paulinken Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='Toffina']Albo jeszcze przyszła mi do głowy jedna myśl; na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu jest kierunek Technika Rolna i Leśna, choć nigdy nie słyszałam żeby oni coś klecili z drewna, myślicie że warto by było się zapytać??[/QUOTE] Pytać zawsze warto... Quote
JOMA Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [B]Agnezia [/B]- myślę, że spokojnie można zgłosić popowodziowe psiaki do Krakvetu - porozsyłamy potem info - jest duża szansa, że ludziska będą głosować. Quote
furciaczek Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Dziewczyny a co myslicie o pomysle z budami, zima nadchodzi a te psy...nie maja sznas :( Gdyby jakas fundacja objela patronat nad tym udaloby sie pewnie sporo zdzialac, tylko dziewczyny na miejscu tez pewnie beda musialy sie jakos zaangazowac. Mysle ze warto ruszyc teraz, temat powodzi "na czasie" ze tak brzydko powiem i latwiej zmobilizowac ludzi do aktywnej pomocy... tak sobie gdybam.. Quote
felka Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 no ja myślę cały czas. tylko jestem nowa w temacie fundacji i nie mam pojęcia do kogo się zgłaszać. narazie robię co mogę z jedzonkiem i... jutro będzie dostawa jedzonka :D Quote
agaga21 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='furciaczek']Dziewczyny a co myslicie o pomysle z budami, zima nadchodzi a te psy...nie maja sznas :( Gdyby jakas fundacja objela patronat nad tym udaloby sie pewnie sporo zdzialac, tylko dziewczyny na miejscu tez pewnie beda musialy sie jakos zaangazowac. Mysle ze warto ruszyc teraz, temat powodzi "na czasie" ze tak brzydko powiem i latwiej zmobilizowac ludzi do aktywnej pomocy... tak sobie gdybam..[/QUOTE] trzeba by, trzeba....tylko jak to ugryźć? jakis osobny watek pewnie by musiał powstać dotyczący bud, zbiórki materiałów do robienia, rak do pracy...sama nie wiem... Quote
furciaczek Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='agaga21']trzeba by, trzeba....tylko jak to ugryźć? jakis osobny watek pewnie by musiał powstać dotyczący bud, zbiórki materiałów do robienia, rak do pracy...sama nie wiem...[/QUOTE] Dzwonilam do Lolki, cos bedziemy myslec ale to na spokojnie musza dziewczyny tam na miejscu obgadac miedzy soba oraz Fundacja- jesli uda sie takowa znalezc. Quote
lolka Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='felka']lolka czy Ty jesteś jutro dostępna w Leśnej? a jak tak to cały dzień czy w jakimś czasie określonym? zuzia z jeleniej[/QUOTE] jestem jestem :)......jedynie między 9.00 a 11.30 mam spotkanie, nie wyrwę się ........po 18 muszę do Czech jeszcze skoczyć atak jestem na miejscu Quote
kuba123 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 czytam ten wątek i ciągle nie wiem co napisać nie potrafię zdać ''suchej relacji'' z transportu po tym co zobaczyłam Quote
fioneczka Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='kuba123']czytam ten wątek i ciągle nie wiem co napisać nie potrafię zdać ''suchej relacji'' z transportu po tym co zobaczyłam[/QUOTE] ja byłam w zeszłym tygodniu w sobotę jadę znowu tam jest tragedia ... Quote
lolka Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='furciaczek']Dzwonilam do Lolki, cos bedziemy myslec ale to na spokojnie musza dziewczyny tam na miejscu obgadac miedzy soba oraz Fundacja- jesli uda sie takowa znalezc.[/QUOTE] tak , tak ucięłyśmy sobie pogawędkę z Fur, stanęło na tym, że wracając do siebie zahaczy o mnie i weźmie sobie 26 kotów i 31 psów:evil_lol::diabloti: ....a tak pomijając już głupoty jakiegoś tam plana mamy, tzn zarys jedynie ale po pierwszym szoku jestesmy z Beatą zwarte i gotowe aby coś konkretnie kombinować... Quote
kuba123 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='fioneczka']ja byłam w zeszłym tygodniu w sobotę jadę znowu tam jest tragedia ...[/QUOTE] przypuszczam, że gdybyśmy mieli możliwość zostalibyśmy tam kilka dni, bo roboty tam jest aż nadto tragedia to mało powiedziane telewizja nie oddaje tego nawet w 1/10 Quote
ANETTTA Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [URL="http://www.dogomania.pl/threads/190842-BERNARDYNY-szukaj%C4%85-DOM%C3%93W-TYMCZASOWYCH...jest-ich-w-schronach-ju%C5%BC-p%C3%B3%C5%82-setki%21%21%21%21"][IMG]http://img689.imageshack.us/img689/2992/banerminallegro.jpg[/IMG][/URL] [INDENT] [FONT=Times New Roman][B][SIZE=6]POMÓŻ! [/SIZE][/B][/FONT][/INDENT] Quote
