Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam dzisiaj po tabletki przeciw robakom(profilaktycznie) dla Księcia,od 02.02 mam ferie,jutro idziemy z siostrą do KFC.

Nie raz tak patrzę jak jakiś pies bawi się z właścicielem bez smyczy,myślę sobie że też bym tak chciała,a potem wydaje mi się że tym zdradzam Oscarka,bo u Nas jest to nie możliwe.

Dzisiaj siostra bawiła się z Księciem piłką ale był On na długiej smyczy.

Dopiero 2 dni jestem zaziębiona a głowa  nos cholernie mnie bolą,będzie jeszcze brakować jak kaszel mi dojdzie.

• Upvote 1
Posted

I po egzaminie,jestem zadowolona bardzo bo zdałam na "5",został mi tylko ostatni egzamin w tym semestrze,będzie albo pod koniec stycznia albo na samym początku lutego.Tym razem z programu komputerowego.Śniegu już nie mamy,ale za to cały dzień zaś padało,choć było na plusie.

Zaś zamówiłam karmę Księciuniowi z łososiem i rybami oraz kupiłam zapasik mięsa z królika i kilka przepiórek,widziałąm też perliczki i chyba też mu kupię a niech ma :)

Brat ma dowieść mleko kozie,trochę domowych kurczaków i jajek oraz warzyw też dla Synka,jutro akurat zrobię rosołek dla Księcia a dla siebie półkrwisty stek z pieczonymi ziemniakami a na deres domowe czekoladowe lody,ot co-trzeba zachcianki sobie spełniać hihi.

Gratuluję zdanego egzaminu.

Ja cię ale wyżerka :) - widzę, że podobnie karmisz Oscara jak ja Inari, jak karma gotowa to tylko rybna, królik i mleko kozie u mnie też od szczeniaka (przy każdym psie).

Byłam dzisiaj po tabletki przeciw robakom(profilaktycznie) dla Księcia,od 02.02 mam ferie,jutro idziemy z siostrą do KFC.

Nie raz tak patrzę jak jakiś pies bawi się z właścicielem bez smyczy,myślę sobie że też bym tak chciała,a potem wydaje mi się że tym zdradzam Oscarka,bo u Nas jest to nie możliwe.

Dzisiaj siostra bawiła się z Księciem piłką ale był On na długiej smyczy.

Dopiero 2 dni jestem zaziębiona a głowa  nos cholernie mnie bolą,będzie jeszcze brakować jak kaszel mi dojdzie.

Oj, niedobrze z tym choróbskiem - nie daj się. :)

Pzdr

Posted

Taki okres przeziębieniowy, ja co wieczór mam bolące gardło albo stan podgorączkowy, a rano jest ok, więc co dnia "Na granicy" :p

Przynajmniej jesteście bliżej przestrzegania prawa jak Oscarek jest na spacerze cały czas na smyczy, bo też trudno w pełni przestrzegać prawa, kto by chciał być cały czas zaklatkowany kagańcem i smyczą :/

Posted

Taki okres przeziębieniowy, ja co wieczór mam bolące gardło albo stan podgorączkowy, a rano jest ok, więc co dnia "Na granicy" :P

Przynajmniej jesteście bliżej przestrzegania prawa jak Oscarek jest na spacerze cały czas na smyczy, bo też trudno w pełni przestrzegać prawa, kto by chciał być cały czas zaklatkowany kagańcem i smyczą :/

Wiadomo,ale w kagańcu nie chodzi,dużo biega  bawi się na smyczy.

