Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiesz chyba dziewczynom chodzi i to , że łańcuszek w takim przypadku działa podobnie i może dźwięk podobny wydawać, a wystające kocle mogłyby zrobić np. Tobie krzywdę a na mrozie jak ci po nodze przejedzie to nic miłego, bo w końcy kolczatka była stworzona by inaczej jej używać.

Posted

[quote name='leónowa']Wiesz chyba dziewczynom chodzi i to , że łańcuszek w takim przypadku działa podobnie i może dźwięk podobny wydawać, a wystające kocle mogłyby zrobić np. Tobie krzywdę a na mrozie jak ci po nodze przejedzie to nic miłego, bo w końcy kolczatka była stworzona by inaczej jej używać.[/QUOTE]
no tak,Ja się staram aby Oscar miał ją jak najmniej założoną,co raz częściej mu ją zdejmuje,będę z nim tak ćwiczyć,do momentu,kiedy jej w ogóle nie będzie miał założonej,a będzie wyprowadzany na zwykłej.Tylko w jego przypadku jakiś czas do zajmie

Posted

[quote name='leónowa']Wiesz chyba dziewczynom chodzi i to , że łańcuszek w takim przypadku działa podobnie i może dźwięk podobny wydawać, a wystające kocle mogłyby zrobić np. Tobie krzywdę a na mrozie jak ci po nodze przejedzie to nic miłego, bo w końcy kolczatka była stworzona by inaczej jej używać.[/QUOTE]

no dokładnie o to mi chodzi :)

Ja rozumiem po co ubiera się kolczatkę. Rozumiem, ze u Was ona pomaga. Tylko jak już jej używasz to używaj tak jak się powinno. Wtedy może przyniesie to szybciej efekt. A nie tak ubrana, bo to jest bez sensu.

Pisałaś, że reaguje na odgłos, no bo tak założone to kolce wcale nie działają, przynajmniej nie na Oskara. Więc kolczatka jest z metalu, tak samo jak różne łańcuszki. Może na łańcuszku lepiej pracowałoby się Wam? przynajmniej sobie krzywdy nie zrobisz.

A on nie chodzi na równaj przy nodze? przecież w ten sposób bardzo szybko może zrobić Ci krzywdę.

ja rozumiem, ze jest agresywny itp, bo to samo przerabiałam z Sonią i nie dążę do tego, abyś ściągnęła mu kolczatkę już, teraz. Chce abyś mu założyła prawidłowo kolce.

Posted

Oscar potrafi chodzi na smyczy i bez przy nodze,a dzisiaj w ogóle nie miał założonej kolczatki,chcę tak go nauczyć aby jej w ogóle nie nosił.
Mam na niego kilka nowych sposobów co do jego nie reagowania na psy,na razie to poskutkowało kilka razy,ale nie wiem czy na długo.

Posted

[quote name='M&S']Cześć w sobotnie popołudnie:)[/QUOTE]
hej:)

[quote name='Sonka95']Trzymam kciuki , aby sposoby poskutkowały na długo :)[/QUOTE]
dzięki

[quote name='dOgLoV']Dzień doberek ;)[/QUOTE]
oj,dobry,dobry:eviltong:

[quote name='faith35']Zawsze warto próbować! :)[/QUOTE]
fakt

[quote name='marta.k9080']cześć Oscarki[/QUOTE]
Hej:)

Randkuje sobie ze Stachem,ale jest tak nudno jak flaki z olejem,nie wiem czy będę miała ochotę się zaś spotkać:evil_lol:,czas pokaże,no chyba aby sobie czas zabić z nudów:lol:

Posted (edited)

[quote name='Sonka95']Może się potem Stachu rozkręci :)[/QUOTE]
Stachu:evil_lol:

[quote name='dOgLoV']hehehehe może musi się rozkręcić ;)[/QUOTE]

może macie rację,ale najgorsze aby bardziej nie zbzikował:diabloti:
Ostatnio wymyślił sobie,ze w nocy ok 02.00/03.00 trzeba wychodzić na siku,a robi to tak dobitnie,cały dom stawia na nogi,On musi i już :mad: ,a Pańcia chcąc nie chcąc idzie.A przecież na nocny spacerek idzie ok 23.30 na 40 minut:angryy: , gdzie wszystkie sprawy załatwia jak należy.

Edited by unikatowydiament
Posted

[quote name='magdabroy']Dobry wieczór Aguś :)[/QUOTE]

nawet super dobry Magduś:loveu:
Miska upiekła ciasto bananowe do filmu"Pachnidło",uwielbiam takie Nasze seanse,gdzie prawie jest cała rodzinka,brata nie było,jest z dziewczyną,wiadomo...

Posted

[quote name='unikatowydiament']ależ oczywiście że też:cool3:
Oscar uwielbia rozdawać całuski,a w szczególności kiedy jajca umyje:lol: odgonić go nie idzie:diabloti:[/QUOTE]

mmmmmm zachęcające:loveu:

Posted

[quote name='unikatowydiament']
Miska upiekła ciasto bananowe do filmu"Pachnidło",uwielbiam takie Nasze seanse,gdzie prawie jest cała rodzinka,brata nie było,jest z dziewczyną,wiadomo...[/QUOTE]

Fajne macie te wasze seanse :cool3: