Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dusty już bezpieczny, zadowolony z życia, a my teraz zbieramy pieniążki żeby pomóc bezimiennemu psiakowi, który przywiązany jest do wanny, tak wygląda jego życie... oto bazarek, wejdźcie, może coś Wam się spodoba?
[url]http://www.dogomania.pl/threads/192521-Kozaczki-ciuszki...na-psiaka-bez-imienia-przywi%C4%85zanego-do-wanny.-Do-26.09.2010-do-24.?p=15347998#post15347998[/url]

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

yumanji masz zapchaną skrzynkę...
a chciałam spytać, czy masz może wolne miejsce u siebie w hoteliku dla psiaka..
pytam,bo chcemy wyciągnąć psiaka z meliny z tego wątku: [url]http://www.dogomania.pl/threads/192405-Przywi%C4%85zany-do-wanny-kr%C3%B3tkim-%C5%82a%C5%84cuchem...-TRAGEDIA[/url]!, który jest przywiązywany do wanny krótkim łańcuchem, pewnie nie raz już oberwał od "właścicieli", bo ma co jakiś czas nowe rany, pewnie nie dostaje regularnie jeść, bo wypuszczony szuka jedzenia...

Posted

[quote name='paulinken']Jak wyglądają finanse?[/QUOTE]

Nuka ma wszystko uregulowane :)

Posted

Ja jestem na wyjeździe i jutro wszystko ogarnę. Mały ma opłacony hotel i karmę, doszła od Ciebie wpłata paulinken. :) Dziękujemy! Jutro zrobię rozliczenie i wstawię w pierwszy post.

Posted

Dusty jak zwykle bezproblemowy,dogaduje sie z samcami,pies-ideal.Nusia troche narozrabiala,nie nadaje sie do domu z innymi sukami .Poczula sie pewnie i zaczela rzucac sie
na konkurencje.Bardzo mnie cieszy,ze jest coraz radosniejsza,pzredtem byla cieniem psa,teraz biega po podworku ,jak wariatka .Jak podchodze do boksu,to skacze z radosci,nie wiem,jakim cudem,bo
jest dosc masywna,delikatnie rzecz ujmujac.Fizycznie po sterylce juz ok.

Posted

Okej, posprzątałam pierwszy post, bo już trochę nieczytelnie sie z tymi wpłatami i wydatkami zrobiło.

Aktualizacja:
[B]Doszły wpłaty:[/B]
13-08 Paulinken 60 zł
13-08 Kaas1 20 zł
16-08 Czerda 150 zł
16-08 Goldenek2 20 zł
16-08 beataczl 5 zł
16-08 conceited 50 zł
16-08 grzenka 10 zł
16-08 Ania_F 10 zł
18-08 MakS 10 zł
18-08 Akrum 50 zł
27-08 Ania_F 30 zł
31-08 Ania102 15 zł
1-09 MakS 10 zł
3-09 grzenka 10 zł
3-09 Kaas1 20 zł
7-09 Piromanka 45zł
13-09 Paulinken 165 zł
13-09 Paulinken 12 zł

Wydatki:
17-08 yumanji -203 zł (hotel + wet)
27-08 ymunaji -50 zł (karma)
13-09 yumanji - 200 zł (hotel+ karma)

Dasti na chwilę obecną dysponuje : [B]239 zł[/B]

Posted

Właściciele Manfreda mają teraz dużą przeprowadzkę, więc nic dziwnego, że nie zaglądają. Pewnie po przeprowadzce - w październiku - odezwą się do nas z wieściami co u psiaka. :)

Paulinken, dziękuję, jesteś niezastąpiona! :loveu:
Załatwiłam sobie transport do yumanji, ale dopiero najwcześniej 1-go października, więc i zdjęcia (przynajmniej ode mnie) dopiero po tym terminie. ;)

Posted

No to czekamy, może yumanji uda się zrobić parę fotek. Ja bym mu allegro kupiła, bo sama nie umiem zrobić:oops:

A chciałam też ciotki zapytać, czy mają może jakieś książki, filmy, płyty z muzyką na zbyciu, bo chcę taki bazarek zrobić dla Dustiego.

Posted

ja mam aniolki z masy solnej. Zrobilam je z myślą o jakimś psiaku w potrzebie. Bazarku sama robic nie będę, bo nie mam na to czasu, znow wyjeżdżam za chwilę. jeśli któraś Cioteczka zrobi bazarek chętnie je przekażę - to znaczy prześlę na wskazany adres. Tylko proszę o szybką decyzję bo wyjeżdżam niedługo. Info proszę na maila z podpisu.

Posted

Witam,

Manfred vel Maniek ma się dobrze, my z nim jeszcze lepiej, jedynie nasz labiszon średnio szczęsliwy, że dzieli miłość, ale powoli się przyzwyczaja.

Maniek był dramatycznie zarobaczony, czym chętnie podzielił się z Shiną i odkąd z nami mieszka walczymy z podwójnym tasiemcem. Mam nadzieję, że ostatnia kuracja zadziałała. Jutro badam kupy.

Kastracja ładnie się goi, oczka też nieźle. Maniek po porannym spacerze je, wywala się i odsypia. Z dnia na dzień jest spokojniejszy... i więcej śpi :)
Jest w średniej formie, przez niedowagę, robale, stresy, ale dba o siebie, jak jest zmęczony na spacerze- jasno to komunikuje- kładzie się i macha łapą "spacer zaliczony- teraz mizianko".

Na deser info roku- Manfred podbił serce moich, wydawało mi się, betonowych teściów. Początkowo wychodził z kojca tylko z nami na spacery. W sobotę wyjeżdżaliśmy do Warszawy na dwa dni i Maniek miał szansę zaczarować po pierwsze mojego brata, który został zaangażowany na długi spacer, po drugie teścia, który miał go wypuścić na siku, a spacerował pół dnia po podwórku, a po trzecie teściowej, która go karmiła. Efekt? Maniek ma rozłożone legowisko na ganku i pręży się jako pełnowartościowy pies stróżujący.

Widać, że mu tam dobrze, nie interesuje się wejściem do domu. Na szczęście... bo inaczej pewnie byśmy pękli. Behawiorystka mówiła, że to typowy pies stróżujący.

Reasumując, rodzinka lekko zagoniona, mocno skołowana sytuacją mieszkaniową (ostatecznie mieszkamy u teściów), ale szczęśliwa.

O zdjęcia poproszę małża.

Pozdrawiamy