Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Roland_De']50 deklaruje na stale. Proszę o numer konta.[/QUOTE]

[COLOR=Navy]Dziekujemy pięknie !! :loveu: Bardzo pomogles/pomaglaś Bariemu . [/COLOR]:loveu: Zatem już tylko zostalo uzbieraĆ nam 50 zl deklaracji miesiecznych ,by Bari mial pelną kwotę na hotelik.

Posted

Ciotki proszę zajrzyjcie, podrzućcie i rozsyłajcie wici.
Tym razem nie chodzi o psa, a o życie i zdrowie młodego człowieka - Tomka:
[B][url]http://www.dogomania.pl/threads/196566-Nie-forumowicz-ale-w-potrzebie.-Stan-ci%C4%99%C5%BCki.-Pom%C3%B3%C5%BCcie-prosze-w-rozsy%C5%82aniu-wici[/url]![/B]

Posted

cześć! nie przychodziłam od tygodnia z haczkiem czytać co się dzieje, bo kiepsko sobie daję radę jak się naczytam historii piesków coraz to innych i bardziej nieszczęśliwych. i bez internetu mam ich pełno dookoła kocio psich i psio kocich ;((( jak czytałam zaległe strony to miałam nadzieję, że będzie dla kogo wpłacać i bardzo się cieszę, że jest kudłatek na swoim miejscu i już przelałąm moją deklarację za listopad -20 zł i malutki gratisik 10 zł na rzezcz grudniowego hoteliku. raze 30 powinno niedługo dojść. proszę o potwierdzenie jak będzie :) konto monicowe jak zawsze.

Posted

Nie mam dobrych wiadomości niestety. Bari ma ciężką depresję, jest apatyczny, osowiały jego samopoczucie nie polepsza się., nie ma chęci wstawać, nie interesują go inne psy, nawet sunia z cieczką!!! Łeży zwinięty w kłębek w budzie i patrzy smutnymi oczami.... Zamknął się całkowicie. Od przyjazdu nie wiele się poprawiło, a trwa to już zbyt długo, dlatego Bari dostaje środki na polepszenie stanu jego psychiki. Jeżeli zajrzy tu nescca to napiszę nazwe leku, bo mnie raz mówiła, ale nie zapamiętałam niestety - jest to odpowiednik Prozaku. Z Barikiem naprawdę nie jest dobrze, bardzo cierpi. :-(

Trzeba Bariczkowi pomóc, być może przewieżć go do miejsca gdzie się odblokuje, potrzebna pomoc fachowca, który bedzie wiedzial jak pomóc Barikowi się otworzyć na człowieka i odnależć się w nowej sytuacji !!!!:placz::placz::placz:

Jak tylko dostanę zdjęcia od nesccy to zaraz wkleję

Posted

Oj Bariczku Bariczku jak my teraz możemy Ci pomóc??? On chyba bardzo tęskni z a Swoją przeszłością. To jest chyba pies, który mając takie życie jak miał na ulicy był naprawdę szczęśliwy...

Posted

Z relacji nesccy wynika, że Bari, nie odczuwa typowego strachu, nie drży kiedy wchodzi do niego czlowiek.Kiedy nescca go przytula serducho szybciej nie bije, jest spokojny, zje z ręki, ale apatia, brak ruchu, zero zainteresowania innymi psami, mówi samo za siebie.

