Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My zapisalismy Modrą, mamy nadzieje ,ze nic nie pomieszałyśmy. To bedzie jej pierwsza wystawa. Jestem ciekawa czy kogos z Was na niej spotkamy?
Mam jeszcze pytanie, czy szczeniaki ogarów wystawia sie tak jak dorosłe psy?

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lila&kasia - podejrzewam, że w Krakowie to będzie prawdziwy zlot ogarzo-gończy :multi: :cool3: Lepsze byłoby pytanie ile dziesiątek ogarów/gończych się wybiera do Krakowa ;)
I bardzo dobrze :razz:

Posted

Cieszę bardzo na debiut Modrej! W Krakowie jest zawsze sporo ogarków, także na brak towarzystwa nie będziecie narzekały.
Szczeniaki wystawia się tak samo jak dorosłe psy (tzn. te same figury, pokazywanie zębów i "jajeczek" u piesków ;-)). Różnią się tylko oceną i nie mogą uzyskać wniosków na championa oraz nie stają w końcowym porównaniu w rasie. Najlepsze szczenięta mogą natomiast wziąć udział w finałowej konkurencji na najlepsze szczenię wystawy.
Trzeba ćwiczyć chodzenie / bieganie przy lewej nodze i pokazywanie zębów.

Posted

Super ,ze będzie tyle piesków! My liczymy na to ,ze moze Modra spotka kogos ze swojego rodzeństwa. Musimy zacząć ćwiczyć i sie przygotowywać. Myślicie ,że jak skan metryki przysłalismy dzień później , to moze to miec jakies konsekwencje. Narazie nie dostałysmy potwierdzenia, oprócz takiego automatycznego.

Posted

W Krakowie jest przyjęte, że więcej jest zgłoszonych ogarów niż gończych.
Tak jakoś wychodzi.

W gończe z reguły obradzają Katowice i Opole - wtedy jest tak ok.33 sztuk.

Posted

Hania napisał(a):
Ja się wybieram z Irgą i Hultajem a może też z Lotką. Będzie też chyba Rożek. I Tango :)

oooo SUPER!!! To poznamy tatusia :multi:
... bo będzie i Jaśmin :lol:

Posted

:multi:W itajcie i ja sie ciesze że bendzie tatuś brat i koledzy I kolerzanki
bo ja tam bende REMIZ :Dog_run:
taka wystawa jak w krakowie to grzech by był jom ominoć :ghost_2:
jeszcz ras super:sweetCyb::sweetCyb:
pozdrawiamy :hand::hand:
DOPISUJCIE SIE:czytaj::czytaj:
:laola::laola:

Posted

puz czy ty myślisz o mojej wnusi ???
Ja chętnie, tylko wiesz, ona mnie nie zna...Nie wiem czy znajdzie się czas żeby trochę poćwiczyć...Jeżeli się dogadamy i jej pani nie będzie miała nic przeciwko, to ja nie odmówię ;-)

Posted

ha, sprawdziłam ! Ogary są w niedzielę! Jeżeli myślałaś o Rafie ,to w sobotę można zrobić próbę ganeralną ;-). Tylko proszę już nie sprzątaj, jeszcze jest miesiąc. Ja nie jestem sanepid :-)

• 2 weeks later...
Posted

My z Pasją (Rewia Nadbużańskie Granie) też sie wybieramy. Będzie to dla nas 3 wystawa i mamy nadzieję, że nie będziemy po raz kolejny biegać na ringu w deszczu i zimnie!!!

Posted

ja się pojawię na 99% ;) hmm... jest tu ktoś z Krakowa? Chciałabym się dowiedzieć czy spod poczty głównej koło telepunktu dojadę tramwajem 1 w stronę wystawy :P?

• 2 weeks later...
Posted

Dojedziesz ale musiałabyś wysiąść na przystanku Plaza lub nastepnym M1(bedzie bliżej) przejsc na druga strone i przejsc park AWF dokładnie na wprost prowadzi droga i bardziej prawej strony sie tryzmac parku tam zaczyna sie ogrodzenie uczelni AWF i wzdłuż ogrodzenia dojdziesz do bramki przejdziesz plac manewrowy lub jak co roku bedzie to praking i bedziesz na wystawie. Park jest cudowny psiak moze załatwic swoje potrzeby i osdapnac po podrozy w dodatku ostrzegam nie spuszczaj ze smyczy bo straz miejska sciga

pozdrawiam

Posted

no to mamy juz stawkę

Psy

szczenięta
MISZA z Galicyjskiej Sfory

młodzieży
JAŚMIN Olfactus
BOGAR z Matejówki

pośrednia
BAJAN-ROTTI Poszły w Las
BOHUN-ROTTI Poszły w Las
KUMPEL z Beskidzkich Wysp
RUNO Nadbużańskie Granie
REMIZ Nadbużańskie Granie
HULTAJ z Południowej Kniei

otwarta
RÓG Nadbużańskie Granie
RUCZAJ ze Złotego Rogu
ŻYWKO z Gończaków
LARGO ze Stadniny Cisowiec

championów
PUZON z Południowej Kniei
UMER Ostoja Ogara

użytkowa
TANGO Olfactus

weteranów
RAPTUS Grająca Rodzina
[COLOR=black][FONT=Arial] REFREN Grająca Rodzina

Suki

szczeniąt
MODRA Galicyjska Sfora

młodzieży
RAFA z Rodu Udry
IRGA Olfactus

pośrednia
REWIA Nadbużańskie Granie
BOGDANKA-ROTTI Poszły w Las

otwarta
LORA ze Stadniny Cisowiec
ŻMIŁKA z Gończaków
POMNA Stary Sad
BERTA Słopnicka Przełęcz
NITRA pod Egidą Lamii
ONA z Południowej Kniei
HARFA z Mazowieckich Łąk

championów
ŻYWIA z Gończaków
ROMA ze Złotego Rogu

użytkowa
CHIMERA z Gończaków
JUMA Galicyjska Sfora

weteranów:
PRYMKA Grające Echo
CZANDI z Gończaków
REWIA Grająca Rodzina

Posted

Z przykrością informujemy że Rewia Nadbużańskie Granie (PASJA) nie dojedzie do Krakowa, natura okazała się silniejsza od naszych chęci spotkania się z ogarową rodziną : ((

ps. Przykro nam Rożku, Remizku, Runo - Wam "pieskom" łatwiej w życiu.

Może przyjedziemy porobić piękne fotki i dopingować Was wszystkich bez suńki?
pozdrawiamy