Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no tak, adopcje Wasze i pomoc jakakolwiek zerowa więc trzeba się zająć czymś innym.
Kamila zaraziłaś się pisownią od Beatki?

Posted

co fakt, to fakt ;) ale ja się cieszę dlatego, że Fiołek to świetny pies, z którym bardzo się zakumplowałam i czekałam kiedy wreszcie nastąpi info o adopcji :) podobno adoptowała go jakaś pani weterynarz i bardzo dobrze trafił :)

No miejmy nadzieję, ze wszystko bedzie dpbrze :)
Posted

Beata, kopiuj te posty o donosach dziuniek do dyrekcji.

Najlepiej od razu złożyć doniesienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa, polegającego na tym, że "dziuniek dopiero będzie składać donosy, ale może rozmowa z dyrektorką wystarczy". Myślę, że cała Polska będzie się fascynować tą sprawą. A ile w "Fakcie" zajmie numerów! A w dziennikach telewizyjnych!

Mała czarna, może wyjaśnić Ci pewne sprawy osobiście (telefonicznie), bo chyba nie wiesz, co robisz i o czym mówisz. Sprawdź najpierw fakty, a potem pisz, co piszesz. 

Posted

Tak, każdy robi tyle, ile może albo ile mu się chce. Nie mam z tym problemu dopóki ktoś nie utrudnia życia innym w tym robieniu, nie gada głupot nie znając sytuacji, nie mając pojęcia o tym, co mówi/pisze. I nie dość, że nie pomaga to wyrządza szkodę zwierzętom. Tylko tyle.

Posted

Przemokłam dzisiaj jak nieboskie stworzenie, ale 10 psów miało dzięki temu uśmiechnięte pyski ;)

tak się dzisiaj złożyło, że Szarusia, Kima i Zuzię wyprowadziła wolontariuszka Agnieszka, więc żeby przeczekać aż wet skończy na geriatrii wzięłam na spacer Rzepka 0718/14, który ma kojec przy wejściu do geriatrii i od dawna się na niego szykowałam, bo jakoś chyba nieregularnie miał spacery. fajny pies. Jedyny incydent polegał na tym, że znalazł nieżywego kreta i oczywiście natychmiast miał go w pysku ;) ale jakoś go odciągnęłam w końcu.

W sali Miłka dwa nowe psy. Przeniesiony z rejonu Graffi 1148/13 ma 12 lat jest przepiękny, ale okropnie chudy. Bardzo wesoły, a na spacerze tak się cieszy i taki jest rozbiegany jakby to był jego pierwszy spacer w życiu. Druga to biała amstaffka. Bardzo miła i pieszczoch, ale niestety dla mnie za silna. Przeczołgała mnie nieźle

W salce maluchów dużo nowych mordek i to wcale nie takich małych, ale nie wychodziłam dzisiaj z nimi. Ten sznaucerek cały czas jest. nie poszedł na kastrację.

Była też Marta i wyprowadzała jak zwykle psy z salek wilczurowato-niewilczurowatych że tak to nazwę ;)

Posted

Ten sznaucerek cały czas jest. nie poszedł na kastrację.

SZAGI??? Jak to nie poszedł? Ja mam info, że wczoraj został wykastrowany i że wszystko poszło dobrze - może więc był tam już po zabiegu? 

Posted

Waszka. Jak ja kiedyś zadzwoniłam do biura adopcji z zapytaniem o konkretną suczkę (podałam numer) to powiedziano mi, że poszła do adopcji. Niestety, ale prawda była taka, że zmarła dzień wcześniej. Ot i taka smutna prawda jeśli chodzi o orientację pracowników.

Posted

A to bardzo możliwe, że był już po kastracji. Nie wchodziłam do tamtej sali, tylko mi gdzieś tam mignął, sporo psów tam teraz, a myślałam, że po kastracji będzie w szpitalu.

Posted

Ja też się w amstaffach nie specjalizuję ;) wyprowadzam starowinkę Monora, no i Daisy, która jest pełna energii i silna i trochę ciągnie, ale tak, że jestem w stanie ją utrzymać i poza tym jest posłuszna. A ta biała jest bardzo fajna, wesoła, przymilna tylko, no mówię, za silna.

Posted

SZAGI??? Jak to nie poszedł? Ja mam info, że wczoraj został wykastrowany i że wszystko poszło dobrze - może więc był tam już po zabiegu? 

Ostatnia wersja była taka, że odstępuje się od kastracji z powodu choroby serca (prawdopodobnie początek wodobrzusza), więc może sprawdźcie na samym psie, czy jest wykastrowany. Wczoraj do 13 był na geriatrii NIEWYKASTROWANY. Ale nie wie lewica, co czyni prawica. A tak w ogóle po kastracji psy chodzą w kołnierzach i są w boksach szpitalnych.