Dzisiaj przywieźli Nam świecącą girlandę,zrobiłam domowe gofry z owocami,bitą śmietaną i czekoladą :)

Posted

Witamy się oo razpierwszy! :D

hej,mam nadzieję że się u Nas nie zanudzisz :P

Ja normalnie objadłam się goframi aż dychać nie mogłam,ale na kolacje lody jeszcze wrąbałam no i lodami się doprawiłam bo gardło mnie boli i kaszel mi doszedł,a Księciu małpa dzisiaj wrąbał mamie cały sernik :angry:  a potem leżał i bąki walił

Posted

za duzo roboty ;)

a gdzie tam:)

Mój storczyk po 3 miesiącach zaś będzie kwitł,kupiłam w sobie inną odmianę storczyka Cymbidium,już tydzień chora jestem kaszel i katar nadal mnie męczą.

[URL=http://s1120.photobucket.com/user/unikatowydiament/media/20150119_134317_zps7db5bd93.jpg.html]20150119_134317_zps7db5bd93.jpg[/URL]

[URL=http://s1120.photobucket.com/user/unikatowydiament/media/20150119_134357_zpsfce8e130.jpg.html]20150119_134357_zpsfce8e130.jpg[/URL]

[URL=http://s1120.photobucket.com/user/unikatowydiament/media/20150119_134409_zps18fe765c.jpg.html]20150119_134409_zps18fe765c.jpg[/URL]

[URL=http://s1120.photobucket.com/user/unikatowydiament/media/20150119_134458_zpse474b11b.jpg.html]20150119_134458_zpse474b11b.jpg[/URL]

Posted

Mój storczyk po 3 miesiącach zaś będzie kwitł,kupiłam w sobie inną odmianę storczyka Cymbidium,już tydzień chora jestem kaszel i katar nadal mnie męczą.

Mam 3 sztuki :)

Posted

A ja właśnie wczoraj przesadziłam 8 storczyków.

Niestety, musiałam trzem obciąć kwiaty, bo po przesadzeniu potrzebują energię na odżycie, a nie marnować ją na kwiaty :(

Dziś przesadzę kolejne kilka sztuk. W sumie mam 28 sztuk. 8 już przesadzonych, więc zostało 20 :P

Posted

Magda- to masz dużo Ja to tak skromnie

Planuję jeszcze biały storczyk kupić ale nie wiem kiedy,bo za bardzo miejsca nie mam,poćwiczyłam zadania,kupiłam sobie nowe adidasy na spacer z psem.Na nie które psy Synek się nie rzuca jak nigdy dotąd pierw wącha a jak nie pasi to  na psa na warczy i odchodzi.

Mniej się wścieka,dzisiaj się wyspacerowaliśmy na wszystkie czasy,jak stare dziadki.

Posted

hej Wam :)

Księcia już łapka lewa nie sztywnieje,widzę że tabletki "robią swoje",Synek lepiej się czuje.Zaczęłam czytać literaturę francuską"Mariannę"J.Benzoni,zaraziłam siostrę,ją zaś gardło boli.Wczoraj 2 tacki duże faworków z mamą na smażyłam na dzisiaj nic nie zostało.

Za mną zaczęły pączki"chodzić",trzeba będzie nasmażyć :)

W kwietniu będzie 8 lat jak Balto nie żyje,czas wcale ran nie wygoił,trochę ból zmniejszył,da się żyć.Nadal w sercu i pamięci jest z Nami.Ile razy się zastanawiałam jak to by dzisiaj było gdyby Balto żył i mieszkał by z Oscarkiem?Czy Chłopaki by się dogadali,jaki był by stosunek między Nimi.

Dzisiaj jest dokładnie 21 lat jak mój mały braciszek nie żyje,nadal serce Nam krwawi,nie dało się z Jego śmiercią pogodzić,ale niestety życie nadal sobie płynie i na nic nie patrzy.

Kochamy Cię braciszku i Baltusiu

[URL=http://s1120.photobucket.com/user/unikatowydiament/media/swieca_zps6edc5e93.jpg.html]swieca_zps6edc5e93.jpg[/URL][URL=http://s1120.photobucket.com/user/unikatowydiament/media/swieca_zps6edc5e93.jpg.html]swieca_zps6edc5e93.jpg[/URL]