emilia2280 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='Toffina']A jednak jeszcze istnieje przynajmniej do przyszłego roku szkolnego. Podaje tel. do szkoły 756428230, niech zadzwoni ktoś kto podejmie się organizacji bo ja totalnie się do takich rzeczy nie nadaje... :/[/QUOTE] Oki, to wazny kontakt. Nie ma co dzwonic i palic mostów. Najlepiej jak ktos wygadany ;pp zadzwoni. Narazie napiszé do Pro Animals i Ada jeje. Moze zgodzi sié jako Fundacja pomóc w sprawach patronatu. Quote
krakowianka.fr Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 rozglaszam akcje i wplace grosik. powodzenia cioteczki i wojkowie! Quote
emilia2280 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Moze napiszcie w tytule: Rusza "Projekt Buda" oraz zbiórka karmy dla psów z powodzi z Botayni i Zgorzelca. I te fotki rozpadlych bud koniecznie na 1-szá stroné wátku. Moze bédzie mozna zaczác akcjé allegro cegielkowe pod Fundacjé. Quote
Ada-jeje Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Przeczytalam ostatnie kilka stron, postaramy sie cos wspolnie wymyslic, srobuje tez wciagnac do wspolpracy Fundacje Fioletowy pies. Razem zdzialamy wiecej. Skontaktuje sie z Kuba123. Quote
emilia2280 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [quote name='Ada-jeje']Przeczytalam ostatnie kilka stron, postaramy sie cos wspolnie wymyslic, srobuje tez wciagnac do wspolpracy Fundacje Fioletowy pies. Razem zdzialamy wiecej. Skontaktuje sie z Kuba123.[/QUOTE] Dziéki Ada. To jest kobieta która zamknéla Olkusz :>>> Quote
Ada-jeje Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Wykonalam juz tel do zawodowej szkoly, niestety decyzje odnosnie robienia bud za friko z powierzonego materialu, moze podjac dyrekcja ale dopiero po 1 wrzesnia. Do zakladu karnego mam sie zwrocic z pismem bo pan dyrektor, dowie sie pomiedzy wiezniami czy ktos z wiezniow podejmie sie zrobienia bud, no i zeby to byly osoby ktore maja o tym pojecie a nie tylko zniszcza powierzony im material. Pismo oczywiscie napisze ale szukam dalej. Znalazlam producenta u ktorego dobra ocieplana buda o wymiarach 100x74x 72 wys. to koszt 300 zl. Producent zostal mi polecony przez p. Haline D. prezes Stowarzyszenia Rzeszowskiego i kierowniczke schroniska w jednej osobie. Emilio wchodzi rowniez opcja ze tartak przekaze do tego producenta material i wtedy bedzie jeszcze taniej. Quote
fioneczka Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 [quote name='emilia2280']Moze napiszcie w tytule: Rusza "Projekt Buda" oraz zbiórka karmy dla psów z powodzi z Botayni i Zgorzelca. I te fotki rozpadlych bud koniecznie na 1-szá stroné wátku. Moze bédzie mozna zaczác akcjé allegro cegielkowe pod Fundacjé.[/QUOTE] ja myślę że zbiórka karmy to dla Bogatyni i Leśnej przede wszystkim ... no chyba ze schronisko w Dłużynie zacznie pękać w szwach po powodzi i będzie dramat z żywieniem również Zgorzelec ucierpiał w niewielkim stopniu ... naprawdę [B]Ada dzięki[/B] ... mi oficer "jakiś tam" na maila niestety nie odpowiedział ... pewnie dlatego że z priv mail wysłany Quote
madziara1983 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 tak ,jestem ze zgorzelca tu nie ma raczej takiej sytuacji żeby wzrosła liczba bezdomnych zwierząt po powodzi. Sytuacja była opanowana podczas powodzi. Quote
fioneczka Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 [quote name='madziara1983']tak ,jestem ze zgorzelca tu nie ma raczej takiej sytuacji żeby wzrosła liczba bezdomnych zwierząt po powodzi. Sytuacja była opanowana podczas powodzi.[/QUOTE] my też jestem ze zgorzelca ;) Quote
madziara1983 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 ooo a nigdy się nie spotkałyśmy heheh tz ,że tak to ujme to nie przypominam sobie piesie z awatara hehehe :-) więc napisze tak nie wiele moge pomóc bo sami mamy ciężka sytuacje materialną a mój Misiek kosztuje heheh ale jak by co to sledze wątek może kiedyś będe mogła się na coś przydac też.. pozdrawiam Quote
zuziaM Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Ja dopiero trafilam na ten watek. Jesli udaloby sie zebrac jakies 960 zl, to moge za to zamowic 1600 sztuk 400-gramowych puszek z pokarmem dla psow i kotow. Koszt jednej puszki to 60 groszy. Ja juz bralam i wiekszosc odstapilam Agnieszce, Kasi i Beacie. Karma w porzadku, drobiowa, z data waznosci do 2011 roku. Jakby co, to dajcie znac jak najszybciej. Zamowienie bedzie zrealizowane w ciagu kilku dni. Niestety trzeba wziac taka duza ilosc, bo zamowienie musi byc minimum na 1 europalete. Quote
Recommended Posts