Jump to content
Dogomania

STARY Sznaucer olbrzym BIRMAN - po 7 miesiącach w hotelu MA DOMEK!!!! i koniec... [']

Recommended Posts

Posted

Że też musimy dokonywać takich wyborów... :( Cóż z opisu sytuacji wynika że sytuacja nie jest tragiczna. Może rzeczywiście póki co obserwować jak sobie radzi i jak będzie się pogarszać to zabrać? Hotel o tyle lepszy że więcej człowieka i spacery ale też kojec. Nie wiem czy ta różnica w jej przypadku będzie aż tak wielka. A możnaby jej podesłać chociaż coś na stawy? Miałby kto jej tam dawać albo pilnować czy dostaje?

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jambi_']Dobra, chciałaś opinii, komentarzy? masz i mój. Jeśli to wszystko prawda, to świetnie. Jeśli to wszystko, albo chociaz większośc to prawda, to ja klaszczę z radości, i rezygnuję z myśli o hoteliku, ale...[/QUOTE]
A z drugiej strony, patrząc co się ostatnio dzieje, to czy mamy miejsce w sprawdzonym hotelu, gdzie jej będzie o niebo lepiej niż w schronie.

Bez sensu ta sytuacja :(

Posted

Ona juz słabo chodzi więc i na spacery niechętnie by pewnie chodziła. Ja jestem daleka od wychwalania schroniska jako świetnego miejsca na psią starość... niestety wszyscy wiemy jakie sa polskie realia i nieufność mam już ugruntowaną dość mocno - napisałam jak została mi przedstawiona sytuacja, są osoby które jeżdżą tam (niestety zbyt rzadko wg mnie żeby tak na 100% mieć pewność, że jet tam tak fajnie) i one mówią, ze ludziom tam pracującym zalezy na psach - nie wiem co chciałam powiedzieć przez to co napisałam, ale dalej nie wiem... po prostu nie wiem co robić bo niestety rzecz się rozbija o pieniądze - przez ten czas kiedy Birma byłaby w hotelu mając niewiele różniące się warunki od schroniskowych (z tym, ze bardziej kameralne i za 450/mies) niewykluczone, że sporo młodszych psów mogłoby skorzystać wymierniej bo znajdując domy dzięki pobycie w hotelu i poznaniu psa, wypielęgnowaniu itp. ALE z drugiej strony boli mnie serce, że musimy dokonywać takiego wyboru bo to, ze ona jest stara to nie jest przecież jej wina :( samo życie...

Broń boże nie skreślam i nigdy nie skreślę Birmy - domu szukać trzeba, domu z ogrodem, tymczasu w domu z ogrodem

Jest jeszcze ten luksus, że został kawałek lata, początek jesieni - w miarę ciepło, więc mamy trochę czasu na szukanie domu, tymczasu, czegoś...

Posted

ok, więc ja jestem za tym, aby wstrzymać się z hotelem.
Kurde, ciężko mi się to pisze! ale jak czytam to co czytam, to myślę, żeby się wstrzymać. Szukac domu, robić ogłoszenia, szukac tymczasu, pilnować, dowiadywac się, kontrolować, a ten schron (daj Boże, żeby był taki jak go przedstawia Kierownik) traktować jako "darmowy hotel". I ja wiem jak to brzmi.
Ale tak myślę.

Posted

Witam, jesli dziewczyna ma problemy ze stawami lub jakies reumatyczne problemy to nawet najlepszy hotel z kojcem nie zda egzaminu...
Pies , ktory ma tego typu problemy potrzebuje suchego ,cieplego miejsca!
w innym wypadku problemy z chodzeniem beda sie poglebiac....az w koncu calkiem zaniemoże...jesli zdecydujecie sie na hotel , to koniecznie z ogrzewanym kojcem...wyposazonym w centralne, lub hotelik ktory przyjmie starowinke do domku.

Jesli kierownik taki mily , moze da rade ugadac sie z nim by dziewczyna przebywala w ocieplonych pomieszczeniach(np. biurze) chocby na noc....???

