Point) Br/Ow: Daniela Epure (RO)

Exc. II: SOPHIE'S PEARL DREAM CAME TRUE (Innisfree Akela x Dynasty D Ruby Rea) Br/Ow: Gyongyi Beres & Zsofia Gombai (H)

INTERMEDIATE BITCH

Exc. I, CAC: ARTIC BREEZE OF WOLF POINT () Br: Ionescu Augustin (RO), Ow: Laszlo Matulik (H)

Exc. II, R.CAC: CRY OUT REBELLION JWW'06 (Missing On The Pack Della Farha x Remember Me Of Doghouse Farm) Br/Ow: Davide Cappani (I)

Exc. III: RISING FORCE OF JINNEE (Dynasty Ph€ öibos Apollon x Dynasty D Nova) Br: Attila Gabor Horvath (H), Ow: Karmen Lenarth & Attila Farkas (H)

Exc. IV: LOVE ME SWEET OF SILVERLIGHT (Nothing To Fear Of Wolf Point x Naomi Campbell Of Silverlight) Br: Daniela Epure (RO), Ow: Cordea Veronica (RO)

Good: RISING FORCE OF KYRA () Br/Ow: Attila Gabor Horvath (H)

Absent: AKABA DE CIUKCI (Tahow de Ciukci x Kristari's Red Wolfie) Br: Guardiola Durall Joaquin (E), Ow: M.L.Maijala-Mannstt€ ö (EST)

OPEN BITCH

Exc. I, CAC: MORNING SUNSHINE YUKON TANANA (Tai-Mir Of Wolf Red Devil x Star Thet Travels Xani) Br: Melania Margineanu (RO), Ow: Dorel Cionca (RO)

Exc. II: PRETTY WOMAN YUKON TANANA (Klondike Power Yukon Tanana x Ice Princess Yukon Tanana) Br: Melania Margineanu (RO), Ow: Gabiella Caras (RO)

Very Good: RUSSIAN ROULETTE OF NORDICA (Oumiak's x) Br/Ow: Teodora Zajane Nagy

CHAMPION BITCH

Exc. I, CAC, Club Winner, BOB, Reserve BIS: SAHARA (Ankalyn Common Talk x Midnight Lady) Br: Di Martino Antonella (I), Ow: All.Isola Del Vento (I)

Exc. II, R.CAC: DAYBREAK OF SILVERLIGHT (Original Of Wolf Point x Magic Adventures Of Wolf Point) Br/Ow: Daniela Epure (RO)

Exc. III: QUEEN OF HEARTS YUKON TANANA (Tai-Mir Of Wolf Red Devil x Star Thet Travels Xani) Br: Melania Margineanu (RO), Ow: Bogdan Bozatu (RO)

Exc. IV: PRESENT PERFECT OF WOLF-POINT (Kefren De Ciukci x Claudia Schiffer) Br: Augustin Ionescu (RO), Ow: N. Privalova (RU)

Exc.: GO AND WIN OF WOLF-POINT (Pitarak Of Baker Lake x Talk To Much Of Wolf Point) Br: Augustin Ionescu (RO), Ow: N. Privalova (RU)

Absent: EXPLORER SHE'S NOT AN ANGEL (Kefren De Ciukci x Artic Blue Pretty) Br/Ow: Explorer kennel (H)

VETERAN BITCH

Exc. I, CAC, Veteran Res.BIS: HCH LOVE ME DO OF NORDICA (Big Foot Traffic Jam x I See You Iceflower of Nordica) Br/Ow: Teodora Zajane Nagy (H)

Posted

[quote name='jolka11']Dziękuję Wszystkim ślicznie za gratulacje. Muszę przyznać ,że baaardzo się cieszę :multi:

Dziękuję pięknie Asi ,że pomogła mi z moimi pieszczochami :loveu:

Jutro podam wyniki i staweczki i oczywiście fotki .Jestem padnięta po całym dniu wrażeń i po podróży po naszych drogach.

Ja musze Tobie Mariolu takze pogratulowac wspaniałych psiaczkow:loveu:
I dziekuje za miłe towarzystwo i wspaniałą atmosfere na wystawie;)

Posted

Suki kl. młodzieży

GRATULACJE DLA MARIOLI i PSIAKÓW!!!!
SUPER!!!

Posted

Stawka z Ostrawy:

Sędzia; Libuse Pecena

Psy

klasa młodzieży :

1 Artic Freedome Choice
2 Oumiak's Bay of Passion

Suki

klasa młodzieży

1. Afera Freedome Choice
2. Gabi Singel Moanke dysk
3. Honky-Tonk Siwash Legend

klasa pośrednia

1. Fama Sądeckie Pieszczochy

klasa otwarta

1. Katia Eskimoski Domek
2. Nikita Black Stripe Nike's Śnieżna Wataha

klasa championów

1.Albany Arktyczna Siła

Posted

[quote name='jolka11']Stawka z Ostrawy:

Sędzia; Libuse Pecena

Psy

klasa młodzieży :

1 Artic Freedome Choice V2
2 Oumiak's Bay of Passion V1 CAJC, BIS JUNIOR

Suki

klasa młodzieży

1. Afera Freedome Choice V1 CAJC
2. Gabi Singel Moanke -dyskwalifikacja
3. Honky-Tonk Siwash Legend -V2

klasa pośrednia

1. Fama Sądeckie Pieszczochy V1 CAC, NV,BOB

klasa otwarta

1. Katia Eskimoski Domek V1 CAC
2. Nikita Black Stripe Nike's Śnieżna Wataha V2, res.CAC

klasa championów

1.Albany Arktyczna Siła V1,CAC, ukonczony Championat Czech

uzupelnilam;)

Posted

oh to okropne podium na ktorym sie psy rozjezdzaly;)

Ta suczka z mlodziezy po Shapalim byla bardzo ladna tylko jeszcze troche za tlusciutka i luzna;) jedyna czeska konkurencja:roll:

Posted

[quote name='jolka11']Dziękuję Wszystkim ślicznie za gratulacje. Muszę przyznać ,że baaardzo się cieszę :multi:

No, ja myślę :p
Taki dzień, to nieliczni mieli okazję przeżyć - gratulacje jeszcze raz :)

Dzięki za zdjecia i wyniki!
A ta sędzia skąd była, jeszcze mi powiedzcie :)

Posted

NigdyNigdy napisał(a):

A ta sędzia skąd była, jeszcze mi powiedzcie :)

Najprawdopodobniej z Czech :p
Zmienili nam sędziego ,gdyż miał być Słowak :Pskay Vladimir

Posted

[quote name='flashka-g']oh to okropne podium na ktorym sie psy rozjezdzaly;)

Ha ! Nie tylko podium . Ringi to dopiero był koszmar :diabloti: jeździło się jak po lodowisku !!.

Posted

a wyboru pary nie ocenial przypadkiem wlasnie Piskay? Nie wiem nie mam katalogu a przez to zamieszanie jakie bylo nie pamietam.

A sedzina co oceniala husky- oceniala wylacznie je- dziwne ze dostala tylko jedna rase.

A ringi jak zwykle tragiczne dla wiekszych psow:roll:

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
OK, dzięki :)
Ten Piskay mnie interesuje.... ;-)

Noooo,bardo elegancki pan :lol: :evil_lol: .
Wybiera psy z nienaganną budową i ruchem . Takie słyszałam opinie

Posted

Gratki dla Marioli , Famy i Szejka !!! :multi: :multi: :multi:

Gratki pozostałym zwycięzcom i całej polskiej ekipie!!! :multi: :multi: :multi:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...