asiaf1 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Zakładam wątek dla psiaków znad Wisły, które miesiącami dokarmiałam. Psy mieszkały na działkach między mostem Grota a Starzyńskiego. Część z nich zabrałam wcześniej -z nich tylko 2 znalazły dom, jedna sunia odeszła za TM, 5 psiaków jest w domach tymczasowych (oczywiście na moim utrzymaniu). Część z nich to psy nieadopcyjne, z traumami więc tylko ludzie naprawdę pokręceni w dobrym słowa tego znaczeniu mogliby mieć tyle siły i cierpliwości żeby je zaadoptować. Tylko skąd takich wziąć?:shake: Po ostatniej powodzi kolejne 3 zabrałam do hotelu. Bezdomni do których te psy sie przykleiły musieli opuścić działki, które zostały zrównane z ziemią. Psy w związku z tym, że przeszkadzały ludziom zostały zabrane na Paluch :-(. Po kilku dniach udało mi się je stamtad wydostać, trafiły do hotelu pod W-wą W związku z tym, że to już kolejne psy na moim utrzymaniu proszę o pomoc i deklaracje na opłacenie dla nich hotelu. W mojej sytuacji przyda się każda złotówka. Suki wysterylizowałam jeszcze jak były na wolności-pies jest niekastrowany bo dopiero na kilka dni przed zabraniem dawał do siebie podejść (teraz to wielki przytulas) Mucha -JUZ W NOWYM DOMU Quote
asiaf1 Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 (edited) Tekila- nie żyje ['] Kazan Kazan i Teklia Rudy -do powodzi był u Magdy -teraz jest w hotelu parę km dalej. Edited January 21, 2014 by asiaf1 Quote
mimiś Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Mucha to z tej samej bajki co Kapsel- moze matka ,siostra ? Quote
*Gajowa* Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Ładna ta Mucha, ciekawe w jakim jest wieku ? Bodzio to chyba też z tej rodziny pochodzi... ta sama mordka, kolor, tylko włos nieco krótszy. Kazanowi też nic nie brakuje, śliczny psiak. Quote
mimiś Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 ładne psiaki, wyglądaja na zadbane-to pewnie dzieki asiaf nie są chude i parchate...;) Quote
asiaf1 Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 Psiaki są zadbane:-). Zwłaszcza Mucha i Teklila. Nad Kazanem pracuję, on najpóźniej dał do siebie podejść. Psiaki są przekochane choć w pierwszym momencie wszyscy się ich bali bo gdy ktoś podchodził do klatki to szczekały tak jakby miały zamiar ugryźć-no ale co się dziwić one całe życie żyły na przestrzeni a teraz spotkał ich taki los. Najbardziej kłopotliwa jest Mucha bo nie toleruje psów Magdy, które lataja luzem i na spacerach do nich startuje. Kazan z Teklilą chodza na spacarach razem z sunią Magdy i nie widac agresji. Ja juz nawet puszczam Tekilę czasami luzem -pilnuje się i wraca na zawołanie. Ogólnie psiaki to wielkie przytulaki -trzeba je tylko poznać. Ładnie chodzą na smyczy. Właściwie od juz nadają się do adopcji tylko raczej do domu z ogrodem. Problem jest jeden skąd takie domy wziąć :-( Quote
beka Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 To się nigdy nie skończy chyba :( Psiaki wygladaja ślicznie. Czy Kazan jest wielkości owczarka czy mniejszy? Quote
asiaf1 Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 Kazan jest dość spory -jak duzy owczarek. Inari też jest z tego samego miejsca co powyższe psiaki tak samo jak Kapsel, Tina i Rudzia. W sumie 7 psów. Quote
mimiś Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 niezłe stadko ma asiaf na utrzymaniu..:cool3: Quote
mysza 1 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Zaznaczam sobie piękne pieski. Od jutra będę polować na Metro z nimi. ;) Quote
mysza 1 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 To próbuję, żeby nie było ;) trochę zmyślam w ogłoszeniach ale co tam ;) Quote
asiaf1 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 zapraszam na bazarek dla psiaków http://www.dogomania.pl/threads/190278-KINDER-BUENO-Kinder-Surprise-Duplo-Twix-Bounty-na-psiaki-Asif1-do-09.08.10?p=15128753#post15128753 Quote
asiaf1 Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Wczoraj Kazan miał 2 zabiegi, wycięcia brzydkiej, podchodzącej ropą narośli na tylnej łapie a przy okazji zrobiona była kastracja. Koszt obu zabiegów to prawie 600 PLN. Bardzo prosimy o jakiekolwiek datki na poczet długu w lecznicy:modla: Quote
mysza 1 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Psiaków jest więcej niestety a ze wsparciem ciężko ;( Quote
Atomowka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Matko Asia jak dobrze, że udało Ci się je zabrać. Kazan jest faktycznie śliczny, pamiętam go jak widziałam go z daleka ( jak jechałyśmy po Barona) bo nie chciał podejść nawet na krok do Nas. Wtedy mu zostawiałaś jedzenie na śniegu a teraz taki przytulak z niego. A wiesz może co z tym bezdomnym Panem co brałyśmy od niego Barona? Quote
asiaf1 Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 W czasie powodzi zalało wszystko do poziomu drogi na wale i to 2 razy. Kupiłam mu namiot, materac i kołdrę, żeby miał się gdzie schronić. Przez jakiś czas do momentu zrównania działek z zimia mieszkał w krzakach od strony starzyńskiego. Miał iść do swojego brata na wieś ale zabronili mu zabrać sunię więc musiałam organizować dla niej dom. Strasznie przykro bo pies ma już ponad 12 lat :-(. Na szczęście wzięła ją Pani Mariola, która dokarmia tam koty i wcześniej zabrała inne 3 psy, które dokarmiałyśmy. Nie wiem teraz co się z nim dzieje. Atomowka napisał(a):Matko Asia jak dobrze, że udało Ci się je zabrać. Kazan jest faktycznie śliczny, pamiętam go jak widziałam go z daleka ( jak jechałyśmy po Barona) bo nie chciał podejść nawet na krok do Nas. Wtedy mu zostawiałaś jedzenie na śniegu a teraz taki przytulak z niego. A wiesz może co z tym bezdomnym Panem co brałyśmy od niego Barona? Quote
bumbecki Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 szukajac Barusia, ktory uciekl z parkingu 3 tygodnie temu, zapuscilam sie w tamte rejony. Widzialam 3 psy, w tym na pewno jedna suczke. Ktos o nie dba, maja wode i widac, ze sa karmione. Siedza w krzakach, cez zadnej budy, jak to bedzie z nimi na zime? Widzialam tez sporo kotow, te wyjatkowo zadbane, jestem pod wrazeniem, bo wyprawy tam to nielada obowiazek. Barusia niestety nikt nie widzial, wreczylam bezdomnym ogloszenia, rozlepilam, w okolicy, ale chyba polecial w okolice Targowka, Bialoleki, Marek... Quote
Recommended Posts