gonia66 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 [quote name='kasia_jot']Aż miło patrzeć jaki Zafir ma teraz uśmiechnięty pyszczek. A jak cudnie ziewa [IMG]http://www.forum.e-sznaucery.pl/images/smiles/rotfl.gif[/IMG] [IMG]http://www.forum.e-sznaucery.pl/images/smiles/rotfl.gif[/IMG] [IMG]http://www.forum.e-sznaucery.pl/images/smiles/rotfl.gif[/IMG] [IMG]http://www.forum.e-sznaucery.pl/images/smiles/rotfl.gif[/IMG][IMG]http://www.forum.e-sznaucery.pl/images/smiles/rotfl.gif[/IMG] [IMG]http://www.forum.e-sznaucery.pl/images/smiles/rotfl.gif[/IMG][IMG]http://www.forum.e-sznaucery.pl/images/smiles/rotfl.gif[/IMG] [IMG]http://www.forum.e-sznaucery.pl/images/smiles/rotfl.gif[/IMG] Zafir, teraz to już może być tylko lepiej :D A tej Pani, która się nim opiekuje, należy się wielkie chapeau bas![/QUOTE]O taaaaaaaaaaak....wielki ukłon w strone Pani, Opiekunki Zafirka...to naparwde mega odpowiedzialne zadanie, tym więc bardziej jestesmy wdzieczni Domkowi:):) Quote
Edi100 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Zobaczyłam, zdębiałam:shake:. Przeczytałam i się uryczałam. Wielkie ukłony dla Was wszystkich! Quote
eliza_sk Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 Rzeczywiście opieka nad Zafirem do łatwych nie należy, ale usposobienie chłopaka rekompensuje wszystkie trudy :) Quote
wawer Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Napiszcie coś więcej o piesku - duży czy mały (w cm na oko), bo trudno ze zdjęć wywnioskować. Może ktoś, kto sam też nie może biegać, szuka takiego pieska, jeszcze w miarę młodego, ale żeby za nim się dało nadążyć? Śliczny jest. Quote
eliza_sk Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 [quote name='wawer']Napiszcie coś więcej o piesku - duży czy mały (w cm na oko), bo trudno ze zdjęć wywnioskować. Może ktoś, kto sam też nie może biegać, szuka takiego pieska, jeszcze w miarę młodego, ale żeby za nim się dało nadążyć? Śliczny jest.[/QUOTE] Na zdjęciach widać, że Zafir sięga do około kolana, kobiecie o wzroście ok. 164 cm Quote
Igiełka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Z Zafirka to wierny wrażliwy oddany Przyjaciel- swoją niepełnosprawność zdaje się pokonywać ma wielką wolę walki i życia- [COLOR=deepskyblue]WSPANIAŁY PSIAK O WIELKIM SERCU.[/COLOR] Quote
Inez de Villaro Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Pozdrawiamy Zafira, mocno ściskamy kciuki za wyleczenie!!! Quote
eliza_sk Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 [FONT=Verdana][SIZE=2]Zestawienie wpłat na Zafira :loveu::loveu::loveu: Kochani, Zafir dziękuje za wielkie serca, za pomoc w rozpropagowaniu akcji, a tym samym za szansę na życie ! [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]G.M, OŻAROWICE [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 50,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł OD ISRAEL Z RODZICAMI DLA ZAFIRKA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]M.SZ., CHEŁMIEC [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 50,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł OD MAGDA NS DLA SZAFIRA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]E.R.,MARKI [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 30,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł DLA ZAFIRKA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]A.C., ŻYWIEC [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 20,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł DAROWIZNA DLA ZAFIRKA BUDRYSEM [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]K.M., Oława [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 100,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł MyrkurDagur - dla ZAFIRA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]A.C., [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 84,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł DLA ZAFIRKA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]R.D.,BIELSKO-BIAŁA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 20,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł dla Zafira .... [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]S.A., WISŁA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 5,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł Darowizna od asl z dogomanii na rzecz SZAFIRA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]J.B., WIĄZOWNA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 30,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł DLA SZAFIRA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]S.D., ŁÓDŹ [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 100,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł dla Szafira [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]K.L., CHRZANÓW [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 30,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł Darowizna dla Szafira [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]K.C., Braniewo [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 20,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł dla SZAFIRA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]M.A.,WARSZAWA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 20,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł DLA ZAFIRA ;-) [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]L.E., WARSZAWA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 30,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł darowizna ludwa zdla Zafira [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]S.M., [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 50,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł dla ZAIRA jednorazowo od bico [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]A.D.