eve-w Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Wierzę, że znajdzie się dobra dusza, która przygarnie sunieczkę chociaż na BDT. Z tego co pamiętam maleńka miala jechać do Jagii? Co się stało, że jest w schronie? Quote
horacy dwa Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 eve-w napisał(a):Wierzę, że znajdzie się dobra dusza, która przygarnie sunieczkę chociaż na BDT. Z tego co pamiętam maleńka miala jechać do Jagii? Co się stało, że jest w schronie? Po prostu nie było 500zł na transport ,my mogłyśmy dać 100zł ,a więcej chętnych nie było,brakowało 400zł i dlatego nie pojechała. Quote
malagos Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Mała kochana Mamuśka czeka na dom......... Quote
eve-w Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 horacy dwa napisał(a):Po prostu nie było 500zł na transport ,my mogłyśmy dać 100zł ,a więcej chętnych nie było,brakowało 400zł i dlatego nie pojechała. a teraz Jagaa by ją wzięła? Jak to jest z km? Ile od Was jest do Warszawy? Quote
malagos Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Cisza zapanowała.... Szkoda maleńkiej.... Quote
MARCHEWA Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Co do dt u Jaagi to nie wiem czy to nadal aktualne,może wzięła innego psa w potrzebie. Suni szkoda,ale niestety w schronisku będę dopiero w weekend i będę mogła napisać coś więcej. Quote
Awit Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 To maleńka zostanie odwiedzona przez Marchewę.... Idzie weekend, mógłby coś przynieść.... Quote
nataliaa Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 jejku dopiero przeczytałam wiadomość... a maluch znalazł już dom? bo jeśli nie to mówiłam że będzie u mnie dla niego miejsce;) Quote
nataliaa Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 dobra zobaczyłam datę:eviltong: a już myślałam że ktoś znów zrezygnował ze szczeniaczka:-o Quote
horacy dwa Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Rozmawiałam dzisiaj z wolontariuszką ,która widziała malutką ,podobno fizycznie jest już dobrze.Powoli wychodzi z boksu i biega sobie,jest też przez nią głaskana i noszona ,czyli powolutku zaczyna mieć kontakt z człowiekiem.Wymaga na pewno jeszcze trochę socjalizacji lub cudownego domku ,który by temu zadaniu podołał lub dt. Quote
E-S Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Nie, no musi się dla niej znaleźć DT bezpłatne, taki okruszek delikatny, wystraszony ... Quote
malagos Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 E-S napisał(a):Nie, no musi się dla niej znaleźć DT bezpłatne, taki okruszek delikatny, wystraszony ... Ja mam pomysł. Jak sie sunia czuje, co u niej? Quote
eve-w Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 malagos napisał(a):Ja mam pomysł. Jak sie sunia czuje, co u niej? pisz ten pomysł :eviltong: Quote
malagos Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Mam wolny dt. Mogę te sunię wziać do siebie. do Szczytna mam 70 km, w sumie niedaleko. Prosze o kontakt telefoniczny, Marchewa czy horacy2: 692 781 745. Quote
E-S Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 malagos napisał(a):Mam wolny dt. Mogę te sunię wziać do siebie. do Szczytna mam 70 km, w sumie niedaleko. Prosze o kontakt telefoniczny, Marchewa czy horacy2: 692 781 745. Malagos kochana :loveu: Quote
MARCHEWA Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Także dt dla niuni mamy dzięki cioteczce Malagos:loveu::loveu::loveu: Teraz musimy dograć transport,niestety wszystkie pracujemy i w tygodniu będzie to trudne,ale postaramy się,żeby jakoś dojechać. Dzisiaj byłam u suni,była wesoła i razem ze swoją koleżanką tzn.siostrą z którą razem żyły w tej wsi brykały i bawiły się,razem są szczęśliwe,mam nadzieję,że i ta druga spanielkowata sunia znajdzie dt lub ds;) zobaczcie: Quote
E-S Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 To siostry ? Matka z córką ? Strasznie do siebie podobne, tylko jedna mikro i krótkowłosa, z druga średnia i dłuższa sierść, ale kolorystycznie - rodzina ! Piękne i biedne są obydwie ... Quote
MARCHEWA Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Sunie są wesołe,trochę nieufne,ale nie są już dzikie. A tak pięknie się uśmiechamy: Quote
MARCHEWA Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 [quote name='E-S']To siostry ? Matka z córką ? Strasznie do siebie podobne, tylko jedna mikro i krótkowłosa, z druga średnia i dłuższa sierść, ale kolorystycznie - rodzina ! Piękne i biedne są obydwie ... To siostry,ich matka oszczeniła się w tym gospodarstwie 2 albo 3 lata temu i te trzy siostry tam zostały(bo jest jeszcze jedna nadal nie złapana)a matka suczek zgineła pod kołami samochodu. A tutaj osobno; Siostrzyczka jest weselsza,tak zapraszała nas do zabawy;) Quote
MARCHEWA Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 W ich boksie zauwazyłam nieciekawe koopki,były wodniste,było trochę krwi i robale.Nie wiem która sunia je zrobiła,ale nie wygląda to ciekawie. Quote
eve-w Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 jeju! jakie piękne! obydwie! dobrze że są do siebie podobne. Będzie można jedną ogłaszać a dwie wyadoptować. Malagos! super, że ją weźmiesz! Dziewczyny, nie będę Wa popędzać, ale ... :eviltong: sprężcie się plis! sunia ma szansę na normalne życie ;) Trzymam kciuki, żeby się wszytko udało! Quote
Recommended Posts