Grazka77 Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 I jak wyniki Czikusia? - jsli to nerki to czas jest bardzo ważny. My walczymy dalej, przeszlismy na kroplówki podskórne. Pufcio troche sam podjada, jest silniejszy. Boje sie nawet cieszyć Quote
KochanyCzikuś Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 wyniki są w normie jak narazie będziemy obserwować dostał nową karme i tak ładnie wcinał.Za 2tyg.powtórze badanie moczu, może ten antybiotyk ma wpływ na wyniki.Wet powiedział że nerki trzeba obserwować bo były w moczu wałeczki szkliste,krew i białko.ja już sama nic niewiem,dzisiaj ostatni antybiotyk wczoraj Czikuś był taki biedniutki teraz jak narazie jest lepszy zobaczymy jak długo Quote
Diuna B. Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='KochanyCzikuś']wyniki są w normie jak narazie będziemy obserwować dostał nową karme i tak ładnie wcinał.Za 2tyg.powtórze badanie moczu, może ten antybiotyk ma wpływ na wyniki.Wet powiedział że nerki trzeba obserwować bo były w moczu wałeczki szkliste,krew i białko.ja już sama nic niewiem,dzisiaj ostatni antybiotyk wczoraj Czikuś był taki biedniutki teraz jak narazie jest lepszy zobaczymy jak długo[/QUOTE] A ile miał kreatyniny i mocznika? Quote
KochanyCzikuś Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 mocznik 39,3mg/dl norma 19,9-50,0 kreatynina 0,6mg/dl norma 0,4-1,4 z tego co miał robione to ma podwyższone monocyty 9% norma 0-4 weterynarz chce jeszcze kał zbadać a za 3 tyg.badanie moczu powtórzyć.Czikuś jest lepszy jak narazie jedynie kiepsko je swoją starą karme. Zmieniłam mu karme na purine pro plan z łososiem i z ryżem i bez mieszania ze starą to ją zjadł. Niewiem co o tym myśleć , wet osłuchując psiaka zaznaczył wczoraj że ma dodatkowy skurcz serca(czy to niebezpieczne?) Quote
Diuna B. Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Czyli nerki zdrowe, i oby tak zostało!!!! Moja Diuna też ma dodatkowe skurcze serca - została wybadana na dziesiątą stronę /ekg,echo serca,Holter/, w końcu po konsultacji z psim kardiologiem wetka stwierdziła,że skoro nie ma żadnych objawów,to nie wkraczać z lekami. Czyli można z tym żyć. Quote
KochanyCzikuś Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 no właśnie a w moczu były wałeczki szkliste i hemoglobinowe duża ilość no i temperatura 40 stopni,białko i krew w moczu .Badania były robione w trakcie gdy pies brał antybiotyk może ma to jakiś wpływ? Quote
Diuna B. Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Być może było to bakteryjne zapalenie nerek i antybiotyk pomógł,ale badania musisz powtórzyć .Antybiotyk raczej nie obniżył poziomu kreatyniny i mocznika,nie zafałszował wyników.Moja była non stop na antybiotyku ,a wyniki miała po zbóju. Aha Diuna na serce bierze suplement diety -Cardiovet.Drogi,ale świetnie się po nim czuje. Quote
KochanyCzikuś Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 (edited) A co mogą oznaczać te podwyższone Monocyty wynik:9% norma 0-4 ma podwyzszone jeszcze GGTP 7 ,1 norma<6, stosunek alb/glob 1,3 norma 0,6-1,1 co to moze oznaczać? Edited January 6, 2012 by KochanyCzikuś Quote
:** Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Serdecznie zapraszam na stronkę na której walczymy z pseudo [url]http://www.dogomania.pl/threads/220611-Nowa-Ustawa.-WALCZYMY-Z-PSEUDOHODOWCAMI-[/url]!!! Proszę o przekazanie zaproszenia dalej. Quote
KochanyCzikuś Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Czy może ktoś zna sie na tych wynikach? Quote
gryf80 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 monocyty podwyższone moga świadczyc o stanie zapalnym toczącym się w organizmie.to super że wyniki ma takie dobre,szczerze powiedziawszy spodziewałam sie tego z racji wieku psa. reszta wyników jest tylko nieznacznie podwyzszona,być może lekkim odwodnieniem Quote
KochanyCzikuś Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Dzięki za odpowiedź. Życze powodzenia i dużo zdrówka Waszym psiakom ; D Quote
Grazka77 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Cieszę sie,ze wyniki dobre i że to nie nerki :) U nas znowu gorzej - Pufcio wczoraj nic nie jadł i potem zaczał wymiotować biała pianą. Dostał zastrzyk przeciw wymiotny , ale znow jes słaby :( :( :( Quote
gryf80 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 grazka-osłabienie po wymiotach to normalna kolej rzeczy Quote
Grazka77 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 U nas znow kryzys. Dzien było lepiej Pufcio zjadł kleik i troche ryzu z marchewką i był taki radosny - a teraz znów wymiotuje. Codzinnie dostaje kroplówkę - coraz bardziej jednak na nas warczy kiedy się go kłuje. Zdajemy sobie sprawę, ze jak na chorobę nerek to i tak był z nami bardzo długo, ale to tak boli jak nasze ukochane słoneczko gaśnie. Tak boli :( :( :( Quote
Cortina Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Haga nie warczała, ale jak z nią wychodziłam to nie chciała wracać do domu. Miała dosyć kroplówek, leków i karmienia na siłę. Ostatnie 2 tygodnie żyła tylko dla mnie.. Grażka myślę o Was ciepło i wspieram duchowo, bo to okropny okres w życiu człowieka. Quote
Grazka77 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Nie ma juz naszego słoneczka :( :( :( Nasz najukochańszy Pufi...Pufcio odszedł a wraz z nim kawałki naszych serc :(:( :( :( :( :( :( :( :( Boli bardzo boli ... jak dalej żyć - wczoraj o godz 12;00 Dla Pufcia (') (') (') Quote
Cortina Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Niestety, żyć trzeba dalej chociaż jest cholernie ciężko. Tule Was mocno. Dla Pufcia ['] Quote
magia131 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Trzymajcie się. Smutno strasznie jak kolejny piesek nas opuszcza :((((((( Dla Pufcia (*) Quote
Recommended Posts