Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przykre to :( Taki fajny pies...
Słuchajcie, a może dałoby się taką akcję zorganizować w Warszawie jaka jest w Poznaniu z Bastą?
W skrócie - rodzina Basty się rozpadła, pani została w bardzo ciężkiej sytuacji finansowej, na dodatek jest niepełnosprawna i ma ogromne problemy z poruszaniem.
Napisała do jednej z fundacji poznańskich z prośbą o pomoc w szukaniu Baście nowego domku (6 letni ON). Z listu wynikało, że Bastę bardzo kocha... więc... zamiast szukać Baście domu została zorganizowana akcja pomocy. Parę osób się skrzyknęło i wyprowadzają Bastę na spacery :) Wczoraj sama z nią byłam. Cudny z niej psiak.
Może to jest jakieś wyjście?
W końcu w Warszawie powinno znaleźć się więcej chętnych... ;)

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tu jest bardziej skomplikowana sytuacja rodzinna. Nie jestem upoważniona aby o tym pisać na forum.... Jednym słowem - Atos musi znaleźć nowy dom.
Ale oczywiście dziękujemy Raduniu za sugestię :). Być może kiedyś skorzystamy z poznańskich doświadczeń :).

Posted

Dzwonię, pytam i na razie niestety żaden z moich pomysłów w sprawie znalezienia mu domu nie wypalił....

Czy ktos może z Was wie, jak się ma suka w cieczce do kastrowanego psa? Nadal psa "ciągnie" do takiej suki? Jak to jest?

Posted

To zależy od psa i od tego, w jakim wieku był kastrowany. Mój Piegus był kastrowany w wieku 2 lat i gdy jest przy suczce w cieczce, to wie co robić. ;) Ale z drugiej strony da się go odwołać.

Posted

Przepraszam Atosku!
Sonia zbiera na operację obustronnej dysplazji...

[B][COLOR="#ff00ff"]Sonia zaprasza na bazarek, z którego pieniążki wykorzystamy na jej diagnostykę i operację:[/COLOR][/B]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/192056-KUP-ZA-ILE-CHCESZ-czyli-zbieramy-na-operację-Sonki-z-dysplazją-02.10-godz.20-00?p=15301617#post15301617[/url]

• 2 weeks later...
Posted

To dziwne, do adopcji Atosa zgłasza się wielu chętnych, ale wszyscy, to rodziny z malutkimi dziećmi.
Przy gabarytach i dodatkowo jednostronnym widzeniu Atosa - wykluczone :(
Włascicielka Atosa jest w szpitalu (zgodnie z planem).
Atosem tymczasowo opiekuje się sąsiadka (dochodząca, bo też ma malutkie dziecko!).
ATOS nadal szuka domu BEZ małych dzieci!!!

Posted

Do mnie tez zglaszja sie osoby, ktore maja male dzieci a to dlatego ,ze rasa Golden, kojarzy sie Im ze spokojnym lagodnym psem lubiacym dzieci, czesto "dogoterapauta".............

• 2 weeks later...