Posted

a jakby dac mu troche swobody, samego na wybieg wypuscic, albo na spacer na dluzszej smyczy zabrac?mnie sie wydaje ze to zamkniecie w na malej przestrzeni tak na niego dziala

Posted

[quote name='nombre']a jakby dac mu troche swobody, samego na wybieg wypuscic, albo na spacer na dluzszej smyczy zabrac?mnie sie wydaje ze to zamkniecie w na malej przestrzeni tak na niego dziala[/QUOTE]

może tak być - on całe życie był wolnym psem

Posted

[quote name='nombre']a jakby dac mu troche swobody, samego na wybieg wypuscic, albo na spacer na dluzszej smyczy zabrac?mnie sie wydaje ze to zamkniecie w na malej przestrzeni tak na niego dziala[/QUOTE]

...Proszę ...bez żartów. Jak mam mu dać swobodę? Położć Go na ziemi? Nie ruszy się z miejsca. Na smyczy nie chce iść. Totalna niechęć do wszystkiego. Podpychamy Mu najlepsze smakołyczki..... głaszczemy....przemawiamy czule. Wszystko na nic. A czas płynie nieubłaganie. Uważam ,że Bari powinien natychmiast trafić albo pod opiekę behawiorysty ,albo do domu kogoś kto wie jak postępować z takimi biedakami. Wig dowie się o Niepołomice.... dziewczyny robią tam cuda. Jeszcze myślałam o Ulv , bo to też doświadczona ciotka, ale nie mogłam się dziś do niej dodzwonić. Zrobię wszystko aby chłopak z tego wyszedł ,ale On potrzebyje być z człowiekiem 24 na dobę a my niestety nie możemy Mu tego zapewnić. Nie nawidzę załamywać rąk....dlatego pytam wszędzie, wszędzie dzwonię. Jeśli Bari zostanie wyciągnięty z tego doła.....i może będzie to kosztowało więcej niż hotelik u Lilki.... to ja obiecuję ,że pogadam z Lilą aby Barikowi zapewnić u nas hotelik za jak najniższą cenę się da. Żeby tylko chłopak wyszedł z tego. Uwierzcie mi...... zależy nam na Nim baaardzo . Dlatego robimy takie larmo aby coś zmienić. Bari przyjmuje Bioxetin. Poprawa może nastąpić dopiero za 2 tyg do miesiąca..... a ja z każdym dniem czuję się gorzej wiedząc ,że On siedzi ciągle w tej budzie i nie wyściubia z niej noska. Po za nocnym siusiu i koopką. Musimy coś wymyśleć. On na to zasługuje.

Posted

Kurcze ale wieści złe :( Bardzo trudna sytuacja i dla psa i dla opiekunów. Kiedys oglądałam Cesara M(przypomniało mi się ;) ) i było tez o takim psiaku, nawet chodzić nie chciał, to wkładał go do wanny np żeby pływał, przy tym był koło człowieka itd.. i w końcu pies sie otworzył, zaczął się interesować światem, psami.. To bardzo ciężkie może byc do wykonania bo jest zimno a on jest staruszkiem, pewnie właściwie jets nie do wykonania..
Kurcze psiaku no :(

Posted

[quote name='olalolaa']Kurcze ale wieści złe :( Bardzo trudna sytuacja i dla psa i dla opiekunów. Kiedys oglądałam Cesara M(przypomniało mi się ;) ) i było tez o takim psiaku, nawet chodzić nie chciał, to wkładał go do wanny np żeby pływał, przy tym był koło człowieka itd.. i w końcu pies sie otworzył, zaczął się interesować światem, psami.. To bardzo ciężkie może byc do wykonania bo jest zimno a on jest staruszkiem, pewnie właściwie jets nie do wykonania..
Kurcze psiaku no :([/QUOTE]

Na pocieszenie.... nie jest takim staruszkiem jak by mogło się wydawać :) Ma ładne białe zęby z niewielkim naprawdę kamieniem. Siwizna na główce to jego uroda...tak sądzę. To jest młodszy pies niż myśleliśmy. I naprawdę piękny i mądry. Takie w typie Spocketa.

Posted

[B][U]Dotarły nowe wpłaty:[/U]

ROLAND_DE - 50zł
felka - 30zł[/B]

[B][I]Dziekuję serdecznie[/I][/B]:lol:

felka - a ja myslałam, że opuściłaś Bariczka;), dobrze, że jesteś z powrotem