Posted

[quote name='jambi_']ok, więc ja jestem za tym, aby wstrzymać się z hotelem.
Kurde, ciężko mi się to pisze! ale jak czytam to co czytam, to myślę, żeby się wstrzymać. Szukac domu, robić ogłoszenia, szukac tymczasu, pilnować, dowiadywac się, kontrolować, a ten schron (daj Boże, żeby był taki jak go przedstawia Kierownik) traktować jako "darmowy hotel". I ja wiem jak to brzmi.
Ale tak myślę.[/QUOTE]

też tak myślę, a jak nic się nie uda do czasu aż zacznie się robić zimno, mokro i nieprzyjemnie to wtedy ją zabierzemy w przyjemniejsze miejsce

[quote name='Arktyka']Witam, jesli dziewczyna ma problemy ze stawami lub jakies reumatyczne problemy to nawet najlepszy hotel z kojcem nie zda egzaminu...
Pies , ktory ma tego typu problemy potrzebuje suchego ,cieplego miejsca!
w innym wypadku problemy z chodzeniem beda sie poglebiac....az w koncu calkiem zaniemoże...jesli zdecydujecie sie na hotel , to koniecznie z ogrzewanym kojcem...wyposazonym w centralne, lub hotelik ktory przyjmie starowinke do domku.

Jesli kierownik taki mily , moze da rade ugadac sie z nim by dziewczyna przebywala w ocieplonych pomieszczeniach(np. biurze) chocby na noc....???[/QUOTE]

Arktyka - nie ma za cenę 450/mies ogrzewanej podłogi czy innych luksusów :shake: a i trzymanie jej w biurze raczej nie wchodzi w grę - nie wiem jak to tam wygląda wszystko ale nie ona jedna w schronisku

Posted

[quote name='malawaszka']też tak myślę, a jak nic się nie uda do czasu aż zacznie się robić zimno, mokro i nieprzyjemnie to wtedy ją zabierzemy w przyjemniejsze miejsce[/QUOTE]

tak Waszko.

Arktyka, nie liczyłabym na zabranie jej do biura. To duży pies. Duże psy w schroniskach z reguły siedzą w zwykłych boksach, albo dostają lokum w budach, na wybiegach. Ale to akurat jest norma. Nie ona jedna zapewne jest starsza i ma problemy ze stawami. Wiadomo, że najlepszy byłby dt...

Posted

Kurcze ,wiem ze kiedys czytalam watek jakiejs suni(owczarek niemiecki) umieszczonej w hoteliku, w ktorym mieszkala w pokoju(samodzielnie) bo nie przepadala za psami...i chyba za 450zl, ale nie chce wprowadzac w blad....nie pamietam niestety nazwy tego hoteliku...

Posted

Arktyka, przepraszam Cię, ale podejrzewam, że nie tyle "w pokoju" co w boksie - to akurat nie jest jakieś odosobnione w przypadku hoteli. Hotel, który był rozważany w przypadku Birmy (właściwie jeden z hoteli) tez miał boksy oddzielne - ale niekoniecznie "wyposażone w centralne"

Posted

[quote name='jambi_']Arktyka, przepraszam Cię, ale podejrzewam, że nie tyle "w pokoju" co w boksie - to akurat nie jest jakieś odosobnione w przypadku hoteli. Hotel, który był rozważany w przypadku Birmy (właściwie jeden z hoteli) tez miał boksy oddzielne - ale niekoniecznie "wyposażone w centralne"[/QUOTE]

Sorki wybaczcie nie znam sie na tych hotelach kojcowych:( Kiedys po prostu czytalam watek na dogo suni umieszczonej "rzekomo" w pokoju...:(czy to prawda czy nie to nie wiem, bo pozniej juz nie zagladalam na watek....