[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 30,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł Dla Zafirka [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]A.Z., ŁÓDŹ [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 100,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł NA RATOWANIE ZEFIRA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]L.E., WARSZAWA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 50,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł DLA ZEFIRKA OD LI1 [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]O.K., GDAŃSK [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 30,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT="]Tytuł Dla Zafira [/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]E.K., PACZKÓW [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 30,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł Zafir-ofiara wnyków [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]B.K., KIELCE [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 20,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł Kinga dla ZAFIRA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]K.Ś.Ł., RZESZÓW [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 100,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł DLA ZAFIRA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]M.J.,WARSZA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 100,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł cegielka na zafira [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Z.D., [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 20,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł Zafir [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]M.K.,SZCZECIN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] Kwota 20,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł NA POMOC DLA ZEFIRA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]M.CZ. W-WA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 40,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT="]Tytuł DLA ZAFIRA-MAJA 602 Wpłata w UP nr:001941100816OJ#A0120 [/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]A.O.,SOPOT [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 200,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł darowizna (i serdeczne pozdrowienia :-))[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]K. G., KIELCE [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 20,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł DLA ZAFIRA[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]C.S.,WARSZAWA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 100,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł dla Zafira[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]A.P.,WARSZAWA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 50,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł CEGIELKA DLA ZAFIRA[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]M.P.WROCŁAW [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 30,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł MARIUSZ PP[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Z.E.[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 41,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł DAROWIZNA Wpłata w UP nr:000960100817AR#A0067[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]K.G.,WARSZAWA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 22,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł CEGIELKA DLA ZAFIRAStowarzyszenie o brony zwierzat[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]M.F. WWA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 123,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł STOW OBRONCOW ZSWIERZAT CEGIELKA DLA ZAFIRA Wpłata w UP nr:001014100817TFAA0205[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]U.P., ZAGNAŃSK [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 50,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł ZAFIR[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]D.B., ŚMIGIEL[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 30,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł dla Zafira[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]I.S., SZCZECIN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 20,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł CEGIELKA DLA ZAFIRA[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]E.N.WROCŁAW [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 30,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł CEGIELKA DLA ZAFIRA[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]N.J., WARSZAWA [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 100,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł CEGIELKA DLA ZAFIRA[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]R.B.GORZÓW WLKP.[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 200,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł darowizna na ZAFIRA od [url]www.forum.bassety.net[/url] w związku z informacją od Elizy[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]I.K.MYSŁOWICE [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 6,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Tytuł DLA ZAFIRKA[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]J.CZ.SZCZECIN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 20,00 PLN [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT="]Tytuł dla ZAFIRA[/FONT] [/SIZE][/FONT] Quote
