_ogonek_ Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 Mnie również niepokoi fakt, że w domu są inne psy. Transport to już nie problem, pytanie czy się dogadają psiaki... Zaraz zmienię tytuł. Quote
Ingrid44 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 [quote name='_ogonek_']Mnie również niepokoi fakt, że w domu są inne psy. Transport to już nie problem, pytanie czy się dogadają psiaki.. .[/QUOTE] O to trzeba zapytac Arktyki. Powinna mniej wiecej wiedziec bo zna swoje psiaki. Wszystkie sa bardzo malutkie wiec wielkich bitew nie powinno byc. Quote
rotek_ Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 niestety arktyka woli nie ryzykować jutro wezmę telefon w dłoń i popytam po znajomych czy ktoś nie chciałby wziąć na tymczas psa... Quote
_ogonek_ Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 Może to i nawet lepiej, głupio by wyszło jeżeli Arktyka musiałaby się męczyć , bo egoista nie dopuszcza psów do głasków... Quote
Ingrid44 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 [quote name='rotek_']niestety arktyka woli nie ryzykować jutro wezmę telefon w dłoń i popytam po znajomych czy ktoś nie chciałby wziąć na tymczas psa...[/QUOTE] Bardzo dobry pomysl, w miedzyczasie bedziemy go intensywnie oglaszac jako cudowny piesek dla osoby niepelnosprawnej. Quote
rotek_ Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 bazarek ADOPTUJ PSA ZA 5ZŁ PLUS VAT [url]http://www.dogomania.pl/threads/191767-ADOPTUJ-GO-ZA-5Z%C5%81-PLUS-VAT.na-szil%C4%99-rozi-kropk%C4%99-bez-oka-i-uciech%C3%B3w-do-30.09.10?p=15275806#post15275806[/url] Quote
Ingrid44 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 [B]Alpen Zbiera na Hotelik. KTO POMOZE ?[/B] Quote
__Lara Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Co z Alpenem? jak sobie radzi w schronie?? Quote
_ogonek_ Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 _Lara, powiem ci że nieźle. Mieszka sobie sam w boksie, tak zapbezpieczonym że nie wyjdzie, ale też się nie okalecza, fakt że na zewnątrz, jednak budę ma ocieplaną. Zresztą w boksie nocuje tylko, całymi dniami jest z nami w biurze. Zaprzyjaźnił się z mała jamniczką Karmen, razem się bawią, biegają i chodzą na spacery. Dzisiaj podczas wizyty Wiwi (Asi) w schronisku odkryliśmy, żę Alpiś bawi się piłeczką, grzecznie aportował, kilka razy tylko zwiewał z piłką, zabieram i moje :evil_lol: Quote
__Lara Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 No to bardzo się cieszę :) wiadomo, że lepszy byłby dt :( ale jak go nie ma to trzeba się cieszyć z tego co jest. Może Alpen potrzebowałby do towarzystwa drugiego psiaka, wtedy nie czułby takiego lęku? Quote
_ogonek_ Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Myśleliśmy żeby Karmen z nim połączyć, ale na razie jeszcze ją oswajamy, i niunia na sterylkę czeka więc tylko się spotykają na spacerkach, podczas wspólnego biegania po placu obok schroniska, czasami też w biurze. I tak w ogóle Alpen tylko do b. uległych psów. Jest bardzo zazdrosny o człowieka. Był kiedyś połączony z psiakiem, bardzo łagodnym, ale kiedy ktoś podchodził do krat, lub głaskał tamtego Alpen od razu startował. Odwiedziła nas kiedyś pani ze swoją suczką to Alpen w momenice gdy był przez tą panią głaskany i podeszła ta sunia to warknął i obnażył ząbki. Quote
rotek_ Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 chcociaż ja dzisiaj się zdziwiłam że alpen zaczął zaczepiać do zabawy Karmen razem ganiali jak małe szczeniaki alpen agresorem nie jest bo na spacerach wyjdzie z każdym psem, ale zazdrośnik i co tu ukrywać jest prawdopodobnie DT w Poznaniu, który podjąłby się pracy z alpenem Quote
Mika31 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Mój Pik też jal Alpen jest strasznie zazdrosny i ma lęk separacyjny dla niego dobrze że choruje i jestem w domu Pik jest u mnie już 6 bywa róznie raz jest dobrze ale potrafi się pogryść dotkliwie przekonałam się na własnych palcach jak rozdzielałam psy powiem czeka Alpenka dużo pracy ale mój Pik się zmienia a napoczątku był dziki uciekał gryzł a teraz jest lepiej pies się wyciszył.Alpenowi też się uda! Quote
rotek_ Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 alpen to przylepa....dzisiaj obskoczył wiwi..przywitał się z jej mężem..do ludzi bajka najlepiej dogaduje się z uległymi psami, ......sam nie prowokuje bójek, ale nie lubi jeśli któryś zabiera jego porcję pieszczot Quote
Ingrid44 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [B]No to zbieramy DEKLARACJE .[/B] Jutro porozsylam watek bo bardzo tu cicho. Czy wiadomo ile bedzie kosztowal Hotelik ? Quote
marra Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Witaj Alpenku :) Może rzeczywiście alpen powinien mieć psiaka do towarzystwa, wtedy zostając sam w domu nie niyszczyłby ? a w kontaktach z człowiekiem poprstu uważać...oj oby znalazł się domek :) Quote
rotek_ Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 nie bierzcie proszę alpena za psa agresora..bo takim nie jest ogonek wręcz znęcała się nad nim...wywracała go..tarmosiła...całowała..alpen często zasypiał w trakcie trakich zabaw:) hotelik mniej więcej 250zł, ale jeszcze musimy się dokładnie ugadać bosiu, jak się cieszę..ale już mi brakuje tej parówki, ciężko będzie się z nim rozstać. Quote
rytka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 wrzuciłam Alpenka na ta strone -starsza pani poszukuje spokojnego pieska mysle ,ze Alpen były idealny moze sie mu poszczęsci. [url]http://www.dogomania.pl/threads/191733-Mały-piesek-minimum-4-lata-SPOKOJNY-KANAPOWIEC-poszukiwany-do-domu-z-ogrodem/page4[/url] Quote
Ingrid44 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [B]Alpen BARDZO PROSI O DEKLARACJE. NA CHWILE OBECNA NIE MAMY NIC ZEBY GO WYCIAGNAC ZE SCHRONISKA[/B] :( :( :( :( Quote
_ogonek_ Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 ekhem. rotku ja sadystką nie jestem , żeby nie było :diabloti: Wejdzie i podrzućcie czasem bazareczek: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/191767-ADOPTUJ-GO-ZA-5Z%C5%81-PLUS-VAT.na-szil%C4%99-rozi-kropk%C4%99-bez-oka-i-uciech%C3%B3w-do-30.09.10"][IMG]http://i34.tinypic.com/11hte6h.jpg[/IMG][/URL] Quote
Awit Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Dostałam zaproszenie. Nie mam nic do zaoferowania, przed chwilą obiecałam jakiemuś nieszczęśnikowi 10zł jednorazowo, i już nawet tego nie mogę zaproponować:-( On jedzie do DT płatnego? Będę małego wspierała myślowo, przepraszam. Z tego co przeczytałam, to on może być tylko w domu gdzie człowieka miałby cały czas? Quote
Recommended Posts