Posted

[quote name='jambi_']Arktyka, przepraszam Cię, ale podejrzewam, że nie tyle "w pokoju" co w boksie - to akurat nie jest jakieś odosobnione w przypadku hoteli. Hotel, który był rozważany w przypadku Birmy (właściwie jeden z hoteli) tez miał boksy oddzielne - ale niekoniecznie "wyposażone w centralne"[/QUOTE]
Mi się tez wydaje, że w Mielcu psy mieszkają w pokojach, nie wiem jakie wymagania co do socjalnosci i jak z wolnymi miejscami, ale może warto zglebić temat?
Z wątku [URL="http://[URL=%22http://www.dogomania.pl/threads/177937-Lennon-10-LAT-W-SCHRONISKU-300z%C5%82-miesi%C4%99cznie-%C5%BBYCIE-%28brakuje-150z%C5%82%29%22"]Lenonka[/URL]
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=kjM_g0ZMH6k&feature=related[/URL]

Posted

[quote name='zerduszko']Mi się tez wydaje, że w Mielcu psy mieszkają w pokojach, nie wiem jakie wymagania co do socjalnosci i jak z wolnymi miejscami, ale może warto zglebić temat?
Z wątku [URL="http://[URL=%22http://www.dogomania.pl/threads/177937-Lennon-10-LAT-W-SCHRONISKU-300z%C5%82-miesi%C4%99cznie-%C5%BBYCIE-%28brakuje-150z%C5%82%29%22"]Lenonka[/URL]
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=kjM_g0ZMH6k&feature=related[/URL][/QUOTE]

a fakt! tam jest taki psi domek! dowiem się jak tam wygląda kolejka, można by się zapisać jeśli jest taka opcja

Posted

[quote name='malawaszka']a fakt! tam jest taki psi domek! dowiem się jak tam wygląda kolejka, można by się zapisać jeśli jest taka opcja[/QUOTE]
No i Lenonek płaci 300 zł + karma. Grubcio chyba też... Ja obserwuję Lenonka od poczatku i on tam odżył, nie byłam nigdy, ale naprawdę fajnie to wygląda. Tylko wątku na dogo chyba nie ma.

Posted

[quote name='zerduszko']No i Lenonek płaci 300 zł + karma. Grubcio chyba też... Ja obserwuję Lenonka od poczatku i on tam odżył, nie byłam nigdy, ale naprawdę fajnie to wygląda. Tylko wątku na dogo chyba nie ma.[/QUOTE]

tam jest fajnie - a jak jest fajnie, dobre warunki to nie potrzebny mi wątek na dogo

Posted

[quote name='malawaszka']tam jest fajnie - a jak jest fajnie, dobre warunki to nie potrzebny mi wątek na dogo[/QUOTE]
Ale to wbrew ustaleniom Najwyższej Rady Nadzorczej ds. Hoteli i Płatnych Domów Tymczasowych, ja protestuję!

:evil_lol:

Posted

[quote name='zerduszko']Ale to wbrew ustaleniom Najwyższej Rady Nadzorczej ds. Hoteli i Płatnych Domów Tymczasowych, ja protestuję!

:evil_lol:[/QUOTE]

cholera - tak - to odpada w takim razie - dogomania się nie godzi na takie hece :diabloti:

Posted

[quote name='zerduszko']Ale to wbrew ustaleniom Najwyższej Rady Nadzorczej ds. Hoteli i Płatnych Domów Tymczasowych, ja protestuję!

:evil_lol:[/QUOTE]

Jesuuu a to co znowu ????

Posted

[quote name='jambi_']Jesuuu a to co znowu ????[/QUOTE]
Nie przyznawaj się, że nie wiesz, bo Cię jeszcze wykreślą z listy deklarowiczów :evil_lol: Wielki brat patrzy :razz:

Komedia i tyle :shake:

Posted

[quote name='jambi_']Jesuuu a to co znowu ????[/QUOTE]

nie czytasz wątku pseudohotelików?????? toż to najbardziej pouczający wątek obecnie na dogo - uczy kogo najlepiej unikać :roflt:

Posted

wow....to bardzo duzo , ja mialam 3 miesiace temu psa podobnego gabarytowo -podhalana za 450zl i w tym juz bylo wliczone wyzywienie...sznaucer to nie dog lub mastif...szkoda