Igiełka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Cuda się zdarzają - a Zafirek zasługuje w pełni na dobry dom i kochającą rodzinę. :loveu: Cichutko kibicuję bo pieniążków wpłacić nie mogę. Quote
wawer Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Ja już na ten miesiąc domowe fundusze na dogocele wyczerpałam, ale moje dzieci się dołożą ze swoich. Chętnie bym wzięła tego bidulka na stałe, ale już dwa ogonki w domu, byłoby trudno i mogłyby go uszkodzić... Na razie hooop!:cunao: Quote
eliza_sk Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 W niedzielę będzie porcja nowych wieści o Zafirku, bo jedziemy w odwiedziny :) Quote
holly101 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Super- już się nie mogę doczekać :) Trzymaj się Zafirku! Quote
marra Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 [quote name='Secia']Moja sunia była dalmatyńczykiem, starym jak na swój wiek. Jak odeszła miała 14 lat i 1 miesiąc. Ta rasa nie należy do długowiecznych. Jak powiedział mój chłopak psina zaczęła się psuć od ogonka. Cierpiała na choroby wieku starczego. Miała problem po spacerku z zakręcenim kranika, więc kropelki moczu były wszędzie. Miała zapelenie stawów leczone i przepędzone a potem to już niedołęstwo i wylew 2 razy na moich oczach. Pies nie był sparaliżowany ale ze względu na zupełny brak sił nie przekręcał się. Były noce bez zupełnego ruchu ani przód się nie ruszał a tył to już zastygał zupełnie. Znajdowałam ją rano w takiej samej pozycji jak ją położyłam. Miała niewydolne nerki stąd ten widok wychudzonego, zagłodzonego psa. Na udach nie było mięśni tylko wisząca skóra i ścięgna, więc nie było czym ruszać kuferka. Ale chodziłyśmy 5 x dziennie na spacerki powolne do parku. masowałam i kochałam do końca. Czasami wieczorem nie mogła się ułożyć, więc podnosiłam do skutku aż usłyszałam westchnienie i pomruki snu Nerki dały początek problemom a potem wylew 2x po zatruciu mocznikiem no i starość choć serce było jak dzwon[/QUOTE] Oj Secia, ładnie mnie przeraziłaś :( moja suka cierpi na stawy...jak pomyślę co ją może czekać to aż mi serce ściska:placz: A owczarkowa suka jest poprostu bosssska :D Quote
Secia Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 [B][COLOR=lime]Marro[/COLOR][/B] pamiętam jak się rozpoczeło zapalenie stawów u suni, wyła i przewracała się a ja nie wiedziałam co się dzieje. Na szczęście leki pomogły no i profilaktyka na odbudowę chrząstki. I do końca cieplutki kocyk na całe ciałko- prezent od Babci :-), termoforek w zimne i mokre dni na kuferek i leżakowanie pod kaloryferkiem całą jesień i zimę to tak jak z reumatykami. Quote
__Lara Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 [quote name='eliza_sk']W niedzielę będzie porcja nowych wieści o Zafirku, bo jedziemy w odwiedziny :)[/QUOTE] To czekamy na zdjęcie :D :D :D Quote
Edi100 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 [quote name='__Lara']To czekamy na zdjęcie :D :D :D[/QUOTE] I na dobre wieści o zdrówku. Quote
Iljova Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Niecierpliwie będę czekała na nowe wieści o Zafirku :-) Quote
EVA2406 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 [quote name='eliza_sk']W niedzielę będzie porcja nowych wieści o Zafirku, bo jedziemy w odwiedziny :)[/QUOTE] Wyściskajcie i wymiziajcie Zafirka ode mnie. Quote
marra Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Secia u mnie to nieco innaczej wygląda i wyglądało, suka była w stanie tragicznym, nie załatwiała się wcale, nawet pod siebie ! Wyciągłam ją z tego stanu i teraz śmiga aż serce rośnie, jednak boję się tego co będzie dalej.... :( Zafirku czekamy na fotki :) Quote
Iljova Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Ciekawe jak odwiedziny u Zafirka. Jak się miewa ten kochany psiaczek. Już nie mogę doczekać się wieści i oczywiście zdjęć. Quote
Igiełka Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Przyłączam się do czekania- Zafirek da radę! :lol: Quote
gonia66 Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 [quote name='EVA2406']Wyściskajcie i wymiziajcie Zafirka ode mnie.[/QUOTE] I ode mnie :):) KOniecznie!!Ten nasz bohater musi byc wysciskany za wszystkie czasy i wszystkie niedole, ajkie przyszło Mun przezyc do tej pory...:( Quote
mama_Alfika Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 [quote name='eliza_sk']W niedzielę będzie porcja nowych wieści o Zafirku, bo jedziemy w odwiedziny :)[/QUOTE] I ja czekam z niecierpliwością :lol: Quote
Iv_ Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Zafirek ma niesamowity wyraz pynia, spokojny, ufny, pełen nadziei, mimo że ból i cierpienie jest jego chlebem powszednim - jest niesamowity :loveu::loveu::loveu: [url]http://img217.imageshack.us/img217/2978/zafiros004.jpg[/url] Quote
Recommended Posts