Guest ambird Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Tak [url]http://www.dogomania.pl/threads/190796-Pilnie-potrzebny-transport-Kalisz-%C5%81%C3%B3d%C5%BA-Warszawa?p=15177461#post15177461[/url] Quote
paulinken Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Ja jestem jeszcze ciekawa, co ta Fundacja Prima może zaoferować. To co z jamnikowatym robimy? No i co zrobić z leosio-kaukazem... :( Quote
conceited Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 nie pomoge w transporcie bo chwilowo nie mam auta :( dla jamnikowatego widze tez jest miejsce w hoteliku i to za mniejsze pieniazki wiec moze czas zaczac zbierac... ja jeszcze nie otrzymalam wyplaty za ten miesiac (a miala byc do 10go :/ ), ale zaraz jak dostane to pomoge malemu. wartoby mu sciagnac ten sznurek... :( moze gdyby sie znalazl transport, moglyby od razu razem jechac, bo szanse na drugi transport sa pewnie znikome. jesli bylby tansport, a jedynym problemem bylby brak deklaracji na malego, to zobowiazuje sie zaplacic 100zl jak tylko dostane wyplate (ale to tylko w razie gdyby byla presja, gdyby byl hotel i transport - w innym razie dam tylko 50 bo tez duzo nie mam). brakuje wiec jeszcze 50zl. no i tylko co z duzym psem :( Quote
KWL Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Dajcie spokój z tym kaukazem, chłopak nie łapie się ani na kaukaza ani na leosia - chociaż tu mu trochę bliżej. Duży kudłaty sympatyczny kundel i tyle. Przypisywanie mu jakiejkolwiek kaukazowatości tylko drzwi do pomocy zamyka. Kto miał do czynienia z charakternymi psami tej rasy zastanowi się dwa razy zanim wejdzie w to powtórnie. Nie każdemu pasują tego typu psy. Quote
paulinken Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='conceited']nie pomoge w transporcie bo chwilowo nie mam auta :( dla jamnikowatego widze tez jest miejsce w hoteliku i to za mniejsze pieniazki wiec moze czas zaczac zbierac... ja jeszcze nie otrzymalam wyplaty za ten miesiac (a miala byc do 10go :/ ), ale zaraz jak dostane to pomoge malemu. wartoby mu sciagnac ten sznurek... :( moze gdyby sie znalazl transport, moglyby od razu razem jechac, bo szanse na drugi transport sa pewnie znikome. jesli bylby tansport, a jedynym problemem bylby brak deklaracji na malego, to zobowiazuje sie zaplacic 100zl jak tylko dostane wyplate (ale to tylko w razie gdyby byla presja, gdyby byl hotel i transport - w innym razie dam tylko 50 bo tez duzo nie mam). brakuje wiec jeszcze 50zl. no i tylko co z duzym psem :([/QUOTE] Super! Dziękujemy! W takim razie zbieramy deklaracje! Quote
Guest ambird Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Labradorkę roboczo nazwaliśmy Nuka, ma już allegro zrobione przez ciocię Monikę [url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1186775528[/url] Quote
paulinken Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='ambird']Labradorkę roboczo nazwaliśmy Nuka, ma już allegro zrobione przez ciocię Monikę [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1186775528[/URL][/QUOTE] Tylko że ona nie jest w schronisku :cool3: Quote
Bonsai Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Dziękuję labradorom.info za szybką, zorganizowaną akcję! Ja staram się kombinować transport, pytając po znajomych, ale na razie nie mam nic. :shake: Dobrze by było, by psy były zabrane przy mnie, bo mnie już znają. No ale raczej nie zdążymy. Co do kaukaza, to nie mamy nic, a pieniędzy nie uda się zebrać. Nie wiem co robić - chyba pozostaje schronisko. Tylko czy to schronisko w Kaliszu, czy w Ostrowie Wlkp. (tu nie wiadomo czy by przyjęli), to istnieje ryzyko, że ktoś z pobliskich wsi będzie chciał psa na łańcuch, niekoniecznie o tym informując. Tu jest mnóstwo psów na łańcuchach, edukacja poniżej przeciętnej średniej. Więc może zabrać i go do W-wy i tam podrzucić do schroniska? Przynajmniej mielibyśmy go na oku... Naprawdę trudno zdecydować, a przecież go tak samego nie zostawimy. Quote
paulinken Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='Bonsai']Dziękuję labradorom.info za szybką, zorganizowaną akcję! Ja staram się kombinować transport, pytając po znajomych, ale na razie nie mam nic. :shake: Dobrze by było, by psy były zabrane przy mnie, bo mnie już znają. No ale raczej nie zdążymy. Co do kaukaza, to nie mamy nic, a pieniędzy nie uda się zebrać. Nie wiem co robić - chyba pozostaje schronisko. Tylko czy to schronisko w Kaliszu, czy w Ostrowie Wlkp. (tu nie wiadomo czy by przyjęli), to istnieje ryzyko, że ktoś z pobliskich wsi będzie chciał psa na łańcuch, niekoniecznie o tym informując. Tu jest mnóstwo psów na łańcuchach, edukacja poniżej przeciętnej średniej. Więc może zabrać i go do W-wy i tam podrzucić do schroniska? Przynajmniej mielibyśmy go na oku... Naprawdę trudno zdecydować, a przecież go tak samego nie zostawimy.[/QUOTE] Dziewczyny, Wy jesteście na miejscu, to decydujcie, jak lepiej. [B]Bonsai[/B], a dzwoniłaś do Fundacji Prima? Na jamniora zbieramy deklaracje? Quote
