Evelin Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 jak się rodza na wsi szczeniaki,to jest fajnie..małe, sliczne ,puchate.. Tylko ,że szczeniaki mają to do siebie,że rosną i niektóre okazują się być dziewczynkami..Po co komu suka?? Jeszcze szczeniaki urodzi i dopiero bedzie kłopot.. No to co zrobić? Ano najlepiej pozbyć się kłopotu..np wywożąc sunie ze wsi i porzucając w miescie.. Tak też było z Dianką.. Przez kilka dni zdezorientowana błąkała się pod szpitalem,wyraźnie szukała samochodu i swego pana..Jedni dawali jeść,inni dawali kopa... Dianka zaczęła się bać, ale po niezłych podchodach udało się Ją złapać..Wylądowała u Pipi.. I to byl oststni czas na złapanie suni,bo zaraz u Pipi dostała cieczki... Jest wysterylizowana.odrobaczona,zaszczepiona. Obecnie przebywa w DT u Ronji,która pewnie nam napisze cos o jej charakterze.. I ruszymy z ogłoszeniami... W czasie jazdy do Ronji z koleżanką Quote
evita. Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Melduję się na wątku Dianki ;) W razie czego służę allegro :) Quote
AgusiaP Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Piękna mordeczka. Dobrze, że już bezpieczna. To czekamy na relacje Ronji. Quote
Pipi Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Witaj Diana,trochę mi ciebie brakuje mordeczko.Wiem jednak,że masz u ronji raj,więc wcale się nie martwię.Ciesze się,że Ciocia Evelin cię uratowała,bo jesteś najpiękniejszym onkiem na Świecie.Ten,kto się ciebie pozbył,jest głupi i ma wszy. . . . . .a ten,kto przyjmie cię pod swój dach,jest naaaajwspanialszym człowiekiem na Świecie i już Go lubię,tylko że jeszcze o tym nie wie. . . . .ooooo!!!!!!! Quote
ronja Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 jestem i ja:) Dianka ma się dobrze. Jest młodziutka, wesoła, radosna, lubi się bawić i skakać (na mnie najbardziej;)) Bywa też płochliwa, gdy się boi od razu przewraca się na plecki pokazując brzuszek. Łagodna do innych zwierząt. W domu grzeczna, załatwia się tylko na dworze. Pierwszy dzień piszczała, drugiego połączyliśmy ją z naszymi wakacyjnymi gośćmi - psami mojej przyjaciółki - maleńką suczką i wielkim Rudziaskiem. Dianka jest przeszczęsliwa. Wpycha się na posłanie Rudego, zaczepia do zabawy małą Lusię. Fajnie, jakby znalazła dom z innym psem. Byliśmy u weta, szwy zdjęte. Dianka waży 21kg, choć wygląda na drobniejszą. Nochal w piachu Quote
Tora&Faro Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Ja też przyszłam do Malutkiej:) Strasznie fajniutka jest:loveu: Quote
beka Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Czy ona toleruje koty? mam dom dla suni co toleruje: dzieci , małe psiaki i koty. domek w Żyrardowie. Quote
ronja Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 małe psiaki toleruje, kotką zainteresowana nie była, co do dzieci nie wiem - jak się rozkręci do zabawy skacze. jak małe są te dzieci? i czy domek sprawdzony? Edit - wklejam fotki z małą suczką Diana jest bardzo spragniona zabawy, ciągle zaprasza Lusie, podgryzając ją, do zabawy, ale Lusia nie chce się bawić. Quote
Tora&Faro Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Czuję że Dianka szybko domek znajdzie.....:) A Lusia też u Ciebie Ronja? Quote
ronja Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Lusia to moja dawna tymczasowiczka - adoptowała ją moja przyjaciółka, która teraz jest nad morzem. Kiedy ponad rok temu ją adoptowała, obiecałam, że zawsze się nią zaopiekuję, gdy będzie chciała wyjechać - dotrzymałam słowa:) Quote
Tora&Faro Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 ronja napisał(a):Lusia to moja dawna tymczasowiczka - adoptowała ją moja przyjaciółka, która teraz jest nad morzem. Kiedy ponad rok temu ją adoptowała, obiecałam, że zawsze się nią zaopiekuję, gdy będzie chciała wyjechać - dotrzymałam słowa:) Kochana jesteś:loveu: Quote
mysza 1 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 ronja napisał(a):Lusia to moja dawna tymczasowiczka - adoptowała ją moja przyjaciółka, która teraz jest nad morzem. Kiedy ponad rok temu ją adoptowała, obiecałam, że zawsze się nią zaopiekuję, gdy będzie chciała wyjechać - dotrzymałam słowa:) Już myślałam, że kolejna podopieczna, miałam pisać, że nigdy ich wszystkich nie ogarnę ;) A Dianeczkę poznam lada dzień :eviltong: Quote
ronja Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 dziękujemy za zaglądanie:) u nas ciągle leje. kota można dostać... Quote
Tora&Faro Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 U nas to samo...spacery z psami są "boskie" w taką pogodę:shake: Quote
beka Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Ronja domek nie sprawdzony, ale fotki wyślę, wrazie co i daj kochana jakis kontakt do siebie Quote
ronja Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 beka napisał(a):Ronja domek nie sprawdzony, ale fotki wyślę, wrazie co i daj kochana jakis kontakt do siebie dzięki wielkie :) wysyłam pw napisz im tylko, że Diana jest dużo mniejsza niż onek. waży 21kg, ale wygląda na mniej. Quote
koosiek Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Zapraszam wielbicieli ONków - i nie tylko ;) - na wątek pięknych owczarków z Azylu pod Psim Aniołem: KLIK Quote
Recommended Posts