Bonsai Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 A Amber nie kontaktowała się z nimi? Myślałam, że Prima i labradory.info działają razem. Jeśli nie, dajcie znać, to zadzwonię, może pomogą z transportem? Quote
Malwi Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 w Ostrowie jest przepełnienie totalne ... jest chyba już ponad 130 psów ... nie ma gdzie ich już wciskać więc jeśli ten kaukaz to nie Ruben to wątpię .... ale za to jeśli schronisko już by przyjęło to na łańcuch pies nie pójdzie na pewno , a i chipa będzie mieć ... Quote
Bonsai Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Wątpię, że to Wasz Ruben, bo Ruben był kastrowany, a ten już z miłości do suni nie chce jeść. Tak się nie zachowują kastrowane samce... Quote
paulinken Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='Bonsai']A Amber nie kontaktowała się z nimi? Myślałam, że Prima i labradory.info działają razem. Jeśli nie, dajcie znać, to zadzwonię, może pomogą z transportem?[/QUOTE] Na 7 stronie Ci pisałam. Wklejam maila: "Witam Proszę o informację z kim się kontaktować w sprawie pomocy pozdrawiam Tomasz Łuczak @mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] tel. 506 147 071" Nie wiem, czy [B]ambird [/B]z nimi też współpracuje. Quote
zuzia_kuzik Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 to organizowac bazarki cegielkowe czy nie?? Quote
paulinken Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='zuzia_kuzik']to organizowac bazarki cegielkowe czy nie??[/QUOTE] Myślę, że tak. Quote
Bonsai Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 paulinken, czytałam, ale jeszcze czekam na odp. Ambrid czy się z nimi kontaktowała, by nie robić dezorganizacji. zuzia_kuzik, jak najbardziej, potrzebne są pieniądze, rozpaczliwie... Na transport, na tego malca kundelkowatego, na razie ma 50 zł zadeklarowane. Quote
zuzia_kuzik Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='Bonsai']paulinken, czytałam, ale jeszcze czekam na odp. Ambrid czy się z nimi kontaktowała, by nie robić dezorganizacji. zuzia_kuzik, jak najbardziej, potrzebne są pieniądze, rozpaczliwie... Na transport, na tego malca kundelkowatego, na razie ma 50 zł zadeklarowane.[/QUOTE] No kilka cegielek jest juz zakupionych :) Quote
paulinken Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='Bonsai']paulinken, czytałam, ale jeszcze czekam na odp. Ambrid czy się z nimi kontaktowała, by nie robić dezorganizacji. zuzia_kuzik, jak najbardziej, potrzebne są pieniądze, rozpaczliwie... Na transport, na tego malca kundelkowatego, na razie ma 50 zł zadeklarowane.[/QUOTE] [B]conceited [/B]zaoferowała jednorazowo 100zł na hotelik na jamniorka, gdyby nie miał deklaracji. Ja mogę dorzucić 50zł na niego. Żeby chociaż ten jeden miesiąc miał. Może wpisz do pierwszego postu? A która ciotka by pomogła w rozsyłaniu wątku i błagania o deklaracje? Quote
Guest ambird Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Nie kontaktowałam się z fundacją w tej sprawie. Quote
Bonsai Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 To może Ambrid będziesz się kontaktować w sprawie labradorki? Nie chcę, by powstał chaos. Nie wiem dokładnie jak wygląda sytuacja labki - ma kasę na pierwszy miesiąc, sterylkę etc. A co dalej , kolejne miesiące? Quote
Bonsai Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 A i napisałam do conceited PW z numerem mojego konta. Zaraz do Ciebie paulinken też wyślę. I już zapisuję na pierwszej. Quote
paulinken Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='Bonsai']A i napisałam do conceited PW z numerem mojego konta. Zaraz do Ciebie paulinken też wyślę. I już zapisuję na pierwszej.[/QUOTE] To zmień na pierwszej, że [B]conceited [/B]oferowała 100zł. I wtedy jamniorowi nic nie brakuje na pierwszy miesiąc. Quote
Bonsai Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Ale napisała conceited napisała, że deklaruje 50 zł, a jak będzie bardzo podbramkowa sytuacja, tzn., że jest już transport, hotel a nie ma pieniędzy dla niego, to da 100 zł. A transportu nadal nie mamy. Napisałam do Reno2001, papatkiole, Ajlii, Tarzanka w sprawie transportu. Quote
paulinken Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='Bonsai']Ale napisała conceited napisała, że deklaruje 50 zł, a jak będzie bardzo podbramkowa sytuacja, tzn., że jest już transport, hotel a nie ma pieniędzy dla niego, to da 100 zł. A transportu nadal nie mamy. Napisałam do Reno2001, papatkiole, Ajlii, Tarzanka w sprawie transportu.[/QUOTE] Aha. Już rozumiem, sorry. Quote
Guest ambird Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Wysłaliśmy zapytania do innych organizacji w sprawie transportu: [url]http://www.fundacjaprima.pl/forum/viewtopic.php?p=52166&sid=2560849fe64da758b535ce71657a5625#52166[/url] [url]http://www.fundacjagoldenom**********/roznosci,16/prosimy-o-pomoc-w-transporcie-suni,1983.html#78139[/url] [url]http://www.pomocgoldenom**********/pilnie-potrzebna-pomoc,45/prosimy-o-pomoc-w-transporcie-suni,4141.html#72189[/url] Quote
Recommended Posts